Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S 850 -- 31 Ocak 2011; 17:36:49 >

• hatice ye değil de netice ye baksak ?

• Şimdi üst kattaki teyze geldi. Ben resimleri eklerken oğlunun cep telefonunu sordu. Dışarda adam gibi içiyor arkadaş. Yanlışı yok. Ama annesi ve hanımı çok rahatsızlarmış onun alkol almasından. Bu arkadaş sarhoş olan biri de değil. Ama evdekiler onun dışarda para harcamasına, eve alkol larak gelmesine şiddetle karşılar. Dışı seni yakar, içi beni. Yav arkadaş bırakın şu iddiayı, gelin kendinize.
  • şu ana kadar olan tartışmayı toparlayarak özetlemek istiyorum:

millet, kendisinin yerine düşünenlerin fikirlerini vahiymiş gibi savunup uygulama yarışına girmişken, azınlıklar ise özgürlük, bilim gibi ütopyalarını dillendiriyordu.

bir anda gündeme tevfik fikret in şiiri geldi.

...
    Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
    Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
    Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
    Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
    ...

bir kısmına bile bakınca,
    olsa olsa gecekondusunu villaya çevirenleri gocunduracak bu şiir ile kendi halinde yaşayan azınlığın bazıları noluyor yaw! dedi.

kendisinin yerine düşünenlerin fikirlerini vahiymiş gibi savunup uygulama yarışına girenler, sanki yeni vahiy almışçasına bu durumu savunma yarışına girdiler.

bir bahar akşamı şarkısındaki gibi;
    daha önceleri neredeydiniz?

içme!
    yasak!
    günah!
    zararlı!
    bak elin hollandalısı içki içmiyor, esrar içiyor, örnek alsana!

gibi üstün zeka ürünü olabilecek düşüncelere karşı,

sana ne be kardeşim,
    git işine,
    ne karışıyon, bana ne senin içtiğinden,
    başka işin yok mu senin?

gibi olsa olsa sınır zeka üretimi olan düşünceler,

ne yazık ki anlaşılmış değil.

anlaşılacak gibi de görünmüyor...

• bir sınır zeka uygulamasından daha bahsedeceğim;

trafik kazalarında neden ölürüz?

sarhoşlar bunun neresinde?

http://idari.cu.edu.tr/sempozyum/bil56.htm

daha az mübarek olduğumuz günlerin istatistikleri,

bu sayfayı ilkokul çocuğuna inceletsek,

...
    ALMANYA da 395.689 ölümlü yaralanmalı kazada 7.772 kişi ölürken, (%1,9642)
    JAPONYA da 850.363 ölümlü yaralanmalı kazada 10.372 kişi ölürken, (%1,2197)
    TÜRKİYE de 63.515 ölümlü yaralanmalı kazada 4.596 kişi ölüyor. (%7,2361)
    ...

bize sorsa;

neden böyle, adamlar içiyor, biz ölüyoruz?

tanrı bizi sevmiyor mu nedir?

yoksa tanrı bizi bir an önce cennet e mi götürüyor?

hem koç hem de onun araçlarına izin verelenler, binlerce insanın ölümüne sebep olmaktan yargılanmalımıdır?

şimdinin en çok satan hyundai si, fiat ı, reno su, avrupada trafiğe çıkamayacak otomobillerle bizi bilerek ölüme mi yolluyor, buna izin verip seyredenler tanrı ya inanmıyor mu? cehennemden korkmuyorlar mı?

diye sorular sorsa ne deriz?

• Orijinalden alıntı: ogh

Orijinalden alıntı: lehrer35

Orijinalden alıntı: S 850

1-Osmanlılar yıkılma sürecine girdiğinde alkol yasakmıydı?

2-Orta Çağ da Avrupa niye çok geridir. Alkol az mı tüketilmiştir.

3-Orta Çağ da İslam Dünyası niye çok ileridir bilim bakımından? Çok mu alkol tüketmişlerdir de kafaları çok mu çalışmışlardır.

4-Reform ve Rönesansın sebepleri arsında alkol tüketiminin çoğalması var mıdır?
    Cevabınızı merakla bekliyorum. Saygılarımla.

Özellikle dördüncü soruya cevap bekliyorum.

Siz Mercan Beyden yanıt bekliyorsunuz ama ben de yanıtlayabilirim kabul görürse.

Avrupanın gelişimde alkolün payı var mıdır bilinmez ancak yobazlıktan kurtulmaları gelişimlerinin temel etkenidir. Bizde de alkolü yasaklayan zihniyet yobazlık olduğuna göre elbette bir korelasyon kurmak mümkündür.

