Şimdi Ara

Polo GTI vs İbiza Cupra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İbiza Cupra 1184 kg

İkisi de 1.4 TSI 180hp 7 ileri DSG

Polo GTI 0-100: 6,9 sn
    İbiza Cupra 0-100: 7,2 sn

Polo Şehir içi: 7,5 lt
    İbiza Şehir içi: 8,3 lt

Polo Şehir dışı: 5,1 lt
    İbiza Şehir dışı: 5,3 lt

İbiza 85kg daha hafif olmasına rağmen, Polo ile aynı şanzıman oranlarına sahipken ve aynı güçte motorlara sahipken neden Polo daha hızlı ve daha az yakıyor?

Not: Teknik konuşulacak bir konu olması dileğiyle (!)...

• Şimdi gti gibi bir motor alıcaksan yakıt tüketimine bakmanın alemi yok bence...
  • Zaten alma niyetim yok. Her konu açan alma niyetiyle mi açıyor?
  • Aerodinami ile alakalı olabilir
  • Hangisi daha ucuzsa o
  • vw ile ilgili bir konu açılmıştı geçenlerde yakıt tüketimi konusunda yanlış bilgi verdiklerine dair buda onlardan biri olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

vw ile ilgili bir konu açılmıştı geçenlerde yakıt tüketimi konusunda yanlış bilgi verdiklerine dair buda onlardan biri olabilir

Bence de olabilir.
    Aynı motor şanzuman kullanan araçlardan mutlaka hafif olan az yakmalı,onuda geçtim 0-100 hızlanması iyi olmalı.
    Aerodinamik tabiki önemli şiçi gibi rüzgar direncinin düşük olduğu hızlarda neden 1 lt ye yakın fark oluyor.
    Mantıksız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic vs Octavia
    7 yıl önce açıldı
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Polo GTi vs. RCZ 200HP
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanmıyorum ama belki şanzuman oranları farklıdır. Gerçekte yapılan testlerde de bildiğim kadarıyla Polo Cuprayı geçmekte.
  • 0-100 leri denemek lazım. İbiza nın aerodinamisi, polodan kötü değildir diye tahmin ediyorum
  • Şanzıman aynı arkadaşlar 7 ileri DSG şanzıman oranları etkileyemez. Hala bi sebep bulamadım
  • yukarida bir arkadasin dedigi gibi aerodinamik ile ilgili olabilir
  • benim tercihim polo olurdu ikinci eli adaha kuvvatli ve içmekanı daha iyi
  • vites oranları farklı arkadaşlar buda tamamen pazarlama stratejisi polo,ibiza,fabia rs bunlarda aynı motor var ama nedense oranlar aynı değil poloyu one çıkarmışlar sonra ibiza arkasında fabia rs geliyor ibiza ve fabiayı resmen törpülemişler polo satmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rain_of_Pain

vites oranları farklı arkadaşlar buda tamamen pazarlama stratejisi polo,ibiza,fabia rs bunlarda aynı motor var ama nedense oranlar aynı değil poloyu one çıkarmışlar sonra ibiza arkasında fabia rs geliyor ibiza ve fabiayı resmen törpülemişler polo satmak için

olabilir bende başka bişey bulamadım lastik ebatları vs de etkili olabilir ama bu kadar fark olmasını beklemezdim
  • Pazarlama stratejisi bence de hepsini ayni yaparsan herkes en ucuz olanini alir. Bilerek yavas yapmislardir Ibiza ve Fabiayi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

vw ile ilgili bir konu açılmıştı geçenlerde yakıt tüketimi konusunda yanlış bilgi verdiklerine dair buda onlardan biri olabilir

Bence de olabilir.
    Aynı motor şanzuman kullanan araçlardan mutlaka hafif olan az yakmalı,onuda geçtim 0-100 hızlanması iyi olmalı.
    Aerodinamik tabiki önemli şiçi gibi rüzgar direncinin düşük olduğu hızlarda neden 1 lt ye yakın fark oluyor.
    Mantıksız

Ortada bir yalan yok.Bu karşılaştırmayı yapmışlardı buda videoları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 14 Aralık 2011; 16:25:55 >

• lastikler farklı olabilir, aerodinami olabilir. ama yinede farklar cok , ilginç cidden
  • şanzuman ve dişli oranları

polo gti = 1 -3.50 , 2 -2.27, 3-1.53 , 4 -1.12 , 5 -0.95 , 6 -0.80, 7 - 0.80 son dişli= 4.44 - 3.23:1 max speed = 229 km/h
    ibiza cupra = 1 -3.50 , 2 - 2.27 , 3 -1.53 , 4- 1.21, 5 - 1.17 , 6 -0.95 , 7 -0.79 son dişli = 4.43/3.22:1 max speed = 224 km/h

ibizada gaz tepkimeside farklı geç tepki veriyor poloya göre

bilerek ve isteyerek yapılmış bir pazarlama stratejisi başka açıklaması yok yani
  • @ex-silver : SCWden Safa'nın aracıydı sarı cupra; kmsi de vardı biraz.. beyaz gti ise bayiden yeni çıkmış ayarındaymış denemeler sırasında..
  • Videolardaki Gri Polo bizim aracımız 38 plaka çok kere denendi Polo Cuprayı geçiyor. Dişli oranları yüzünden diye karalaştırdık.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.