Şimdi Ara

İbre-Kadran Sapmaları Hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
17.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: supremum

Önemli olan veriyi nereden aldığı ve nasıl programlandığı olsa gerek.
    Verilerin hemen tamamı aynı yayının verileri. Ölçüm cihazı vs. değişken faktörü olduğunu sanmıyorum.

Anladım.

Bende ilk sayfada verdiğim örnek misali kendi elektronik ekranımda çıkan değeri sapma olmadan gösteriyor sanıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Önemli olan veriyi nereden aldığı ve nasıl programlandığı olsa gerek.
    Verilerin hemen tamamı aynı yayının verileri. Ölçüm cihazı vs. değişken faktörü olduğunu sanmıyorum.

Anladım.

Bende ilk sayfada verdiğim örnek misali kendi elektronik ekranımda çıkan değeri sapma olmadan gösteriyor sanıyorum :)

quote:

Şöyle bir anım var ;

E-5 te gidiyoruz. Bizim araç Fiat GrandePunto.
    İbremiz 110 km gösteriyor..
    Sol taraftan Citroen C4 geçiyor. ( kadran ortada ya yandan rahatlıkla görüyoruz )
    Adam bizi sollarken kadranına baktım 106 yazıyor

Konu eski olduğu için mesaj hafızamda kalmamış.
    Bu durumda Punto'daki sapma C4'ten daha fazla diyebiliriz sanırım.
    Konudaki Linea veriside referans olabilir belki bilemiyorum. 100/91 verilmiş. 110'da 100 gibi olsa C4'te de 100 küsür hıza kadar sapma küçükse mümkündür.

Misal benim kendi aracımda 100 sabit hızda Gps 97 gösteriyor. Hız 200 olduğunda 187 gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydnlgn

POLİSLERİNKİNDE SAPMA OLMAZ DEĞİL Mİ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

aracın analog göstergesi ile yol bilgisayarındaki digital gösterge arasında 3-5 km oynuyor...
    gps var ancak hiç denemedim....yakında hepsinin aynı anda neler gösterdiğini dener yazarım...

olabilir, sonuçta o cihazların kalibrasyonları da ayda bir defa polisler tarafından normal araçlar kullanılarak yapılıyor, %10 tolerans olmasının sebeplerinden biri de budur bence, ama karayollarındaki sabit hız uyarıcılarına güveniyorum ve megan! I aracımızda da sapma olduğunu gördüm

• Yol kenarındaki dijital hız gösteren levhalar benim hızımı hep 10 km düşük gösteriyor,

100 gidiyorsam 90 göseriyor,

bu güne kadar hiç radar cezam olmadı demekki ben 90 la gidierken aslında 80 le gidiyormuşum,

bir çok farklı şehirde ve hızda denedim, kadran hızımı 10 km fazla gösteriyor,

zaten hep merak etmiştim araba en ekonomik 100 km sabit hızla gidince yakıt tüketiyordu, demekki ben 100 giderken aslında 90 gidiyormuşum
  • Öncelikle aracım yeni chevrolet aveo malum dijital kadran var araçta 2 gündür kafamı kurcukluyor acaba dijital kadranlarda analog gibi bir sapma oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Öncelikle aracım yeni chevrolet aveo malum dijital kadran var araçta 2 gündür kafamı kurcukluyor acaba dijital kadranlarda analog gibi bir sapma oluyor mu ?

