Şimdi Ara

İ7 7700K dan ryzen7 3800x Geçmek Konulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar sistemimde bir güncellemeye gidip 7700Kdan ryzen 7 3800x geçiş yaptım ve bu durumdaki bilgilerimi aktaracağım ve fikirlerinizi isteyeceğim.

Öncelikle şu şekilde başlayacağım ;

Sıvı soğutma kullanan biriyim 7700K işlemci boşta masa üstündeyken sıcaklık değerleri 30 40 arasiydı şuan bu durum ryzen 7 3800x de 38 50 arasında oynuyor. 7700K full bütün çekirdekleri %100 yük altındayken 60 dereceyi geçmiyordu ama bu durum 3800xde ful yük altında 72 derecede sabit kalıyor . Ryzenin bu bahsettiğim değerleri normalmidir ?? . Lütfen bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim . Bu arada Anakartım msı x570 gaming edge wifii . Benim aklıma gelen şey mantıken ; 3800x in çekirdek sayısının fazla olmasından dolayı ve tdp değerinin de yüksek olmasından kaynaklı bir ısı yükselişi olduğu düşüncesindeyim ? Yorumlarınızı bekliyorum

NOT:Apex Legend Warzone Pubg Oyununda Full Ayarlarda Cpu Sıcaklığı 60 62 65 aralığında 65i geçmiyor hatta 65i çok nadir görüyor genelde 60 62 de sabitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muzo3467 -- 16 Nisan 2020; 13:50:54 >

• Gidip en alınmayacak ryzen modelini seçmişsiniz. 3700x olabilir. Ama ben 4 serisini bekliyorum. 2600 kullanıcısyım.
  • 3700x ile aynı fiyatta çıkınca karşıma 3800x i tercih ettim . Ama konuyla alakalı yorum bekliyorum dostlar
  • Muzo3467 kullanıcısına yanıt
    Anakartiniz fazla voltaj veriyor dur. Voltaji El ile ayarlayin. Ben hiçbir anakartimda otomatik te birakmadim benim 6700k da 8700k da hep çok voltaj veriyor du manuel voltaj her daim daha iyidir
  • Bunun el ile ayarlamasını özetlermisin biraz
    Cpu core voltajini düşüreceksin. Biosta yazar
  • 3800x 105w biraz daha fazla ısınıyor ama soğutucuyu iyi mi oturtamadınız am4 uyumlu mu değil hava soğutma gibi bir performans göstermiş.65w 3700x ile yükte noctua d15 hava soğutma ile ben de gösteririm 70 derece yüksek değil ryzen2 için.7700k dediğinden iki kattan fazla transistör var bunların içinde haliyle biraz ısınacak.yine az bile çekiyor.

voltaj sabitleme soğutucusu yetmeyen hava soğutma kullanıcılarının yaptığı bir şey nedir çarpanı 41 42 yapıp voltajı da 1.3 gibi bir şey yapıyorlar iyi güzel ama tam stabil mi aylar geçse anlayamıyorsun çünkü elindeki her şeyde sorunsuz çalışırken yeni bir oyun kabul etmiyor reset mavi ekran problem yaşıyorsun.ikincisi voltaj sabit olduğu için o 1.3'ü sürekli veriyor masaüstünde film bile izlesen.otomatik voltaj olsa boşta 0.9v dan yukarı pek olmuyor bende.sıvı soğutma varken tavsiye etmem hatta tersini yapın precision boost overdrive ayarlarını bulup 2 3 tane olabilir enable yapın ve işlemci sizin yerinize oc yapsın daha da ısınsın daha hızlı olsun 3800x almışsın köklesin.ferrari al 40'a sabitle gibi bir şey yani tersi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK RYZEN 3900X VEYA 3950X İŞLEMCİ
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıvı soğutmadan yana problem yok ama araştırmalarıma göre normal değerler galiba bütün çekirdekleri %100 yük altındayken 70 72 de sabitleniyor warzone pubg apex gibi oyunlarda full ayarlarda 62 65 arası sabitleniyor .
    Gayet normal değerler sevgili dostum hiç korkma.
  • Auto voltajda fazla voltaj verirse işlemci daha sıcak çalışabilir. Auto mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muzo3467

Sıvı soğutmadan yana problem yok ama araştırmalarıma göre normal değerler galiba bütün çekirdekleri %100 yük altındayken 70 72 de sabitleniyor warzone pubg apex gibi oyunlarda full ayarlarda 62 65 arası sabitleniyor .
    evet değerler normal.
  • Normal değerler bir sıkıntı yok. 3800x in biraz fazla ısınması doğal.

