Şimdi Ara

i7 işlemci sicaklik problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün önce bilgisayar topladim felan fakat bügün grid oynarken restart atti bende sicakliklara bakiyim ve işlemci yük altında olmamasina ragmen 50 derece ?bu normal mi yoksa sogucu almalimiyim işlemci i7 920

• Fan montajını kontrol edin, soğutucunun ayakları tam oturmamış olabilir, o ısıda makine reset atmaz...

Resetin nedeni başka birşey bence, biostan bellek frekans ve zamanlamalarına bakın voltajı da kontrol edin. Manuel olarak çalışma frekansı ve zamanlamayı girdiğimizde belleğin çalışma voltajını da girmemiz gerekiyor...
  • işlemcinin sıcaklıgı gayet normal.sorun devam ederse sadece GRID oyunundamı yapıyor ona dikkat et.sadece o oyunda yapmıyorsa sorun ekran kartı olabilir.başka uygulamarda yapıyorsa ramden şüphelenmelisin.tabi windowsta da sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 28 Mart 2009; 14:40:49 >
  • Öncelikle Soğutucunuz Nedir?
    Kendisi otomatik modunda olabilir...
    Onun İçin rpm'ini Manuel olarak artırın..
    Birde Öyle deneyin
  • maalesef normal o sıcaklıklar cidden çok ısınıyor intel çok dandik stok sogutma yapmış işlemcinin yarısına temas etmiyor.. prime ile 80 i geçer bende kendimden biliyorum..
  • Stok soğutma o kadar da kötü değil arkadaşlar bence...

• bencede stok soğutma güzel olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @LEON-X

soldaki olan i7 920nin soğutması

sağdaki şekilli soğutma i7 965 in soğutması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 28 Mart 2009; 18:03:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Stok soğutma o kadar da kötü değil arkadaşlar bence...

İ7 965 SOGUTUCUSU O SEN I7 920 VE 940 LARI GÖRMEMİŞSİN..

• Yıl, 2009 işlemcilerde ısı problemi devam ediyor.

Yıl, 2004 idi AMD 2500+Barthon almıştım. Isı yine 50 derece idi. Fan da çok iyi değildi stock fan. işlemci de 120nm. idi
  • Arkadaşlar yeni stok fan i7 işlemcilerle gelen fan değil mi ?
  • quote:

Arkadaşlar yeni stok fan i7 işlemcilerle gelen fan değil mi ?

değil

ayrıca soldaki fan intelin şuandaki en zayıf stok fanı aliminyum tabanlı

sağdaki fan ise extreme fanı geniş bakır taban , bakır alaşımlı soğutma ve çok şık bir mavi led

bu i7 920 - 940 da ise lga775 stok fan var e8xxx q9xxx q6xxx e7xxx lerde olan işlemciye yaklaştırılmış dar bakırlı göbekli fan

asıl i7 920 -940 fanı bu soldaki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 28 Mart 2009; 19:23:42 >

• Eyw Kahriman dostum teşekkür ederim bilgilendirme için

Halbu ki yeni tip fan i7'lerde std olabilir o kadar para veriliyor sonuçta 10$'lık fan çıkıyor kutudan yani, soğutucu üreticilerini de düşünüyorum ama 600 liralık bir üründe berbat bir fanın olmasına da cidden anlam veremiyorum...
  • quote:

Eyw Kahriman dostum teşekkür ederim bilgilendirme için

Halbu ki yeni tip fan i7'lerde std olabilir o kadar para veriliyor sonuçta 10$'lık fan çıkıyor kutudan yani, soğutucu üreticilerini de düşünüyorum ama 600 liralık bir üründe berbat bir fanın olmasına da cidden anlam veremiyorum...

önemli değil

bende öyle düşünüyorum deseler 10 dolar daha fazla verin şunu verelim hiç yoktan millet uğraşmaz ama onlar işlemcilerin standart hızına göre fan tasarlıyorlar o yüzden overclock devreye girince işler bozuluyor

intelin şu sıralarda ürettiği işlemcilerde 40 derece normal geliyor arkadaşın i7 920 50 derece fazla mesela 40 olsa normal stok hızlarda

bunlarda etkenler;

-kasa hava akışı
    -fan temizliği
    -kasa kapağının açık kapalı olması
    bunlar sağlanırsa işlemci 40 derece seviyesine gelir

mesela benim bilgisayar ilk geldiğide 38-43 dereceydi standart hızlarda

şimdi kapak açık bir sürü fan birde o.c li işlemci 32-37 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 28 Mart 2009; 19:39:30 >

• şimdi ekrandan bi görüntü verelim.. herşey default turbo ve hyper threading açık..

• şimdi 40 derece seviyesine gelir dediğim için rezilmi oldum çünkü sıcaklıklar tam benim mesajın üstüne gelmişte ondan soruyorum

ayrıca işlemci sıcaklarına oda sıcaklığıda etki eder bunuda yazayım 25 derece sıcaklık üzerinden konuşuyorum

yani oda 30 dereceyse ve bilgisayar kalorifer yanındaysa yapabileceğim birşey yok
  • i7 ler çok ısınıyor hiç şüphe yok .. stok fan malzeme olarak kötü ve işlemci ile temas yüzeyi çok düşük. kasamda 2 adet 12cm fan çalışıyor CM stacker 2 psulu eski modellerden. işlemci blok arasında AS5 var.. maalesef prime ile sıcaklık 80 leri geçiyor..
  • Bendeki E8400 normalde masa üstünde 35-40 derece arası ısınıyordu. Soğutucusu da o uyduruk alimünyum soğutucuydu. Daha sonra Zalman 9700 NT aldım şu an 20-25 derece arası. Soğutucu alın diyeceğim fakat i7'lere uygun soğutucu pek bulunmuyor piyasada. Zaten toplasanız 5 tane yok i7 için soğutucu onlarda Türkiye'de var mı bilmiyorum.
    Şimdi baktım şu an sadece Akasa'nın bir soğutucusu var ama performansı nasıldır bilemem.
    http://www.sanalmarketim.com/urun/f0de98b48dbed86444b3314912c97bd4/AKASA-AK-967-Nero-Intel-Core-i7-Uyumlu-Direk-Temasli-Islemci-Sogutucusu

• elimde ifx-14 ve 3 tane 12cm fan var eğer lga 1366 kit yada bloodrage alırsam kullanacagım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.