Şimdi Ara

İç Çekim&D 7000 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bayan giyim üzerine e-ticaret işine giriyoruz.Bunun için iç mekanda canlı model üzerinde ürün çekimi yapıcaz. Kendi studyomuzu oluşturucaz. Bütcemize uygun olan D 7000 makinayı almayı düşünüyoruz.Bir de tabi ki paraflash ve perde de almayı düşünüyoruz.Bu iç mekan çekimlerine D 7000 bizim için yeterli midir?İç mekan çekimleri için nasıl bir lens almamızı tavsiye edersiniz.18-105 VR LENS yeterli midir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• İç mekanda ne çekeceksiniz ama paraflaş kullandığınıza göre ürün çekeceksiniz gibi görünmekte.
  • Arkadaşlar bayan giyim üzerine e-ticaret işine giriyoruz.Bunun için iç mekanda canlı model üzerinde ürün çekimi yapıcaz. Kendi studyomuzu oluşturucaz. Bütcemize Uygun olan D 7000 makinayı almayı düşünüyoruz.Bir de tabi ki paraflash ve perde de almayı düşünüyoruz.Bu iç mekan çekimlerine D 7000 bizim için yeterli midir?İç mekan çekimleri için nasıl bir lens almamızı tavsiye edersiniz.18-105 VR LENS yeterli midir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirveli -- 17 Kasım 2015; 21:12:16 >
  • Fotoğrafları web sitesinde kullanacaksanız iyi fon ve ışık oluşturup kit lens ile çekebilirsiniz. Ancak katalog için yeterli gelmeyebilir.

Crop sensör kullanacağınız için zaten lensten alacağınız imaj kalitesi belli bir seviyede kalacak. Artı web sitelerinde çözünürlüğü 72dpi veya 96 dpi yapıp orijinal fotoğraflar bile olasa uzun kenarı 500-600px geçmeyecek fotoğraflar kullanmanız gerekecek. Fakat paraflaşı daha önce kullanmadığını var sayarak tavsiye etmeyeceğim bunun yerine sürekli ışık kullanın. Paraflaş ta tetikleyici gerekecek. Ve baktığınız da pahalı bir sistem kurmanız gerekecek. Bunun yanı sıra pozmetreden bakınca tam doğru ayarları bulamayabilirsiniz.

Diyaframı mümkün olduğunca kısacaksınız ki tüm detay ortaya çıksın. Fakat bunu konsept çekimde yapamazsınız. Perde önünde düz fonda çekiyorsanız da ışık gücüne göre diyafram ayarlamanız lazım. Tam ayarları sahne de sizin yapmanız lazım. Çünkü siyah fon, cromakey veya beyaz fonda hem ışık miktarı değişebiliyor hemde çekim şekillerine göre farklı ayarlar yapılabiliyor.

Katalog için eğer kaliteli bir katalog çekimi derseniz crop sensör ve kit lens iş görmüyor. Yani basılmıyor değil değil ama hakkını vermek için FF makineler ve yine çekime göre 35mm 50mm 85mm 100mm 70-200L 24-70L 135mm gibi farklı lensler kullanılabiliyor. Ben genelde yiyecek fotoğrafları çekiyorum (çoğunlukla) 100mm Makro lens kullanıyorum. İşi olmazsa 2 tane kullandığım FF makine var onları alıyorum ödünç eğer alamayacak durumda isem şahşıma ait 60D ile çekiyorum.

• X Files çok çok teşekkür ederim.Ancak fotorafcılığa uzak bir kişiyim. Web programcıyım. Bu iş de benim üzerime kaldı :) Yani kurtuluş yok ben yapıcam.Onun içindir ki sizden ricam,bana somut bir şekilde şu makinayı ve şu lensi alın diye tavsiyede bulunmanız...D7000 şart değil.Ancak alacağımız makina ve lens 4000 lirayı geçmemeli.
    Paraflaş alıcaz.Bu konuda da sizin gibi uzman arkadaşların tecrübe ve bilgilerine ihtiyacımız var.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • Yerinizde olsam canon 5D mk2 ve 24-105L alırım. Yanına ihtiyaca göre 50mm yada 85mm ile seti tamamlardım.
    Detay ve renk başarımı olarak full frame işinizi daha çok görecektir. Bazı arkadaşlar katilmayabilir belki ama stüdyo ortamında model çekimlerinde canon verdiği renkler itibariyle daha doğaldır daha başarılıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oluşturacağınız stüdyonun büyüklüğünü bilmiyorum ama ya prime lens kullanın ya da zoom gerekli ise full frame lens alın. Bütçenin çoğunu lense ayırın.

