Şimdi Ara

İç cephe ısı yalıtım için hangi malzeme? (Yaptıranların Tavsiyeleri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
9
Favori
138.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

Arkadaşlar , Ankara - Esertepe'deki bir daire için İçten (dışa bakan duvarlara) ısı yalıtımı yapılacaktır. Piyasada o kadar çok malzeme var ki satanlara göre herkesinki çok iyi. Kafamız iyice karıştı. Ben de şimdi sizlere, özellikle de iç cephe yalıtımı yaptıranlara soruyorum;Hangi malzemeyi kullanmalıyız ya da kullanmamalıyız?Konu çok önemli.Lütfen bir fikir verin.
    şimdiden teşekkürler.

Benim önerim Insuladd Insuladd tanıtım
  • güncel.
  • yaptırabiliyorsanzı taş yünü üstüne alçı plaka. hem yanmaz hemde sesi keser.

güç yetmiyorsa mecburen xps

eps olmaz yumuşaktır iç kullnıma gelmez üstüne alçı plaka kullanmak şart olur.

xpx üstüne file ve sonkat sıva. sade alçı olmaz üçkahıtçı ustalar hemen alçı ile kapatıyorlar son kat sıvadan sonra zaten boyacı alçı vs yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

yaptırabiliyorsanzı taş yünü üstüne alçı plaka. hem yanmaz hemde sesi keser.

xpx üstüne file ve sonkat sıva. sade alçı olmaz üçkahıtçı ustalar hemen alçı ile kapatıyorlar son kat sıvadan sonra zaten boyacı alçı vs yapıyor.

thermocoat diye bişeyden bahsediliyor. o nasıl bilginiz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihus

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

yaptırabiliyorsanzı taş yünü üstüne alçı plaka. hem yanmaz hemde sesi keser.

thermocoat diye bişeyden bahsediliyor. o nasıl bilginiz varmı?

bilgim yok sıva veya boya felansa yoğunluğu olmayan hiç bir şeyi uzmanlar tavsiye etmiyorlar. izoder in sitesine girip bakabilirsiniz.

• Ben evime icten sikatherm diye bir malzeme dösettim
    Ama ev yine soguk
    Bakalim kalorifer yakmaya baslayinca faydasi olacak mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç ve dış cepheler'de %60 dan fazla enerji tasarrufu sağlayan ürünü önerebilirim size.

Ürün izozek markası altında MANTO PLATE.

hazır ısı yalıtım sıvasıdır, 3 işlemde bitiyor ve neredeyse ömür boyu garantisi var. Ürün tek işlemle 5 çözüm sunuyor

Ürün ile alakalı yangın ve ısı testleri bulunuyorhttp://www.youtube.com/watch?v=mtAx13DV7Aw

Şuan güncel olarak İstanbul sultanbeylinde dış cephe mantolama yapılıyor ( hazır ısı yalıtım sıvası ile )
    http://www.isiyalitim.org/projedetay-sultanbeyli-dis-cephe-mantolama

İç cephe ısı yalıtım için hangi malzeme? (Yaptıranların Tavsiyeleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantolamaci -- 18 Kasım 2012; 17:13:18 >

• Ses yalıtım testi

iç cepheler'den 3cm yapıldığı taktirde 45 - 50 desibel (DBA ) ses yalıtımı sağlanmış olur...

Manto plate ses yalıtım testi :http://www.youtube.com/watch?v=9kx8tYa1Cdc
  • İç cephe duvarlarda ısı ve ses izolasyonu için kalibel'i de düşünebilirsiniz. Aşçıpan ile taş yününün birleşmesinden oluşan 120x270cm ebatlarında hazır plakalardır. Minimum 42 milim kalınlığındadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar , Ankara - Esertepe'deki bir daire için İçten (dışa bakan duvarlara) ısı yalıtımı yapılacaktır. Piyasada o kadar çok malzeme var ki satanlara göre herkesinki çok iyi. Kafamız iyice karıştı. Ben de şimdi sizlere, özellikle de iç cephe yalıtımı yaptıranlara soruyorum;Hangi malzemeyi kullanmalıyız ya da kullanmamalıyız?Konu çok önemli.Lütfen bir fikir verin.
    şimdiden teşekkürler.

Asbest kullanmayınız efendim..Önemlidir hatırlatma yapmak istedim..Kendisi eski bir yalıtım malzemesidir beyaz toprak diye bilinir ve KARSİNOJENDİR..Ve bu önemsenecek seviyede sıklığı arttırır..Mezotelyoma denen akciğer zarı kanserinin en sık sebebidir..Bu nedenle Burdur ve Antalya tarafında onkoloji servislerinde çokça bu hastalarla meşgul olur..

NOT: en ucuz seçim olarak bu sunulur fakat bir doktor olarak bu ucuzluğun canınızdan kıymetli olmadığını düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kutalmis

quote:

şimdiden teşekkürler.

Asbest kullanmayınız efendim..Önemlidir hatırlatma yapmak istedim..Kendisi eski bir yalıtım malzemesidir beyaz toprak diye bilinir ve KARSİNOJENDİR..Ve bu önemsenecek seviyede sıklığı arttırır..Mezotelyoma denen akciğer zarı kanserinin en sık sebebidir..Bu nedenle Burdur ve Antalya tarafında onkoloji servislerinde çokça bu hastalarla meşgul olur..

NOT: en ucuz seçim olarak bu sunulur fakat bir doktor olarak bu ucuzluğun canınızdan kıymetli olmadığını düşünüyorum

teşekkürler...

