Şimdi Ara

IBM & LENOVO GARANTİ HİZMETLERİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
9
Favori
78.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Arda

Garanti Haricide Bakıyoruz Problemi Tespit edip size ücretini bildiriyoruz, siz kabul eder iseniz Yurtdışından veya İstanbul"dan parçanızın siparişini geçiyoruz ve Onarım yapıyoruz ilgili parçaları.

teşekkürler arda bey ben sadece takılmıştım.
    eminim yardımcı olursunuz.
    inşallah hiçbir arkadaşın bilgisayarında sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressam0768 -- 4 Temmuz 2008; 22:55:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyin__58

Arda Bey;
    Fanı temizlemek amacıyla arka kapağı açmamız ürünü garanti dışı yapar mı?

Hasar vermediğiniz sürece problem olmaz.
  • Arda bey merhaba,

Türkiye'de X300 bulabileceğim bir yer var mı? Lisanslı distribütör ya da yetkili satıcı olması gerekiyor tabii ki :)

Teşekkürler.
  • ACİİİLLL......

ARDA BEY MERHABA BENDE LENOVO 3000 N100 VAR 2007 SUBAT AYINDA (KONYADAN ) ALDIM. GECEN HAFTA SİSTEMİ RESCUE AND RECOVERY DEN YENİDEN KURDUM. 2 HAFTA ÖNCE 1.20 SAAT GİDEN PİL SU ANDA 20 DK BİLE GİTMİYOR. FORUMA BAKTIM PİLLERİN TOPLATILDIĞI FELAN YAZIYOR PİLİN ÜZERİNDEKİ NO: 11S92P1185Z1ZB8W6BJ1GP NE YAPABİLİRİM BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ....
  • Arda Bey,

Bi kaç gündür yoksunuz sanırım..Pm yoluyla size Dvdleri için Laptobun seri numaralarını vs gönderdim ayrıntılar orada..İlgilenirseniz çok sevinirim..

Teşekkürler..
  • Arda abi bende yolladım pm size teşekkürederim
  • Tatilde Olduğumdan bir süre bakamıyordum dün ve şimdi fırsat buldum Erol_ bey ve Bfs arkadaşım yanıtladım.

Pil konusundada Size en yakın Çözüm ortağına pilinizi götürünüz size gerekli detayları vereceklerdir.
    burdan anlayabileceğiniz bir işlem değildir.
  • Arda Bey merhaba ben lenovo 3000n100 kullanıcısıyım 2008 eylül gibi bilgisayar 2 ci yılını dolduruyor.
    Batarya ömrü 15 dakikaya düştü.Bataryamı değiştirmek için ne yapabilirim.batarya garantisi devam ediyormu.bazı bataryalar geri toplanarak yenilenmiş diye duydum benikinin barcode nosu 11S92P1185Z1ZB8W6BN21Z
    ayrıca hdd yi ikiye böldüm Care tuşu çalışmaz demişsiniz Orjinal Recovery Dvdlerini nasıl temin edebilirim.Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemalims

Arda Bey merhaba ben lenovo 3000n100 kullanıcısıyım 2008 eylül gibi bilgisayar 2 ci yılını dolduruyor.
    Batarya ömrü 15 dakikaya düştü.Bataryamı değiştirmek için ne yapabilirim.batarya garantisi devam ediyormu.bazı bataryalar geri toplanarak yenilenmiş diye duydum benikinin barcode nosu 11S92P1185Z1ZB8W6BN21Z
    ayrıca hdd yi ikiye böldüm Care tuşu çalışmaz demişsiniz Orjinal Recovery Dvdlerini nasıl temin edebilirim.Şimdiden teşekkür ederim.

selamlar Kemal Bey,

Makineyi aldığınız Fatura Tarihini bildirir iseniz garantide olup olmadığına bakabilirim. Ayrıca N100 Serileri Pil Toplama modellerine girmiyor.
    Recovery Temini için PM"den Gerekli ayrıntıları size bildirdim.

