Şimdi Ara

İBİZA&YARİS&POLO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar....bütçe imkanlarım dahilinde aşağıdaki araçlardan birini almayı düşünüyorum...
    ibiza 1.2 tsi, yaris 1.0 life polo 1.0 trendline....
    bu araçları daha önce kullanan fikri olan arkadaşlar hangisini tavsiye eder?
    bu araçların artıları eksileri nelerdir?

• Aralarında turbo motorlu ve güçlü tek seçenek 1.2 tsi ibiza. Yaris ve polo 1.0 atmosferik olduğundan hissedilir derecede düşük performans sergiler 1.2 tsi ibizaya karşı.

Aracın yılını ve kasasını belirtmemişsiniz ama güncel versiyonlar üzerinden yorum yapacak olursam en kaliteli iç mekan ve sürüş konforu poloda. İkinci eli kuvvetlidir, yalıtımı güzeldir.

En geniş iç mekan ve uzun ömür yariste. Eksi tarafı tipi biraz yumurta gibi.

En performanslı sürüş, bagaj hacmi (tam emin değilim) ibizada. Eksi tarafı arka koltuklar çok dar.

Ben motor avantajıyla ibiza tercih ederdim.
  • İbiza bu ikisi içinde tercih edeceğim araç olurdu. Tasarım ve motor açısından özellikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibiza doluluk olarakda galiba diğer araçların üzerinde fakat 2.el durumu nasıl olur?
    2016 model sıfır almayı düşünüyorum...ortalama 4-5 yılda kullanmak amacındayım...
  • Arkadaşa katılıyorum ibiza 1.2 tsi ile öne çıkıyor. Eğer şehir içi kullanım ön planda ise polo daha iyi performans ise ibiza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Ocak 2017; 12:0:0 >
  • polo 1.2tsi lounge'ım vardı yakın zamanda sattım. Ben de ibiza vs arasında kalmıştım. Birkaç fikir vereyim. Bir kere aralarında sırf motor farkından dolayı ibiza seçilir. 1.2tsi motor ile 1.0 atmosferik motorlar rasındaki çekiş ve gidiş farkı gece ile gündüz gibi. Bir gayet seri canlı iken, diğerleri tam at arabası, tork fakiri motorlar. Atmosferikte 1.6 altından kaçınacaksınız söylemedi demeyin.

Araçlara gelirsek yaris iç ve dış olarak diğer iki araca nazaran baya cüsseli. İçi ferah. Ancak tipsiz bir araç, bir sürü donanımla alınınca arabaya benziyor o zaman da fiyatı golf paraısna geliyor. O motoru bilmiyorum.

Polo iç mekan olarak sınıfının en kaliteli aracı. İzolasyonu, koltuk konforu vs her şeyi iyi. İçi yaristen dar. Süspansiyonları gürültülü çalışıyor. Trendline kabak bir donanım. Gerçi comfortline da pek iyi değil. Lounge çok iyiydi o kalmadı. Motor zayıf.

İbiza iç mekan yine yarise nazaran dar. Malzeme kalitesi ve şekil şemal daha çirkin. Fakat işte kilit olay o motor. 1.2tsi b sınfı araçlar için biçilmiş kaftan. Gayet güzel çekiyor, kıvrak manevralar, hızlı sollamalara izin veriyor. Torku yüksek ve erken veriyor. Arabadan keyfi alırsınız üstteki iki araçla kıyaslarsak. Yakıt tüketimi poloda sakin sürüşle 6,5-7,5 arası şehir içi. İbizadada aynı veya biraz daha iyi olacaktır. Uzun yolda 4,5 litre ve altı ile rahat gidersiniz.

Aralarında motor farkı çok olmasaydı seçin birini derdim ama motorlar böyleyken kesinlikle ibiza derim. İmkan varsa test edin araçları. 1.2tsidan sonra 1.0 atmosfeirkli ikisi kağnı gibi gelecektir. Hızlanmada, sollamnalarda ömür törpüsü olurlar.

• değerli yorumlarınız için teşekür ederim...
    sıfır araç 50bin tl civarı bütçe olunca bu araçlar dışında çok seçenek kalmadı gibi...
    sizin gibi kullanan ve inceleyen arkadaşların yorumları aydınlatıcı oldu...
    ibiza donanım+motor olarak önde gibi...
  • anneme ekim ayında sıfır yaris 1.0 life aldık. bana göre tek esprisi çok az yakması. gerçekten az yakıyor, ne zaman benzin aldığımızı unutuyoruz. gidişi şehir içi iyi ama şehir dışında oldukça zayıf. ara hızlanmaları kötü. iç mekan genişliği olarak yaris, ibiza ve polo'dan geniştir ama bence yariste geniş değil. benim kendi aracım mitsubishi colt ve genişlikte yaris'i ikiye katlar. mesela ben 1.90 boyumla colt'a sığıp kafamla tavan arasında bi sürü boşluk kalırken, yariste o boşluk kalmıyor.

dediğim gibi yaris ekonomi, uzun ömürlülük ve konfor için. performans için ibiza, kalite ve konfor için polo derim.
  • hocam teşekkür ederim yorumların için...
    colt hakkında verdiğin bilgilere şaşırdım doğrusu...daha önce dikkatimi çeken bir araç değildi ama yorumunuzdan sonra inceleyeceğim...
  • Ufak tefek bir araç alacak olsaydım direk ibiza alırdım. Hatta 2.el bocanegra alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk3534

değerli yorumlarınız için teşekür ederim...
    sıfır araç 50bin tl civarı bütçe olunca bu araçlar dışında çok seçenek kalmadı gibi...
    sizin gibi kullanan ve inceleyen arkadaşların yorumları aydınlatıcı oldu...
    ibiza donanım+motor olarak önde gibi...

Bütçeyi 58 civarlarına çekebilirseniz sıfır 2016 astra sedan var piyasada. Gayet alınır bir araba o paraya. Yok çıkamıyorsanız en mantıklısı 1.2tsi style ibiza.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2016-model-astra-sifir-km-389714768/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-bayan-memurdan-satilik-0-km-384254667/detay

Diğer mantıklı alternatif:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sifir-2016-peugeot-301-active-348777374/detay

Hem içi ferah bagajı büyük, hem sıfır, hem dizel.

• ben olsam ibiza alırdım, ama 2. eli iyi olsun dersen polo da alınabilir, yaris'i hiç düşünme bile
  • Bence i20 ye de bi göz atın derim

• Bu 3'ü icerisinde Ibiza derim. Ibizayi daha iyi motor seçeneği ve daha full olarak alabilirsiniz ayni paraya. Polo düşük motor ve boş olarak gelecekken Yaris'i de en geri planda kabul edebiliriz. Alternatif olarak da Fabia'yı oneririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.