Dijital veya analog olması sapma hatası adına olumlu veya olumsuz bir durum ortaya çıkarmıyor. Önemli olan kalibrasyon ve kalibrasyon genellikle olduğundan fazla göstermeye yönelik yapılıyor.
    Şu an kullandığım aracın hız göstergeside digital ve eski aracımın hızını karşılaştırdığım aynı navigasyon cihazı ile 100 km/h hızla giderken GPS verisi 95km/h gösteriyor.
    Diğer aracımda 100'den sonra sapma artıyordu. Bu aracımda 130-140'lı hızlardaki sapma yine 5km/h daha hızlanınca sapma artar mı bilmiyorum. Henüz deneme şansım olmadı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Paylaşım için teşekkürler
  • hort... bende bir deney yaptım benim lagunayla 206 yı arka arkaya sıraladık.km yi sıfırladık.1 km olunca dur dedim ben 1km de durduğumda 206 100 metre önce durmıştu.yolda giderken bakıyordum onun arabası yavaş giderken hızlı gösteriyordu.budenemeyi yaptık.ayrıca memleketim çatalzeytine ben 620 km de gidiyorum.aynı yerden ve aynı yoldan 206 ile gittik 680 km gösterdi.google earth ile aynı yolu ölçtüğümde benimkisi tam doğru gösteriyor.devamlı gittiğim bir kaç yere daha baktım doğru gösteriyor.şöyle düşünün aynı güçteki iki araba arasında birisi yüxde 10 fazla ölçüyorsa.o araç yüzde 10 daha az yakmış gözüküyor.bu satışta bir artı.bu araba her bakıma yüzde 10 erken giriyor serviste artı.araba daha fazla yol yapmış gözüküyor diğer araca göre daha diri kalmış gözükme.aracın parçaları daha sağlammış gibi gözükme .aslında aynı gitse bile brisi 100000 de değişiyorsa sanki diğeri 110000 km de değişmiş gibi oluyor.benim ford marka aracımdaki motorla peugeot da ki motor aynı benimki 25 kruş yakıyorkan peugeot 23 kuruş yakıyor görünüyor.bu nedenlerle muhakkak bütün birmalar az veya çok fazla gösteriyorlar...

• Megane Sport Tourer 1.5 dCi 110 hp Dijital Kadran

KADRAN / GPS (gerçek)
    100 ...... 98
    120 ...... 118
    130 ...... 127
    150 ...... 147
    180 ...... 176
    200 ...... 196
    210 ...... 206

Bütün süratlerlerde %2 lik sabit bir sapma var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 17 Ağustos 2013; 14:16:30 >
  • Punto evo ben 110la gıderken yandaki hız gostergelerı 101 olarak gosterıyordu.
  • Konu hortlamıs olacak ama..

Bahsedilen gps ve kadran arasındaki sapmaya hic denk gelmedim.

2013 Leon 1.4 tsi 140 hp

Sapmaması normal degil ama sapmıyor nedense.

İbre-Kadran Sapmaları Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 24 Ağustos 2014; 9:22:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki inanmıcaksınız ama bizim 94 model broadwayımız hızı tam doğru gsteriyor.Yol üstündeki dijital hız ölçen cihazlarla birebir uyuyor hızımız.Birkere kilometre teli kopmuştu değiştirdikten sonra oldu galiba.

• 70 araba

note 3 yandexnavi 68

120 araba
    117 navi

220 araba
    213 navi

• Çoğu hız göstergesinin lastik çapının değişimine bağlı olarak %10 oranında toleransı vardır. Lastik çapının değişimindeki sebepler aşınma, sıcaklık, basınç, araç yükü ve nominal lastik değişimidir. Araç üreticileri genellikle hız göstergelerini ortalama hatadan yüksek gösterecek şekilde ayarlarlar, böylece hız göstergesinin gerçek hızdan daha düşük bir hız göstermesini engellerler, sürücülerin hız limitlerini geçtiği durumlarda sorumluluk almamış olmayı garantilerler.

Farklı çapta lastik takmak hız göstergesinin gösterdiği değerin oldukça hatalı olmasına sebep olmaktadır.
  • Merhaba arkadaşlar konu altında yazılan tüm mesajları okudum.Gerçekten güzel bilgiler verilmiş.Arkadaşlar ben aracımda realdash ve tork pro uygulamasını kullanıyorum.İki programda da araç hızını seçsem de kadran il dijital hız arasında 100 km de giderken 5-6 km lik fark oluşuyor.Yani araç 100 le giderken dijital hız göstergesi 94-95 gösteriyor.Dijital hız göstergesinde veri olarak araç ecu hız sensörü seçili olmasına rağmen neden böyle bir fark oluşuyor?Aracında hem kadran hem dijital hız gösteren ekran olanlarda kadran ile dijital hız arasında fark oluşuyor mu?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.