85mm 1.8 sizi memnun eder. 105mm f/2.8 de aynı şekilde. Bu civarda odak uzaklıkları iyi sonuç verir. İmkanınız varsa 85mm lensi 1 günlüğüne kiralayıp duruma bakabilirsiniz. Yalnız 85mm ile boydan çekim yapmak için 11-12 metre kadar uzaklaşmanız gerekir. Bu sizin için çok fazlaysa boydan çekim için 35mm düşünebilirsiniz. Onunla 5 metre mesafe yeterli. Bu şekilde 2 farklı lens de alabilirsiniz. Büyük esneklik sağlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizce Full Frame makine olarak iç çekimlerde Nikon mu Canon mu? Hangi model ? Canon 5D MK II işimizi görür mü?
  • pirveli P kullanıcısına yanıt
    6D yeterli olur. Çok fazla para harcamınızı gerektirecek bir durum yok. Canon Nikon fark etmez. Zaten raw çekip PS de işlemeniz gerekecektir. FF makinelerin en büyük sorunu lensleri oldukça pahalı. 4bin TL ye iyi bir prime lens ile beraber ancak 2.el bir 6D alma imkanınız olabilir. Nikon'da da durum farklı olmayacak. Kaliteli hele ki Canon'da L serisi ve düşük diyafram bir zoom lens düşündüğünüzde ise fiyatlar çok uçuyor.
  • Biraz geç bir çevap oldu.Herkese teşekkür ederim.

Makinamızı aldık. 6D canon.Dış çekimler için 1.2 85 mm lik lens aldık.

İş yerimizi kiraladık. Ancak fazla geniş ve derin odaları yok.En uygun salonumuz, eni 4,4 metre boy 5 m.
    5 m lik bu odada perdeyi monte ettikten sonra .Modelimiz - mankenimiz ile perde arasında 1,5 metrelik bir mesafe bırakacağımızı düşünürsek mankenle bizim aramızda en fazla 3,5 metrelik bir mesafe olacak .Bu mesafede boydan resim çekmemiz için Canon 35mm 1.2 yi mi yoksa 50mm 1.2 lensimi tercih etmeliyiz.(Biliyorum mesafe çok kısa anacak çekimlerimiz burada yapmak zorundayız)

Uzman ve fotografçılık konusunda tecrübeli arkadaşlar bu mevzuda yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
    Stüdyo için niye 1.2'lik lens düşünüyorsunuz ki? O mesafede gerekki alan derinliği elde edemezsiniz. Ayrıca 50mm 1.2 odaklama konusunda biraz kararsız.

• VYC Majoris teşekkür ederim.
    Peki üstadım nasıl bir lens almalıyım...Mesafe kısa odanın boyu 5m. 1,5m de mankeni öne çektiğimizde kalan mesafe 3,5 m.

Sizce ne tür bir lens ?
    50mm lens ile 3.5 metrede dikey olarak 1.65m gibi bir mesafe elde edersiniz. Bu her zaman yeterli olmaz herhalde. Yani mankeniniz çocuk değilse tamamen kadraja almak için yetersiz tabi. O yüzden daha geniş bir lens lazım size. Geniş lensler 3.5 metre civarı çekimler için iyi ama daha yakın çekimler için elinizdeki 85mm'yi kullanmanız lazım çünkü mankene mesafeniz azaldıkça yüzde bozulmalar meydana gelir. Geniş açı lens ile yakından fotoğrafınızı çekerseniz burnunuzun olduğundan büyük gözükmesi bu yüzden. 85mm ile bu bozulmayı engelleyecek kadar geride durursunuz.

Lens tavsiyesine gelirsek; Sigma 35mm 1.4 Art lensi öneririm. Başka lense bakmanıza bile gerek yok bence. 3.5 metre mesafede 2.4 metre dikey kadraj verecek. Bu yeterlidir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 10 Ocak 2016; 4:58:09 >
  • VYC Majoris üstadım tşk ederim.