Görüşmek üzere..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BTMWTMP

Arda bey merhaba,

Türkiye'de X300 bulabileceğim bir yer var mı? Lisanslı distribütör ya da yetkili satıcı olması gerekiyor tabii ki :)

Teşekkürler.

Cevap vermediniz, gözünüzden kaçmış olabilir diye merak ettim?
  • quote:

quote:

Arda bey merhaba,

Teşekkürler.

Cevap vermediniz, gözünüzden kaçmış olabilir diye merak ettim?

İndex A.ş , Akora A.ş Bu 2 distribütörden temin edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar ben bu IBM'i almak istiorum görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
    LENOVO (IBM) 3000 V200 CORE 2 DUO T7500 2.2GHZ 2048MB 160GB 12.1" TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR 574D467 ( PARLAK EKRAN )
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd99115
  • quote:

Orjinalden alıntı: warcraftx

Merhaba arkadaşlar ben bu IBM'i almak istiorum görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
    LENOVO (IBM) 3000 V200 CORE 2 DUO T7500 2.2GHZ 2048MB 160GB 12.1" TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR 574D467 ( PARLAK EKRAN )
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd99115

Merhabalar, Fiyat Konusunda Zaten V200 Hemen Hemen tüm modellerinde baya bi gözle görülür indirim oldu, İşlemcisi olsun ram" kapasitesi olsun fiyatına göre gayet avantajlı bir cihazdır. N200lere nazaran V200 modellerinde Hemen hemen 10 Makineden 2 Tane bile arızaya gelmemektedir. Yani donanım olarak iyi uyum sağlamaktadır. Alırsanız eğer şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Görüşmek üzere. Tek sorun Pilinin 3Cell olması.

• Merhaba
    Yaklaşık 1 yıldan beridir Lenovo 3000N100 sahibiyim hem de İzmir gibi servis problemi olmayan bir ilde. Bugün keşke almasaydım diyorum ama gene de almış olduk bir kere. Aldığım ilk hafta wireless probleminden dolayı servise girdi ilk olarak. Açma kapama tuşu tek taraflı olarak bozuldu. Tamire gitti ve 1 ay sonra tamam gelin alın dediler. Gittim ki melesef düğme tamam ama fonksiyon gene olmamış. Bu sefer de kurulum yapmak üzere tekrar aldılar. Velhasıl halloldu.
    Yaklaşık 2 ay önce de pil bir anda patladı ve gene İstanbula gitti geldi alet . Pil gelinceye kadar da tekrar bekledik. Sonunda pil geldi o da halloldu. Tam artık herşey iyi güzel sonuda derken kullandığım bir programda ki sql veri tabanı çökünce , factory ayarlarına almak üzere tekrar kurulum yaparken bu sefer de bir baktım ki , kurulum hatası verdi. Lenovo Cre tuşuna bastıkdan sonra bir yere kadar gelip durup hata vermeye başladı. Bunun üzerine WinVistaya olan bil mukabil gıcıklığımın daverdiği gazla , kendime ait lisanslı WinXp Home cd mi takıp kurmaya başlayayım dedim. Bir anda WinXp Home kurulumu yarım kaldı ve kendi kendine durdu. Daha sonraki denemelerimden de bir sonuç alamayınca acaba sorun benim Xp de mi diye düşünüp başka bir Xp Pro ile deneyince ( Quickformat atarak ) sistem kuruldu. Tabi hiç bir sürücü yüklü olmadığı için uzun bir sürücüindir denemelerinden sonra en son olarak kablosuz sürücüünü yüklerken ,sistem gene çöktü. Bundan sonra normal format atarak kurma çalışmalarım hep yarım kaldı zira neyle denediysem bana frmat attırmadı alet. Bunun üzerine İzmir Probili aradım ve bana çözüm ortaklığı anlaşmalarının bitiğini ve Egebimsesi aramam gerektiği ni söylediler. Egebimses den melih Bey di sanırım , telefonla anlatığım hikayeye istinaden bana sağolsun , WinXp orjinal Recovery setini verdi yoldan geçerken uğrayıp aldım. Eve gelip hemen denedim ve çok ama çok uzun bir gecenin sonunda sabaha karşı yaklaşık 10 saatte win xp kurmayı başardı alet . Başardı diyorum zira ben sadece cd tak çıkart dışında bir şey yapmadım. Ve sonunda win xp açıldı açılmasına ama gene sakat açıldı. Bir yavaşlık , bir kablosuz bağlantı kuramamazlık , derken ses sürücüsü çöktü , derken ethernet ... Off başıma gelenler derken win xp de çöktü. Şu an elimde içi boş bir alet ve WinXp recovery setleri ile ben laptopa , laptop bana bakıyoruz. Hanımın oyalansın da benimkine sarkmasın diye aldığımız MSI megabooka kaldık 390 dolarlık alet , züper çaışırken bizim kurumsal tabanı var diye aldığımız let , aldığımızdan beridir kaçıncı kez sorun çıkartıyor.
    Peki ne yapayım ben şimdi Ada Be söyleyin bakalım bir fikir verirseniz pek bir makbüle geçecek. Teşekkürler

• @LenovoZede

Öncelikle merhabalar,

Cihazı Almışsınız anladığım kadarıyla 1.Haftasında Donanımında bir problem olduğunu düşünmüşsünüz, keşke servise götümeyipde aldığınız yere değişim iadesini talep etseydiniz daha sağlıklı mantıklı olurdu. Servis kısmı ise Hiç bir servis 1 ay sonra gelin alın demez, neden demez? çünkü zaten müşteri hiddetlenecektir ve 1 ay sürecek olsada 2 ila 4 hafta arası derlerki ortalama 20"günü bulmaktadır.Size büyük olasılıkla en fazla 1ay sürüyor demiş olmaları lazım. Bazen oluyorki arızalı parçanın aynısı İstanbul stoklarda olabiliyor ve ertesigün yeni parça gelip 2 günde sorunlarınızı hallettiğimiz bile oluyor. Tuş değişimi yapılmış ve size geri verilmiş fakat İşletim sisteminizden kaynaklı problemden dolayı aktifliğini yitirmişki , işletim sistemi YAZILIM Garanti Kapsamında DEĞİLDİR.Neyseki işletim sisteminizi servis yükleyerek size vermiş. Ve daha sonrasında bi çok kullanımızın Orjinal Recovery Yüklerken yada yüklemeye çalışırken yapamaması ,(Kullanıcıların Makinenin sorunlu olduğunu dile getirmesi)
    Şansızlıkda denebilir sizin probleminize.
    Fakat hiç dert etmeyin şöyle bir çözüm bulalım ve en fazla 1 ay daha makinenizden ümidi kesin diyip size en yakın dediğinize göre "Egebimsesi" çözüm ortağına Cihazınızı verin ve Hiç bir şekilde işletim sistemi kurulmuyor, Cpu,Ram veya bir başka donanım arızasından şüpheleniyorum diye sorununu belirtin. Bakalım gelişmelere göre tekrar hareket edelim. Elinizdeki Xp Recovery cdlerinide verin Bunlarlada kuramadığınızı belirtin. Servis kurmaya çalışırken aynı sorunu yapar ise eğer zaten gerekli arızanın ne olduğunu anlayacak ve ona göre hangi parça değişmesi gerekiyorsa eğer zaten değişip size Windows kurulu bir şekilde sorunsuz bir şekilde cihazınızı size tekrar vereceklerdir.

Ayrıntı ve gelişmeleri burda bizimlede paylaşabilirsiniz.

Görüşmek üzere..

