Şimdi Ara

İç cephe ısı yalıtım için hangi malzeme? (Yaptıranların Tavsiyeleri) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
9
Favori
138.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celalsungur

quote:

İç cephe duvarlarda ısı ve ses izolasyonu için kalibel'i de düşünebilirsiniz. Aşçıpan ile taş yününün birleşmesinden oluşan 120x270cm ebatlarında hazır plakalardır. Minimum 42 milim kalınlığındadır.

Oda duvarının içten 4'er santim daralmasından başka bir dezavantajı yok.
    Geçen sene yaptırdım. Çok kolay uygulanıyor ve ekonomik.

Alıntıları Göster
    Bende izotex 450 diye bir ürünü uyguladım ısı yalıtımı var diyor bakalım sonuc nasıl olacak,tahminen 1 duvar pencere oldugundan 2 günümü alacak( kesme ölçme uzun sürüyor ) fayda sağlamaz ise hem para hem zaman kaybım olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: mavifatih

Bende izotex 450 diye bir ürünü uyguladım ısı yalıtımı var diyor bakalım sonuc nasıl olacak,tahminen 1 duvar pencere oldugundan 2 günümü alacak( kesme ölçme uzun sürüyor ) fayda sağlamaz ise hem para hem zaman kaybım olacak

Alıntıları Göster

sonuç nasıl oldu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: sanyo

sonuç nasıl oldu hocam?

Alıntıları Göster
    Bauhause da satılan depron marka ürünü iç cephe için kullanan var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
  • quote:

quote:

İç cephe duvarlarda ısı ve ses izolasyonu için kalibel'i de düşünebilirsiniz. Aşçıpan ile taş yününün birleşmesinden oluşan 120x270cm ebatlarında hazır plakalardır. Minimum 42 milim kalınlığındadır.

Hocam merhaba baya zaman geçmiş konu ama birşey sormak istedim.yan daireden çok ses aliyorum.boylu boyunca bu tasyunu kalibellerin etkisi olur mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efsunger hissi

quote:

quote:

Hocam merhaba baya zaman geçmiş konu ama birşey sormak istedim.yan daireden çok ses aliyorum.boylu boyunca bu tasyunu kalibellerin etkisi olur mu.

Alıntıları Göster
    konu güncel içerden yalıtım yapanlara soruyorum gerçekten hem insan sağlığı açısından hemde bina sağlığı açısından zararı varmı bu işin??

• quote:

Orijinalden alıntı: eyuboglu61

konu güncel içerden yalıtım yapanlara soruyorum gerçekten hem insan sağlığı açısından hemde bina sağlığı açısından zararı varmı bu işin??

Alıntıları Göster
    İçten yalıtım yapan arkadaşlar... kullandığı yalıtım malzemelerinden memnun olanların tavsiyelerini bekliyoruz...
  • Kalibelin yan taraftan gelen sesi azaltacağını düşünüyorum, ama tamamen kesmek istiyorsanız gürültü kaynağının olduğu yan tarafa siyah sünger ses kesici döşetmeniz lazım, bu da pek mümkün olmaz herhalde.
  • quote:

Kalibelin yan taraftan gelen sesi azaltacağını düşünüyorum, ama tamamen kesmek istiyorsanız gürültü kaynağının olduğu yan tarafa siyah sünger ses kesici döşetmeniz lazım, bu da pek mümkün olmaz herhalde.
    Merhaba bir kaç yıl önce Styronit firmasıyla ısı yalıtımı ve diğer yapı işleri için çalıştık işlerinde gerçekten başarılılar ve ürünleri çok kaliteli. Evimde ısı yalıtım şapı malzemesini kullanarak yaptığı çalışmalar ilk gün ki gibi sağlam ve özelliğini yitirmedi. Isı ve ses yalıtımı yaptırmak isteyen kişilerin kesinlikle Styronit firmasıyla tanışmalı.

Firmanın iletişim adresi ; http://www.styronit.com.tr

• celalsungur kullanıcısına yanıt
    iyi günler,
    bende kuzey cepheye bakan odamın 2 duvarına yatılım yaptırmak istiyorum. bir haftadır araştırıyorum ama henüz karar veremedim, çünkü çok farklı bilgiler bulunuyor piyasada.
    taş yünü ve alçı pan en doğru çözüm olarak karşıma çıktı ama oturduğum evde kiracı olduğum için, bana oldukça maliyetli geliyor. Sizin önermiş olduğunuz Kalibel bunun hazır versiyonu anladığım kadarıyla. onu da fiyatı yüzünden eledim.

Yapı markette önerilen Sika Therm ısı levhası veya benzeri olan Depron ısı levhasını düşünüyorum. Depron yaklaşık iki kat daha pahalı. öğrenebildiğim kadarı ile bunların avantajı uygulamasının kolay olması ve üzerine direkt olarak boya yapılabilmesi. bu levhaları tavsiye eder misiniz acaba?

