Şimdi Ara

İBİZZA-COLT- PUNTO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU ARAÇLARI TANIYAN BİLEN ARKADAŞLARIN TAVSİYE VE ÖNERİLERİNE HAZIRIM. dONANIM PERFORMANS yOL TUTUŞ TAKIT V.S..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz25 -- 7 Aralık 2010; 18:04:16 >

• forumun dacia sandero bölümünde bu konuyu açarsan.yardımcı olurlar.
  • Renault clio ayarında bir araba işte.Yol tutuşu, donanım, izalasyon konfor vs konularda fazla bişey bekleme.

ama sağlamlık, servis yaygınlığı, bakım masrafları, özellikle dci motor da yakıt tüketimi gibi konularda başarılı.

velhasıl parasına göre iyi bir araç. bence alınabilir.

ayrıca dedğiniz gibi 5 sene sorunsuz binilebilir bir araç olduğunu düşünüyorum.
  • teşekkürler arkadaşlar . Arada köye çıkıyorum colt düşüyordum ama onun altı yere çok yakınmış öyle diyorlar ikisi de aynı fiyat bagaj konusunda da sadero iyi sanırım altı da yüksekmiş yakıt donanım yol tutuş konfor dayanıklılık açısından colt la kıyaslanır mı kararsız kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz25

teşekkürler arkadaşlar . Arada köye çıkıyorum colt düşüyordum ama onun altı yere çok yakınmış öyle diyorlar ikisi de aynı fiyat bagaj konusunda da sadero iyi sanırım altı da yüksekmiş yakıt donanım yol tutuş konfor dayanıklılık açısından colt la kıyaslanır mı kararsız kaldım

1. Dizel colt'un altı yere biraz yakın olabilir ama benzinli colt'un altı yere yakın değil.

2. yakıt donanım yol tutuş konfor dayanıklılık açısından colt la kıyaslamak mümkün değildir.

3. bende 2 yıl önce colt alırken çok kıyasladım bu araçları.

4. Sonuçta ucuza sıfır araç alacaksın ama düşünki sanderolarda polen filtresi bile YOK
    sandero forumunu çok takip ettim oradaki arkadaşlar süngerleri kesip kendi imkanlarıyla polen filtresi yapıyorlar araçlarına. yanlış anlama parasıyla bile yok polen filtresi yani takılacak yeri bile yok biyerlerini kesip kırıyorlar ve filtre uydurmaya çalışıyorlar. Toksa tozlu yollarda havalandırma veya klimayı açınca içeriye toz giriyor.

Bu örneği vermemin sebebi burdan yola çıkarak bile sandero ve colt'u kıyaslanamayacağını anlıyoruz.

Eminim motoru sorunsuzdur eski clio motoru kullanıyorlar bilindik bi motor yani.
    otoshow'a gittiğimde sanderoyu incelemek istedim merak ediyordum
    aracın kapısını açmam fikir sahibi olmama yetti kapattım ve devam ettim.

Beni kimsenin yanlış anlamasını istemiyorum aracı kesinlikle kötülemiyorum.
    AMA Mitsubishi markasıyla kıyaslanmamalı.

Saygılar...

• teşekkürler sanderoyu eledim. Çok haklısınız. Sanırım üç araç kaldı İBİZA-- PUNTO- COLT. Aynı şartlartda hangisi alınır acaba. Bu araçları tanıyan arkadaşların görüş ve önerilerine açığım.
  • sıfır ve uzun süre binme durumunda;
    1- colt, (içine binene kadar insanın hiç ilgisini çekmeyen ama bindikten sonra yüzünde hayranlıkla karışık gülümseme uyandıran, şok etkili köpekbalığı yawrusu)
    2- ibiza, ( colttan çok daha ucuza, aşağı-yukarı benzer donanımları verebilen, dikkat çekici, şekilli ama içi bence biraz ufak olan araç)
    3- punto (colt parasına dizeli alınabilen-aşağı-yukarı benzer fiyatlar-, parçası, servisi bol, markası Türkiye'ye çok aşina araç)

ikinci el alıp, acil satılabilecek durumda ise;
    1- punto, (çok alınıp, çok satılan, sıkıntı çıkarsada tamiri ve masrafı kolay olan araç)
    2- colt, (ikinci elde verilecek parayı hakedebilen, parçası ve servisi sanırım biraz masraflı olabilecek araç)
    3- ibiza (sadece diğerlerinin yanında bu sırada bence. yoksa çok sevdiğim ve almak için çok araştırdığım bir araç, tamiratı colt'a göre kolay olacağı kesin olan araç)
    diyorum

