Şimdi Ara

İÇERİSİ EN SESSİZ OTOMOBİL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
0
Favori
35.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında bütçeniz oldukça yeterli, içeri EN az ses alan otomobil yerine, gönlünüze yatan çok ses yapmayan bir otomobile izolasyon uygulamaları da düşünülebilir..
  • peugeot 308 1.6 (benzinli) : 65 db,
    toyota corolla 1.4 d-4d : 66 db,
    opel astra hb 1.3 cdti : 66 db,
    megane sedan 1.5 dci : 68 db,
    hyundai era 1.5 crdi : 66 db,
    hyundai i30 1.6 crdi : 64 db

bazı db ler
    golf, avensis de başarılı araçlardır..
  • mrtxpp

bilgiler için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sener_aydogan

çogu arabanın motor sesi duyulmuyor ama yol rüzgar sesi almayan yada imkanım doğrultusun alabileceğim
    en sessiz, ekonomik ve konforlu bir araç arıyorum. bende alfa 156 var yol tutuşu motor sesi donanımları
    güzel kullanması keyifli ama konfor ve ses yalıtımı zayıf, bu eksiklerini kapatacak bir araç arıyorum ama
    3.2 v6 motor falan değil:) ve vw nin araçlarını da beğeniyorum ama fiyatları şişirilmiş gibi geliyor bana.
    ve fiyatını haketmeyen arabaya da binmek istemiyorum araç güzel olsa bile!
    aklımda volvo var, kısmetse yarın bayiye gidip benim aracı uygun fiyatta takasa saydırabilirsem
    bir s40 almayı düşünüyorum(daha volvoya binmişliğimde yok:)) umarım beklentilerimi karşılar
    golf ve jetta da aklımı karıştırmıyor değil ama dediğim gibi fiyatları abartılmış gibi geliyor.
    volvoyu bildiğimden değil ama isimleri bile yan yana geldiğinde volvo daha üst sınıf araba gibi biliniyor
    hiç binmediğim için acaba ben gözümde volvoyu büyütüyormuyum diye sormuyorum da değil
    işallah pişman olmam:))

Arkadaşım ne yaptın!!!

Mutlaka 3-4 araçla test sürüşü yap araç almadan önce.

Golf gayet sessiz bir araçtır.

Fiat istemiyormuşsun ama Bravo da çok sessizdir.

Volvo C 30 ve S40 ı da dene.

Toyota Avensisi de mutlaka dene.

Bu yazdığım araçlara ilaveten diğer arkadaşların yazdığı araçlardan birkaçıyla daha test sürüşü yap mutlaka.

Sonra içlerinden seni en çok memnun edecek olan 2 tanesiyle bir kez daha test sürüşü yap.

Buna benzer bir süreç yaşamadan alacağın bir araçtan sonradan ciddi olarak soğuyabilirsin ve de satmak istersen maddi kaybın fazla olur.

Kolay gelsin.

Haluk

• C segmenti HB araçlar içerisinde sübjektif değerlendirmelerime göre (tamamen hissiyat odaklı)

Vw Golf-6 bariz alanında en iyi.
    Peugeot 308 de onu takip eder.

Yeni Citroen C4 de çok iddialı diyorlar denemek lazım.
  • Ben sedan TDCİ Focus sahibiyim ve ses probleminden çok çekiyorum.Esas sorun motor gürültüsü yada rüzgar gürültüsü değil Çakıllı asfalttaki lastik sesi problem.Bu problem Volvo S40 da aynen var sesten şikayetçi biri çakıllı asfaltta kullanacaksa asla Volvo S40 almamalı.

C5 de bu ses yok yanlız onunda içi felaket dar.Arkada oturan 1.80 üstü arkadaşlara allah kolaylık versin benim az daha boynum kırılıyordu.
    Avensis te ses yok ancak benzinli bir araba ve bence boyut bakımından corolla ile arasında pek fark yok.Dizel corolla düşünülebilir.
  • Ben bir c30 sahibiyim, eşimde de 308 var.Karşılaştıracak olursam, yol sesi olarak 308 c30 a yakındır, yalnız motor sesinde c30 kesinlikle daha sessiz.Daha önceden c4 de test ettim.Yalnız benim bu fransız araçlarında gördüğüm belli süre kullanımdan sonra aracın dışarıdan ses almasına gerek kalmıyor.İç malzemeler yeterince ses çıkarıyor zaten.
  • YouTube'da kendi aracımıda çekilen videolar var. Hem hareket halindeyken, hem yağmur yağarken, video kameralı N73 telefonumu tam direksiyonun üzerinde tutuyorum, yol ve motor sesi konusunda sana iyi bir fikir verebilir.

30.000-50.000 TL arasında değişik motor seçenekleri ile az kullanılmış alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 26 Mart 2011; 13:08:52 >
  • yeni jetta ile karşılaştırırsak volvoyu hangisinin daha çok albenisi vardır, ikinci elini çok düşünmüyorum uzun süre
    kullanmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carbon  

quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Elektrikli otomobil. Sıfır ses...

güzeldi

Espri değil, gerçek...
  • yukarıda bir arkadaş şahin s klasse kadar konforlu yorumlara bakarsanız demiş de, bizde bir Doğan SLX vardı yılllaaar yılllar önce, onun kadar rahat araç hatırlamıyorum. Şimdi binsem aynı tadı verir mi bilmem ama o yorumlar çok da abartılı değil sanki. (Şimdiki aracım Megane 3)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carbon  

quote:

Elektrikli otomobil. Sıfır ses...

güzeldi

Espri değil, gerçek...

• biraz önce jetta sayfalarında dolanıyordum yeni jettayı rezalet olarak tanımlıyorlar, volvoda da istediğim özellikleri
    karşılamayacaksa daha üst modellere de param yetmeyecek. golfü beğeniyorum ama golfe de o kadar para vermem
    hondanında motor seçeneklerini beğenmiyorum diger saydığınız modellerin de ya şeklini ya büyüklüğü yada o markası(benim gözümde)
    beğenmediğim için strateji değiştirip fazla paramda cepte kalsın deyip yönümü seat ibiza style 1.2tsi dsg ye çevirmiş
    bulunmaktayım çalıştığım yer sayesinde belki filo indirimi bir şeyde yaptırabilirim. alfanın içinden çıkıp seata binmekte
    biraz içimi burkacak gibi geliyor ama benzin fiyatı ve bakım masrafları yüzünden doğrusu bu galiba
  • Bence toyota avensis ve astra hb...........
  • aslında benim istediğim sorunnsuz şanzımanı olan otomatik bir araçtı, konfor için otomatikten vazgeçmiştim madem param istediğim
    konfora ulaşamıyorum en azından diğer isteğim gerçekleşsin diyorum yeni astranın şekli güzel fakat motor ve şanzıman dan kaybediyor bence
    toyotanın sedan modelleri hoşuma gitmiyor hb tiptronik corollanın fiyatlarınada bi bakıyım ama bence abartıdır
  • corolla hb m/m 53-54 gibi bir fiyatı var d4d nin bence çok o arabaya, seat ibiza 1.2 dsg style donanım artı esp ve hill holder paket sanırım 38 e falan geliyor ve 35 e falan düşürübilirim gibi düşünüyorum sizce nasıl bu fiyata?
  • Senin sorunun motor sesinden ziyade lastik-yol sesini içeri az alan araç sanırım, kesinlikle D sınıfı araçlara yönelmelisin, passat ve avensis bu konuda oldukça iyiler.
  • 2-3 db lik farkı ortalama bir insan kulağı ayırt edebilir mi peki? db bilgileri bence çok sağlıklı değil duymak lazım..
  • aman diyim sakın renault tercih etme , Toyotalar başarılı bu konuda volvo hakkında bilgim yok ama volvo yapmıstır gibi geliyo
  • Benzinli honda diyeceğim ama tabi motor sessizliği olarak söylüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.