Şimdi Ara

i7 7820x ve GTX 1080 sistem restart ve kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan bir ay öncesine kadar iki tane bilgisayar toplatıldı. İkisi de Ryzen 1800X, Asus Strix 370-F Gaming ve Flare-X 3200Mhz 32GB Ramle, Strix 1080 Ekran Kartı, Samsung 960 Evo M2 SSD birlikte. Bilgisayarların istenilen performansı vermediği şikayetiyle Intel sisteme geçiş yaptık. İstenilen performanstan kastım da şu; bilgisayarın bir tanesini açtık ve 2-3 saat kullandık. Windows güncellemeleri yapıldı, BIOS güncellemeleri de yapıldı ama masaüstünde bile stabil çalışmıyordu. Bilgisayarıma tıklarken donmalar, masaüstünde herhangi bir programa giriş yaparken bekleme süreleri. Onun dışında CS:GO gibi bir oyunu oynarken fps'in bir anda 30'a düşmesi(bazen) ve 250-280fps görmesi. (Bütün ayarlar lowdayken ve 1280x1024 çözünürlükte) Sadece anakart, ram ve işlemcileri değiştirdik. Şimdi de farklı bir problem devam ediyor.

Problemli hissedilen sistem şu;
    i7 7820x işlemci, Gigabyte Aorus X299 Gaming 3 anakart, Asus Strix 1080 ekran kartı, Corsair 3000 MHz 8x2 32 GB kırmızı RAM, Samsung 960 Evo 250 GB SSD, Asus PB287Q 4K monitör, Corsair 750W 80plus PSU, Corsair 400 Carbide kasa.

Premiere Pro'yu açmaya çalıştığımızda bilgisayar donuyor ve tekrar restart atıyordu. Bunu her zaman yapmıyor ama şimdi de Premiere Pro'da işlem yaparken tam ekrana aldığımda sekansta donma problemleri oluyor. Mouse hareket ediyor ama tıkladığımda işlevsiz kalıyor. Ekranı tam boyuttan normale çektiğimde ise çalışıyor. Yani bilgisayar çalışıyor ama fiyatına değecek performansta değil :) Masaüstünde fareyi oynatırken bile bir ağırlık söz konusu. Sanki 60Hertz'in altında çalıştırıyormuşum gibi hissediyorum. Bir program kullanırken ağır açması, Photoshop'ta kısayol kullanırken toolları geç açması gibi. Ayrıca BIOS güncellemesini de yaptık. SSD'den şüpheleniyorum ama Samsung Magician'dan test yaptığımda 3200e 1500 küsür sonuç veriyor.

CS:GO gibi oyunlara girdiğimde elde ettiğim FPS maksiumum 280. 7700K ve GTX 1060'lı sistemimde çok rahat 300 FPS alabiliyorum. Ayrıca 7700K'lı sistemimde çok rahat akıcı şekilde Premiere, Photoshop gibi programları stabil kullanabiliyorum. Bunun yanı sıra diğer bilgisayar da 8700K ve Gigabyte Z370 Gaming M5 serisinden. Kasma problemi onda yok. Monitörleri de değiştirdik onda problem olmuyor. Sadece 7820x'li sistemde problem oluyor.

Şimdiden herkese teşekkürler.

• Memtest yapıldı mı?
  • Hayır. Cpu-Z, Userbenchmark yaptık ama normal çalışıyor gözüküyor. Userbenchmark'ta SSD'nin tam performans çalışmadığı uyarısı verdi sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalboy

Hayır. Cpu-Z, Userbenchmark yaptık ama normal çalışıyor gözüküyor. Userbenchmark'ta SSD'nin tam performans çalışmadığı uyarısı verdi sadece.

Anlık donma, takılma gibi konular disk kaynaklıda olabilir fakat kilitlenme, mavi ekran varsa ramlerde sıkıntı olması yüksek ihtimal.

