Şimdi Ara

İBB: Sahillerde Mangala, Nargileye Son Veriyoruz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oshinankara

Villada barbekü yapana birsey yok tabi garibana var her zamanki gibi. Yasak yasak yasak. Padişahlığı kotuleriz yasak masak diye ama Cumhuriyette ondan fazla oluyor. Kimse mangalı engelleyemez. O zaman ihtiyacı gorup cozum ureteceksin yasak bir cozum degil. Yoksa corono yayılır gider. Zaten yakında kimse cıkamayacak got korkusundan merak etme baskan. 1 yıl rahatsın.
    İstanbul’da mı yaşıyorsunuz? İstanbul sahillerinde mangal yapanları gariban sanıyorsunuz da o yüzden sordum. Hepsinin altında lüks ve orta segment araçlar var. Sahil yolunda park yeri bulamayıp sırf mangal sevdasına yol kapatıyorlar, şeritleri işgal ediyorlar, park yeri ararken arkadan gelen araçları hiçe sayıp kazalara sebep oluyorlar, yürüyüş yollarına koca koca servis minibüslerini, panelvan araçları park ediyorlar. Daha da yazarım.

Mümkünse bu şehirin sahil hattında yaşamayanlar yorum yapmasın. O pisliği yıllardır koklamak zorunda kalanlar ne demek istediğimi anlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 16 Mart 2020; 8:8:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ghettoinsider kullanıcısına yanıt
    Mangal ile İslami değer lafını aynı mesajda kullandın ya harbi tebrik ediyorum seni

Mangal dumanını fazla solumak zarar vermiş sanırım düşünce organına

Çünkü biraz aklı olan bir insan mangal yasaklanıyor haberinin altına insanları islami değerlerden uzaklaştırma çabası diye bir mesaj atmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_özcan -- 16 Mart 2020; 8:25:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O çomarlar onun bile gölgesinde mangal yapar hocam emin olun.Yeter ki mangal yakmaya gölge olsun 😀😀

• hooper113 kullanıcısına yanıt
    Hocam bizimkilerde bakıyor bi türlü bulamıyor. Güre veya Akçay’da yaz kış kiralık giriş kat yer var mı? Senin çevre sağlamdır şimdi orada

• keşke izmit belediyeside yapsa pazar günü oldumu gölcük yolundan geçilmiyor

pendik sahilde aynı şekildeydi

iyi olmuş bence
  • Faydalı bir iş yaptığını da gördük bu zatın yine de tebrik ediyorum.

Kaldırması gayet iyi olmuş.

Ha bu arada millet mangalcıları hep akp mhp sanıyor ama orada her tipten adam var. Bence ağırlıklı olarak da içici taife vardı.

İyi oldu bundan sonra oturur adam gibi pikniğinizi termosla getirdiğiniz çayla yaparsınız.

Ek olarak bu her tarafa çöp atanlara da sağlam cezalar yazılmalı. Ortalığı rezil ediyorlar.
  • Kim ne derse desin bence olmamış bu iş. Nerede yapacak millet mangalını? Ben belki 1 belki 2 kez ya yapmışımdır orada ya yapmamışımdır. Ama bu milleti alışkanlığından vazgeçirmeye çalışırsan basar tekmeyi..
  • DagustuN kullanıcısına yanıt
    siz de mangal yapmayıverin.
  • DagustuN kullanıcısına yanıt
    Öyle alışkanlık yerin dibine batsın.ona bakarsak, kapali alanlarda sigara icme aliskanligi da vardi.akp hala basta duruyor.sen kamusal alanda mangal yapip, elalemi dumana boğamazsin.para basip sahilden ev insanlar o kendini bilmezlerin dumaninda bogulmak zorunda mı?

• Bölgeler arası kültür farkını bu kadar net görebileceğiniz başka yer yoktur heralde.

Bostancı'dan Tuzla tarafına doğru geçtiğiniz anda Pazar günleri mangal dumanından genziniz yanar, üzeriniz yanık tavuk derisi kokar.
    Bostancı'dan Kadıköy tarafına doğru gittiğinizde ise bisiklet yolundan yürüyerek gidiyorsanız insanlar size kınar gözlerle bakar.