• quote:

Orjinalden alıntı: Arda

@LenovoZede

Öncelikle merhabalar,

Cihazı Almışsınız anladığım kadarıyla 1.Haftasında Donanımında bir problem olduğunu düşünmüşsünüz, keşke servise götümeyipde aldığınız yere değişim iadesini talep etseydiniz daha sağlıklı mantıklı olurdu. Servis kısmı ise Hiç bir servis 1 ay sonra gelin alın demez, neden demez? çünkü zaten müşteri hiddetlenecektir ve 1 ay sürecek olsada 2 ila 4 hafta arası derlerki ortalama 20"günü bulmaktadır.Size büyük olasılıkla en fazla 1ay sürüyor demiş olmaları lazım. Bazen oluyorki arızalı parçanın aynısı İstanbul stoklarda olabiliyor ve ertesigün yeni parça gelip 2 günde sorunlarınızı hallettiğimiz bile oluyor. Tuş değişimi yapılmış ve size geri verilmiş fakat İşletim sisteminizden kaynaklı problemden dolayı aktifliğini yitirmişki , işletim sistemi YAZILIM Garanti Kapsamında DEĞİLDİR.Neyseki işletim sisteminizi servis yükleyerek size vermiş. Ve daha sonrasında bi çok kullanımızın Orjinal Recovery Yüklerken yada yüklemeye çalışırken yapamaması ,(Kullanıcıların Makinenin sorunlu olduğunu dile getirmesi)
    Şansızlıkda denebilir sizin probleminize.
    Fakat hiç dert etmeyin şöyle bir çözüm bulalım ve en fazla 1 ay daha makinenizden ümidi kesin diyip size en yakın dediğinize göre "Egebimsesi" çözüm ortağına Cihazınızı verin ve Hiç bir şekilde işletim sistemi kurulmuyor, Cpu,Ram veya bir başka donanım arızasından şüpheleniyorum diye sorununu belirtin. Bakalım gelişmelere göre tekrar hareket edelim. Elinizdeki Xp Recovery cdlerinide verin Bunlarlada kuramadığınızı belirtin. Servis kurmaya çalışırken aynı sorunu yapar ise eğer zaten gerekli arızanın ne olduğunu anlayacak ve ona göre hangi parça değişmesi gerekiyorsa eğer zaten değişip size Windows kurulu bir şekilde sorunsuz bir şekilde cihazınızı size tekrar vereceklerdir.

Ayrıntı ve gelişmeleri burda bizimlede paylaşabilirsiniz.

Görüşmek üzere..

