Şimdi Ara

i78700k İÇİN HAVA VEYA SIVI SOĞUTMA TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar i78700k kullanıyorum ekran kartım 1080ti
    uzun kullanımda havalarda ısınması ile işlemcim 76-77 dereceleri görüyor yükteyken
    sıvı soğutma alıp OC yapmak istiyorum ancak kararsızım coğu yerde sıvı soğutma gereksiz hava soğutma al diyenler var 2500-3000 tl altı sıvı soğutmalar çöp diyenler var sizden ricam OC ye uygun sıvı soğutma veya hava soğutma tavsiyelerinizi yazmanız ve kullananların bilgilendirmesi
    1000 tl bütçem var maksimum
    1000 tl ye sıvı soğutma alacağıma 500-600 tl ye iyi bir hava soğutma al diyenlerde var yorumlarınızı bekliyorum.

• Xigmatek Wİnpower Pro aldım 400TL ye 200W TDP degeri var.130W 2697V2 12 Cekirdek 24 izlek Xeon u bosta 22-28C de tutuyordu.
    250 Xigmatek 1266 vardı.Onun dısında Be Quiet! BK022 Dark Rock Pro 4 En İyisi 250W TDP deger var 1300TL civarında idi.

Cooler Master MasterAir MA610P 650-700TL civarında 400-450 arasında

Gibi secenekler mevcut Su Sogutmaya İlgim de bilgim de yok.

• inventus
    NOCTUA NH-D15 chromax.black 2011/2011-v3/1151/1150/1155/1156 & AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1, 2ad NF-A15 HS-PWM chromax.black, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10773

www.sanalmarketim.com
    NOCTUA NH-D15 chromax.black Fanlı Sessiz Intel AMD Uyumlu Cpu Soğutucu
    https://www.sanalmarketim.com/Urun/NOCTUA-NH-D15-chromax-black-Fanli-Sessiz-Intel-AMD-Uyumlu-Cpu-Sogutucu/115323

1000 liraya kadar alabileceğin en iyi çözümlerden biri budur.

• 1000 TL bütçeniz varsa, kaliteli bir kule tipi hava soğutucu istiyorsanız ve kasanıza sığıyorsa (165 mm) NOCTUA NH-D15 almanızı öneririm.

Hava soğutucu için 1000 TL çok fazla, daha uygun fiyatlı bir model arıyorsanız Scythe Fuma 2 alabilirsiniz.
    inventus
    NOCTUA NH-D15 chromax.black 2011/2011-v3/1151/1150/1155/1156 & AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1, 2ad NF-A15 HS-PWM chromax.black, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10773

• Dark rock slim al diyecektim ben 1 hafta önce sipariş etmiştim. Şuan stokta yok. Olan da çok cılgın fiyattan satılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahibinden üzerinden 500 liraya faturası olan bir h100i v2 bulursanız çok işinize yarar.
  • işlemcinizde o.c varmı ?
    varsada yoksa da 76 77 dereceleri kafanıza takmayınız.

yok fala geliyor ise size
    www.incehesap.com
    XPG LEVANTE240-BKCWW RGB 240mm CPU Sıvı Soğutucu - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/xpg-levante240-bkcww-rgb-240mm-cpu-sivi-sogutucu-fiyati-45455/?ref=akakce&v=1.10.8

macun olarakta mx4 2019 da alın n11 den 40-45 lıraya 4 gr lıklardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 30 Nisan 2020; 1:10:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HB 850 liraya NZXT X52 satıyordu ben aldım 8700k ile kullanıyorum oyunlarda max 65c goruyor 4.9 auto voltajda.
    Herhangi bir 240mm radyatorlu sogutucu isinizi gorecektir hatta daha oncesınde CM Seidon 120M ile kullanıyordum onda da max 70 leri goruyordu.
    İşlemciniz delidli değilse delid yaparsanız ortalama 15C lere kadar ısı duşüşü yaşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

işlemcinizde o.c varmı ?
    varsada yoksa da 76 77 dereceleri kafanıza takmayınız.

yok fala geliyor ise size
    https://www.incehesap.com/xpg-levante240-bkcww-rgb-240mm-cpu-sivi-sogutucu-fiyati-45455/?ref=akakce&v=1.10.8

macun olarakta mx4 2019 da alın n11 den 40-45 lıraya 4 gr lıklardan.
    Aynen öyle.

Duruma göre ve delidsiz bir 8700K için bu dereceler kafaya takılacak sıcaklıklar değiller. Tabii bunun yazı da var.

