Şimdi Ara

i9 13900K VE 4090 SUPRIM X Sistem için watt PSU önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncellikle tüm türkiye için herkese allah sabır versin tüm milletimize geçmiş olsun. şunu değinmek istiyorum sistemimde kaç watt psu tercih etmem lazım bu konuda çok bilgim yok lütfen yardımcı olur musunuz.

Ekran kartı-Suprim X RTX 4090.

İşlemci-Intel i9 13900K.

Anakart-ASUS Pro ME Z790-A

Sıvı soğutma- Cooler Master Masterliquid ML360 Sub-Zero

RAM-DDR5 2x16 GB.

SATA kablosu 5 tane 1 tane 1TB'lık hard disk.

Samsung 980 1 TB NVMe.

Lian Li uni fan 9 adet. Sizce bu sisteme kaç wattlık PSU gider ve PCI-e 5.0 kablolu olması lazım.

• 6000 TL
    inventus
    FSP Hydro PTM PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 1200W HPT2-1200M,Gen5, 1200W 80+ PLATINUM ATX 3.0 PCI-E 5.0 Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13798

6500 TL
    www.vatanbilgisayar.com
    THERMALTAKE TOUGHPOWER GF3 1000W GOLD 80PLUS FULL MODÜLLER GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-toughpower-gf3-1000w-gold-80plus-full-moduller-guc-kaynagi.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takipteyim.. bende bu iki psu arasında kaldım. Zaten başkada yok sanırım. Gf3 için yüksek güçte çok sesli demişler, fsp içinde %110 üzerine testlerde çıkamamış demişler. %110 bizi ne kadar gündelik hayatta etkiler bilemedim..Yinede genelde bu iki model önerilmiş. Fsp düşünüyorum bende, bi psu almam lazım atx 3.0 ileride gerçekten gerekecekmi ondada bi şüphem var. Ama fiyat açısından fsp şu an çok makul gözüküyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • inventus
    FSP Hydro PTM PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 1200W HPT2-1200M,Gen5, 1200W 80+ PLATINUM ATX 3.0 PCI-E 5.0 Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13798
  • 1200w benim sisteme yeter mi?

• xCodeo X kullanıcısına yanıt

Fazlasıyla yeterli gelir 1200 Watt.

• ama şöyle bir şey var benim sıvı soğutucu 200 wat çekiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Çeksin hocam, sorun olmayacaktır. Peltier yüzünden o kadar tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 13 Şubat 2023; 10:56:34 >
  • doğru söylüyorsun hesapladım 1130 watt çekiyor toplam pc. ocli

Sistemi ne amaçla topladınız bilmiyorum ama.

Mesela oyun esnasında o kadar yük altına girmez o PC.

• oyun için aldım warzone 2 oynuyorum yayın filan yapmıyorum 1200 watt yeter değil mi çok kararsızım yardımınız lazım.

Sisteminiz oyunda, 500 civarı anca tüketir. O yüzden fazlaca yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 13 Şubat 2023; 11:53:9 >
  • Thermaltake gf3 yerine fsp 1200watt dahamı iyiidir? Ona göre bugün sipariş vereceğim bende..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bence fsp daha iyi bende çok kararsızım.

• 7700x ve 13700K gibi işlemcilerle birlikte 4090 kullanan insanlara 850W kapasiteli güç kaynakları dahi yeterli redditte çok sayıda örneğini ve yorumunu bulabilirsiniz.

Oyun esnasında işlemciniz veya sub-zero aio soğutucunuz tam yüke girmeyeceği için tüketimler konusunda devamlı kullanımda bir sorun yok.

80+ Platinum sertifikalı bir ürün elbette 80+ Gold sertifikalı bir üründen daha verimli çalıştığına göre çok daha iyi bileşenlere sahiptir.

Burada marka fiyatlandırması ve distribütör faktörleri devreye girmekte.

Ben kararsız kalınacak bir durum göremiyorum.

• yanıtınız için teşekkürler psu bilgisi bende hiç yok o yüzden kafam çok karıştı marka olarak hangisi tercih edersin Platinumda?

• soğutucu 200 watt mı çekiyor?

• shruikan kullanıcısına yanıt

Evet, max çektiği güç o

Peltier sebebiyle

teknoloji projeleri
    Peltier Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar? İç Yapısı Nasıldır? | Teknoloji Projeleri
    https://teknolojiprojeleri.com/teknik/peltier-nedir-nasil-calisir-ne-ise-yarar-ic-yapisi-nasildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 13 Şubat 2023; 13:54:44 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

selam. 1000w yeter mi hocam

• armax kullanıcısına yanıt

Ne için hocam tam olarak. Bu sisteme mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.