Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusay

isteyen içer.
    isteyen içmez.
    içen içmeyene karışmaz.
    içmeyen içene karışmaz.
    ancak....
    dünyanın her yerinde alkol kullanımının kuralları ve kısıtlamaları vardır. örneğin trafikde..
    bu kural ve kısıtlamaları; ''anormalleştirme'', ''kısıtlama'', ''hayata müdahale'' vs.. diye değerlendirmek
    ancak haksızlık olur.

Bunu tartışan mı var.

Mesele alkol yasağı bahanesiyle ülkenin gidişatı.
  • Olayı bu kadar dallandırıp budaklandırmanın gerçekten bir anlamı yok.

Alkol, toplum sağlığı için zararlı bir maddedir. Bunun hakkında binlerce bilimsel çalışma var.
    Dünya Sağlık Örgütü tarafından önermeler var.

Ve gelişmiş demokrasiye sahip batılı devletler dahil tüm devletler vatandaşlarını korumak için alkole karşı yasaklar uygular.
    Bu sebeple yasaklanan bir maddeyi normalleştirmeye çalışmak doğru bir tutum olmasa gerek...

Yani bu kadar açık ve yalın bir konu üzerinde ön yargılarla hareket etmemeliyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    Ve gelişmiş demokrasiye sahip batılı devletler dahil tüm devletler vatandaşlarını korumak için alkole karşı yasaklar uygular.
    Bu sebeple yasaklanan bir maddeyi normalleştirmeye çalışmak doğru bir tutum olmasa gerek...

Bunca sayfadır boşuna mı anlatmaya çalışıyor insanlar size?
    Korunulan sadece çocuklardır ki bunun yaşı bile 16 dır Avrupada. Hani şu üyesi olmak için hükümetin parende attığı Avrupa'da?
    Her şeyini uyum yasaları diye aldıkları Avrupanın alkol kullanımına ilişkin uygulamalarını niye örnek almazlar acaba?

Siz vatandaşları alkolden koruma olduğu iddiasındaysanız bunu kanıtlandırmanız gerekir. "Ben dedim oldu" mantığıyla olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

quote:

Bunca sayfadır boşuna mı anlatmaya çalışıyor insanlar size?
    Korunulan sadece çocuklardır ki bunun yaşı bile 16 dır Avrupada. Hani şu üyesi olmak için hükümetin parende attığı Avrupa'da?
    Her şeyini uyum yasaları diye aldıkları Avrupanın alkol kullanımına ilişkin uygulamalarını niye örnek almazlar acaba?

Siz vatandaşları alkolden koruma olduğu iddiasındaysanız bunu kanıtlandırmanız gerekir. "Ben dedim oldu" mantığıyla olmaz.

Alkolün zararların hala kanıtla diyorsun.
    İkincisi alkol kullanım yaşı 18'dir...

• http://www.izlesene.com/video/huseyin-altun-hasret-aksamlari/1255250

Şu sese bakın. Bu sese sahip birinin alkol yüzünden bitmesi çok yazık.
  • AB'de gençler için alkol endişesi
    AB dönem başkanlığını yürüten İspanya’nın organize ettiği Avrupa Birliği Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Koordinasyon toplantısına katılan yetkililer, gençlerde alkol kullanımının endişe verici boyutta olduğuna dikkati çekti.

Madrid’deki toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, AB ülkelerinde lise çağlarındaki gençlerde (14-18 yaşları arasında) yapılan ve son 1 yılı kapsayan bir araştırma sonucunda, gençlerin yüzde 72,9’unun alkol, yüzde 47,6’sının alkol ve sigara, yüzde 3,9’unun alkol, sigara ve esrar, yüzde 2,5’inin de alkol ve sigaranın yanında kokain, ekstazi gibi diğer uyuşturucuları da kullandığı kaydedildi.

“Alkol kullanımı, esrar içimini 6 kat, kokain kullanımını da 9 kat artırıyor. Alkol bütün gençlerin sevdiği bir uyuşturucu ve başka tip uyuşturucuların kullanımına yönelik açılan bir kapı olabilir” diyen uzmanlar, özellikle 15-16 yaşları arasındaki Avrupalı gençlerin yüzde 36’sının geçen ay içinde en az bir kez sarhoş olduğuna ilişkin istatistiği basınla paylaştı.

Verilen bilgilerde, İspanya, Almanya, Belçika, Kıbrıs Rum Kesimi, Estonya, Fransa, Yunanistan, İrlanda ve Portekiz’in üyesi olduğu AB Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Koordinasyon grubunun, 18 yaşın altındakilerde alkol kullanımını önceden önleyebilmek için eylem planı hazırlanmasını karara bağladığı ifade edildi.

