Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bethrezen

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Büyük ihtimalle benim mesajımı sen sildin sanırım Bethrezen..Nede olsa muhafazakar olduğundan dolayı sanırım..Hayır anlamadığım s 850 orada 4 soru sormuş ve ben 3. soruyu cevapladım..Orada dini aşağılıyıcı bişey söylemedim ve nedenini anlattım.Hadi o mesajı sildiniz o zaman o 4 soruluk mesajıda silin..Oda tartışma çıkarabilecek bir mesaj.Gerçekten anlamak güç...

Hakli tepkiniz uzerine mesajinizi geri getirdim ama iceriginde ufak degisiklikler yapmak zorunda kaldim konunun baska yone kaymamasi icin.

Ayrica muhafazakar oldugumu nerden cikardiniz anlamadim. Inancli olmak muhafazakarlik midir? Neyse konu dagilmasin, yazdiklariniza biraz daha ozen gosterirseniz sevinirim.

Saygilarimla

Al bi tartışma konusu daha.Biz inançsızız o zaman..Ben mantığımın önüne geçmiyecek şekilde inancımı yaşıyorum.Muhafazakar dememin nedeni bazı konularda dinin mantığınızın önüne geçmesinden dolayı dedim..Neyse..Bu arada mesajımda ben bi değişiklik göremedim..Nereleri değiştirdiğini anlamadım..Tepkim mesajımı silmenize değil.Eğer benim mesajım silinicekse o söylediğim mesajlarda silinmeli.Ama onlar dururken benim mesajımın silinmesi haksızlık olurdu..

• quote:

quote:

quote:

Büyük ihtimalle benim mesajımı sen sildin sanırım Bethrezen..Nede olsa muhafazakar olduğundan dolayı sanırım..Hayır anlamadığım s 850 orada 4 soru sormuş ve ben 3. soruyu cevapladım..Orada dini aşağılıyıcı bişey söylemedim ve nedenini anlattım.Hadi o mesajı sildiniz o zaman o 4 soruluk mesajıda silin..Oda tartışma çıkarabilecek bir mesaj.Gerçekten anlamak güç...

Hakli tepkiniz uzerine mesajinizi geri getirdim ama iceriginde ufak degisiklikler yapmak zorunda kaldim konunun baska yone kaymamasi icin.

Ayrica muhafazakar oldugumu nerden cikardiniz anlamadim. Inancli olmak muhafazakarlik midir? Neyse konu dagilmasin, yazdiklariniza biraz daha ozen gosterirseniz sevinirim.

Saygilarimla

Al bi tartışma konusu daha.Biz inançsızız o zaman..Ben mantığımın önüne geçmiyecek şekilde inancımı yaşıyorum.Muhafazakar dememin nedeni bazı konularda dinin mantığınızın önüne geçmesinden dolayı dedim..Neyse..Bu arada mesajımda ben bi değişiklik göremedim..Nereleri değiştirdiğini anlamadım..Tepkim mesajımı silmenize değil.Eğer benim mesajım silinicekse o söylediğim mesajlarda silinmeli.Ama onlar dururken benim mesajımın silinmesi haksızlık olurdu..

Cok guzel mesaj degistiririm, kimse fark edemez

Ben sana inancsiz demedim, oyle bir anlam cikmasin. Benim burda inanclara nasil yaklastigimi M cok iyi bilir.

Merak ettigim icin soruyorum, inancimin mantigimin onune gectigi konulardan bazi ornekleri bana pm yoluyla bildirir misiniz, neymis bunlar merak ettim? Pm yoluyla istedim cunku bu konu daha fazla dagilmasin

• quote:

Bir başka kanıtta islam ülkelerinde ılımlı islamı benimseyenler, radikal islamı benimseyenlerden daha ilerideler.Buda ayrı bir kanıt..Şuanda islamın radikal olarak yaşandığı ülkelerin başında afganistan ve sudan geliyor..Afganistanda taliban öncesi ve sonrası resimlere bakmanızı şiddetle tavsiye ederim..
    http://www.ekopolitik.org/public/news.aspx?id=5151&pid=39
    Taliban sonrası durumu biliyorsunuz zaten.

Resimleri görünce talibanın amerikanın işi olabileceği fikri geldi aklıma nedense bir ülkenin kendi kendine bu hale gelebileceğini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Bir başka kanıtta islam ülkelerinde ılımlı islamı benimseyenler, radikal islamı benimseyenlerden daha ilerideler.Buda ayrı bir kanıt..Şuanda islamın radikal olarak yaşandığı ülkelerin başında afganistan ve sudan geliyor..Afganistanda taliban öncesi ve sonrası resimlere bakmanızı şiddetle tavsiye ederim..
    http://www.ekopolitik.org/public/news.aspx?id=5151&pid=39
    Taliban sonrası durumu biliyorsunuz zaten.

Resimleri görünce talibanın amerikanın işi olabileceği fikri geldi aklıma nedense bir ülkenin kendi kendine bu hale gelebileceğini sanmıyorum.

Taliban rejime direk gelip birden bire radikal islamı getirmedi..Afganistanda tiyatrodan tutunda operaya kadar bir çok şey vardı.Taliban önce televizyonu yasakladı.Sonra radyoları.Tiyatroları kapattı..Halka bunu sindire siindire yaptılar..Abd konusuna gelirsek..Talibanın arkasında abd olmuştur ve nedeni ise sovyetlerdir.Ama kendi yarattığı canavar kontrolden çıkıp başına bela olmuştur..Sovyetler Afganistana girdiğinde abd ve yandaşları talibana el altından yardım ederken bugün abd Rusya dan talibana karşı yardım istiyor..Sovyetler zamanında birisi ilerde böyle olucak dese hadi canım derdi herkes..Ama durum şuanda bu..İkinci örnekte İrandır..Solcular ve libaraller daha fazla özgürlük adı altında şaha karşı dindar kesimle birleşmiş ve İran yeşil devrimi yaşamıştır.Ama tam tersi olmuştur.Özgürlük yerine yasaklamalar başlamıştır.Devrim olmadan önce halka İranın bugünkü halini göstersek bu devrim olur muydu..

• quote:

Sevgili forumdaslar

M ve ben elimizden geldigince tartisma cikarmaya ve konuyu baska yonlere cekmeye yonelik mesajlari temizliyoruz. Sizlerden ricam konunun sagligi ve yazilan bunca mesajin heba olmamasi icin bu tarz mesajlara cevap vermek yerine sikayet etmenizdir.

Saygilarimla

Evet, size hak veriyorum. Fakat bu konuyu din ve siyasetten ikileminden kurtarmak inanın çok zor.
    Oysa ki sigara yasağını toplum olarak ne de güzel sahiplenmiştik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Kusura bakmayin biraz geciktim, bu aralar buraz yogunum..

Sayin s850, ne yazikki sizin sorunuza verebilecek bir cevabim yok, tutturmusunuz alkol tuketimine, alkol bagimliligina ve alkoliklige. Sizin sorunuzun diger turevleri de bati dunyasi heykel yaparak mi gelisti?, Bati dunyasi klasik muzik dinleyerek mi gelisti?, Bati dunyasi Resim yaparak mi gelisti? Hepsi ayni, benim bahsettigim farkli birsey, herneyse..

Cevapları biliyorsunuz. İddia sizin. Bu fikri ileri sürerken açıklama noktasında sıkıntılarınızın olacağını söylemiştim. Zaten söylediğiniz bir fikir değildir sayın Mercan. Önyargıdır. Bu önyargılar herkeste olabilir. Kendi fikrinizdir saygı duyarım. Ama Bilimsel çevrelerde kimse böyle bir söz söylemez, söyleyemez. Belgeler, doneler istenir. Önyargının da belgesi olmaz. Karşınızdakine ispat noktasında sıkıntıya düşersiniz.

Bu aşamada yapacağınız tek şey vardır ki İslamın Medeniyette geri kalmaya sebep olacağını anlatmaktan başka bir şeyiniz yoktur emin olun. Ki ben dini konuda burada tartışmak istemiyorum demiştim. Sorularımın cevabı çok kısa. Birazdan değinirim tekrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: S 850

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Kusura bakmayin biraz geciktim, bu aralar buraz yogunum..

Sayin s850, ne yazikki sizin sorunuza verebilecek bir cevabim yok, tutturmusunuz alkol tuketimine, alkol bagimliligina ve alkoliklige. Sizin sorunuzun diger turevleri de bati dunyasi heykel yaparak mi gelisti?, Bati dunyasi klasik muzik dinleyerek mi gelisti?, Bati dunyasi Resim yaparak mi gelisti? Hepsi ayni, benim bahsettigim farkli birsey, herneyse..

Cevapları biliyorsunuz. İddia sizin. Bu fikri ileri sürerken açıklama noktasında sıkıntılarınızın olacağını söylemiştim. Zaten söylediğiniz bir fikir değildir sayın Mercan. Önyargıdır. Bu önyargılar herkeste olabilir. Kendi fikrinizdir saygı duyarım. Ama Bilimsel çevrelerde kimse böyle bir söz söylemez, söyleyemez. Belgeler, doneler istenir. Önyargının da belgesi olmaz. Karşınızdakine ispat noktasında sıkıntıya düşersiniz.

Bu aşamada yapacağınız tek şey vardır ki İslamın Medeniyette geri kalmaya sebep olacağını anlatmaktan başka bir şeyiniz yoktur emin olun. Ki ben dini konuda burada tartışmak istemiyorum demiştim. Sorularımın cevabı çok kısa. Birazdan değinirim tekrar.

Yine anlamamissiniz ama neyse artik

• Sayın A.Ş.Mercan,

Kültür ile sanat ile ilgili bir makale yazıyorsunuz sayın Mercan. İddia ediyorsunuz ki Yunan, daha sonra Roma da bilim ve sanatın, felsefenin gelişmesinde içki kültürünün büyük katkısı olmuştur. İsterseniz miktar olarak burada bir takım istatistikler kullanır ve alkol kulanımının azalmasını çoğalmasını örnek verebilirsiniz. Sonra Orta Çağ da Avrupa da alkol kullanımında toplumda gerileme olduğuna ait bilgiler bulmalısınz. Özellikle Abbasiler döneminde de alkol kültüründe artış olmalı ve belge sunmalısınız. Sonra Orta Çağ Avrupasından YeniÇağ a geçişte, Bilim ,Kültür ve Sanatın gelişmesine paralel alkol kullanımında yaygınlaşma olmalı.

Ama böyle bir şey yok. Bilim ve Sanatın, Felsefenin ileri gitmesine paralel olarak artan ya da azalan alkol kullanımı diye bir şey yok. Orta Çağ da AVRUPA NIN KARANLIK ÇAĞINDA Kilisenin şarap bağları her tarafı kaplamıştır. Orta Çağda en önemli yatırım bu arazilerdir. Reform ise bu şarap bağlarına Almanya da halkın el koyması sonucu başlamıştır. Protestanlık ortaya çıkmıştır.

Yani kısaca Orta Çağ da batının en karanlık çağlarında alkol kültürü had safhada dır.

Demekki Bilim ve Sanatın ilerlemesi ile alkol kullanımın paralelleği diye bir kavram yok.

Soruyu cevaplamadığınıza göre yukarıdaki bilgilere itirazınızın olduğunu ya da alacağını sanmıyorum.

Şunu diyebilirsiniz makalenizde ikinci olarak. Halkın toplumun genelinde böyle değildir ama üst düzey bilim adamları, asiller vs arasında bahsettiğimiz paralellik vardır. Bunu demeniz lazım ve yine destekleyici bazı belgeleri buraya sunabilmeniz lazım.Burası KB ve ispat etmeden kimse sizin önyargılarınıza inanamaz. Bence böyle diyebilirsiniz ve bilimsel olarak ispat etme noktasına gelmek istemeyebilirsiniz. O zaman da önyargı olarak kalır. Ama sizin yadığınız bu önyargı çok uçuk ve başka hiçbir bilim adamının düşünmediği bir şey. Patent bile alınabilir:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S 850 -- 31 Ocak 2011; 11:59:32 >

• İnsanları bilinçlendirmediğiniz sürece ne kadar kısıtlarsanız kısıtlayın alkol de uyuşturucu da aynı şekilde ve oranda devam edecektir.

Hollanda örneğine bakarsak, uyuşturucu belirli bir oranda serbest ama görüldüğü gibi suç oranı bizden çok daha düşük.

Aslında burada garip olan, bu devirde hala bunu tartışıyor olmamız, bırakın insanlar ne içiyorsa içsinler, bırakın insanlar neye inanacaksa inansınlar, sokakta camiye namaz kılmaya giden insan da var, meyhaneye içki içmeye giden de var, ne o onu yargılamalı nede diğeri...

Maalesef tarih boyu din üzerinden siyaset yapılması bir adet haline gelmiş ülkemizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

İnsanları bilinçlendirmediğiniz sürece ne kadar kısıtlarsanız kısıtlayın alkol de uyuşturucu da aynı şekilde ve oranda devam edecektir.

Hollanda örneğine bakarsak, uyuşturucu belirli bir oranda serbest ama görüldüğü gibi suç oranı bizden çok daha düşük.

Aslında burada garip olan, bu devirde hala bunu tartışıyor olmamız, bırakın insanlar ne içiyorsa içsinler, bırakın insanlar neye inanacaksa inansınlar, sokakta camiye namaz kılmaya giden insan da var, meyhaneye içki içmeye giden de var, ne o onu yargılamalı nede diğeri...

Maalesef tarih boyu din üzerinden siyaset yapılması bir adet haline gelmiş ülkemizde.

Merak etmeyin efendim, bahsettiğiniz ülkede de alkol tüketimine karşı büyük kısıtlamalar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

quote:

İnsanları bilinçlendirmediğiniz sürece ne kadar kısıtlarsanız kısıtlayın alkol de uyuşturucu da aynı şekilde ve oranda devam edecektir.

Merak etmeyin efendim, bahsettiğiniz ülkede de alkol tüketimine karşı büyük kısıtlamalar var.

Sanırım elit insanların katıldığı bir cemiyet kokteylinde de alkol yasak değildir değil mi?

• quote:

quote:

quote:

Sanırım elit insanların katıldığı bir cemiyet kokteylinde de alkol yasak değildir değil mi?

Hayır Abd'de bir çok eyaletinde olduğu gibi pazar günleri Hollanda'da da bira, şarap satışı yasak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 31 Ocak 2011; 12:22:58 >

• Ben arkadaşın sorusunu yanlış anlamaşım....

Elit insanların katıldığı ultra seçkin kokteylerde böyle bir yasak var mı bilmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır Abd'de bir çok eyaletinde olduğu gibi pazar günleri Hollanda'da da bira, şarap satışı yasak...

hollanda da süpermarkete gittik,

bira aldık,

geri bırak, bu gün pazar mı diyorlar?

lokantaya gittik, alkol yasak! bu gün pazar!

hollanda da pazar günleri de dahil 5 gram a kadar esrar serbest iken % 4-5 alkol lü bira nın derdine düşmüşler, ilginç.

benim bildiğim hollanda da özgürlük bizim en az 50 sene ilerimizde.
    nereden mi biliyorum, arkadaşlarımdan, hem de daha yeni...

hey gidi şehir efsaneleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: ogh

quote:

quote:

quote:

quote:

hollanda da süpermarkete gittik,

bira aldık,

geri bırak, bu gün pazar mı diyorlar?

lokantaya gittik, alkol yasak! bu gün pazar!

hollanda da pazar günleri de dahil 5 gram a kadar esrar serbest iken % 4-5 alkol lü bira nın derdine düşmüşler, ilginç.

benim bildiğim hollanda da özgürlük bizim en az 50 sene ilerimizde.
    nereden mi biliyorum, arkadaşlarımdan, hem de daha yeni...

hey gidi şehir efsaneleri...

Bu Radikal gazetesi yazarının dillendirdiği bir bilgi.
    Hani onu geçtim o yalan söylüyor, sen doğruyu söylüyorsun...
    Peki Wikipedia ya girilen bu bilgi. " many cities and towns prohibit possession of an open container of an alcoholic beverage in a public place."

Bu da mı yalan?

• quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Savunacam diye bu kadarda ileri gidilmez ama. Nereye daha berrak düşünüyor? Siz hangi boyutta yaşıyorsunuz anlamadım ki! Doğduğumdan beri kahrını çektiğim, bana hayatı zindan eden şeyi bilmesem inanacam yani bide ciddi şekilde söylüyorsunuz. İçki içen insan normalde aklında olup söyleyemediği, çekindiği şeyleri kafayı bulunca söyler. Bu da çoğu zaman iyi şekilde sonuçlanmaz. Birde her konuyu dönüp dolaşıp dine getirip hakaret etmekte nedir? He tamam anladık memlekette ne kadar olumsuzluk, geri kalmışlık varsa hepsinin sebebi aslında dindir. Bunu söyleyin sizde rahatlayın bizde.

İleri gidilmez derken?
    Garip olan ne var yazdıklarımda?
    Yobazlık dünyanın başbelası olup insanlığın bağnazlıktan hızla kurtulması gelecek için zorunludur.
    Yobazlık ile dindarlık farklı şeyler olup karıştırılmamalıdır. Benim yazdıklarımda dindarlara ilişkin herhangi bir görüş ya da ima yok.
    Eğer bunlarda bir gariplik buluyorsanız bir psikologa görünmenizde yarar olabilir.

Konuya dönecek olursak; anlaşılan alkolik bir babaya sahipsiniz. Allah sabır versin fakat babanız içmeyi bilmiyorsa suç içkinin değildir. İçkiyi insan gibi içen milyonlarca insan var ve hepsine yarar sağlıyor olmalı ki içki içmeyi sürdürüyorlar. Hem de dünyanın en pahalı içkisini...

Lafta cambazlık yapayım derken tepe takla olmak diye buna derim. İçki içerken berrak düşündüpğünü sanan bir alkolik, Sigara içtiği zaman dikkatini topladığını sanan bir tiyaki, damarlarına eroyin enjekte ettiğinde kendini daha güçlü zanneden eroinman.

Bunlar genelde aynı şeyi söyler ve yanılırlar. Dünyada milyarlarca insan alkol içiyor. Yararı olduğu için değil bağımlı ve zevk aldıklarını sandıkarı için. Düz mantıkla herkez içiyorsa faydalıdır gibi saçmalamanıza gerçekten şaşırdım. Sigarayıda birçok kişi içiyor fakat kimse memnun değil.Memnun olanlar sadece yanılıyor. Bağımlısı olduğu maddenin özelliğinden kaynaklanıyor ve madde bağımlısı tabiri bunun için kullanılıyor.

"Bağlanmayacaksın hiçbirşeye körü körüne "

Arkadaşa piskoloğa gitmesini önermişiniz ama ilk önce bu tavsiyenizi sizin yerine getirmeniz isabet olacak. Hem düz mantık ve aşırı fanatik duygularınızı köreltmek maksatı ile, hemde madde bağımlılığından kurtulmanız için büyük bir adım atmış olursunuz.

