Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum, su aka aka yolunu bulur. Ha, insanlar gençliğinde hatalar yapacaklar ki, doğruya mantıklı olana kavuşsunlar. Biz yapmadık mı? Elbette... Her insan emekleye emekleye, düşe kalka yürümesini öğrenir hayatın kuralı bu...

Bir de, bir önceki mesajda arkadaşın onuncu defa bana nasıl hakaret ettiğine dikkatinizi çekmek isterim. Beni tanımaz, ama "alkolik" olduğumu söylüyor. Ya iftiraysa bu söylediği!

Ben burada kalite farkına dikkat çekerim. Tıpkı yukarıda hüseyin, asukrumercan arkadaşın mesajları arasında kalite farkı gibi. Tanımadığın bir insana saldırmak... Genel gizli öfke ve saldırganlığın dizginlenemez patlaması gibi burada... İşte bu tavır ülke genelinde de sorunları ortaya çıkaran düşünce altyapısından çıkıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Dostum, su aka aka yolunu bulur. Ha, insanlar gençliğinde hatalar yapacaklar ki, doğruya mantıklı olana kavuşsunlar. Biz yapmadık mı? Elbette... Her insan emekleye emekleye, düşe kalka yürümesini öğrenir hayatın kuralı bu...

Bir de, bir önceki mesajda arkadaşın onuncu defa bana nasıl hakaret ettiğine dikkatinizi çekmek isterim. Beni tanımaz, ama "alkolik" olduğumu söylüyor. Ya iftiraysa bu söylediği!

Ben burada kalite farkına dikkat çekerim. Tıpkı yukarıda hüseyin, asukrumercan arkadaşın mesajları arasında kalite farkı gibi. Tanımadığın bir insana saldırmak... Genel gizli öfke ve saldırganlığın dizginlenemez patlaması gibi burada... İşte bu tavır ülke genelinde de sorunları ortaya çıkaran düşünce altyapısından çıkıyor...

Değilseniz özür dilerim. Alkol içmeyince çok stresliyim demiştinizde ona istinaden yazmıştım.

• İçki içmek var, içmek var.
    İçki kültürüne sahip kişiler içmesini bilirler.
    Alkolün insandaki yaratıcılığı geliştirdiği içenlerce bilinir. İçmeyenlere anlatabilmek mümkün değildir. Onlar sadece içmesini bilmeyen sarhoşlara göre değerlendirebilirler içkiyi. Bu nedenle sağlıklı değerlendirme yapamazlar.

İçki hoş bir kültürdür, zevktir. Yasaklanamaz...
  • Alkolik olmak utanılacak bir şey mi? Veya birinin alkolik olduğunu düşünmek hakaret midir?
  • Stres, kelimesini tutup bırakmamakta yine gizli öfkenin kanıtı. Yani öfkesini iftira atmak pahasına dizginleyememek bu.

Açıklamaya bile gerek yok. Stres günlük hayatın baskısından dolayı herkeste olan birşey. Hiç içmeyen adamda yok mudur? Hayatın stresi günlük olayların baskısını alkoliklik olarak nitelemeye kendisini zorlamak kişinin ayan beyan açık şekilde kötü niyet ve gizli öfke içinde olduğunu gösterir.

Yani tanımadığın birinin alkolik veya bağımlı olduğunu nasıl olur da iddia edebilirsin? Ayrıca çok komik bir cehalet bu! Bir hastanenin sağlık kurulundan raporla verilecek tıbbi bir hastalığın kararını vermeye kalkmaktır bu. Alkolik adam burada bunları yazmakla uğraşır mı? Yani biraz araştırın bu konuları da "iftiracı" konumuna düşmeyin durduk yere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

İçki içmek var, içmek var.
    İçki kültürüne sahip kişiler içmesini bilirler.
    Alkolün insandaki yaratıcılığı geliştirdiği içenlerce bilinir. İçmeyenlere anlatabilmek mümkün değildir. Onlar sadece içmesini bilmeyen sarhoşlara göre değerlendirebilirler içkiyi. Bu nedenle sağlıklı değerlendirme yapamazlar.

İçki hoş bir kültürdür, zevktir. Yasaklanamaz...

Benim bir arkadaşım var. Her gün içer, fakat bir gün bile ne bağırdığı ne sapıttığını hiç görmedim. Fakat ortada büyük bir bağımlılık söz konusu...

Bu bağımlılık sebebiyle arkadaşım gerçekten çökmüş durumda bu başlı başına tedavi gerektiren bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    Fakat ortada büyük bir bağımlılık söz konusu...

Arkadaşınız bağımlı olabilir fakat içenlerin büyük çoğunluğu bağımlı falan değildir. İnternet bağımlılığı daha yaygın fakat kimse yasaklamayı düşünemez bile. Ekmek bıçağı ile adam da öldürülüyor diye bıçak kullanımını yasaklamayı düşünmek ne ise içki kullanımı içinde odur.