Ben dün Elinchrom un Türkiye Distrübitörü olan Kamer İthalat'a gittim. Onların showroomunu ziyaret ettim. Orada yıllardır Reklam Fotoğrafçılığı yapan ve Kamer İthalatın danışmanı gibi çalışan Zeynel Usta (55-60 yaşlarında) ile tanıştım. Zeynel Usta Trendyol 'un studyolarını kuran ve ışık sistemleri konusunda uzman biri. Çekim yapacağımız yeri anlattım. Ve buranın 5 m boyuttta olduğunu ve maalesef daha büyük bir yere şu an için taşınamayacağımızı söyledim. O bana o kadar dar bir ortamda 50mm 1.2 lens alman lazım dedi.Ben 1.2 olması sart mı dedim o da daha kalteli resimler için alman lazım dedi.

Şimdi kafam karıştı.Üstadım siz de 35mm öneriyorsun.Yanlış anlamayın sizin bilginize ve tecrübenize büyük saygım var. Ancak sizden son bir ricam var.

Bana 35 mm ile 50 mm ve 1.2 ile 1.4 arasındaki fark nedir? 1.2 ve 1.4 ün birbirlerine olan üstünlükleri nelerdir? Neden 35 mm 1.4 almalıyım...Teferruatlı anlatabilirseniz çoook sevinirim ? Çünkü bu yönde makaleler okuyorum ancak zihnimde oluşmuş bir bilgi netliği yok. Şimdiden çok teşekkür ederim.

O kişinin bilgi ve tecrübesi çok yüksektir mutlaka. Yani bizimle karşılaştırılamayacak seviyede olduğu kesin. O yüzden onun dediği şey yanlış demeyeceğim ama bana göre mantıksız.

Nden 35mm almalıyım demişsiniz. Önceki mesajımda sayılarla da açıkladığım gibi sizin stüdyonuz için 50mm lens dar gelir. Yatay çekimde 1.65 metre dikey mesafe alacaksınız. Bu yeterliyse 50mm alabilirsiniz. Stüdyomuz dar dediğiniz için uygun bir odak uzaklığı olarak 35mm önerdim. Sebebi bu.

1.2'lik lens kullanmak en kaliteli görüntüyü verir diye bir şey yok. 1.2 gibi bir diyaframda alan derinliğiniz stüdyo kullanımı için gereksiz derecede sığ olacağı ve keskinlik de çok iyi olmayacağı için 50mm 1.2 alsanız bile f/1.2'de kullanmayacağınız kesin.

Sigma'nın 35mm lensi Canon'un L serisi lenslerinden kesinlikle geri kalmayacak kalitede. Hatta Canon'un 35mm 1.4 lensinden her açıdan daha iyi. Hem de daha düşük fiyata. Canon 35mm lensini yenilemiş ve fiyatı da 8-9bin civarında ama Sigma 1.4'ten pek de farkı olacağını sanmam.

Ben gördüğüm ve incelediğim fotoğraflara göre konuşuyorum ama teferruatlı bilgi istediğiniz için bazı testler görmek sizin için daha iyi olabilir herhalde.

Lensler konusunda DXO puanları oldukça iyi sonuçlar veriyor. Sensör puanlarına göre daha sağlıklı oluyor çünkü bizim de hemen görebileceğimiz keskinlik, renk sapması, vignette gibi şeyleri testlerle ortaya koyuyor. İşte 6D'ye takılmış halde bu 3 lens:

http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Sigma-35mm-F14-DG-HSM-A-Canon-on-Canon-EOS-6D-versus-Canon-EF-35mm-F14L-USM-on-Canon-EOS-6D-versus-Canon-EF-35mm-F14L-II-USM-on-Canon-EOS-6D__1056_836_797_836_1589_836

Bu da Sigma 35mm 1.4 ile Canon 50mm 1.2 karşılaştırması:

http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Sigma-35mm-F14-DG-HSM-A-Canon-on-Canon-EOS-6D-versus-EF50mm-f-1.2L-USM-on-Canon-EOS-6D__1056_836_197_836

Measurement kısmına girerek keskinlik, renk sapması gibi tabloları inceleyebilirsiniz. 50mm f/1.2 lensin f/1.2'deki keskinliğine bakın mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 10 Ocak 2016; 16:50:05 >

• Üstadım çook teşekkür ederim.
    Rica ederim. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.