Şimdi Ara

İÇERİSİ EN SESSİZ OTOMOBİL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
35.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mrtxpp

peugeot 308 1.6 (benzinli) : 65 db,
    toyota corolla 1.4 d-4d : 66 db,
    opel astra hb 1.3 cdti : 66 db,
    megane sedan 1.5 dci : 68 db,
    hyundai era 1.5 crdi : 66 db,
    hyundai i30 1.6 crdi : 64 db

bazı db ler
    golf, avensis de başarılı araçlardır..

benzinli ile dizel araçların "db" değerleri birbirine nasıl yakın oluyor anlamadım kaynak nedir?
  • biraz motor sesli olsun, kendini unutturmasın :=) Zamanın eski dizel araçlarını görmüş o sesi duyduktan sonra şimdiki araçlar sessiz değil sustururmus, genelde araçlar db'leri birbirlerine yakın yada eşit ama en sessiz araçların peugeot ve toyota, honda olduğunu düşünüyorum.
  • Bu konuda yeni çıkan arabalar da dahil son değerlendirmeleri yapabilecek birileri var mı?

Örneğin dün Qasqai 1.6 benzinli ve Avensis 2012 1.6 yeni kasa yi test ettiğimde

Qashqai neredeyse avensisin 2 katı gürültülü... Qasqai hızlanması için bağırtmanız lazım

Dizel A4 de ise motor sesi 2500 devir üstünde sürekli var.

Avensis 2012 1.6 yeni kasa neredeyse en sessiz.

Hatta ziebart ile daha da iyi olabilir diye düşünüyorum.

Araç içinde kimotor veya lastik sesi veya tıkırtı uzun yolculuklarda insanı hem yoruyor hem de kulak yoluyla orta kulak dengesini bozuyor..

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar da değerlendirmelerini yazarsa memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Konu sahibi arkadaşın üst limiti 50.000 TL imiş ilk mesajda da yazdığı üzere.

Volvo S60 ya da V60 ın yeni kasası alternatif olamaz o açıdan.

Ayrıcaaaa,

Bir de bunu izleyin isterseniz.

Reklam değil, gerçek test :)

Kaldı ki Volvonun sicili biraz kabarık bu konuda:

Japonların testinde de duramadı Volvo S60.

Bulursam onu da eklerim.

Ama durumu uygun olanlar için dizaynı için bile alınır bu araç, orası ayrı.

Haluk

Markaya çamurdan başka birşey değil bu :)
    Yıllardır koruduğu en güvenli araba imajını kirletmeye çalışıyolar çekemeyenler..Testin ne olduğu bile belli değil :)

O test edip dalga geçen japonların civici acccordu corollası avensisi gelsin üstteki o kamyona çarpsın bakim noluyor :) kim kimle dalga geçiyor

• 2006-2011 arası dizel docus olmadığı kesin. Geçen bir arkadaşım 1.2TSI jetta aldı, çalışıp, çalışmadığını anlamak için devir saatine bakmam gerekti, hayran kaldım.
  • megane 3 dizel kullanıyorum ses yalıtımı çok iyi .
  • avensis bence
  • Yeni i30 çoğu kişi çalışmıyor sanıyor rölantide iken. Dizel motoru benzinli sananda var. 120 den sonra artıyor ses

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda en sessiz C sınıfı Citroen C4.
  • halikarnasss kullanıcısına yanıt
    +9877

2009 corollaya bindim resmen içeri ile dışarı farklı ortam

Ayrıca golf5 ve jetta5 im var golf yüksek hızlarda Jettadan daha sessiz

• Aracın yalıtımda en önemli noktası soğuk asfaltta aldığı ugultu sesidir.Diğerleri çok kafa ağrıtmaz.Zaten yeni arabalarda motor sesi özellikle benzinde yok.Bir kriter olmaktan çıktığını düşünüyorum.Araçların kaportaları eskiye göre artık daha ince yapılıyor bu rezonansa neden oluyor bu durumda kabin içi çıldırtıcı gürültü ve baş ağrısı yapıyor uzun yolda.Şu anda astra 3 kullanıyorum tek kelime berbat ses yalıtımında.Ama c sınıfında sessiz araç yok hatta d de bile şüpheliyim.Gerçek sessizlik isteniyorsa e segment ve üzerine bakmanız gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lacetti aracim var doğan şahin gibi olmasqda ses veriyor içeri :)

• kullanıcının sesten ne anladığı aracı kullandığı zemin hepsi önemli faktörler. PC de bile sessiz fan dedikleri şey kimisine jet motoru gibi gelebiliyor. En doğrusu teknik verilerle konuşmak yada kişisel gözlemlemek.
  • volvo merso bmw bu araçlar tank gibi sessiz hele vakumlu kapıları olanlar harika
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.