Ayrıca bu konuda bahsi geçen isotex nasıldır o konuda uygulayan ve bilgi verebilecek kimse var mıdır?

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalyil

iyi günler,
    bende kuzey cepheye bakan odamın 2 duvarına yatılım yaptırmak istiyorum. bir haftadır araştırıyorum ama henüz karar veremedim, çünkü çok farklı bilgiler bulunuyor piyasada.
    taş yünü ve alçı pan en doğru çözüm olarak karşıma çıktı ama oturduğum evde kiracı olduğum için, bana oldukça maliyetli geliyor. Sizin önermiş olduğunuz Kalibel bunun hazır versiyonu anladığım kadarıyla. onu da fiyatı yüzünden eledim.

Yapı markette önerilen Sika Therm ısı levhası veya benzeri olan Depron ısı levhasını düşünüyorum. Depron yaklaşık iki kat daha pahalı. öğrenebildiğim kadarı ile bunların avantajı uygulamasının kolay olması ve üzerine direkt olarak boya yapılabilmesi. bu levhaları tavsiye eder misiniz acaba?

Ayrıca bu konuda bahsi geçen isotex nasıldır o konuda uygulayan ve bilgi verebilecek kimse var mıdır?

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için
    Arkadaşlar içten ısı yalıtımı etkili mi?
    Evimiz 5. kat çatıda ve duvarlarda yalıtım yoktu. çatı yalıtımını yaptırdık. Şimdi bütün evi içten ısı yalıtımı yapmak istiyoruz. gerçekten işe yarıyor mu? Verimli mi?

• Çatıya renkli köpük döşeyip üzerine en incesinden Çelik hasır ve 5 cm tesviye betonu dökebilirsiniz.
    Çatıyı kullanmayacağım derseniz betona gerek yok.
    İçerden izolasyon olarak izocamın 4 cm kalınlığında alçıpanlı taş yünü plakası var. Adı kalibel. En pratiği o.
    Sıva kalınlığı 1-2 santimi geçmeyeceği için ISI izolasyonu açısından pek verimli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalsungur -- 22 Nisan 2016; 12:08:40 >
  • quote:

Çatıya renkli köpük döşeyip üzerine en incesinden Çelik hasır ve 5 cm tesviye betonu dökebilirsiniz.
    Çatıyı kullanmayacağım derseniz betona gerek yok.
    İçerden izolasyon olarak izocamın 4 cm kalınlığında alçıpanlı taş yünü plakası var. Adı kalibel. En pratiği o.
    Sıva kalınlığı 1-2 santimi geçmeyeceği için ISI izolasyonu açısından pek verimli olmaz.
    Bu tarz plakalardan kaplamayı ben ed düşünüyorum ama üzerine alçı kaplama kısmı zor gibi geliyor. Bir de pencere kenarları nasıl yapılıyor ki?
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    bizde ısı yalıtım sıvası ve eps levha arasında kararsızız firmalarla görusuyoruz. pencerelerın kenarlarınada duvara yaptıklarının yarısı kadar cm uyguluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gskysk

bizde ısı yalıtım sıvası ve eps levha arasında kararsızız firmalarla görusuyoruz. pencerelerın kenarlarınada duvara yaptıklarının yarısı kadar cm uyguluyorlar.
    Yaptıracağınız en iyi ısı yalıtım sistemi kesinlikle FİLLİ BOYA olmalıdır. Neredeyse tüm Avrupa'ya isim duyurmuş olan Filli Boya geliştirmiş olduğu Capatect Dalmaçyalı ismiyle beğeni kazanmayı başarmış ve müşterilerin en fazla tercih ettiği ısı yalıtım sistemi olmuştur.

Capatect Dalmaçyalı uygun fiyata arıyorsanız bu siteden alabilirsiniz. Tüm Türkiye'ye ücretsiz nakliye ile gönderiyoruz. Fakat bu fiyatımız sadece 1000M2 alımı için geçerlidir.

Unutmayınız Isı yalıtımı yalnızca bir kez yaptıracaksınız. O yüzden Capatect Dalmaçyalı en iyi tercihlerden birisi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Professionelci

Yaptıracağınız en iyi ısı yalıtım sistemi kesinlikle FİLLİ BOYA olmalıdır. Neredeyse tüm Avrupa'ya isim duyurmuş olan Filli Boya geliştirmiş olduğu Capatect Dalmaçyalı ismiyle beğeni kazanmayı başarmış ve müşterilerin en fazla tercih ettiği ısı yalıtım sistemi olmuştur.

Capatect Dalmaçyalı uygun fiyata arıyorsanız bu siteden alabilirsiniz. Tüm Türkiye'ye ücretsiz nakliye ile gönderiyoruz. Fakat bu fiyatımız sadece 1000M2 alımı için geçerlidir.