yazdıklarım "bence" durumundadır, yani veriler değil kendi düşüncelerim doğrultusundadır,
    3 araçtan birini kullanan arkadaşlar -niye böyle- demesinler lütfen,
    sonuçta kişiden kişiye değişir
    ikinci listedeki ibizanın sonda yer almasının o markaya karşı bir hırs ya da tepkiden kaynaklanmadığını belirtmek isterim, punto evo mu yoksa eskisi mi acaba?
    saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Vectra C1 Vs Ford Mondeo Mk3
    10 yıl önce açıldı
    FIAT GRANDE PUNTO SW
    16 yıl önce açıldı
    Skoda Fabia
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Punto.
  • PUNTO VEYA İBİZA
  • BENBU ARACA EN AZ 5 YIL SORUNSUZ BİNMEK İSTİYORUM. Ben tamircilere uğramak istemiyorum. Colt görünüş açısından çok fazla ilgimi çekmiyor. fakat öve öve bitiremiyorlar. Görüntü olarak punto ve ibizalar daha çekici bana göre.punto ve ibizalarda triger kayışımı var yoksa colt gibi zincirmi ? Coltlar yakıt açısından punto ve ibizalara göre nasıl. coltun yeni kasaları hoşuma gidiyor onların da dizeli yok mecbur benzinli alacaz . ama benzinden de çekiniyorum açıkçası. Çok kararsız kaldım desem yeridir. Böyle giderse kartala uzun süre daha binerim :D
  • Dostum sen bakma onlara. O kadar parayı tipsiz arabaya verme içine sinmeyecekse. parcası marcasıda pahalı zaten. punto al keyfine bak. şekli güzel, 2.ci eli parcası ustası bol. keyifle binersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 7 Aralık 2010; 23:25:15 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacey -- 8 Aralık 2010; 14:33:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bacey

quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Dostum sen bakma onlara colt almıslar her konuda millete colt aldırmaya calısıyorlar (kimse üstüne alınmasın). o kadar parayı tipsiz arabaya verme içine sinmeyecekse. punto al keyfine bak.

bende yeni kasa Colt var ve başlık sahibi yeni Coltu beğeniyormuş (görecelidir gerçi ama) şimdi n olacak...Punto al keyfine bak...bu kadar mı yani...al ve keyfine bak...sizi mi dinlesin şimdi bu yetkin yorumdan sonra...hasbel kader bir yorum yap bir de arasına "kimse üzerine alınmasın" cümlesini sıkıştır ve ondan sonra gelecek tepkiyi önceden karşılamış ol...iyiymiş...Colt almayın kardeşim, lütfen almayın...hatta siz punto alın keyfinize bakın...

not: puntonun bir suçu yok, puntoyu da severim ben (bak nasıl da puntocuları şimdiden savuşturdum...)

Colt alanlara ve sahiplerine saygım sonsuz sadece izlenimimi söyledim benim en dogal hakkım (seninde oldugun kadar). Punto'nun keyifle binilecek bir araç oldugunu idda ediyorum. Birde ne ara alıntı yaptın, ben sonradan okuyunca colt sahiplerinin kızacagını ve cullanacagını anlayıp mesajımı düzenlemiştim. Keyfine bakmasının en önemli nedenlerinide belirttim zaten, en başta tip, 2.ci el, parça ve bakım maliyetleri.. Zaten öyle dememın sebebi colt'a laf söyletmiyorsunuz hemen cullanıyorsunuz (şekil a) .

• tAMAM ARKADAŞLAR BİRBİRİNİZİ KIRMAYIN BURDA HERKES FİKRİNİ SÖYLEYECEK TABİİ bU FİRMALARI KİMSE SAHİPLENMESİN PARAYI BİZ VERİYOZ SEFASINI ONLAR SÜRÜYO. bURDA ELEŞTİRİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMALIYIZ + VE - LERİ MUTLAKA SÖYLEMELİYİZ Kİ ONLARDA KENDİLERİNE ÇEKİDÜZEN VERSİNLER iYİ ARAÇ YAPSINLAR İYİ SATILSIN. kAZIKLAMASINLAR KİMSEYİ. bEN COL -İBİZA YADA PUNTO ALSAM FİRMADAN BAŞKA KİME FAYDASI VAR. YORUM YAPAN ARKADAŞLARA BİR FAYDASI VAR MI. BÜTÜN YORUMLARA AÇIĞIM BEN YETERKİ NEDEN SORUSUNA CEVAP BULAYIM. bAZILARI SADECE PUNTO- YADA İBİZA YAZIYO AMA NEDEN PUNTO -İBİZA YA DA COLT. DİMİ LÜTFEN
  • uzun zamandı bir colt konusuna mesaj yazmıyordum zira arkadaşlar artık bana gerek duyulmadan da colt yeteri kadar tanıtılıyor;

öncelikle neden colt?

üzerinde 5 yıldır aynı motor olmasına rağmen her teknik kriterde turbosuz 1.4 benzinliler içinde hala ilk 5 te olan bir motora sahip olması; öyle bir motorki arzu ederseniz 5 litreli rakamları görebilirsiniz, arzu ederseniz sol şeritle 180 ve üstü süratlerde gezinebilirsiniz.

ayrıca doluluk eğim ayırt etmeyen bir motor; 5 kişi tam dolu rampa yukarı güle oynaya araba sollayabileceğin bir motor.

piyasadaki alman -japon melezi tek araç olması,

son 5 yıldır adac tarafından avrupanın en az arıza yapan B segmenti aracı seçilmesi

olağan üstü geniş iç hacmi ( konuya istinaden söylüyorum ne ibiza nede punto bu konuda colta rakip olamazlar.) arka diz mesafesinde gülenler hadi oradan diyenler olacaktır ama çoğu c segmenti, bir kaç D segmenti ve bir kaç suvdan bile daha geniş. isimlerini vermiyorum arabayı park ettiğim yerdeki çoğu araca binip binip denediğim için güvenebilirsiniz.