İnsan çakırkeyf olunca daha berrak düşünür. Daha berrak beyin ile daha berrak bilgilere ulaşılacağı ortadadır. Bunu bilimsel olarak kanıtlamak sanırım mümkün olmaz. Fakat bu kesindir. Yani alkolün insanlığın gelişimine katkı sunduğu ortadadır.

bilim ve teknik dergisinin eski sayılarının birinde, alkol ün insan a etkisi konusu işlenmişti.
    hatta kadın ve erkek lerin alkole tepkilerini neden farklı olduğu da açıklanmıştı.

ng de de ilgili bir belgesel izlediğimi hatırlıyorum.

ve

az alkol almış bir insannın daha konsantre, daha yaratıcı ve daha üretken olduğu bilimsel olarak gösterilmiştir.
    ayrıca sürekli de gösterilmektedir.

Az bir alkol alırsanız eğer bir iş yapacaksanız temiz bir akılla daha iyi yapıyorsunuz zihninizdeki gereksiz parazitlerden arınıyorsunuz fakat araba kullanmak vs. gibi çok daha dikkat refleks isteyen işte olumsuz sonuçları oluyor.
    Ayrıca içki içen adam öldürür suç işler diye saçmalık mı olur ben geçen gün ayıptır söylemesi 4 kutu kırmızı tuborg bitirdim ne kimseyi öldürdüm ne bi yeri soydum

• Dünyada iddia edildiği gibi bir Alkol yasağı yoktur. Alkol, Nikotin ve Kafein üçlüsü halk içeçeği olarak tanımlanır ve serbesttir. 1900-1930 yılları arasında başta ABD olmak üzere hemen tüm Avrupa ülkelerinde de yasaklanmış, ancak tüketimi önlenemediği için yeniden serbest bırakılmıştır. Sürekli ve yüksek dozlarda kullanımının zararlı olduğu herkesin kabulüdür fakat bu sınır genellikle aşılmamaktadır. Gençleri korumak için ABD de 21 yaşın altındakilere alkollü ürün satışı yapılmamaktadır. Almanyada olgunluk yaşı 18 kabul edilirken bu ülkede gençlere alkol kısıtlaması sadece 16 yaşa kadardır. Günümüzde alkol yasağı sadece İslam ülkelerinde vardır. Yasağa uymamanın cezası 40-80 kırbaçtır.

Osmanlıda zaman zaman yasaklanmışsa da alkol sürekli kullanılmış ve Türk içkisi Rakı dünya markası haline gelmiştir. Osmanlının bile yasaklayamadığı içkinin yasaklanması asla mümkün değildir. Dileyen içer...

• Dünya derken, söz ettikleri dünya suudi arabistan veya iran ın dünyası. Bazıları için özlenen dünyadır bu. Mesela düşünün adam İstanbul da fatih çarşambada yaşıyor. Onun İstanbulu kendisine göre orası. Halbuki ne Türkiye onun hayalindeki gibi bir ülke, ne de İstanbul öyle bir İstanbul.

Hele bir de akdeniz ve ege sahillerine gitse, onun bu basit tartışmalarının veya tabularının dünyanın umurunda olmadığını gözleriyle görüp hayret edecektir. Avrupalı senin su içtiğin gibi içki içer. Ne yasağı ne kısıtlaması nereden çıkarıyorlar anlamıyorum. Adamların hayatı bu ya. Onlara kıyasla bizde içki çok az içiliyor ama yine de bu bile çoklarının zoruna gidiyor. Ha, gitse ne olur? Hiçbirşey değişmez...
  • Çocuklarımız alkol, uyuşturucu madde, Tütün mamülleri kullanmasın. Özentilikden başka birşey değildir. Forumda konu dışında söyle resimlerin paylaşıldığı konuları bir gezerseniz Fotoğraflarda ben bunu içiyorum gibisinden dizmişler birsürü şişeyi. Bende zamanında arkadaş ortamında herkes içiyor banada verdiler sanki içmeyince dışlanacakmış gibi oldum bir yudum aldım tükürdüm keşke o yudumuda almasaydım. Merak çok kötü birşey (bazı durumlarda iyidir tabi) Bu arada 2 koli sigara 2 kolide viski koleksiyonum var babadan kalma) Çok şükür şuan kimse içmiyor.
  • 18 yaşındayım. arkadaş cevremle toplanıp içki içeceğimiz zaman içki içmeyen arkadaşlarıma tarikatçı dinci muamelesi yaptı bikaç arkadaş şakadır dedik fazla takılmadık gülüştük geçtik. ama sanırım insanlarda böyle bir kanı oluştu. içki içiyosan ilerici içmiyorsan gerici diye insanlar birbirini yaftalamaya başladı. en azından benim çevremde böyle yapanlar var. bilemiyorum eskiden böyle bişey varmıydı olurmuydu gerçekten rahatsızlık verici bi durum bi insan içki içmek istemediği için hükümet yanlısı veya dindar diye yaftalanmamalı.
  • evet malesef toplumumuzda, yaftalamak çok kolay. özellikle klavye başında...
  • Bugün, tesadüflere inanmamama rağmen, garip bir tesadüf yaşadım. Kayınbabamla bir yerde kahve içiyorduk. Kendisi 71 yaşında emekli bir edebiyat öğretmenidir. Orta şekerli Türk Kahvesi'ni yudumlarken, birden gençlik yıllarına gitti ve bana bir anısını anlattı. Tam olarak onun ağzından anlatmak isterim;

