Şimdi Ara

iç mekan çekimleri hakkında iso değeri kaç olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim sorunum şu, olympus mju 720 sw kompakt bir makinam var.ben bu makinayla iç mekanda aynı ışık ortamında auto moda çekim yapıyorum.makina bu moddayken iso değerlerini otomatik atadığı için bazen iso 100 , bazen iso500 ,bazen 340(aslında manuel mod da böyle birsecenek yok ) bazende iso 800 değerlerinde foroğraf çekiyor iso yükseldikçe noise lar da çoğalıyor fotoda ve görüntü çok kötü oluyor. .sizce ev gibi içi mekan çekimlerinde iso değeri min. ve max ne olmalıdır.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Uzun pozlama yapılcaksa düşük iso hızlı enstantane gerekiyorsa yüksek iso vermen gerek. Tabii makine sabit
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Uzun pozlama yapılcaksa düşük iso hızlı enstantane gerekiyorsa yüksek iso vermen gerek. Tabii makine sabit

cevabın için teşekkür ederim.ama benim makina manuel ayarlarda bu dediklerini yapamıyor malesef.manuel modda wb ayarı , iso ayarı ( 64,100,200,400,800,1600) ,sürücü ayarı ( tek çekim, arka arkaya hızlı çekim)ve esp diye bir ayar yerivar.scn modda iç mekan çekim seçimi var ama iso 800 çekiiyor hep.iso değerini 100 mü 200 mü ayarlamalıyım sizce bunun üstünde ki iso değerlerinde noise artıyor...
  • Düşük iso verince eli mahkum uzun pozlamaya, 100 verin sabit biyerden pozlasın
  • isoyu düşür 200 gibi pozlamayı artır 0;05 gibi dene yada 1 sn titretmeden
  • ISO yu en düşüğe alın, diyaframı da açın (kompaktlarda alan derinliği meselesi zaten zor iş) yarım basarak pozlama alın, süre uzun geldi ise, ISO yu bir basamak artırarak deneyin. Süre yine uzunsa yine ISO yu artırın ve bu yöntemle devam edin. Av modu var ise kullanışlıdır.
  • enstanteneyi düşürünce yani isoyu azaltınca,net çıkmayabilir.yani iso 200 1/50 sn yerine, iso100 1/20 sn olacağından netlik azalabilir,flulaşır.sonuçta manzara değil hareketli insan çekiyorsun.dur desen de yine kıpraşıyorlar.
    ben de flaşsız çekeceğim zaman sinir olurum.durmuyorlar ki.ben de isoyu 800e getirip basıyorum deklanşöre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • isoyu artırdıgın zamanda noise ve kumlama oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: stilll

enstanteneyi düşürünce yani isoyu azaltınca,net çıkmayabilir.yani iso 200 1/50 sn yerine, iso100 1/20 sn olacağından netlik azalabilir,flulaşır.sonuçta manzara değil hareketli insan çekiyorsun.dur desen de yine kıpraşıyorlar.
    ben de flaşsız çekeceğim zaman sinir olurum.durmuyorlar ki.ben de isoyu 800e getirip basıyorum deklanşöre

en güzeli

• Kıpraşma olayında haklısınız, ben olaya sadece sabit objeler düşünerek bakmıştım
  • cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim
    dün akşam iso 200 de auto moddan daha iyi sonuçlar aldım ama biraz netlik sorunu yaşadım onuda fazla kıpraşmadan çözebileceğimi sanıyorum hareketli objelerdede netlik sorunu yaşadım ama noise larda belirgin bir azalma oldu ne kadar çok iso o kadar çok noise.artık deneme yanılma yötemiyle en iyi sonucu bulmaya çalışıyorum , tekrardan cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.