izledim teşekkür ederim bilgilendirme için sanırım 27" 1080p 120hz bir monitör daha mantıklı olacak 4k yı beslemek zor görünüyor :)
bu işlemci ile maksimum hangi ekran kartlarını çift olarak kullanabilirim ekran kartımı garantiye gönderdim muhtemelen iadesi gerçekleşecek buna bağlı olarak çift ekran kartı deneyimi edinmek istiyorum r9 280x yada gtx 770 ile çift kartlı bir sistemi besleyebilirmiyim i7 4790 ile?
goktug333
kullanıcısına yanıt
4k monitör mü düşünüyordunuz yoksa tv mi? zira 4k monitörler araba fiyatı TR de
4k kullanma bence hem cok pahalı ve daha tam oturmadı. Bence 1080 p 120 hz monitörlerden alabilirsin yada cift monitör kullanırsın.
Ben sahsen 1280*1024 2 tane monitörü gtx 770 ile sorunsuz kullanıyorum belki isine yarar
4k için şuan çok erken arkadaşlar. Henüz piyasada 1080p 120hz bile tam oturmamışken 2k ' yı direk es geçip 4k alıp birde 60hz dezavantajını yaşamayın derim. Eğer bu saaatten sonra monitor almayı düşünenler varsa 2k 120-144 hz ve gsync destekli monitor almalı...
SLI konusuna gelirsek, 2k 120hz moniitörler içinde, 4k 60 hz monitörlerdede aynı ekran kartı gereksinimi duyulacaktır yani, kombinasyon şu şekilde olur.
2K 120 HZ = 2 x 780 ti SLI
4K 60 HZ = 2x 780 ti SLI
2K 120 hz oldugundan dolayı, 4K nın gereksinim duyacağı ekran kartı kadar oda duyacaktır..
i7 4790'nın düşündüğünüz 2k ve 4k gibi çözünürlükler için en güçlü kartlarla SLI veya CF yapılsa dahi sorun yaratacağını sanmıyorum . Sorundan kastım GPu kullanımlarınızı sınırlamaz pek. Kartlardan iyi verim alırsınız.
Tek gtx780 Ti OC ile 4k'da kullanılabilir, Antia alising falan açmanıza gerek yok zaten o çözünürlükte bazı ayarlar da kısılarak kullanılabilir. Gtx780 Ti SLI ile tabi rahat edersiniz. Bu saatten sonra bence fps oyunlarından para vs. kazanılmıyorsa, pro düzeyde oyun oynanmıyorsa 1080p 120hz monitörlere para verilmez. Ben 2 sene önce aldım, şu an fiyatları benim aldığım tarihten daha yüksek. Benzer fiyata 4k var, yakında da 2k 120hz G-Sync'li monitörler gelir. Onlardan alın daha iyi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme