Meraba arkadaşlar öncelikle kamera olayında yeni olduğumu söliyim ve yazcaklarımı ona göre değerlendirin.. alcağm makina tamamiyle günlük kullanıma yönelik olcaktı fakat burda yaptığım gezintilerden sonra teknolojinin ne kadar hızlı ilerlediğine bir defa daha şahit oldum :))neyse konuya gelelim alcagm makinayı 2 4 ay fln kullanıp sonra anneme vercem yani geçici bişey olcak..düşündüğüm makinalar Nikon-Coolpix L14 3x optkzoom Olympus-X-840 5x optık zoom Canon-PowerShot A560 4x optk zoom eminim çoğu insan bu makinalar arasnda kararsz kalır.özellikle ben gibi bu konularda bilgisiz ise.. takıldığım noktalar.. 1-canonda görüntü sabitleyici yok bu ne kadar önemli bir özellk hareketli geçicek bi yazda fotograflara etkisi olur mu??yoksa nikonda ve olymposda bu özellklerin olması bunları canondan farklı kılmaz mı? 2-canonda manuel netleme diye bişi war önemli midir?? 3.yukarda yazdığm derecede optk zoomları war bunlar ne kadar önemli?? 4.olympos 15fps video çekim yapıyor..bu bana önemli gibi gözüktü sizce? 5.olymposn makro çekm uzaklığı 10cm diğerlerinn 5 cm..çok önemli bişi oldgunu sanmıyrm :)
dahası Minimum Enstantene ASA Değerleri bir kaç özellik daha warki bunları gerçkten bilmiyorm..çoğu forum sayfasını okudum bunlarla ilgili kimi alcaksan canon al kimide nikon dijital kamerada iyi fotoları çok net vsvs diyor arada kaldm..görüşlerinizi bekliyorum..
diğer iki makineyi tanımıyorum ama canon A560 veya IS ve Manuel focus eklenmiş hali olan Canon A570 IS ı hiç tereddüt etmeden alabilirsin ben A570 IS ı kullanıyorum 800-1600 ISO daki fazla noise dışında memnunum hemde bu fiyata IS çokda önemli değil bence hele de yazın dışarda hiç önemli değil IS, IS sadece 1/15 le 1/60 arasındaki enstantane hızlarında önemli yani 3-4 stop ondada tripod kullanırsın veya bir yere koyarsınv.s veya o hızları kullanmazsın ben almadan önce IS a çok önem veriyordum IS lı makine aldıktan sonra artık makine alırken kriterlerimde son sıralarada yer alır benim için IS artık bu anlamlara geliyor herkez için değişebilir tabi bence çokda önemli bişey değil IS artık
quote:
Orjinalden alıntı: askan22
diğer iki makineyi tanımıyorum ama canon A560 veya IS ve Manuel focus eklenmiş hali olan Canon A570 IS ı hiç tereddüt etmeden alabilirsin ben A570 IS ı kullanıyorum 800-1600 ISO daki fazla noise dışında memnunum hemde bu fiyata IS çokda önemli değil bence hele de yazın dışarda hiç önemli değil IS, IS sadece 1/15 le 1/60 arasındaki enstantane hızlarında önemli yani 3-4 stop ondada tripod kullanırsın veya bir yere koyarsınv.s veya o hızları kullanmazsın ben almadan önce IS a çok önem veriyordum IS lı makine aldıktan sonra artık makine alırken kriterlerimde son sıralarada yer alır benim için IS artık bu anlamlara geliyor herkez için değişebilir tabi bence çokda önemli bişey değil IS artık
biraz kafa karıştırıcı gibi geldi bana :)) ISın çok onemli olmadığı söylüyorsan a560 almam daha mantıklı geldi bana diğer makinalar hakknda da bilgi alabilceğim birileri olsa karar vermek daha kolay olcak tabiki...amacımı ve makinaların özelliklerini yazdm sadece dijital kameradan anlıyan birinin bunlara bakması yeterli makinaları tanımasa bile..