"Ben öğretmen okulundayken, yaklaşık 55 yıl önce sınıf arkadaşlarımla devlet erkanından bir büyüğümüzün evine ziyarete gittik. Biz oturup adamı dinlerken kahvelerimiz geldi. Kahvenin yanında ise su yerine yeşil bir şey vardı. Ne yapıldığını bilmediğimiz bu sıvıyı "acaba kolonya olarak mı kullanılıyor?" diyerek birbirimize sorduk. Baktık olacak gibi değil, büyüğümüzün kahvesini içmesini bekledik. Bir de baktık ki, kahveyi içerken, o yeşil şeyi de içiyor. Tamam dedik, bu içilen birşey. Hayatımda nane likörü ile ilk defa orada karşılaştım."

• Bugün nihatla sivrisinek tede bu konudan bahsettiler
    bi ara dalgaya vurdular,bozada alkol varmış da,hatta salepde bile varmış üstüne atılan tarçın da alkol kokusunun anlaşılmaması içinmiş.:)
    şaka maka boza da alkol olduğu gerçek.
  • isteyen içer.
    isteyen içmez.
    içen içmeyene karışmaz.
    içmeyen içene karışmaz.
    ancak....
    dünyanın her yerinde alkol kullanımının kuralları ve kısıtlamaları vardır. örneğin trafikde..
    bu kural ve kısıtlamaları; ''anormalleştirme'', ''kısıtlama'', ''hayata müdahale'' vs.. diye değerlendirmek
    ancak haksızlık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusay

isteyen içer.
    isteyen içmez.
    içen içmeyene karışmaz.
    içmeyen içene karışmaz.
    ancak....
    dünyanın her yerinde alkol kullanımının kuralları ve kısıtlamaları vardır. örneğin trafikde..
    bu kural ve kısıtlamaları; ''anormalleştirme'', ''kısıtlama'', ''hayata müdahale'' vs.. diye değerlendirmek
    ancak haksızlık olur.

çok güzel bir özetleme...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac-73

quote:

Orijinalden alıntı: yusay

isteyen içer.
    isteyen içmez.
    içen içmeyene karışmaz.
    içmeyen içene karışmaz.
    ancak....
    ancak haksızlık olur.

çok güzel bir özetleme...

araba kullanırken alkol almayı hangi aklı evvel savunabilir ki!

bu forumdan çıkan sonuç bu olmamalıydı.

7 sayfa yazı var, bir zahmet okuyun...

• başından beri okuduk.. rahat olun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Bugün, tesadüflere inanmamama rağmen, garip bir tesadüf yaşadım. Kayınbabamla bir yerde kahve içiyorduk. Kendisi 71 yaşında emekli bir edebiyat öğretmenidir. Orta şekerli Türk Kahvesi'ni yudumlarken, birden gençlik yıllarına gitti ve bana bir anısını anlattı. Tam olarak onun ağzından anlatmak isterim;

"Ben öğretmen okulundayken, yaklaşık 55 yıl önce sınıf arkadaşlarımla devlet erkanından bir büyüğümüzün evine ziyarete gittik. Biz oturup adamı dinlerken kahvelerimiz geldi. Kahvenin yanında ise su yerine yeşil bir şey vardı. Ne yapıldığını bilmediğimiz bu sıvıyı "acaba kolonya olarak mı kullanılıyor?" diyerek birbirimize sorduk. Baktık olacak gibi değil, büyüğümüzün kahvesini içmesini bekledik. Bir de baktık ki, kahveyi içerken, o yeşil şeyi de içiyor. Tamam dedik, bu içilen birşey. Hayatımda nane likörü ile ilk defa orada karşılaştım."

Ne kadar yaşlı olmasamda anılarıma gittim.İçki içmem ama kız arkadaşım rica ettiği için likör içtim.Aşk ile birlikte mükemmel bir ikili oldu.Ahhh,ahhh neredesin Kübrammm tekrar yapmak lazım...

• quote:

başından beri okuduk.. rahat olun..

Arkadaşın dediği gibi tekrar okuyun...Trafikte Alkole bizde karşıyız ancak Toplantılar araba ile yapılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman

quote:

başından beri okuduk.. rahat olun..

Arkadaşın dediği gibi tekrar okuyun...Trafikte Alkole bizde karşıyız ancak Toplantılar araba ile yapılmıyor.

tavsiyeniz için teşekkürler.... tahmin edemeyeceğiniz kadar okuyup inceledim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 1 Şubat 2011; 0:35:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.