Yineleyelim; içki bir zevktir, yasaklamayı düşünmek faşizmdir.
  • Ek olarak; içkinin insanları daha saldırgan yaptığı iddiası da tam bir şehir efsanesidir. Aksine içki insanı deşarj ederek sakinleştirir. Bu sayede olması muhtemel kötü olayların çoğu önlenir...
  • quote:

Yani demek istediğim, bu işin bir kültürü adabı vardır. Önceki mesajlarda ispat ettiğim gibi, hararetle karşı çıkıyor bazıları ama, bakıyorsun itiraf ediyor; " ben hayatımda hiç içki içmedim" diyor. Yani bu kardeşler aslında içki içmek nedir bilmiyor.

Ondan sonra da sokakta ipsiz sapsız serserilerin yaptıklarını tüm içki içen camiaya mal ediyorlar. Örneğini verdikleri tipleri meyhanelerin kapısından içeriye sokmadıklarını bilmiyorlar. Bu işin kültürürün olduğu mekanların azalmaya başlaması asıl konunun ana meslesi aslında. Bu işleri zorlaştırmak güzide mekanların kapıya kilit vurup başka işlere yönelmesi sonucunu doğuruyor bunu görüyoruz.

Asıl yakındıkları tiplerin eline kalıyor esnaflık. O güzel insanlar sessiz sedasız sahneden çekilirse meydan it uğursuza kalır. Bunu ifade etmeye çalışıyoruz açtığımız konuda. Ruhsatları iptal edilen nice 50, 70 yıllık meyhane kapıya kilit vuruyor. Peki ne oluyor, insanlar pis yerlerde tekel bayiilerinin arka odalarında içmeye başlıyor.

İçki kısmında burası doğru.Kültürü ile içilen mekanlar arttık sıra sokakta görülen ayyaş tipler azalır.İçeçek olan gene içer ama dediğiniz gibi parkta sokakta uluorta millete sarkıntılık yapacak kadar içecekse ki zaten ülkede içkiye karşı çıkılmasının belki en büyük sebebi bu hele birde içtikleri şişeleri kırıp atmazlar mı.

Fakat şu da var ki öyle bir muhalefet partisi var ki herşeye muhalif.Meyhanelerle alakalı bir düzenleme yapılsa gene ortalık ortaya kalkar.Örneğin sadece sigara içenlerin girebildiği meyhanelerin açılmasına izin verilmesi gibi vb.

Özetle içki yasağını destekliyorum AMA içki kültürünün öldürülmesine bende karşıyım.

• quote:

Stres, kelimesini tutup bırakmamakta yine gizli öfkenin kanıtı. Yani öfkesini iftira atmak pahasına dizginleyememek bu.

Açıklamaya bile gerek yok. Stres günlük hayatın baskısından dolayı herkeste olan birşey. Hiç içmeyen adamda yok mudur? Hayatın stresi günlük olayların baskısını alkoliklik olarak nitelemeye kendisini zorlamak kişinin ayan beyan açık şekilde kötü niyet ve gizli öfke içinde olduğunu gösterir.

Yani tanımadığın birinin alkolik veya bağımlı olduğunu nasıl olur da iddia edebilirsin? Ayrıca çok komik bir cehalet bu! Bir hastanenin sağlık kurulundan raporla verilecek tıbbi bir hastalığın kararını vermeye kalkmaktır bu. Alkolik adam burada bunları yazmakla uğraşır mı? Yani biraz araştırın bu konuları da "iftiracı" konumuna düşmeyin durduk yere.

Ama ben hakaret anlamında kullanmadım diye açıklama yaptım. Heralde okumadınız. Alkol bağımlıları eğer bağımlıysa inkar ederler diye yazılarda var. Ama ben hakaret anlamında niye kullanayım. Burada Türk gençlerinin alkole müptela olmaması için zamanımı ayırıyor kendi çapımda bir mücadele veriyorum. Sizde de bir alamet hissettim alkol bağımlılığı ile ilgili ve yazdım. Pek tepki de gelmedi güldünüz. Güldüm sözünü ben kabul olarak değerlendirdim. Şu stresle ilgili yazdığınıza bir daha bakacağım.

• quote:

quote:

Fakat ortada büyük bir bağımlılık söz konusu...

Arkadaşınız bağımlı olabilir fakat içenlerin büyük çoğunluğu bağımlı falan değildir. İnternet bağımlılığı daha yaygın fakat kimse yasaklamayı düşünemez bile. Ekmek bıçağı ile adam da öldürülüyor diye bıçak kullanımını yasaklamayı düşünmek ne ise içki kullanımı içinde odur.

Yineleyelim; içki bir zevktir, yasaklamayı düşünmek faşizmdir.