iyide ben elimde foto çekiyorum diyelim, paso titremeden kaynaklı bulanıklık oluyor, IS bana göre olmazsa olmaz...
onları boşver canan a570ıs modelini al
manuel ayarlar var ıs özelliği var optik 5 veya 4 fazla bişey değiştirmez.
kafa karıştırıcı bişey yok Canon A570 IS veya A 560 IS al paran A570 IS a yetmiyorsa A560 ıda alabilirsin IS önemsiz değil ama olmazsa olmazda değil
1/15 ile 1/60 sn enstanatanelerinde işe yarıyor diğer enstantane değerlerinde IS ve ya IS sız farketmiyor
quote:
Orjinalden alıntı: pheeco
quote:
Orjinalden alıntı: askan22
biraz kafa karıştırıcı gibi geldi bana :)) ISın çok onemli olmadığı söylüyorsan a560 almam daha mantıklı geldi bana diğer makinalar hakknda da bilgi alabilceğim birileri olsa karar vermek daha kolay olcak tabiki...amacımı ve makinaların özelliklerini yazdm sadece dijital kameradan anlıyan birinin bunlara bakması yeterli makinaları tanımasa bile..
arkadaşlar anladm da ben bu fiyatlar civarında bişi düşünüyorum a570 is su an fazla benm için..makinaları tanımıyor olabilrsiniz ama en azından yazdığım özellikler arasndan bir değerlendirme yaparsanız yardımınz dokunur..
Is işine yarar tercih et mutlaka manuel odaklamaya takılma senin 3-4 aylık kurcalanla olmaz ciddi tecrübe isteyen bi durum olur tabi cekersim manuelde ama sen gündelik anı tarzı foto cekeceksin ucuz fiyata profesyonel stil bişeyler de cekeyim sonra dslr alırım diyenlerden degilsin 15 fps bişey degil canonlarda 30 dan başlar bazıları 60 fps bile cekiyor. Optik zoom pratikte profesyonelde heryerde cok işeyarar ama 3x 4x farketmez 10x ile 4x ise bi düşünmek lazım ama 3-5 farketmez pratikte
3 ü içinde önerilerime ve tavsiyelerime tam uymamasına ragmen canon 560 yazıcılı alrsan daha iyi olur bulursan kampanyaları oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: petsise87
Is işine yarar tercih et mutlaka manuel odaklamaya takılma senin 3-4 aylık kurcalanla olmaz ciddi tecrübe isteyen bi durum olur tabi cekersim manuelde ama sen gündelik anı tarzı foto cekeceksin ucuz fiyata profesyonel stil bişeyler de cekeyim sonra dslr alırım diyenlerden degilsin 15 fps bişey degil canonlarda 30 dan başlar bazıları 60 fps bile cekiyor. Optik zoom pratikte profesyonelde heryerde cok işeyarar ama 3x 4x farketmez 10x ile 4x ise bi düşünmek lazım ama 3-5 farketmez pratikte
is in en önemlisi olduğunu düşünüyosun sanırım..bu durumda nikonla olympus 1 adım önde..olypusun 15fps video çekimi kafamı karıştırıyor fakat fotozeynepten alıcağm için nikonun 1gb hafızası olması ve tripod hediyesi olmaması da kafa karıştırıcı...yardıma devam lutfen :)
@pheeco, İlk postunuzda 2-4 ay sonra annenize vereceğinizi konu ediyorsunuz. Sizin eliniz titremeyebilir ama annenizin eli titriyorsa IS olmaz ise olmaz. Bende elimin titrediğini aldığım ilk makine s6000FD de farkettim ve ne günüz veya flaşsız 1/100-1/4 sn enstantane(Çekim Hızı) aralığında tüm çektiğim fotograflar ya bulanık ya da çift dörüntülüydü. Ayrıca eliniz titresin titremesin 4X zoom sonrası mutlaka IS ihtiyacı artar Hele 7-8X zoom sonrası olamazsa olmazdır IS. Bu nedenle imkanlarınız biraz zorlayabilirseniz Canon A570 IS' yi tercih edin. Bunun dışında Nikon Compactlar dışında ne alırsanız alın 1/2.5" sensör ve 3-4X zoom olduktan sonra Manuel ve A-S ve P kullanım avantajları dışında pek fazla birşey farketmez.....