Memtest86 ile ramleri teste sokup ramlerde bir problem olup olmadığını tespit ederek işe başlayabilirsiniz.
  • Ne ryzenda ne de intel islemcide sikintiniz yok. Baska bilesenler sisteminizi donduruyor. Her iki sistemde kullandiginiz ortak donanimlari (ssd,ram..) kontrol edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Hayır. Cpu-Z, Userbenchmark yaptık ama normal çalışıyor gözüküyor. Userbenchmark'ta SSD'nin tam performans çalışmadığı uyarısı verdi sadece.

Anlık donma, takılma gibi konular disk kaynaklıda olabilir fakat kilitlenme, mavi ekran varsa ramlerde sıkıntı olması yüksek ihtimal.

Memtest86 ile ramleri teste sokup ramlerde bir problem olup olmadığını tespit ederek işe başlayabilirsiniz.

Önceki Ryzen sistemde mavi ekran hatası aldık zaten. Problemin ramlerden de kaynaklandığını düşünerek ramleri değiştirip yeni sistemle Corsair ramlere geçiş yaptık. Acaba diyorum problemin monitör kaynaklı olma ihtimali var mı? Evimdeki 144hz 1080p monitörümü taktığımda en azından o kasma ve yavaş işlemler masaüstünde olmadı. Ama render ve color programlarını denemedim, o kadar vaktim yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Ne ryzenda ne de intel islemcide sikintiniz yok. Baska bilesenler sisteminizi donduruyor. Her iki sistemde kullandiginiz ortak donanimlari (ssd,ram..) kontrol edin

Selamlar,

Önceki sistemde Flare-X ram kullandık. Ramlerde problem olduğunu düşündüğümüz için onları da değiştirip Corsair ram aldık. Şimdi problemli olan bilgisayardayım. Yani dediğim gibi masaüstünde 30hertz çalışıyor gibi şu an. İnanılmaz ağır. Yani ekran kartını hiç yüklememişim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalboy -- 27 Ocak 2018; 14:28:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Ne ryzenda ne de intel islemcide sikintiniz yok. Baska bilesenler sisteminizi donduruyor. Her iki sistemde kullandiginiz ortak donanimlari (ssd,ram..) kontrol edin

Selamlar,

Önceki sistemde Flare-X ram kullandık. Ramlerde problem olduğunu düşündüğümüz için onları da değiştirip Corsair ram aldık. Şimdi problemli olan bilgisayardayım. Yani dediğim gibi masaüstünde 30hertz çalışıyor gibi şu an. İnanılmaz ağır. Yani ekran kartını hiç yüklememişim gibi.

ramleri 2133 mhz de açın. xmp ovclock modunu açmayın. Daha sonra amd sistemin bütün driverlarını güncelleyin. Chipset driverin da amd nin sitesinden indirin. Şahsen 1700x kulllanıyorum dediklerinizin hiçbirini yaşamadım. Pogramları bırakın daha siz masaütüsnden bahsediyorsunuz. Kesinlikle donanımlardan birisi sıkıntı yaratıyor. Bu kesinlikle ryzen ya da intel işlemci değil. örneğin monitörünüz 4k ise ve siz eski bir ekran kartından hdmi ille bağladıysanız 4k da 30 hz de çalışabilir. Böyle sıkıntılar var. Dikkatlice ve detaylıca siseteminizi kontrol etmeniz gerekiyor..

Edit: ekran krtı paylaşılmış zaten. bağlantınız hdmi ise display porttan bağlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 27 Ocak 2018; 17:8:27 >

• quote:

quote:

quote:

Selamlar,

ramleri 2133 mhz de açın. xmp ovclock modunu açmayın. Daha sonra amd sistemin bütün driverlarını güncelleyin. Chipset driverin da amd nin sitesinden indirin. Şahsen 1700x kulllanıyorum dediklerinizin hiçbirini yaşamadım. Pogramları bırakın daha siz masaütüsnden bahsediyorsunuz. Kesinlikle donanımlardan birisi sıkıntı yaratıyor. Bu kesinlikle ryzen ya da intel işlemci değil. örneğin monitörünüz 4k ise ve siz eski bir ekran kartından hdmi ille bağladıysanız 4k da 30 hz de çalışabilir. Böyle sıkıntılar var. Dikkatlice ve detaylıca siseteminizi kontrol etmeniz gerekiyor..