• işlemcimde şu anda oc yok ama yapmak istiyorum yani şuanda 76-77 görünce tam havalar ısındığında daha ileriye cıkar diye düşündüm 80 dereceyi geçmediği sürece bende cok aslında takmıyorum performans olarak bir sorun yok ama oc yaptığımızı da düşünürsek sanırım 80 derece üzerine cıkacak NOCTUA NH-D15 bu hava soğutmaya biraz daha ısındım gibi ama hala sıvı soğutma ile arasında kararsız kaldım yani zaten beklentim 50-55 dereceler değil tabii ki ama biraz oc de yapınca stabil sıcaklık elde etmek 65-70 derece maksimum belki yükteyken 75 derece ama stabil yani sürekli oynak bir derece performansı etkiler diye düşünüyorum kararsız kaldım yani NOCTUA NH-D15 kullananlar varsa tecrübelerini yazarlarsa sevinirim ve ya 8700k ile sıvı soğutma kullananlar varsa cok iyi olur yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim .

not:hyper212 kullanıyorum hava soğutma 2 yıl oldu neredeyse i76700 işlemcimde almıştım hala kullanıyorum
    kaliteli bir termal macun önerirseniz termal macun cok dandikti cünkü yeni işlemciye geçerken kullanmıştım
    en azından hava soğutma mı sıvı soğutmamı diye düşünürken kaliteli bir termal macunla değiştirmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unrealistic -- 30 Nisan 2020; 12:29:33 >

• unrealistic kullanıcısına yanıt
    bu macunu deneyin:
    www.hepsiburada.com
    Arctic Mx-4 2019 Termal Macun 4 gr Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/arctic-mx-4-2019-termal-macun-4-gr-p-HBV00000PKRXG

bu da olur:

www.adeksstore.com
    Cooler Master MasterGel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun | Adeks Store
    https://www.adeksstore.com/urun/cooler-master-mastergel-maker-nano-elmas-partikullu-termal-macun

D15 değeri ben gösteririm ama 8700k kullanmıyorum 3700x işlemci.bu da az buz ısınan bir işlemci değil 2700x ile de kullandım ben memnunum ses ve ısı konusunda.su soğutma incelemelerine bakarsan hep D15'e takılırlar bir türlü tokatlayamazlar.bu durumda suyla kim uğraşır D15 dururken?oc istiyorsan delid yapmalısın işlemciye o zaman aldığın soğutmalar iş görür.yapan yerler var nette de bulabilirsin hatta burada da yapan bir başlık vardı arasan bu işlerden anlayan intelci bulabilirsin.

• İster D15 ister DRP4 tak delid olmadan istediğin sıcaklık seviyesini yakalayamazsın.

Ben sana iki örnek açayım eski sistemim 8600K DRP4 5Ghz de yükte yazın 600rpm 62/63 derecede geziyordu. Bir arkadaşımda da 8700K 5Ghz H150i var onun da 60 seviyelerinde.

İkisi de delid tabii ki en iyi soğutmayı da taksan delidsiz sonuç alamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam o zaman delid ile alakalı araştırmalara yönelsem daha faydalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben işlemciye 1000 lira ayırabilmek için 1 sene kendimi kasıyorum millet soğutucusuna 1000 lirayı gözden çıkarabiliyor. Yanlış anlaşılmasın kıskanmıyorum kendime acıyorum Daha da iyilerini de alır güle güle kullanırsınız umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex5

Ben işlemciye 1000 lira ayırabilmek için 1 sene kendimi kasıyorum millet soğutucusuna 1000 lirayı gözden çıkarabiliyor. Yanlış anlaşılmasın kıskanmıyorum kendime acıyorum Daha da iyilerini de alır güle güle kullanırsınız umarım
    hocam cok haklısınız ama halimize şükretmek lazım sonucta ben bu 1000 tl yi tak diye cıkarıp vermiyorda olabilirim aylardır biriktiriyorda olabilirim Allah Gönlünüze Göre versin inşallah bu devirde bilgisayar parçası zor iş malum dolar kuru bir parça almak için dünya para döküyoruz ama hiç kimse için kolay değil emin olun sadece şükretmek lazım 1 senede olsa alabiliyorsunuz hiç alamayanlar var twitchten yayın izleyerek hayal kuran binlerce kişi var unutmamak lazım o yüzden böyle düşünmeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unrealistic -- 30 Nisan 2020; 23:2:5 >

• Yarı fiyatına Scythe Fuma 2 al kafan rahat etsin geri kalan bütçeyi de alternatif ihtiyaçlarında kullan en kötü kasa fanların zayıfsa kaliteli fan eklemeleri yapabilirsin.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ürünü inceleyeceğim teşekkür ederim tavsiyenize 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • unrealistic kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsınız. Ben de dert sıkıntı biriktir derken 2/4 ten kurtulmak üzereyim. 1600 af aldım ama anakart gelmedi açmadım. iade edip 10400f bakacağım artık. 2/4 sonrası 6/12 mercedes etkisi yapar bende :D Sisteminiz çok güzel olacak bence. Serin serin kullanırsınız. Daha da iyileri nasip olsun
  • www.hepsiburada.com
    Mugen 5 Rev.b (SCMG-5100) Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/mugen-5-rev-b-scmg-5100-p-HBV00000O4YLU?magaza=shopeurasia

2 de guzel hava sogutmalar ama agırlar
    deepcol daha agırdır ona gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFEFPSTR -- 2 Mayıs 2020; 0:30:55 >

• Hocam Delid yapıp niye riske atacaksın islemcini oldu oldu ters gitti eline alma ihtimalin de var.
    Al iyi bir hava sogutma kullan.
    Scythe Fuma 2 demis arkadas canavar gibi sogutucu
    Xigmatek Windpower Pro Canavar gibi Sogutucu 200W TDP degeri var.12 cekirdek 24 izlek E5 2697V2 130W ile kullandım.Bosta 22-28C de calısıyordu İslemci
    Xigmatek 1266 is yapar.
    Cooler Master Hyper 212 Black Edition is yapar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.