quote:
Orjinalden alıntı: bipekkan
@pheeco, İlk postunuzda 2-4 ay sonra annenize vereceğinizi konu ediyorsunuz. Sizin eliniz titremeyebilir ama annenizin eli titriyorsa IS olmaz ise olmaz. Bende elimin titrediğini aldığım ilk makine s6000FD de farkettim ve ne günüz veya flaşsız 1/100-1/4 sn enstantane(Çekim Hızı) aralığında tüm çektiğim fotograflar ya bulanık ya da çift dörüntülüydü. Ayrıca eliniz titresin titremesin 4X zoom sonrası mutlaka IS ihtiyacı artar Hele 7-8X zoom sonrası olamazsa olmazdır IS. Bu nedenle imkanlarınız biraz zorlayabilirseniz Canon A570 IS' yi tercih edin. Bunun dışında Nikon Compactlar dışında ne alırsanız alın 1/2.5" sensör ve 3-4X zoom olduktan sonra Manuel ve A-S ve P kullanım avantajları dışında pek fazla birşey farketmez.....
tşk ederim peki nikonun ve olmposun is leri hakkında ne bilginiz war?ikisinin de elektronik görüntü sabitleyicisi war fakat bahsettiğiniz a570de lensle yapılıypır bu işlem..aralarında performans farkı olur mu
quote:
hocam sen 1/100 altına s6000 ile düşemiyorsan durum biraz kötü gibi.aynı makina ile 1/60 a kadar düşebiliyorum.keşke daha aşağılara inebilsem diyorum nadiren ama senin durum benden de kötüymüş.kendimi şanslı hissettim bi an bu durumda.
arkadaşlar soruma cvp alamadm :) elektronikle lensli görüntü sabitleyicisi arasındaki fark nedir??
Çok büyük fark var, elektronik görüntü sabitleyici (demekte doğru değil aslında), makine çekim hızını yetersiz ışık koşullarında 1/100 veya 1/125 sn. üstüne çekebilmek için sensör hassasiyetini yani ISO'yu yukarıya çeker ve genelliklede bu değer 800-1600 gibi bir değerdir.Bbu ise sensörü ufak (1/2.5-1/2.33 hatta 1/1.8" gibi Compact makinelerde bol bol noise(Gren) gürültü benekli görüntü demektir. Tüm detaylar kaybolur. Diğerinde ise çok kısa olarak, objektifteki bir mercek, elektronik algılama yoluyla titreşim algılanır değerlendirilir ve mekanik bir yolla o mercek titreşim gönünün aksi yönünde hareket ettirilerek bulanık veya çift görüntü engellenmeye çalışılır. Bu yöntem ile daha garantili önlenir.
quote:
Orjinalden alıntı: pheeco
arkadaşlar soruma cvp alamadm :) elektronikle lensli görüntü sabitleyicisi arasındaki fark nedir??
@FelixCrail, Malesef, sırf bu yüzden birde FZ 50 aldık ya, ki bu makinede gerçekten 1/4 sn dahil hiç problem yaşamadım. Mega OIS çok başarılı gerçekten.
quote:
Orjinalden alıntı: FelixCrail
quote:
hocam sen 1/100 altına s6000 ile düşemiyorsan durum biraz kötü gibi.aynı makina ile 1/60 a kadar düşebiliyorum.keşke daha aşağılara inebilsem diyorum nadiren ama senin durum benden de kötüymüş.kendimi şanslı hissettim bi an bu durumda.
sonuçta hiç bir şey yok ortada :)
bende canon a560 mı alsam 570ile arasında 110ytl fark var okadar fark veremycegm :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme