Şimdi Ara

İÇ MEKAN TEK ŞERİT 2.80 CM Yİ 6.4 W A BAĞLAMAK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce olurmu bağlayimmi ? hiç anlamamda ledlerden

• mariavs88 kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olmak isterimde,, bişe anlamadım.. daha açık konuşun lütfen
    2.8cm ne,, 6.4w nedir.?
  • Sanirim 2.8metre serit ledi 6.4watt adaptorle calistirabilirmiyim diyorsun.
    Ledlerin metresinde 60 tane oluyor. Metresinde 60 tane led varsa 20 cm inde 12 led olur. 280 cm / 20 cm = 14
    14x12= 168 tane led var. Bunlar en cok 168x 0.030ma yaklasik 5 amper akim ceker.
    Bu ledler 12v ile calisir standart.
    12v x 5a = 60w
    Bu ledlerin hepsini yakmak icin en fazla 60w elektrik lazim (rengi beyaz ya da maviyse)

Bu ledlerin az akim ceken kirmizi ledler oldugunu varsayarsak 168 x 0,018ma = 3amper akim
    12v ile ledler calisiyor.
    12v x 3a = 36 watt bunu calistirmak icin en az 36w elektrik lazim (rengi kirmiziysa)

Siz 6 watt ile calistirabilir miyim diyorsun bu tabii ki de hayal. Daha guclu bir trafo ya da adaptor kullanmanizi tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20cm deki 12 ledide 3e bolun hocam.. 3led + 1drenc olarak paralel gidiyor. Buda metrede 60led varsa, 20 grup yapar, garanti olsun diye 30mA dan 600mA yapar metrede.. Toplamda 1.5 -2 A arasi adaptor veya 12v 20-25w adaptor yeterli

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Her grup mu 30 mA yakiyor yoksa her led mi ? Ben her led 30 mA yakar diye biliyorum yanlisim varsa duzeltin

• Normalde 1 led 20ma ceker.. Sistem 12v oldugu icin 3 led seri baglanir 3*3= 9v. Birde drenc eklenir 180 ohm. Seritled bu seri gruplarin paralel birlesiminden olusur. Her 3 led seri oldugu icin 1 grup 20ma ceker. Biz 30ma deriz, ne olur ne olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: frkn1020

Sanirim 2.8metre serit ledi 6.4watt adaptorle calistirabilirmiyim diyorsun.
    Ledlerin metresinde 60 tane oluyor. Metresinde 60 tane led varsa 20 cm inde 12 led olur. 280 cm / 20 cm = 14
    14x12= 168 tane led var. Bunlar en cok 168x 0.030ma yaklasik 5 amper akim ceker.
    Bu ledler 12v ile calisir standart.
    12v x 5a = 60w
    Bu ledlerin hepsini yakmak icin en fazla 60w elektrik lazim (rengi beyaz ya da maviyse)

Bu ledlerin az akim ceken kirmizi ledler oldugunu varsayarsak 168 x 0,018ma = 3amper akim
    12v ile ledler calisiyor.
    12v x 3a = 36 watt bunu calistirmak icin en az 36w elektrik lazim (rengi kirmiziysa)

Siz 6 watt ile calistirabilir miyim diyorsun bu tabii ki de hayal. Daha guclu bir trafo ya da adaptor kullanmanizi tavsiye ederim

2.8 metre şerit led en minimum (kırmızı renk) 36 watt güç çekiyorsa led in tasarruflu yanı neresi merak ettim.Mutfak tezgahına led şerit çekmeyi düşünüyordum ama tepedeki tasarruflu 15 w ampülden çok yakacaksa led-trafo vs masraf edeceğime 2 tane tasarruflu ampül takarım??
    Haksız mıyım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fluminense kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yanlis biliyormusum, her grup o kadar elektrik cekiyormus yani 2.8m grupta 168 led oluyorsa oluyorsa 168:3 =56 grup var (her grupta 3led) 56x18=1008ma kirmizi olanlar yani 12watt hemen hemen ,
    Mavi veya beyaz olanlar her grup 30ma 56x30=1680 ma
    1680ma x 12v = 20 kusurlu 21 diyelim yani 21watt guc cekmis oluyor

