Şimdi Ara

i7 4770k Reset Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar fx 6300 dan, i7 4770k ya geçiş yaptım. Bugün oyun oynarken 3 kere yarım saat aralıklarla res attı. İlk resette mavi ekran verdi ama hatayı göremedim çok çabuk geçti sorunun ne olduğunu anlayamadım belki yardımcı olabilirsiniz.

İlk önce sistemi belirteyim i7 4770k, msi g45 gaming, 7870xt(eski sistemden), 8gb gskill sniper(eski sistemden), coolmaster 850 power. Aynı oyunda eski sistemde böyle bir problem olmuyordu, o yüzden kartta bi' problem yok diye düşünüyorum.
    Anakarttan oto oc modunda işlemci 4.0ghz de çalışıyor sorun burada olabilirmi?

Oyun anında ısı, voltaj durumlarının ss'i aşağıda.

http://tinypic.com/r/11qphlc/5

Edit.

İyi geceler arkadaşlar problem devam ediyor. BlueScreenView prgramında hata kodları çıktı biraz bakındım ama sorunun kaynağı tam olarak belli değil sanırım.

i7 4770k Reset Problemi

Ne yapmam lazım? Cevabınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sin666 -- 3 Ocak 2014; 3:19:41 >

• yük altındayken voltaj 0.880v olarak mı kalıyor ?

1.1v civarında falan sorunsuz olur da 0.88v düşük gibi 4 ghz için.
  • Evet yük altındayken, gerçi oyun dışında test yapmadım ama bu oyun işlemciyi baya zorluyor. Volltaja falan dokunmadım hiç oc genie ye tıklayıp çıktım, voltajı kendi ayarlaması gerekmiyormuydu? Amd kullanırken oc genieden kendi ayarlıyordu çünkü. En son pentium d kullanmıştım intel olarak, voltaj ayarları hakkında bir fikrim yok fazla kurcalamadım o yüzden. Dediğiniz gibi 1.1 civarı denerim birde.
  • BlueScreenView programiyla mavi ekranin kodunu ogrenebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sin666 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı seneler.Sistem değiştirirken format attığınızı varsayıyorum.Sürücüler(Çipset,grafik kartı vs.) yüklediniz ve diğer windows updateleri yaptınız yani sisteminiz en güncel halini aldı.İşlemci voltajı aslında 0.880 v değil cpu-z sürümünüz eski olduğundan yanlış gösteriyor.Oto ocde bir miktar fazla voltaj verir ve genelde çakılma olmaz.Bu koşulları sağladıysanız geriye mavi ekranın ne olduğunu görmek gerekir.Arkadaşımızın dediği gibi eğer mavi ekran kodunu göremediyseniz blue screen viewer ile ne hata olduğunu bakıp bize ulaştırırsanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Öncelikle hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim, sizlerede hayırılı seneler dilerim. Dediğiniz gibi format atıldı, sürücüler yüklendi, cpu-z nin son sürümünü indirdim voltaj 1.099 gözüküyor şu an.Prime 95 le bir yandanda test ediyorum. BlueScreenView programını indirdim programda hiç bir şekilde mavi ekran hatasıyla ilgili bir bilgi yok. Ama oyun oynarken ilk res attığında mavi ekranı görmüştüm. Sonraki resetlerde mavi ekran vermemişti. Şu an prime la test yapıyorum dediğim gibi, bir sorun çıkarmadı ama oyuna girdiğimde yarım saatte bir reset atıyor. Anlayamadım nedenini.
  • Up :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 5700x boot sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Grafik kartı ile ilgili bir şey olabilir mi ? Psu'dan dolayı yüklenme sorunu aklıma gelen. Neden dersen hocam, prime'da herhangi bir grafik ünitesi kullanmıyorsun unload durumda sayılır, oyuna gelince sistem tamamen sömürmeye başlıyor gücü ! Ram slotlarının yerlerini değiştirme durumun var mı mesela ek olarak aklıma geldi( fakat düşük düşük bir ihtimal)

Başka bir psu ile denemeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PROOFF

Grafik kartı ile ilgili bir şey olabilir mi ? Psu'dan dolayı yüklenme sorunu aklıma gelen. Neden dersen hocam, prime'da herhangi bir grafik ünitesi kullanmıyorsun unload durumda sayılır, oyuna gelince sistem tamamen sömürmeye başlıyor gücü ! Ram slotlarının yerlerini değiştirme durumun var mı mesela ek olarak aklıma geldi( fakat düşük düşük bir ihtimal)

Başka bir psu ile denemeni öneririm.

Kartla ilgili problem olduğunu sanmıyorum fx6300 kullanırken ocz fatality 550w ile kullanıyordum bir sorun yoktu. Şu an 850w lık bir psu var 2 günlük, ikinci kartıda taktım az önce unigine valley testi yaptım mavi ekran durumu olmadı ama oyun oynarken bir,bir buçuk saat içersinde mavi ekran veriyor, oynamaya devam ettikçe süre kısalıyor. Ramleri 2-4 slotlarda kullanıyorum, birinci slotu soğutucu kapatıyor 212 evo. Hata koduda cins bişey ne olduğuda belli değil anlayamadım.

• sin666 kullanıcısına yanıt
    İşletim sistemin nedir hocam acaba ?

Not: Seni yaşadığın sorunu ben windows 8 'de yaşadım bir anda ışık yandı . Usb Wireless driver yüzündendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROOFF -- 3 Ocak 2014; 10:34:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PROOFF

İşletim sistemin nedir hocam acaba ?

windows 7 64 bit ultimate
  • hocam cpu-z voltaj degerine bakılırsa o voltajda o hız zor gibi görünüyor.

bıosdan cpu voltaj ayarlarını gözden geçirmenizi öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTX58

hocam cpu-z voltaj degerine bakılırsa o voltajda o hız zor gibi görünüyor.

bıosdan cpu voltaj ayarlarını gözden geçirmenizi öneririm

Resimdeki voltaj cpu-z sürümü eski olduğu için yanlış gösteriyormuş, yenisini kurup baktım voltaj 1.099 daha ne kadar çıkmalıyım intelle içli dışlı olmadığım için bilmiyorum. Prime95 le test yaptım 1 saat kadar çakılma olmadı.
  • 4770k yı o.c yapan arkadaşlara sormanızı tavsiye ederim. bende bu işlemci olmadığı için yanlış bilgilendirmek istemem.

forumda mutlaka bu cpu incelemiş ve o.c etmiş birisini bulursun
  • sistem kendini undervolt değerine de çekiyor olabilir ! stok voltage değerlerini araştırabilirsiniz
  • azcık daha voltaj lazım; 0.025v kadar daha verseniz olur bence...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.