İnternet bağımlılığı insanı direk öldürmüyor ama
    Bakın İngiltere'de Alkole bağlı ölümlerle ilgili yapılan bir istatistik...
    http://www.statistics.gov.uk/cci/nugget.asp?id=1091

• quote:

Bakın İngiltere'de Alkole bağlı ölümlerle ilgili yapılan bir istatistik...

Peki İngilterede yasaklamayı düşünen veya savunan birileri var mı?
  • Neyse bu son cevap olsun. İçine zehir karıştırılmış şekere benzer bazı insanların ikiyüzlülükleri...

Hep maskeyle dolaşırlar. Kötü niyetliliklerini gülen yüz maskesiyle örtmeye çalışırlar. Neyse...

Gülmekte lazımdır. Çünkü basit... Konu kişiler değil burada. Kişilere indirgeme ve kişiselleştirme çabaları sabote anlamındadır tabii...

Sanki birşey değiştirirmiş gibi.

Onun için gençlere böyle mutsuz olmamak, zehirli şekerden maskeler takmamaları için hep tavsiyemdir. Özgür olsunlar. Kısıtlamasınlar kendilerini. Arada bir kafayı çekmek böyle olmaktan iyidir...
  • Orijinalden alıntı: lehrer35

Peki İngilterede yasaklamayı düşünen veya savunan birileri var mı?[/simage]

Olmaz mı, örneğin en son sağlık konusu gerekçe gösterilerek ucuz içkilere zam yapılarak vatandaşlarının içkiye ulaşımını sınırlamış oldular...
  • quote:

Olmaz mı, örneğin en son sağlık konusu gerekçe gösterilerek ucuz içkilere zam yapılarak vatandaşlarının içkiye ulaşımını sınırlamış oldular...

Bizimkilerin eline hiç kimsenin su dökebileceğini sanmam zamlar konusunda. Gelire kıyasla dünyanın en pahalı içkileri bizdedir. Yani sizin dediğiniz boyut bizimkiler tarafından zaten 2002 den beri uygulanıyor. Oysa şimdiki yasaklama girişimi bunun bir adım ötesi. Karşı çıkılan da bu zaten. İçki içmek normal bir davranıştır, anormalleştirilemez.
  • quote:

Neyse bu son cevap olsun. İçine zehir karıştırılmış şekere benzer bazı insanların ikiyüzlülükleri...

Hep maskeyle dolaşırlar. Kötü niyetliliklerini gülen yüz maskesiyle örtmeye çalışırlar. Neyse...

Gülmekte lazımdır. Çünkü basit... Konu kişiler değil burada. Kişilere indirgeme ve kişiselleştirme çabaları sabote anlamındadır tabii...

Sanki birşey değiştirirmiş gibi.

Onun için gençlere böyle mutsuz olmamak, zehirli şekerden maskeler takmamaları için hep tavsiyemdir. Özgür olsunlar. Kısıtlamasınlar kendilerini. Arada bir kafayı çekmek böyle olmaktan iyidir...

Neden iki yüzlü olayım. İyiliğinizi istemeyeyim. Hem sizin hem gençlerin iyiliğini istiyorum. Alkoliği neden hakaret olarak kullanayım. Babam da alkolikti. Anlattım, utanmadım. Siz niye utanıyorsunuz. Araştırınca ne buldum bak. İki yüzlü lafı ağır olmadımı. Ben size demiyorum bu sözü bakın. Bakınalkol bağımlısıydım bir müddet diyorsunuz. Tedavi oldunuz ya da kendi kendinizi tedavi ediyorsunuz. Sevinirim hiç kinim yok. Yanlış bulduğum nokta şu gençlere alkol tavsiye ediyorsunuz. Babam bana hiç iç demedi. O da alkolikti. Buradaki yanlışınız alkolün zararını en iyi yaşayan birinin Türk gençlerini batağa sürüklemek istemesi.

quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

oktayd; Sana ne cevap vereyim bilmiyorum ki. Yani beni de arap taraftarı yaptın neredeyse. Anlamıyorsun ve gerçekten saçma yorumların var. Yani resmen dumura uğrattığın zamanlar oluyor. Bir yazıda " Türkiye süper güç olur mu?" diye tartışırken, Türkiyenin artık kendi başına kararlar vermesi ve büyük devlet olma yolunda hareket etmesi, israil ve amerikanın emrinden çıkmasını savunurken... Sen çıkıp bize " mandacı" demiştin... Yorumların çoğunlukla bu yönde oluyor. Anlayabilmiş değilim, bende bir süre alkol bağımlısı olmuş biriyim, sanki kafayı çekip yorum yapan birini andırıyorsun bana. Çünkü çok basit bir yaklaşımın var.