• O zaman benim beyaz şerit ledin metresinde 20 grup var..Her bir grup 30ma demişsiniz bu durumda 1 metresi 20*30=600 ma
    600*12v=7.2 watt.
    yani 1 metresi 1 saatte 7.2 watt tüketecek...5 metre kullanacak olursam 5*7.2=36 w
    Bu durumda 5 M ledin tümünü kullanmasam iyi olacak gibi :)
    Gelelim diğer probleme..Kaç amperlik trafo temin etmeliyim? 1 m si 600ma idi..5 metresi 3 Amper yapar...3 amperlik trafo mu almalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluminense -- 11 Ocak 2015; 19:21:54 >
    5A en sagliklisi,, ledi calistirirken, diger taraftanda guc kablosu paralel cekin. Yoksa 5m nin akimi, 1 grubun ustune yuklenmis olur ve serit isinir

2 uçtanda besleme yapın diyorsunuz..
    Evet. Akim serit led gruplarina esit olarak dagilsin. Akim tek taraftan girerse,, 3 amperin hepsi ilk.gruplarin ustunden gecip isinmaya yol acacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Evet. Akim serit led gruplarina esit olarak dagilsin. Akim tek taraftan girerse,, 3 amperin hepsi ilk.gruplarin ustunden gecip isinmaya yol acacaktir.

Anladım dediğiniz mantıklı..Uç tarafına da yine; eksi yazan yere trafodan gelen eksi ucu,aynı şekilde ledin ucunda artı yazan yere de trafodan gelen artıyı bağlıcam değil mi?
    Evet

Anladım teşekkür ederim...Mahsuru yoksa bir sorum var,cep telefonu şarj adaptörüyle şerit led yakmak istesek 3 çipli şerit ledin ne kadarını yakabiliriz..Şarj adaptörleri 800 mAh yanılmıyorsam ve şerit ledin bir grubu da beyaz için 30 mAh..bu durumda yaklaşık 800/30 dan yaklaşık 26 grup led yakabiliyoruz,bu da 1,3 metre yapar..Hesabım teorik olarak doğru gibi,pratikte bir sorunla karşılaşır mıyım? Emin olmadan şarj adaptörüne kıymak istemiyorum da
    3 cipli derken RGB mi yoksa ledlerin sagdece 1 tanesi icinde 3led barindiranmi.. Toplamda 90mA ceker 1 grup.

• Yapacağınız hesabın...

Led başına 1.8v x 0.030 A hesaplasanıza. Kaç çip olursa olsun. Bir ledin harcayacağı maksimum güç belli. 0.054w
    Metrede 60 tave varsa metre başı 3.24w eder. Dirençler daha fazla kırpma yapıyorsa, akım düşüyorsa bu değer daha aşağı iner. Belkide ledler düşük güçte 😃

• goçhisar kullanıcısına yanıt
    Hayir öyle degil işte >Her grubun icinde 3 led seri bagli oldugu icin,, 3 lü 1 adet led grubu 30mA ceker. Eger ledler 3 cipli veya rgb ise 1 grup 120mA ceker.. Baglanti turune gore degisebilir.

• Başlatma öylesinden değilinden. Bir şed 1.8v üzerine çıkarsa yanar. Akımıda limitlidir. Enerji harcaması da volt x amper olarak hesaplanır. Seri bağlı ledler akımı katlamaz, aynı akımı çekerler. Rgb üçlü sette 3 led var, 3 te seri bağlı diye akım katlanıp 12 voltla çarpılmaz.

Üretici ledleri max akımda ayarlayıp yollamaz. Max akımda kısa ömürlü olur diye dirençleri biraz yüksek koyar.

• goçhisar kullanıcısına yanıt
    Tek led icin dogru,, sizin yukarida seritled icin yaptiginiz hesap yalnisti.. 60 led saydiniz,, 30mA ile carptiniz.. 60 ı 3 e bolup 30mA ile carpmaniz gerekirdi. 20*30mA = 600mA metrede. Led cesitine gore 400mA ile 600mA arasi degisir metrede.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.