Edit: ekran krtı paylaşılmış zaten. bağlantınız hdmi ise display porttan bağlayın

Selamlar,

Hocam Ryzen 1800'lü sistemler artık elimizde değil. Onları değişip bir tanesi 8700K, bir tanesi de 7820X'li sistemde sorun yaşıyoruz. 8700K'lı sistemde hiçbir problem yok. Aynı parçalar mevcut onda da. Tek farkları işlemci soketleri ve anakart modelleri.

7820X'in bütün driverları, monitörün de driveri ayrıca 1080'in de driverinin en güncel halini yükledik. Displayporttan bağlı zaten 60hertz kullanıyoruz. Monitör Asus PB287Q.

Hiçbir şey anlamadık. Bu sefer de Samsung Magician'dan SSD'yi sıfırlayıp tekrar temiz format atacağız. Mesela şöyle bir sorun da oldu. Windows güncellemesinden sonra 7820X'li sistemin klavyesinin numlock, capslock ışıkları da yanmaz oldu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Selamlar,

Hocam Ryzen 1800'lü sistemler artık elimizde değil. Onları değişip bir tanesi 8700K, bir tanesi de 7820X'li sistemde sorun yaşıyoruz. 8700K'lı sistemde hiçbir problem yok. Aynı parçalar mevcut onda da. Tek farkları işlemci soketleri ve anakart modelleri.

7820X'in bütün driverları, monitörün de driveri ayrıca 1080'in de driverinin en güncel halini yükledik. Displayporttan bağlı zaten 60hertz kullanıyoruz. Monitör Asus PB287Q.

Hiçbir şey anlamadık. Bu sefer de Samsung Magician'dan SSD'yi sıfırlayıp tekrar temiz format atacağız. Mesela şöyle bir sorun da oldu. Windows güncellemesinden sonra 7820X'li sistemin klavyesinin numlock, capslock ışıkları da yanmaz oldu.

Sizin durum biraz sıkıntılı olmuş .Artık deneme yanılma yöntemiyle ilerlemeniz lazım. Kimi kullanıcılar 4k da 30 hz kullanıp sistem kasıyor diyebiliyorlar. Belki sizin problemde bu yüzdendir diye kablo kontrolu tavsiye ettim. Belkide klavye donanımı uyumsuzdur? Bilgisayar bu herşey beklenir. Bu şekidle kıvır sebeplerden de çıkmaz ise formatta atıyormuşsunuz pc başınızı ağrıtacak gibi görünüyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Selamlar,

Sizin durum biraz sıkıntılı olmuş .Artık deneme yanılma yöntemiyle ilerlemeniz lazım. Kimi kullanıcılar 4k da 30 hz kullanıp sistem kasıyor diyebiliyorlar. Belki sizin problemde bu yüzdendir diye kablo kontrolu tavsiye ettim. Belkide klavye donanımı uyumsuzdur? Bilgisayar bu herşey beklenir. Bu şekidle kıvır sebeplerden de çıkmaz ise formatta atıyormuşsunuz pc başınızı ağrıtacak gibi görünüyor.

Valla klavye ve mouse her şey diğer bilgisayarla aynı. Şöyle sorunlar da oluyor mesela. Photoshopta ALT+Mouse sağ tik yapıyorum brushı büyütmek için. Brushı büyüttükten sonra sola ya da sağa bir şekilde atıyor. Sanki monitörde de bir problem varmış gibi. Premiere pro'yu tam ekran yaptığımda çalışmaması, küçültünce çalışması vs. çok saçma şeyler.