• arkadaşlar evimin altındaki dükkanın tavanına yalıtım yaptıracağım. Dükkan sahibi dükkanı yeni aldı ve bana on güniçinde yalıtımını yaptır ardından be asma tavan yaptıracağım dedi. Yalıtımda estetiğin önemi yok yani. Piyasada sorduklarım 5 cm karbonlu tavsiye ettiler metrekaresi 8 tl. Bir de normal köpükler var 4 tl. Burda gördüğüm kadarıyla xps malzeme daha iyi galiba . Sizce hangisini kullanayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen03

arkadaşlar evimin altındaki dükkanın tavanına yalıtım yaptıracağım. Dükkan sahibi dükkanı yeni aldı ve bana on güniçinde yalıtımını yaptır ardından be asma tavan yaptıracağım dedi. Yalıtımda estetiğin önemi yok yani. Piyasada sorduklarım 5 cm karbonlu tavsiye ettiler metrekaresi 8 tl. Bir de normal köpükler var 4 tl. Burda gördüğüm kadarıyla xps malzeme daha iyi galiba . Sizce hangisini kullanayım

Eğer bir yalıtım yaptırmadıysanız size önerim Manto Plate "ısı yalıtım sıvası" kullanabilirsiniz ..

Örneğin teras üzerinde uygulama yapılmış yer . Hem ısı hem su yalıtımı yapıldı. hazır formda malzeme sıva şekilinde uygulanıyor 1 cm uygulamanız yeterlidir. Aynı zamanda ciddi bir yangın yalıtımı da sağlamış olursunuz Yangın yalıtımı için bir test bulunuyor >http://www.youtube.com/watch?v=mtAx13DV7Aw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantolamaci -- 25 Ekim 2013; 17:37:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mantolamaci

quote:

arkadaşlar evimin altındaki dükkanın tavanına yalıtım yaptıracağım. Dükkan sahibi dükkanı yeni aldı ve bana on güniçinde yalıtımını yaptır ardından be asma tavan yaptıracağım dedi. Yalıtımda estetiğin önemi yok yani. Piyasada sorduklarım 5 cm karbonlu tavsiye ettiler metrekaresi 8 tl. Bir de normal köpükler var 4 tl. Burda gördüğüm kadarıyla xps malzeme daha iyi galiba . Sizce hangisini kullanayım

Eğer bir yalıtım yaptırmadıysanız size önerim Manto Plate "ısı yalıtım sıvası" kullanabilirsiniz ..

Örneğin teras üzerinde uygulama yapılmış yer . Hem ısı hem su yalıtımı yapıldı. hazır formda malzeme sıva şekilinde uygulanıyor 1 cm uygulamanız yeterlidir. Aynı zamanda ciddi bir yangın yalıtımı da sağlamış olursunuz Yangın yalıtımı için bir test bulunuyor >http://www.youtube.com/watch?v=mtAx13DV7Aw

Bu terastaki mevcut yalıtımı sökmeden üzerine kendi yalıtımınızı uygulamanız mümkün olmazmıydı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

quote:

Bu terastaki mevcut yalıtımı sökmeden üzerine kendi yalıtımınızı uygulamanız mümkün olmazmıydı ?

Mevcut yalıtımın ömrü belli ve güvenmediğimiz bir ürün bu yüzden üzerine yapacağımız uygulamaya bina ömrüne eş değer garanti veremiyoruz. Bu yüzden söktük . Mal sahibi ilk 1 yıl içerisinde sorun yaşadığı için kendisi de söktürme taraftarıydı.

• quote:

quote:

Bu malzemenin m2 kaç tl ye geliyor işçilik hariç?

• quote:

Orijinalden alıntı: loko

ben 2 odaya stropor yalıtım yaptırmıştım.Üst ve alt daire yalıtımsız olunca sizin yaptıgınız yalıtım çok az fayda saglıyor.Ayrıca odanız Hava da almıyor.Başka bir Odaya Termocoat diye bir yalıtım sıvası kapladık.Elinizi duvara tuttugunuz zaman sogukluk yok.Baya etkili oldugunu düşüncesindeyim.Yalnız ilk katını kalın,ikinci katını normal sıvamanız gerekir.Dıştan yalıtım yapılana kadar içten yaptıracagınız Termocoat sıva sizi idare eder.

hocam konuyu hortlatmış olucam ama 2 sene geçmiş üstünden termocoat yaptırdığınız odanın yalıtımından hala memnun musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengocxs

quote:

Orijinalden alıntı: loko

ben 2 odaya stropor yalıtım yaptırmıştım.Üst ve alt daire yalıtımsız olunca sizin yaptıgınız yalıtım çok az fayda saglıyor.Ayrıca odanız Hava da almıyor.Başka bir Odaya Termocoat diye bir yalıtım sıvası kapladık.Elinizi duvara tuttugunuz zaman sogukluk yok.Baya etkili oldugunu düşüncesindeyim.Yalnız ilk katını kalın,ikinci katını normal sıvamanız gerekir.Dıştan yalıtım yapılana kadar içten yaptıracagınız Termocoat sıva sizi idare eder.

hocam konuyu hortlatmış olucam ama 2 sene geçmiş üstünden termocoat yaptırdığınız odanın yalıtımından hala memnun musunuz ?

Bizim Bina dıştan Taşyünü mantolamalı ve içten termocoat yaptırdık.Biz memnunuz.Dıştan yalıtım olmazsa nasıl olur bilemiyecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: celalsungur

İç cephe duvarlarda ısı ve ses izolasyonu için kalibel'i de düşünebilirsiniz. Aşçıpan ile taş yününün birleşmesinden oluşan 120x270cm ebatlarında hazır plakalardır. Minimum 42 milim kalınlığındadır.

Oda duvarının içten 4'er santim daralmasından başka bir dezavantajı yok.
    Geçen sene yaptırdım. Çok kolay uygulanıyor ve ekonomik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.