Takıntı yapıyorsanız pbo kapatabilirsiniz, ağır render senaryoları harici performans düşüşü yaşanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 16 Nisan 2020; 15:44:7 >
  • Günlük kullanım ve render senaryolarında aldığı değerleri baz alın. Mesela %100 yük altındayken sıradışı bir torture test ise yapılan alınan değerlerin bir önemi yok zira normalde o değerlere oyunlarda dahi çıkmayacaktır. Kullanım şeklinize göre hareket edin.
  • 3700x tam olarak şudur: az tdp, 7nm cart curt. Beklenti: ulan bu serin çalışır. Gerçekte olan: boşta 60 derece
  • Değerleriniz gayet normal herhangi bir sıkıntı yok
  • Cpb ve pbo autodan çıkarttm sabit 3.9ghz de kullanıyorum diğer türlü çok inişli çıkışlı voltaj akımı oluyor oda sürekli fan sesini etki yapıyor . Şuan sabit 3.9ghz de sabit ısınma yok pompa sesi yok kafam rahat hız gereken bir işlem yapcağım zaman aktif eder kullanırım bence en temiz ve en basit cpu rahatlatma
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Bende normal olduğunu düşünüyorum çünkü hem tdp değeri yüksek hem çekirdek sayısı yüksek ısınması gayet normal geliyor bana mesela yayında obs ayarında yükü işlemciye çekiyorum oyunun grafik ayarınıda fulluyorum yayındayken aldığım işlemci sıcaklığı maksimum 70 72 arasi sabitleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muzo3467

Cpb ve pbo autodan çıkarttm sabit 3.9ghz de kullanıyorum diğer türlü çok inişli çıkışlı voltaj akımı oluyor oda sürekli fan sesini etki yapıyor . Şuan sabit 3.9ghz de sabit ısınma yok pompa sesi yok kafam rahat hız gereken bir işlem yapcağım zaman aktif eder kullanırım bence en temiz ve en basit cpu rahatlatma
    sizin tercihiniz ama bu işlemcileri bu şekilde kısıp kısıp kullanınca garip oluyor. sonuç olarak çarşıdan alırken boost frekansı belli ama oralara çıkamıyor ayrıca binbir türlü sorun. herneyse işte.
  • Cinebenchde %100 yük altında 70 72 derecede sabit kalıyor 4.5ghz de . Şunuda unutmayalım bilgisayarda işlemciyi hiçbirşekilde %100 performansda kullanamayız kullansak bile bu sıcaklık değeri çok normal . Şuan 3.9ghz gayet güzel bir ghz değeri hertürlü veriyi sıkıntısız işler . Ama sen yayın ve oyun olayına geçtiğin zaman 3.9ghzde
    işlemcinin darlanmaması açısından cbp pbo yu tekrar aktif hale getirirsin yoluna devam edersin . Ama diğer türlü normal kullanım da sabitlersin 3.9ghz hem işlemcin ısınmaz yorulmaz . Benım mantıksal olarak düşüncem bu 3800x ve x570 gaming edge ile sınırları zorlayacak bir sisteme sahibim ama bunu gerektiğinde yapmak varken bios normal default ayarların da boş masa üstünde bile uyguluyor cpu sürekli 3.9 4.5 ghz arasında iniş çıkışlar yapıyor dereceler 35 55 arası iniş çıkışlar sağlıyor bu durum da pompa ve fan hızı sürekli değişkenlik gösteriyor . Bunların önüne geçmek amaçlı cpb ve pbo devre dışı bırakmak mantıklı geldi bana

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.