Şimdi Ara

İBANEZ AEG8E YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben uzun bir süre klasik gitar YAMAHA C40'dan sonra bir elektro akustik gitar almaya karar verdim. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine İBANEZ AEG8E'yi araştırmaya başladım. Açıkcası bu gitarlardan pek anlamıyorum. İnternette sesine felan baktım iyi bir tonu vardı. Kullanan arkadaşlar varsa onlarında yorumlarını bekliyorum. Diğer bir sorum ise bu gitarın üzerinde bir alet var. bass felan yazıyor. Bu aletle amfiye ihtiyaç duymadan sesinde değişiklikler yapabilir miyiz ? Ve tam olarak bu amfi nedir ne işe yarar bir elektro akustik gitar alıyorsak amfi şart mı ? Gerekli birşey mi ?
     İBANEZ AEG8E YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?

• Hocam o amfiye bağladıktan sonra sesle oynamanızı sağlar amfisiz sesle oynayamazsınız oradaki ayarlarla oynayarak.Ve hayır elektro akustik alınca illa amfi alınması gerekmiyor normal de çalınır.Sahne alan arkadaşlar kullanır ki ses sahnede diğer sesler arasında kaybolmasın.
  • Sahneye çıkmayacam peki amfinin bana ne gibi yararı olur ? Ve nasıl bir amfi almalıyım ? İlk defa elektro akustik çalıcam. Hocam gitarla ilgili yorum yapmadınız ?
  • Yapmadım çünkü bildiğim kadarını yanıtladım hocam ben 5 aylık elektro klasik,sanırım 1-1.5 haftalık da elektro kullanıcısıyım yani yeni yeni bir şeyler öğreniyorum.Sahneye çıkmayacak biri için ne kadar gereklidir tartışılır ama elimdeki elektro klasiği benim elektronun amfisine bağladığımda artısı yukarıda bahsettiğin sesle biraz oynayıp sound'u farklılaştırma ve daha az güç sarfederek çalabilmek (sesin çok az dokunsam da yüksek bir şekilde amfiden duyulması) oldu açıkçası sadece bağlanıyor diye bağladım birkaç kez ve onun haricinde bağlama gereği duymadım.İlla alacağım diyorsanız ses karakterini bozmamak için elektro gitar amfisi yerine tabii ki akustik gitar amfilerini tercih etmeniz gerekiyor mydükkan'da şu linkten modellere bakabilirsinizhttp://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=81

Arkadaşlar benden daha iyi yanıt verirler ama bu kısıtlı tecrübemle ben olsam sahneye çıkmayacaksam x elektro akustiğini almak yerine aynı fiyata daha iyi y akustiğini alırdım.Neticede manyetiğidir tuneridir derken gitara ilaveten o elektronik aksama da para veriyoruz.Ona vereceğimiz parayı daha iyi bir gitara yatırırız.Ha sen niye aldın dersen 2. el denk geldi uygun bir fiyata aldım yoksa elektro klasik alayım diye bakınmıyordum.Ama bu "bence" tabii.Daha tecrübeli arkadaşlar net yanıtlar verecektir ben denk geldiği için ilk sorunuza yanıt olsun diye cevap yazdım sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 13 Temmuz 2014; 2:16:58 >

• Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :) Çok yardımcı oldunuz. Esasında benimde sizin ki gibi oldu 2.el uygun fiyata bulunca alasım geldi :) Bakarsın bir gün sahneye çıkarım :P :) Son bir soru sormak istiyorum sizi de yoruyorum ama... Gitardan temiz bir ses kaydı almak için neler yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3455

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :) Çok yardımcı oldunuz. Esasında benimde sizin ki gibi oldu 2.el uygun fiyata bulunca alasım geldi :) Bakarsın bir gün sahneye çıkarım :P :) Son bir soru sormak istiyorum sizi de yoruyorum ama... Gitardan temiz bir ses kaydı almak için neler yapmalıyım ?

En ufak fikrim yok hocam maalesef dediğim gibi ben yeniyim bu gitar işlerinde denk gelmişken bu saatte başka yanıt gelmez diye yazayım dedim sadece bildiğim kadarını.Arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verecektir.
  • Peki çok teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akustik gitarın sesi çaldığın ortama az geliyorsa, canlı çalarken akustik tonları üzerinde oynamalar yapmak istiyosan, canlı çalarken tonlara efekt (delay reverb chorus vs.) eklemek istiyosan elektro akustik + amfi alman daha yararlı olucaktır.

Elektro akustiği çalmak için amfi şart değil, normal akustik gitar gibi çalabilirsin. Lazım olursa istediğin zaman amfiye yada kayıt için pcye bağlayabilirsin. Ama üzerindeki eq (bass mid treble) ayarlarını amfiye bağlamadan kullanamazsın. Sadece yukardaki ibanez gibi üstünde hazır akord aletini varsa onu kullanabilirsin...