Sokakta gösteri yapan insanlara bakıpta, devletin tavrına yönelik yorum yapmak ve buna kendi şahsi duygularını karıştırmak... Bilemiyorum yani bu nedir. Yahu devlet bu kardeşim. Ne filistine ne azerbaycana ne ona ne buna bakar... Devlet şahıs değil ki, Türk devleti bilfiil bilinen tarih itibariyla 2500 yıldır var. Sonsuz tecrübe sahibi. Yaptığı hiçbir şeyi duygusal değerlendiremezsin. Bunlar devlet işi ama sen duygusal bakıyorsun...

mandacı olayından yanlış yazdıgımı biliyorum.üstünde durmadım dikkat edersin ve direk sildim...
    fakat hakaret edilecekse bende ederim.adaplı konuşacaksan konuşalım.

şu an gösteri yapan halk hükümetin aynasıdır.her iki tarafında ortak mantalitesi aynıdır.''DİN''
    ayrıca ''devlet'' karar vermez hükümetler karar verir.eski belediye başkanın yaptıgı hataları devletimizin üzerine atamazsınız.devletimizin tabii ki bir gecmisi vardır fakat onu yönetenlerde o gecmişi bilgiyi birikimi göremiyorum.

Ayrıca ben mi duygusal degerlendiriyorum yoksa sokaklara filistin bayraklarıyla dökülenler mi ?
    dışarıda bi israilli görseler öldürecekler resmen!

bence siz alkol tedavisi almaya devam edin....yada gel birlikte çekelim kafaları bugun

• Mustf9 ve alkol yazınca çıktı. Oktayd tedaviden bahsediyor. Belliki başka bir siz tanıyor. Belki de alkolun faciaya ulaştığı bir örneksiniz. Bırakın dostum gençleri. Yaz işte de ben müptelaydım siz olmayın de. Çok mu zor kardeşim.
  • Çekiliyorum konudan. Mercan bey in cevabını 4. soruya özellikle bekliyorum.
  • Orijinalden alıntı: S 850

1-Osmanlılar yıkılma sürecine girdiğinde alkol yasakmıydı?

2-Orta Çağ da Avrupa niye çok geridir. Alkol az mı tüketilmiştir.

3-Orta Çağ da İslam Dünyası niye çok ileridir bilim bakımından? Çok mu alkol tüketmişlerdir de kafaları çok mu çalışmışlardır.

4-Reform ve Rönesansın sebepleri arsında alkol tüketiminin çoğalması var mıdır?
    Cevabınızı merakla bekliyorum. Saygılarımla.

Özellikle dördüncü soruya cevap bekliyorum.

Siz Mercan Beyden yanıt bekliyorsunuz ama ben de yanıtlayabilirim kabul görürse.

Avrupanın gelişimde alkolün payı var mıdır bilinmez ancak yobazlıktan kurtulmaları gelişimlerinin temel etkenidir. Bizde de alkolü yasaklayan zihniyet yobazlık olduğuna göre elbette bir korelasyon kurmak mümkündür.

İnsan çakırkeyf olunca daha berrak düşünür. Daha berrak beyin ile daha berrak bilgilere ulaşılacağı ortadadır. Bunu bilimsel olarak kanıtlamak sanırım mümkün olmaz. Fakat bu kesindir. Yani alkolün insanlığın gelişimine katkı sunduğu ortadadır.

• quote:

Siz Mercan Beyden yanıt bekliyorsunuz ama ben de yanıtlayabilirim kabul görürse.

Avrupanın gelişimde alkolün payı var mıdır bilinmez ancak yobazlıktan kurtulmaları gelişimlerinin temel etkenidir. Bizde de alkolü yasaklayan zihniyet yobazlık olduğuna göre elbette bir korelasyon kurmak mümkündür.

İnsan çakırkeyf olunca daha berrak düşünür. Daha berrak beyin ile daha berrak bilgilere ulaşılacağı ortadadır. Bunu bilimsel olarak kanıtlamak sanırım mümkün olmaz. Fakat bu kesindir. Yani alkolün insanlığın gelişimine katkı sunduğu ortadadır.

Savunacam diye bu kadarda ileri gidilmez ama. Nereye daha berrak düşünüyor? Siz hangi boyutta yaşıyorsunuz anlamadım ki! Doğduğumdan beri kahrını çektiğim, bana hayatı zindan eden şeyi bilmesem inanacam yani bide ciddi şekilde söylüyorsunuz. İçki içen insan normalde aklında olup söyleyemediği, çekindiği şeyleri kafayı bulunca söyler. Bu da çoğu zaman iyi şekilde sonuçlanmaz. Birde her konuyu dönüp dolaşıp dine getirip hakaret etmekte nedir? He tamam anladık memlekette ne kadar olumsuzluk, geri kalmışlık varsa hepsinin sebebi aslında dindir. Bunu söyleyin sizde rahatlayın bizde.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.