Ekrem Başkanı kutluyorum, çok yerinde karar olmuş. Bu işi yapan vatandaşlardan 1 adet bile oy almadığı gayet aşikar, o sebeple oy kaygısı yok.
  • Yaptıkları da mangal olsa ucuz tavuk etiyle dumana boguyorlar ortalıgı sadece Konuda da mangaldan girilmiş islamdan çıkılmış Dün 70ligi yarıladım ama bu kafaya ulaşamıyorum ben. Çok ilginç kafalar yaşanıyor azizim, çok.
  • Karar doğru . Mangal yapılacak alan şehrin dışında ve özel olarak hazırlanmalı yangına karşı önlem şehrin içinden mangal yapılmaz . Ayrıca benim bundan 10 sene önce alerjim yoktu şimdi toza kokuya sigara dumanına mangal dumanına herseyey alerjim var ilac almaktan bıktım . Karar dogru konu tartışmaya kapalı bence .

• quote:

Orijinalden alıntı: ghettoinsider

Bu mesaj silindi.
    Atalarımız Metehan ve Teoman Han İslam nedir bilmiyorlardı. Hatta Muhammed diye birini bile tanımıyorlardı. Dahada önemlisi onlar varken ortalarda ne İslam ne de Muhammed vardı.
    Tarihte Türk adını kullanan ilk devlet olan Göktürk devletini kurduğumuzda da ortalarda ne Muhammed, ne de İslam vardı.
    Yani sana göre bu atalarımız Türk değillerdi öyle mi ?
    Türk kavimleri pek çok farklı din ve inancı benimsediler. Gök Tanrı inancı, Şamanizm, Budizm, Yahudilik, İslam, Orthodox Hristiyanlık vs vs... Şimdi bunların hiçbirisi Türk değil bir tek Müslüman olanlar Türk öyle mi ?

Daha Türk inanç ve ahlakı ile hiç uyuşmayan İslam emir ve yasaklarını gündeme bile getirmiyorum. Mesele biz Müslüman olurken olduğu gibi İslam'a geçmemiş, İslam'ı kendimize göre modifiye edip uygulamışız.

Türkiye'de yaşanan İslam'ın gerçek İslam ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Türk İslamsız olmaz saçmalaması da bundan kaynaklanıyor zaten. Tam aksine Türklük ve İslam "Ters mıknatıslanma yapar".

• quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Hocam bizimkilerde bakıyor bi türlü bulamıyor. Güre veya Akçay’da yaz kış kiralık giriş kat yer var mı? Senin çevre sağlamdır şimdi orada
    Yaz kış kalabileceğiniz yerler daireler kiralık olarak var tabi,sahibinden ve hürriyet emlak sitelerinden bakın. Çok zorlanırsınız bulmakta bana özelden mesaj atarsınız ben bakarım. Benimde annem babam Akçay da ikamet ediyor, emekli insanlar için tam biçilmiş kaftan bir yer, ama her geçen gün kalabalıklaşıyor heleki yazın iğne atsan yere düşmez , inanılmaz bir kalabalık oluyor yazları.

• Çok doğru karar, geçen yaz Caddebostan sahiline kadar gelmişti mangalcılar dumandan oturası gelmiyor insanın.
  • mert_özcan kullanıcısına yanıt
    Doğru dion

• Güzel bir gelişme. Mangal doğru yapılmadığı için kişinin sağlığı içinde zararlı bir pişirme yöntemidir. Güzel oldu.
  • Çok çok yerinde bir karar olmuş. Birileri tavuk kanat yiyecek diye tüm millet mangalın pis kokusunu içine çekiyor. Nargile olayına oldum olası gıcığım zaten. Darısı Ankaranın başına.
  • Bu çöpünü salan, arabayı rastgele bırakanlara acayip kılım. İyi olmuş kemerburgaza gidiyorum mis gibi yer, karşıda da aydos fena değil. Ama bu yerleri de özel işletmeye bırakmak yanlış. Gelip gidip fiş soruyorlar

• Çok güzel oldu gerçekten bu mangalsız da piknik yapılabilir biraz temiz hava almaya çıkıyorsun mangal nargile kokusundan geçilmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.