• Aynı işlemciyi tuf x299 mark 1, evga 1080ti ve samsung ssdler ile kullanıyorum. Bir süre bende kasılma takılma ve sonrasında kitlenme soruları yaşamıştım. Problemin anakart kaynaklı olduğunu bios update gelince anladım. Yeni bios a geçince bir sıkıntı kalmadı. Yeni bios update gelmiş mi kontrol edin. Ramlerinizin xmp profilini kapatıp 2400mhz de çalışmasını sağlayın bir de öyle deneyin ve sonrasında sıra sıra ramleri teker teker deneyip boot ettirin. Benim kart tek ram destekliyor sizin ki de sanıyorum destekleyecektir. Biraz lades olmuş sizin sorununuz.

Ayrıca çok gariptir bir senaryo anlatayım size; asus un thermal radar programı ve evganın xoc programı açık olduğunda aynı anda bilgisayar kitlenip kalıyordu. Belki böyle bir program çakışmanız olabilir ?
  • psu kaç watt sıkıntı elektrikte olabilir
  • Güç kaynağı sıkıntısı geldi aklıma direkt. İşlemci taze değiştiğine göre disk problemi de olabilir. Önce bir kablo kontrol, ardından da farklı bir SSD disk ile kontrol yaparsanız güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korhanby

Aynı işlemciyi tuf x299 mark 1, evga 1080ti ve samsung ssdler ile kullanıyorum. Bir süre bende kasılma takılma ve sonrasında kitlenme soruları yaşamıştım. Problemin anakart kaynaklı olduğunu bios update gelince anladım. Yeni bios a geçince bir sıkıntı kalmadı. Yeni bios update gelmiş mi kontrol edin. Ramlerinizin xmp profilini kapatıp 2400mhz de çalışmasını sağlayın bir de öyle deneyin ve sonrasında sıra sıra ramleri teker teker deneyip boot ettirin. Benim kart tek ram destekliyor sizin ki de sanıyorum destekleyecektir. Biraz lades olmuş sizin sorununuz.

Ayrıca çok gariptir bir senaryo anlatayım size; asus un thermal radar programı ve evganın xoc programı açık olduğunda aynı anda bilgisayar kitlenip kalıyordu. Belki böyle bir program çakışmanız olabilir ?

Selamlar,

Cevabınız için çok teşekkürler. Ramlerin yerlerini değiştirip bilgisayarı açtığımda, siyah ekran verip bilgisayar açılmadı. Ama evimdeki bilgisayarda da böyle problemler yaşıyordum. Programlardan olduğunu düşünmüyorum çünkü format attıktan sonra bir gün hiçbir şey yüklemeden çalıştırıp denedim, yine problem oldu.

• 750W.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nezzar

Güç kaynağı sıkıntısı geldi aklıma direkt. İşlemci taze değiştiğine göre disk problemi de olabilir. Önce bir kablo kontrol, ardından da farklı bir SSD disk ile kontrol yaparsanız güzel olur.

Selamlar,

Güç kaynağı Corsair 750W 80Plus Bronze. Şöyle bir şey de var. Bilgisayar Tunçmatik marka UPS'e bağlı çalışıyor ve iki bilgisayar da tek bir uzatma üçlüsünden güç çekiyor.
  • sistemi komple söküp tekrar topla:D toz falan kalmasın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nezzar

Güç kaynağı sıkıntısı geldi aklıma direkt. İşlemci taze değiştiğine göre disk problemi de olabilir. Önce bir kablo kontrol, ardından da farklı bir SSD disk ile kontrol yaparsanız güzel olur.

Selamlar,

Güç kaynağı Corsair 750W 80Plus Bronze. Şöyle bir şey de var. Bilgisayar Tunçmatik marka UPS'e bağlı çalışıyor ve iki bilgisayar da tek bir uzatma üçlüsünden güç çekiyor.

Önce başka bir priz sonra başka bir güç kaynağı ile deneme imkanınız var mı? Durum o kadar karışık ki deneme yanılmaya mecbur kalmışsınız.

• Evet, evimde deneyebilirim. Eğer problem güç kaynağındansa Ryzen 1800'e çok üzülürüm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.