Galiba küçük yaştan beri içiyorsunuz, bence bu kısıtlamalr gençlerin sizin durumunuza düşmemesi için isabet olmuş, Akılı başına gelsin bilerek içsin efendim, alkolik olduktan sonra yorum yapınca taraflı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

iyice şaşırmış insanlar ya içki vazgeçilmezdir içmeyen kendine kötülük eder yazmışlar.ironi falan dicem ama o bile olmaz yahu bundan.

içen içsin içmeyen içmesin kendi sorunu.kimsenin kendini allahtan üstün görmesine gerek yok,hepimiz ona hesap vereceğiz sonucunda.buradaki herhangi birine veya ak partiye değil...

İçki kötülüklerin anasıdır. Farkında değilsin galiba.
    Her koyun kendi bacağından asılır. Fakat eğer o koyun leş olup bir gün kokunca etrafı rahatsız edecektir.

Adam öldürdüğünde de hesap vereceksin. O zaman bunun hesabını devlet sormasın. Zaten ahirette hesaplaşacağız. Böyle bir mantık olurmu. Çözümsüzlüğün içerisinde çözüm arayanlara şaşarım doğrusu.

• Dün taksim ve istiklalde protesto vardı.Herkes elinde bira şişesiyle haydi gel içelim diyerek içtiler..Yasaklamalar arttıkça tam tersi olur.Bu sefer inada biner.Devlet alkolü böyle kısıtlayacağına alkolden aldığı verginin sadece %1 ini yeşilaya verse yeter..Bu iş eğitmekle olur yasaklamalar sadece o şeyi dahada cezbeder.Aynen dün istiklal caddesinde olduğu gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 31 Ocak 2011; 17:06:24 >
  • Müslüman ilim öncüleri ansiklopedisi diye bir kitap yazılmış.Yazarı Şaban Döğen. Amatör ama epey çalışmış. Güzel bir kitap. Türk ve Müslüman bilginlerin ilk defa yaptığı buluşları yazdığı gibi Eski Yunan ve Hint Medeniyetlerinden alınanları da yazmış. Muhtemeldir ki İslamdan önce keşfedilen ama yazarın Müslümanların ilk defa keşfettiklerini sandığı konular vardır. İlk baskısı bendeki kitap ve hatalar varsa sonraki baskılarda düzeltmiştir. İslam Medeniyeti kendinden öncekilerden yararlanmış kendi çok şey katmış, bu bayrak Müslümanlardan Avrupaya geçmişdir. Öyle görünüyor ki Japonya, Kore, Tayvan, Çin bu bayrağı Avrupadan kapmak istemektedir.

Günümüzdeki İnsanlığın Bilim ve Medeniyeti, Sanatı Sümer ve Mısır dan başlayarak günümüze kadar gelen çalışmalarının ortak ürünüdür. Hiç bir medeniyet sıfırdan başlamamış öncekinin üzerinde yükselmiştir.

Bu emek ve çalışmalarda hiçbirinin hakkı inkar edilemez. Bu emek alkol sayesinde denilemez. Konumuz alkol ama ısrarla konuyu dine çekmek isteyen arkadaşlar var. Orta Çağdaki çöllerdeki Arapların İslam sayesinde Atlas okyanusundan Çin e fetihler yapıp muazzam bir medeniyet kurduklarını bilmiyor gibi konuşuyorlar.

O kadar söyledik konuyu dine çekmeyin, konu dine çekildi. Yine Din konusuna girmeden Kültür ve Medeniyetle ilgili olarak bahsettiğimiz kitabın önsözünü incelemekte fayda var. Çok araştırılması gereken bir konu. Yanlışlar olması doğaldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S 850 -- 31 Ocak 2011; 18:03:43 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S 850 -- 1 Şubat 2011; 0:30:01 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.