Kayıt işi apayrı bi dünya. Akustik enstrumanlar için en profesyonel yöntem mikrofonlama yöntemidir (Googleda araştırırsanız tonla bilgiye ulaşırsınız) Fakat elektro akustik gitarınız varsa düzgün bir audio interface (ses kartı) alıp gitarı takıp direk pcye kayıt edebilirsiniz. Evde yaptığınız amatör kayıtlar için gani gani yeterli olur. Misal focusrite scarlett 2i2 fiyatına göre çok çok başarılı bi ürün. İkinci elleride çokça ve kısmen ucuza bulunabiliyor. Ben hem çalarım hem söylerim derseniz aynı kartın içinde kulaklık ve mikrofon olan studio bundleı mevcut.

Eğer sahne almıyosanız akustik amfisi almak "bence" çok gerekli olmazsa olmaz değil. Zaten akustik gitarın sesi oldukça fazla. Bende Cort AF-30 model akustik amfisi var. Evde hiç kullanmadım, hiç gerekli olmadı açıkçası. Kullanan arkadaşlarım var mı? Var, yok değil. Bana gerek olmadı... Eğer kayıt yaparım ben diyosanız amfi yerine yukarda bahsettiğim tarza bi ses kartın alıp pcde kayıt yapmak daha mantıklı... İllada sesi yükseltmek gerekirse ses katına düzgün referans monitörü veya masraf yapmıyım diyosanız creative logitech philips vs. 2+1 ses sistemi bağlarsınız iş görür...

Misal scarlett studio bundle böyle kayıtlar alabilirsiniz. Ben şarkı falan söylemem sadece çaldığımı kaydedicem derseniz kulaksız ve mikrofonsuz olarak satılan sadece scarlett 2i2 ses katınıda alabilirsiniz..

İbanez harici lag t66 modeline bi bakın. Aşağı yukarı aynı fiyat "bence" ibanezin o modelinden daha güzel bi gitar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 13 Temmuz 2014; 3:56:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Akustik gitarın sesi çaldığın ortama az geliyorsa, canlı çalarken akustik tonları üzerinde oynamalar yapmak istiyosan, canlı çalarken tonlara efekt vs. eklemek istiyosan elektro akustik + amfi alman gerek.

Elektro akustiği çalmak için amfi şart değil, normal akustik gitar gibi çalabilirsin. Lazım olursa istediğin zaman amfiye yada kayıt için pcye bağlayabilirsin. Ama üzerindeki eq (bass mid treble) ayarlarını amfiye bağlamadan kullanamazsın. Sadece yukardaki ibanez gibi üstünde hazır akord aletini varsa onu kullanabilirsin...

Kayıt işi apayrı bi dünya. Akustik enstrumanlar için en profesyonel yöntem mikrofonlama yöntemidir (Googleda araştırırsanız tonla bilgiye ulaşırsınız) Fakat elektro akustik gitarınız varsa düzgün bir audio interface (ses kartı) alıp gitarı takıp direk pcye kayıt edebilirsiniz. Evde yaptığınız amatör kayıtlar için gani gani yeterli olur. Misal focusrite scarlett 2i2 fiyatına göre çok çok başarılı bi ürün. İkinci elleride çokça ve kısmen ucuza bulunabiliyor. Ben hem çalarım hem söylerim derseniz aynı kartın içinde kulaklık ve mikrofon olan studio bundleı mevcut.

Eğer sahne almıyosanız akustik amfisi almak bence gereksiz. Zaten akustik gitarın sesi oldukça fazla. Bende Cort AF-30 model akustik amfisi var. Evde hiç kullanmadım. Gerek yok çünkü... Eğer kayıt yaparım ben diyosanız amfi yerine yukarda bahsettiğim tarza bi ses kartın alıp pcde kayıt yapmak daha mantıklı... İllada sesi yükseltmek gerekirse ses katına düzgün referans monitörü veya masraf yapmıyım diyosanız creative logitech philips vs. 2+1 ses sistemi bağlarsınız iş görür...

Misal scarlett studio bundle böyle kayıtlar alabilirsiniz. Ben şarkı falan söylemem sadece çaldığımı kaydedicem derseniz kulaksız ve mikrofonsuz olarak satılan sadece scarlett 2i2 ses katınıda alabilirsiniz..

İbanez harici lag t66 modeline bi bakın. Aşağı yukarı aynı fiyat "bence" ibanezin o modelinden daha güzel bi gitar...
    Verdiğiniz bilgilerle bu saatte üşenmeyip beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.. Sanırım ilk verdiğiniz ses kartı modelinden almam gerek. Yalnız yazdığınızdan anladığım kadarıyla sesi kaydetmek için sadece amfiye veya bir ses kartına sahip olmak gerekmiyor. Bilgisayara bağlantısı sağladığımız zamanda ses kaydı alabiliyoruz. Onun dışında modelini verdiğiniz gitara baktım 2.el almaya karar verdiğim için o modeldeki gitarların güncel ilanlarını bulamadım. Şuanda İBANEZ AEG8E modeli için biriyle anlaştım hafta içi kargoya verecek yanında kılıf , jak kablosu birde pena yolluyorum dedi. 350 TL'de anlaştık. İnşallah kazık yemedik ? :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet3455 -- 13 Temmuz 2014; 3:45:09 >

• arkadaşlar biri bana yardım edebilirmi benim aklıma üç gitar takıldı
    1. ibanez aeg8e
    2.ibanez v74ece
    3.ashton sl29ceq

bunların arasında gidip geliyorum bütçem en fazla 1000 lira şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.