Şimdi Ara

İÇERİSİ EN SESSİZ OTOMOBİL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
35.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: desiya

İnsanlar öyle bir yazmiski mb,bmw,volvo gibi araçlar ultra sessiz..

Ya onlar gercekten bu markaların tüm araçlarına binmediler yada benim bindiğim 30farkli araçta sorun vardı.

5serisi e serisi dahil öyle aman aman sessiz araçlar değiller. En azindan burada bahsedildiği gibi "tık ses yok" tarzında değiller..

Heleki dizel motorlulari kendilerinden beklenmeyecek sekilde sesli diyebilirim.

O araçlara sessiz değil diyorsanız peki hangi araba sessizdir sizin kriterlerimize göre?
  • Herkes motorun sessizliğinden bahsetmiş millet arabayı calistirip icinde oturuyor sanırım bir yerde başka bir yere yolculuk yapan yok
  • 2011 Ford F350, hem motor hem de yol sesi izolasyonu konusunda şimdiye kadar gördüğüm en başarılı araç. W212 ve W210 E serisi dahil çoğu aracı bu konuda rahatlıkla ezer. Sıcak asfalttan mıcıra geçtiğinizi neredeyse anlamıyorsunuz. Mıcırın o uğultusunu kesinlikle içeri almıyor.

C sınıfında ise genel olarak en sessiz araç Golf diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 2 Mayıs 2011; 11:07:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

quote:

Orijinalden alıntı: serif90

kontağı kapalı otomabil :):) şaka bi tarafa honda legend çalışıyomu diye şaşırabilirsin bazen ve inanılmaz motor gücü...konfor

Otomobilleri söylüyoruz ki.. Legend otomobil değil.. O uzay mekiği gibi bişey

ama son sahibi olursun o başka tabii

bu arada ne oldu jb olayı..sana attığım en son pm i gördün mü?

• volvo iyidir....e
  • yapılacak doğru lastik seçimi ve birazcık ilave ses izolasyonu ile birçok aracın tatminkar seviyede sessizleşebileceğine inanıyorum,

ses konusunda özellikle lastiklerin büyük etkisi oluyor
  • En sessiz arıyorsan Mercedes S Class bakmanı öneririm.
  • 50bin tl sessiz dizel otomatik yeni c4
    yukarıda tuzu kuru insanların video ları var
    hahahah muhahahha kikiki kukuku
    bizim bir otomobilimiz bile yok olsada anadol olsaydı
    bizim devlet kanun koymuş kendine her ne alırsan birtanede
    bana alacaksın. otomobil 15lira otv kdv bsf ttf vsf vs vs 30lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

İnsanlar öyle bir yazmiski mb,bmw,volvo gibi araçlar ultra sessiz..

Ya onlar gercekten bu markaların tüm araçlarına binmediler yada benim bindiğim 30farkli araçta sorun vardı.

5serisi e serisi dahil öyle aman aman sessiz araçlar değiller. En azindan burada bahsedildiği gibi "tık ses yok" tarzında değiller..

Heleki dizel motorlulari kendilerinden beklenmeyecek sekilde sesli diyebilirim.

O araçlara sessiz değil diyorsanız peki hangi araba sessizdir sizin kriterlerimize göre?

Benzinli modelleri benim kavramıma göre de gayet sessiz araçlar. Fakat gercekten cok abartildigi gibi de değil. 7 serisini tam bilmiyorum ama s klass yalıtımda muazzam.

Çok üst segment vede cok pahalı araçlara bakmazsak; mevcut avensis, mevcut camry, mevcut insignia, mevcut s80 bence bu konuda gayet iyiler.
    Gerçi yeni nesil birçok araç artık yalıtım konusunda oldukça başarılı.

Ama ülkemizin yolları malum, en lüks araç dahi mıcırlı yollarımızda içeri ses alabiliyor.

• Yüksek süratte gördüğüm en sessiz araba bir 3.18i'dir.
    5 sene önce bir arkadaşım 98 modelini 30K gibi bir rakama almıştı. İzmit'e gidip gelelim dedi.
    Yolda 200'e kadar çıktık. Aracın içinde ses yoktu, tek hissiyat yolda kayıp gittiğimdi.
    Mest olmuştum gerçekten.
  • Genel müdürümde rolls royce dahil bir çok lüks araç var, şoförünün söylediği şey en iyisinin mercedes s serisi olduğu.
    Şahsen bindiğim en sessiz araç ise s600 ve volvo s80.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahirismaileren

yapılacak doğru lastik seçimi ve birazcık ilave ses izolasyonu ile birçok aracın tatminkar seviyede sessizleşebileceğine inanıyorum,

ses konusunda özellikle lastiklerin büyük etkisi oluyor

motor sesi de önemli ama dediklerin %70 önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23
    Konu sahibi arkadaşın üst limiti 50.000 TL imiş ilk mesajda da yazdığı üzere.