Arda Bey , Öncelikle yanıtınıza teşekkürler.
    Bugün sabah Egebimses sınırları içinde. Kabaca hikayeyi pas geçerek , ben de kesinlikle Recovery olmuyor ve işletim sistemi kurulamıyor HDD arızasından şüpheleniyorum diye verdim . Bakalım neler olacak. Lakin Recovery yapamamak kısmı hakkında söylediklerinize katılmam mümkün değil. Zira aynı laptopa kullanmakta olduğumuz AHBS programı ve veri tabanı çökmsi nedeni ile fabrika ayarlarına dönme zorunluluğundan dolayı en az 5-6 kez Recovery yapılmıştır bizzat şahsım tarafından sorunsuz bir şekilde. Sorun ilk kez zaten orjinal recovery yapılırken , hata veren bir aşama ve sonrasında geldi. Ben belki biraz sabıır etsem ve tekrar denesem çözülebilirdi ama Vistadan o kadar çok sıkılmıştım ve laptopu o kadar çok kasıyordu ki , elimde lisanslı bir WinXp varken , neden daha fazla bekleyeyim diye düşünüp , ilk format açma çalışmasından sonra oldu. Çökmüş Vista Modülü üzerine , klasik cdden önyükleme ve stadart kurulum düzeni ile giderken , bir anda kurulum hatası verince ( Klasik Mavi ekran ama anlamlı mesajlar içeriyor , yok Bios da ön yüklemeyi iptal edebilirmişim ya da başka bir sürücüden yüklemeyi deneyebilrmişim gibi , ama şu anda kurulumun devam edemeyeceği gibi bir hata ) ben kendi WinXp cd min bozulduğu düşünüp , başka kırık bir WinXp Pro ile tekrar kurulum yaptım. Tabi o kadar acele ile kurdum ki , bölüm oluşturdukdan sonra hatta D yi bile Windowsu kurdukdan sonra biçimlendirdim. İlk açamayı hızlı format ile geçtim. WinXp pro sorunsuz bir şekilde kuruldu . Geldik sürücü ayarlarına. Ben evet canım bir kaç şeyde sorun çıkar herhalde diye yanlış düşünmüş olduğumu da o zaman farkettim zira donanımın tamamı nerdeyse soru işaretliydi. Tanıdığı yegane donanım olan ağ bağdaştırıcı sayesinde hemen Lenovanın sürücü setlerini indirmeye başladım. Tamam halloldu bu iş diye , sıra ile bütün sürücüleri indirdim. Teker teker kurarken , hallettim ben bu işi diye sevinç tebessümlerim arasında ses sürücüsünü kurarken bir anda çalışan ses , çıkmaz oldu ve derken bir anda sistem çöktü. Ben nerde yanlış yaptım diye düşünürken , acaba başta hızlı geçtiğim quickformat yüzünden mi diye , tekrar başa dönüp , normal format atarak tekrar denedim tüm süreci. Ve ne oldu ise burda oldu işe . Normal format %19 da gelip tıkanıp kaldı. İlerlemedi

Ve EgebimSes süreci başladı. Yani WinXp Recovery setini gidip alıp ( Tekrar Melih Beye teşekürlerimi sunarım vesile ile ) tekrar kurulum yapmaya çalışma sürecim .Bu sefer gerçekten kurulum oldu , gerçi oldu derken , takılmadı ve ben hiç bir şey yapmadan sadece bana verdiği cd tak ve çıkart direktiflerine uyarak winXp hoşgeldiniz kısmına kadar geldim. Geldim ama fazla da kalamadım tabi masa üstünde hemen ayağım kaydı düştüm aşşağıya. Kör topal bir Windows ne kadar çalışırsa o kdar kurulmuş bizim WinXp laptopa. Başlata basınca 2 dakka sonra çıkar , kapat dersin kapanmaz , tıklarsın açılmaz. klasik çöken sistem bulguları işte

Velhasıl bugün verdik bakalım ne olacak. Bilmem şimdi biraz daha netleşdi mi ama sadece Recovery yapamamak değil benim laptopum sorunu gibi geliyor bana ya da kendime konduramıyorum herkes gibi sadece

Gelişmeleri açıklicam.

Selamlar şimdilik

• Şansızlık olmuş sizinkisi, Hallolur Mutlaka dert etmeyin.

Görüşmek üzere.
  • Arda bey,

Cdler an itibariyle elime ulaştı..

Çok teşekkür ederim ilginize..

İyi çalışmalar..
  • Arda bey dvd ler bugün itibari ile bana ulaştı ilgi ve alakalarınıza çok teşekkürederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: juma_efsane

arkadaslar öncelıkle merhaba bende bir n200 kullanıcısıyım mıgrostan aldım aldıgımda ses acma tusunun ıcınde takılı kaldıgını ve tochpad ının cıft tıklama ozellıgının calısmadıgını gordum ılk basta yazılımsal oldugunu dusundum fakat bunun yazılımsal olmadıgını anladım hemen aynı gun mıgrosa gerı goturdum kendılerının yanlızca servıs raporu ıle ıslem yapabıleceklerını soyledıler cok yakında bır IBM servısı oldugu ıcın hemen oraya gıttım ve sagolsunlar bekledıgımden daha sıcak vede tatmınklar davrandılar sorunumun basıt oldugunu fakat cıhazı henuz alalı yarım aat olmus oldugu ıcın herhangı bır ıslem yapmalarının içlerine sınmedıgını soyledıler ve kendılerı rapor duzenlıyeceklerını ve yenı bır urun talep etmemı soyledıler ( urunden henuz hıc faydalanmadıgım ıcın 1e 1 degısmemın benım avantajıma olduguna dusunduklerınden ) ve raporu duzenledıler aynı gun gerı goturdum mıgrosa orda kalmadıgı ıcın benı 3 gun kadar beklettıler ve mıgros muduru bana dıger magzalardan 1 tane bulmayı basardı ve urunumu kusursuz bır sekılde teslım aldım suan vıstadan xp ye gectım vıstada wireless da modeme web turu sıfreleme koydugumda tanımadıgından xp ye tercıh ettım xp de daha hızlı calstıgını acık bır sekılde farkedıyorum 1gb kıngston ram takvıyesı yaptım ve suan tek sorunum su bunu vıstada deneme sansım olmadı cunku..
    xp de bluetooth u guzel bır sekılde tanıyor aygıtlardan laptopa sorunsuz bır sekılde verı aktarabılıyorum boyutu ne olursa olsun sorunsuz bır sekılde transfer gerceklesıyor fakat laptoptan aygıta gonderdıgımde yaklasık 600-700kb tan sonrası buyukluktekı dosyaları aygıtlara gonderemıyorum hata verıyor ve hıc bır sekılde gonderemıyorum bunun xp drıverınden kaynaklandıgını dusnuyorum ama dedıgım gıbı vıstadada aynı sorunu yasıyor mu acaba dene fırsatım olmadı cunku ayrıca donanımsal bır arızası olsa verıde alamam dıye dusnuyorum bana kalırsa xp yazılımsal bır drıver sorunu bu sıtedekı drıverlerde bu sorun var bana bu sorunla karsılasan baska arkadaslar varmı herkez deneyebılırmı acaba bu sorun bende mı var merak edıyorum..

urunun arkadaslar o dedıgınız hıc bır problemını ben yasamadım dvd yada fanın cok çalısması falan fılan urun cpu hava ızgaralarının onu ferah kaldıgı surece fazla ısınmıyor tabı cıhazı koydugunuz zemınde ısınması acısından cok oenmlı bır faktor kucagınızda cok ısınıcagını bılın buda fanın cok calısması demektır ama belırlı bır ısıya dustukten hemen sonra fan gurultusu dusmekte kı bu butun laptoplarda boyle ve en guzel tarafı oyunları cok rahat bır sekılde oynatıyor olması ben tavsıye edıyorum fıat vede performans bakımından guzel bır cıhaz fakat kasasının ıscılıgı daha ıyı olabılırdı ama buda fıatına bakılırsa yınede cok ıyı oldugunu gosterıyor
    tesekkur ederım yardımcı olan tum arkadaslara

Merhaba ,
    Öncelikle kendi laptopumun HDD sinin değiştiğini ve Recovery yapılıp teslim edildiğini bildireyim. IBM için garanti hizmetleri konusunda sanırım şu ana kadar bazı şansızlıklara rağmen her şeyin başarılı olduğunu söylemem lazım

Gelelim senin Bluetooth sorununa. Bu tamamen benim de başıma geldiği için hemen ben açıklayayım. Sorun ne laptopda ne sürücüde ne de işletim sisteminde. Sorun senin cep telde. Bazı cep telefonları belirli bir kbyte dan daha fazla veri gönderilmesine izin vermiyor. Ben de kayınpederin Motorolanın bluetoothdan veri aktarırken aynı sorun ortaya çıktı. Bütün türküleri Morpher diye bir programla 500 k ya küçültmek zorunda kaldım. Daha sonra Nokia 3600 ile denediğim de hiç bir sorun olmadan 3,5 mb lık şarkıyı attım telefona. Umarım yardımcı olmuştur.
    Selamlar

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.