12 yıl paslanmazlık ( tam bilmemekle birlikte bu sınıfta çok az araçta mevcut bu durum)

esp ve perde havayastıkları hariç B segmentinde olabilecek tüm donanım tek pakette mevcut.

5 yıldır istanbulda sürmekteyim ; daha aracın altını hiç bir yere vuramadım. dizellerin motrları alçak ona bir şey diyemem ama benzinliler de coltun altını vurmanız için uğraşmanız lazım.

6 ileri amt şanzımanı ( 5 yıldır kullnılmakta tipinin en sorunsuz şanzımanlarından alman getrag imalatı)

ha tipi çok güzel değil ona bende katılıyorum ama bu segment bence fiyat performans segmenti güzellik segmenti değil.

başka sorunuz olabilirse sorabilirsiniz.

ayrıca şu an 23-24 bine 1 yaşında yeni kasa colt bulunabiliyor. bence çok cazip.

hayırlı günler.

• sevgili skayn,

neyse dostum...konuyu kirletmeyelim o vakit...siliyorum yazdıklarımı...saygılarımla
  • fiat punto nun içine bindim bugün.

İç plastik kalitesi iyi değil, plastik kollar (pencere camı kolu, fark vs. ) kırılacak gibi duruyordu. Kapıların açılıp kapanması da bir acayip olmuş. Clio nun plastik kalitesi daha iyiydi.

Ancak puntodaki donanım, o fiyata başka hiç bir araba da yok.

-------------------------------------------------

peugeot 207 ye bindim, plastik kalitesi vs. çok daha iyiydi. Arabanın tipi daha güzel. Ayrıca oturuş pozisyonu gayet rahat ve yola hakimiyet var. Bu konuda puntodan iyiydi.

Ancak 207 nin boş fiyatı puntonun dolusu ile aynı.

Diğer araçlar hakkında yorum yapamayacağım. Araçları kullanmadığım için sürüşü vs. hakkında bir bilgim yok. Sadece plazada gördüm ve izlenimlerime dayanarak yazıyorum.
  • Colt ile ilgili yazılacakları Tasshelhoff zaten yazmış benim yazmak istediklerimde şunlar:
    Colt'cular heryerde colt'u tavsiye edip duruyolar yazılmış
    mitsubishi ile ortak olmadığımıza göre sizce sebebi ne olabilir?

Ben 2 yıldır kulanıyorum ve bu paralara alınacak en iyi araç olduğuna inanıyorum
    böyle olduğuna inanmasam almazdım zaten.
    aracımdanda çok çok çok memnunum yazmiimmi yani zaten konuyu açanlarında amacı bu değilmi kullanıcılarından bire bir yorum istemiyorlarmı?

her yerde aynı şeyleri yazıyorum çünkü aynı başlığı açıp duruyorlar daha önce aynı başlık açılmışmı diye kimse bakmıyor.

belki 10 tane başlık vardır 18.000-20.000 arası hangi araç
    hepsine aynı şeyleri yazıyoruz yarın öbürgün aynı başlık açılınca ben yine aynılarını yazacağım.

Dün mitsubishi yıldızlar servisine gittim
    Allah'a şükür sorunum yok geçerken selam vermek için uğradım.
    dediler buraya kadar gelmişken bi kaldıralım arabaya bakalım sorun varmı diye
    olur dedim kaldırıp baktık.
    Ustaya sordum
    "araç 55.000 e geldi 5 yıllık araç daha önce hiç ön takıma bakılmadı durum nedir ön takımın elden geçmesi gerekiyormu?" diye sordum.

Ustanın verdiği cevap şuydu.
    yok be kardeşim ön takım sapa sağlam bi 50.000 daha ön takım istemez dedi.

Şimdi size soruyorum ben Colt'u tavsiye etmicemde napıcam.

saygılar...

• Evet arkadaşlar bugün bayiye uğradım yeni coltlar 13 ünde gelecek arayacaklar beni. Aracı binip test ediim sanırım daha sağlıklı karar verecem.Fakat kafama takıldı yeni gelecek olan coltlarda farklı özellikler var dedi. hız sabitleme dur kalklarda stop özelliği yağmur sensörü farları yılama falan bunlar zaten 2010 larda yokmuydu zaten. 2010 larda donanım standart değilmiydi. Bir de nissan note 1.4 dizel tena lara bakacam nissanlarda iyiymiş sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz25 -- 8 Aralık 2010; 22:17:20 >
  • 2011 model 5 kapılı Coltlara eklenen özellikler...

Colt 5K Elegance

Ön sis farları
    Krom kaplı ızgara çerçevesi
    Yağmur&far sensörü
    Arka park sensör

http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=8&t=1435
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.