Unutmayınız Isı yalıtımı yalnızca bir kez yaptıracaksınız. O yüzden Capatect Dalmaçyalı en iyi tercihlerden birisi olacaktır.

Alıntıları Göster
    Ankara da oturan ve içten ısı yalıtımı yaptırmak isteyen , ses yalıtımı yaptırmak isteyen arkadaşlara yardımcı olurum. Ses yalıtımı eps , xps veya taşyünüyle olmaz . Olur diyende çok fazla bu işlerden anlamıyordur. Boşuna bu tarz malzemeler kullanıp paranızı harcamayın ses olayı ısı olayından farklıdır. İçten mantolamada da kastrojen malzemeden kaçının lütfen. Kaş yapalım derken göz çıkarmayın. Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dtmmustafa

Ankara da oturan ve içten ısı yalıtımı yaptırmak isteyen , ses yalıtımı yaptırmak isteyen arkadaşlara yardımcı olurum. Ses yalıtımı eps , xps veya taşyünüyle olmaz . Olur diyende çok fazla bu işlerden anlamıyordur. Boşuna bu tarz malzemeler kullanıp paranızı harcamayın ses olayı ısı olayından farklıdır. İçten mantolamada da kastrojen malzemeden kaçının lütfen. Kaş yapalım derken göz çıkarmayın. Selamlar.

Valla ben demir profil üstüne taşyünü yapıştırıp üstüne corex kuru duvar sistemini döşeyince ne ses geçiriyor ne de ısı geçiriyor.Bana göre en iyi olay işçilikte bitiyor eğer işçilik iyiyse %100verim sağlarsınız.
  • quote:

quote:

Valla ben demir profil üstüne taşyünü yapıştırıp üstüne corex kuru duvar sistemini döşeyince ne ses geçiriyor ne de ısı geçiriyor.Bana göre en iyi olay işçilikte bitiyor eğer işçilik iyiyse %100verim sağlarsınız.

Alıntıları Göster
    Ustacığım ısı yalıtımı tamamda ses olayı öyle olmuyor maalesef. İçten mantolamada profil kullanmanızıda tavsiye etmem işin açıkcası.

• quote:

Ustacığım ısı yalıtımı tamamda ses olayı öyle olmuyor maalesef. İçten mantolamada profil kullanmanızıda tavsiye etmem işin açıkcası.

Peki nasıl oluyor rica etsem biraz aydınlatır mısınız? Hem buradaki insanlar bilgilenmiş olur nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz açıkcası merak ediyorum
  • quote:

quote:

Peki nasıl oluyor rica etsem biraz aydınlatır mısınız? Hem buradaki insanlar bilgilenmiş olur nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz açıkcası merak ediyorum

Alıntıları Göster
    Sayın Patikle penguentos ben 28 yıldır inşaat ve dekorasyon işiyle uğraşıyorum. Sanatımda ve mesleğimde iyi bir yerdeyim ve çok tecrübeli olduğuma inanıyorum. Burada konuyu yazmaya ve anlatmaya kalksam çok uzunca makale yazmam gerekir. Kendime ve tecrübelerime güvenmesem buraya mesaj yazmam. Ben sadece bu tarz işleri olan arkadaşlara profesyonel olarak hem fiyat hemde kalite anlamında yardımcı olacağımı belirtiyorum. Size göre yaptığınız iş doğruymuş bişey diyemem ama ben sadece doğru olmadığını belirttim hepsi bu , bilgiçlik felan yapmıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Herkesin yoğurt yiyişi farklı ama doğru ama yanlış. Özelden mesaj atın telefonunuzu konuşalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: [TAB]ip

quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

Arkadaşlar , Ankara - Esertepe'deki bir daire için İçten (dışa bakan duvarlara) ısı yalıtımı yapılacaktır. Piyasada o kadar çok malzeme var ki satanlara göre herkesinki çok iyi. Kafamız iyice karıştı. Ben de şimdi sizlere, özellikle de iç cephe yalıtımı yaptıranlara soruyorum;Hangi malzemeyi kullanmalıyız ya da kullanmamalıyız?Konu çok önemli.Lütfen bir fikir verin.
    şimdiden teşekkürler.

Asbest kullanmayınız efendim..Önemlidir hatırlatma yapmak istedim..Kendisi eski bir yalıtım malzemesidir beyaz toprak diye bilinir ve KARSİNOJENDİR..Ve bu önemsenecek seviyede sıklığı arttırır..Mezotelyoma denen akciğer zarı kanserinin en sık sebebidir..Bu nedenle Burdur ve Antalya tarafında onkoloji servislerinde çokça bu hastalarla meşgul olur..

NOT: en ucuz seçim olarak bu sunulur fakat bir doktor olarak bu ucuzluğun canınızdan kıymetli olmadığını düşünüyorum

asbest hangi üründe var ki?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.