Şimdi Ara

İç aydınlatma neden yanmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İç aydınlatma lambasının ampulünü değiştirecektim ampulü bir türlü çıkartamadım sonra penseyle ampulün kafasından tutup biraz zorlayarak çıkartabildim daha sonra yeni ampulü taktım ama yanmadı.
    Ampulü denemek için park lambalarına, plaka lambasına falan taktım yanıyor ama iç aydınlatmaya takınca yanmıyor sorun ne olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızın İç Aydınlatması Neden Yanmıyor?

Arabanızın iç aydınlatmasının yanmaması, sinir bozucu bir sorun olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Yanmış Ampul: İç aydınlatma ampulleri zamanla yanabilir ve değiştirilmeleri gerekebilir. Bu, en yaygın nedenlerden biridir.
    • Bozuk Sigorta: İç aydınlatma genellikle bir sigorta ile korunur. Sigorta atarsa aydınlatma çalışmaz. Sigortanın yerini kontrol etmeli ve gerekirse değiştirmelisiniz. Örneğin, Megane 4 araçlarında iç aydınlatma sigortası genellikle sürücü tarafı kapı panelinin arkasında bulunur.
    • Arızalı Anahtar Anahtarı: Anahtar anahtarları, aracın iç aydınlatmasını kontrol eder. Anahtar anahtarında bir sorun varsa aydınlatma çalışmayabilir.
    • Elektriksel Sorunlar: Arabanızın elektrik sistemindeki gevşek bağlantılar veya hasar görmüş kablolar da iç aydınlatmanın yanmamasına neden olabilir.

Sorunu Giderme:

Sorunu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Ampulleri Kontrol Et: İç aydınlatma ampullerini kontrol ederek yanıp yanmadıklarına bak. Yanmış ampulleri değiştir.
    2. Sigortaları Kontrol Et: Sigorta kutunuzu kontrol edin ve iç aydınlatma sigortasının atıp atmadığını kontrol edin. Atmışsa sigortayı yenisiyle değiştirin.
    3. Anahtar Anahtarını Kontrol Et: Anahtar anahtarını çıkartın ve tekrar takın. Bu, gevşek bağlantıların temizlenmesine ve anahtar anahtarının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmenize yardımcı olabilir.
    4. Elektriksel Sorunları Kontrol Et: Arabanızın elektrik sistemini gevşek bağlantılar veya hasarlı kablolar açısından kontrol edin. Herhangi bir sorun bulursanız, bir oto elektrikçisine danışın.

Eğer yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen iç aydınlatmanız hala yanmıyorsa, bir oto elektrikçisine gitmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam zorla çıkarırken bir yerlere zarar vermiş olabilir misiniz ampulün yuvasını iyice kontrol ettiniz mi?Penseyle zorlarken kısa devre vb. olduysa sigortası atmış olabilir bir kontrol etmenizde fayda var.Ampul sağlamsa duy kısmı veya duya gelen elektrikte bir sıkıntı var.
  • Aynı olay hem kendi aracımda hem de arkadaşımın arabasında başıma gelmişti, sigorta yanmıştı hocam. Muhtemelen sizin de iç aydınlatma sigortası yanmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnn

Aynı olay hem kendi aracımda hem de arkadaşımın arabasında başıma gelmişti, sigorta yanmıştı hocam. Muhtemelen sizin de iç aydınlatma sigortası yanmıştır.
    Kaç paradır bu sigorta oto elektrikçiye gitsem halledebilir mi?
  • Oto elektrikçi 10 liranı alır elin yatkınsa 25 kuruşa halledersin
  • sigortası yanmıştır. motor kapağını açın orada da sigorta olacak kapağında yedek sigorta olması lazım. aracın içindeki sigortadan amperine bakarak yenisiyle değiştirin. çok basit iş. elektrikçi de 10 liranı alır en fazla
  • Bizim leonu olan arkadasin arabada olmustu.. Sigorta filan saglam.. Beyinden kapatmış.. Sigortasi yokmuş. Sigortalar saglamdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç lamba sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Oto elektrikçi 10 liranı alır elin yatkınsa 25 kuruşa halledersin
    10 liraya yapan elektürükçü kalmadı 20 alır
    10 lu sigortayı hb den 0,90 tl ye almıştım lazım oldukça takıyom
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.