Volvo S60 ya da V60 ın yeni kasası alternatif olamaz o açıdan.

Ayrıcaaaa,

Bir de bunu izleyin isterseniz.

Reklam değil, gerçek test :)

Kaldı ki Volvonun sicili biraz kabarık bu konuda:

Japonların testinde de duramadı Volvo S60.

Bulursam onu da eklerim.

Ama durumu uygun olanlar için dizaynı için bile alınır bu araç, orası ayrı.

Haluk

Siz mercedeste BMW de testlerin yapılırken bu olayların gerçekleşmediğini mı sanıyorsunuz adı üzerinde test kaldiki Buyuk hiç markanın standart olarak yapamadığı şeyi Volvo yaptı tek eksiği vardı tasarımı onuda
    guvenligiyle birleştirdi şimdi kendi rekorlarını kırıyor yok satıyor

Volvoyu ben de çok beğenirim ve de mesajımda da bunu belirtmiştim zaten.

Ama bu konuda tamamen başarılı olmadığı da ortada sonuçta.

Ayrıca buradaki adı üstünde test denemeyecek kadar ilerlemiş bir aşama.

Teknoloji geliştirilir, testlerde denenir, çalıştığına ikna olunur ondan sonra basın davet edilir.

Bu test falan değil yani.

Mercedesin cortladığı testi de izlemiştim zamanında Top Gear'da

Bunu kastediyorsunuz herhalde.

Kaldı ki ben Mercedes BMW iyidir de Volvo kötüdür diye bir şey yazmadım.

Bu arada Japonların testi youtube da yok.

Ama izlediğim program Best Motoring idi.

Programın tamamının indirmiştim.

Nasıl paylaşacağımı bilmiyorum.

Bence güvenlikle ilgili teknolojilerde başarı oranının çok yüksek olmasını beklemek, sistemin her durumda çalışıyor olmasını ummak çok ta doğru bir yaklaşım değil.
    Zaten kimsenin de ben fren yapmıyım, S60 yerime yapar diyeceğini sanmıyorum. Ama bir durum olur dalgınlık vardır, yayayı farketmez sürücü, her yüz olayda 1 kez başarılı bile çalışsa belki de kurtulan 1 candır sonuçta.
    Çarpışma testleri de sonuçta belli kriterlerle yapılıyor, halbuki binlerce olasılık var farklı kazalar için. Bakıyorsun araba namına birşey kalmamış ama içinden burnu kanamadan çıkan bir insan, tam tersi bir durumda araç sapasağlam ama içindekiler ölmüş.
    Demek istediğim Yaya algılama sistemi ve adaptif hız sabitleyici teknolojileri çok yerinde ve başarılıdır.

• Benim bildiğim sessizlik konusunda en iyi araç Lexus tur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtxpp

peugeot 308 1.6 (benzinli) : 65 db,
    toyota corolla 1.4 d-4d : 66 db,
    opel astra hb 1.3 cdti : 66 db,
    megane sedan 1.5 dci : 68 db,
    hyundai era 1.5 crdi : 66 db,
    hyundai i30 1.6 crdi : 64 db

bazı db ler
    golf, avensis de başarılı araçlardır..

selam... bu rakamlara nereden ulaştınız acaba ve her araç için bu verileri bulabilir miyiz..?!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

2006 hyundai sonata 2.0 crdi 140hp 304 nm
    100km/h = 60db(A)

bu değeri nereden buldunuz..?!? başka araçların dB değerlerini de bulabileceğimiz yerler var mı..?!?
  • quote:

100km/h = 60db(A)

bu değeri nereden buldunuz..?!? başka araçların dB değerlerini de bulabileceğimiz yerler var mı..?!?
  • volvo dızel onerırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxx64

quote:

100km/h = 60db(A)

Makyajsız sonatanın değerleri bunlar http://www.arabam.com/Test/Hyundai-Sonata-20-CRDi/Detay-122

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.