Bu arada, AB Komisyonu’nun açıkladığı bir rapora göre de AB nüfusunun yüzde 15’inin sağlığa zarar verecek boyutta düzenli olarak alkol tükettiği bildirildi. AB’de kadına şiddet olaylarının yüzde 16’sında aşırı alkol görüldüğü, alkol kullanımın her yıl 60 bin çocuğun az kilolu doğmasına sebebiyet verdiği belirtildi. İstatistiklerde ayrıca, 19-25 yaşları arasında aşırı alkol kullanımın kadınlarda yüzde 10, erkeklerde yüzde 25 civarında ölüme yol açtığı da görüldü.
    Yeni Asya

• bence tamamen yasaklanmalı çünkü sınırı bilinmiyor adam zıkkımlanıyor karısını çocuğunu dövüyor çıkıyor trafiğe sürat yapıp masum vatandaşa vuruyor veya cinayet işliyor mahkemede çok alkollüydüm hatırlamıyor pişmanım ceza indiriminden yararlanıyor
  • http://www.magazinkeyfi.com/yazihv.asp?id=52523

Nursei İdiz başarılı bir sunucuydu. Kendi alışmş alkole, tedavi görmüş. Ama beni üzen tedavi görmüş birinin çocuğun alkole alışmaması için elinden geleni yapması gerekirken beraber alkol aldığıı haberi. Çocuğu ile beraber sarhoş olmak. Tedavi isteğe bağlı olduğuna göre zararını biliyor ama çocuğunu korumaya çalışmıyor. BM, Avrupa birliği çocukları alkolden korumak için çalışırken bir anne çocuğunu kendi içtiği mekana götürüyor. Nasıl bilinçlenecek toplum. Üzülmemek elde değil.
  • Alkole bağımlılığı bitirecek buluş
    06 Ocak 2011 / 21:47Şililli araştırmacılar alkole bağımlığı yüzde 90-95 oranında azaltan aşı üzerinde çalışıyor.

Şilili araştırmacıların alkol bağımlılığına karşı aşı üzerinde çalışıyor.

Alkolü sindiren bir enzimin üretimini etkisiz hale getirmeye yönelik aşının geliştirilmesinde çalışan araştırmacılardan Juan Asenjo, Asya toplumunun yaklaşık yüzde 20'sinin alkolün sindirilmesinde rol oynayan "aldehid dehidrogenaz" enziminden yoksun olduğunu, dolayısıyla alkol aldıklarında vücudun "tiksindirici bir tepki" gösterdiğini, bu durumun da alkol bağımlılığına doğal koruma sağladığını belirtti.

Bu örnekten yola çıkarak geliştirilecek aşıyla taşikardi, mide bulantısı gibi rahatsızlıkları artırmanın amaçlandığını belirten Asenjo, "aşı yardımıyla, tepkiler nedeniyle alkol alma isteğinin büyük ölçüde azalacağını" söyledi.

Alkol bağımlısı haline getirilen fareler üzerinde denenen aşının, alkolün yarı yarıya azaltılmasını sağladığını vurgulayan Asenjo, insanlarda alkol alımının azaltılmasının yüzde 90-95 olmasının hedeflendiğini belirtti.

Üzerinde çalıştıkları bir virüs yoluyla karaciğer enzimlerinde değişimlere yol açacak aşının, bağımlılık tedavisine kullanılan bantlar ya da ilaçlarla aynı biçimde işlediğini söyleyen Asenjo, ancak aşının etkisinin daha yüksek olduğunu belirterek, ayrıca bant ve ilaçların tüm hücreleri, aşının ise sadece karaciğer hücrelerini etkilediğine dikkati çekti.

Asenjo, 2012'de insanların katıldığı araştırmaların da yapılabileceğini vurguladı. AA

Bizim burada alkol içemeyenlerin içebilmesi için aşı yapmaya çalışanlar olursa hiç şaşmam.

• Bu da sevindirici. Geçmişin ünlü komedyeni

http://www.netpano.com/haber/3728/Alkol/Ba%C4%9F%C4%B1ml%C4%B1s%C4%B1/Sanat%C3%A7%C4%B1n%C4%B1n/Kurtulu%C5%9F/%C3%96yk%C3%BCs%C3%BC

Alkol Bağımlısı Sanatçının Kurtuluş Öyküsü

'Ağır' içiciyken alkol illetinden kendi iradesiyle kurtulmayı başaran Yalçın Menteş, “Daha önce maymun gibiydim, şimdi suratımın rengi bile değişti. Alkol uğruna birikimlerimin hepsi elimden uçtu gitti” diyor

Yalçın Menteş, çok önemli bir tiyatro oyuncumuz. 30 yıl bir tanker dolusu içki içtikten sonra hasta olduğunu kabul etmiş ve bu illetten kurtulmayı başarmış. 'Benim yaşadıklarım tüm gençlere ibret olsun' diyen Menteş, alkol kullandığı dönemleri lanetle anıyor, hatta anmak bile istemiyor. Ancak, kurtulduğunu da bağıra çağıra haykırmak istiyor bir taraftan. 'Benim babam da alkolikti' diyen Yalçın Menteş'in, 'Adsız Alkolikler' ile tanıştıktan sonra hayatı değişmiş. İki yıl önce oğlunun doğum gününde alkolü bırakan ünlü oyuncu 'Şimdi 25 Ekim, hem oğlumun hem de benim doğum günüm' diyor. Dibe vuran, tüm varlığını alkol uğruna harcayan Menteş'le samimi ve ders alınması gereken bir röportaj yaptık. Mutlu bir cumartesi geçirmeniz dileği ile…

Röportaj: Mezin Tanrıseven/Yeni Şafak

Alkol yaşı 13'e düştü deniliyor. Artıyor mu toplumda alkol kullanma oranı?

Doğru. Yapılan araştırmalar bunu gösteriyor. Alkol yaşı 13, madde bağımlılığı da 15'e düştü deniliyor, ama ben daha da aşağılara düştüğünü sanıyorum. Dışarı çıktığımız zaman maalesef çok genç yaştaki çocukların ellerinde alkol görüyorum. Bu beni çok üzüyor.

Bu kadar aşağıya düşmesinin nedeni ne olabilir?

Bizim çocukluğumuzda oyunlarımızı sokakta oynayabiliyorduk. Ama günümüz çocukları bu imkanı pek bulamıyor. Dört duvar arasında, bilgisayarın başında vakit geçirdiklerini görüyoruz. Tabii bu da aileyle kopukluk yaratıyor. Çocuklar aileden, toplumdan kopuk. Bu onlarda bir boşluk yaratıyor. İnsani ilişkilerimiz çok azaldı çocuklarımızla.

Sizin aranız nasıl oğlunuzla. Onu koruyabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Korumaya çalışıyorum. Çocukları zapt etmek çok zor.

Alkolle tanışmanız nasıl oldu?

14-15 yaşlarında maalesef alkol kullanmaya başladım.

Bu kadar erken yaşta başlamanız için neden neydi?

Arkadaş çevresi benimki. Şimdiki gençler arkadaşlarına çok dikkat etsin. Çünkü benim arkadaş çevremde alkole meyilli arkadaşlarım vardı.

BABAM DA ALKOLİKTİ

Anne-babanız bu durumu fark etmeyecek kadar mı uzaktı size?

Farkettiler tabii. Benim babam da alkolikti. Her gün içki içen bir adamdı. Annem fark ediyordu durumumu ve çok üzdüm onu.

Ne yazık ki bu konuda babanız size kötü bir örnek olmuş. Neden babanızın yolunu izlediniz?

O yaşlarda içkinin bu denli zararlı olabileceğini göremiyordum. İçkinin babama da verdiği zararı göremiyordum. Ben 30 yıl süreyle içtim. İlk 10 sene alışkanlık olduğunu fark edemedim. Alışkanlık haline geldiğini anlamıyordum. Sonra görevmiş gibi mecburmuşsun gibi içiyorsun. Çükü vücut duramıyor. Sabah kalktığınızda akşam kiminle içeceğim oluyorsunuz. Berbattı inanın.

İşinizi etkilemedi mi bu durum?

Ben sette alkol kullanmadım. İşim bittikten sonra içerdim. Ama içki masasına oturunca ben şu saatte kalkarım gibi bir öngörünüz olmuyor. Sete geç kaldığım oldu. Ama sette hiç içmedim.

O zamanlar alkolik olduğunuzu kabul etmiyor muydunuz, eşiniz ne diyordu mesela?

Hoş şeyler değil bunlar, ancak ben alkol kullanınca kişilik değiştirip vurucu kırıcı olmuyordum. Ama tabii ki içkinin verdiği etkiyle agresifleşiyordum.

Eşiniz terk etti sizi değil mi?

Evet. Ancak ben alkolü bıraktıktan iki üç ay sonra ayrıldık.

Neden, hep bunu beklemiyor muydu?

Yılların verdiği bir birikim vardı. O öfkesi geçmediği için gitti beni boşadı. Üç yıl kadar ayrı kaldık. Şu anda da tekrar beraberiz.

ŞİMDİ YENİ BİR HAYATA BAŞLADIM

Manevi olarak çok şey alıp götürmüş alkol sizden. Peki maddi olarak çok şey kaybettiniz mi?

Olmaz olur mu! Çok güzel şeyler kaybettim. Üç daire, bir dükkan, borsadaki değerli kağıtlarım gitti. Bir cipim ve tiyatroda dekoru taşıyan kamyonumu satmak zorunda kaldım. Birikimlerimin hepsini sattım.

Şu anda maddi olarak toparlanabildiniz mi biraz?

Yavaş yavaş toparlıyorum. Alkolü bıraktıktan sonra inanılmaz şeyler oldu. Bir kere hem iş sahasında olsun hem de özel hayatımda olsun güzel şeyler oluyor. Yavaş yavaş da maddi olarak toparlandım.

O dönemde masa muhabbeti yaptıklarınız nerede şimdi?

Şu anda etrafımda kimse yok. İçkiyi bıraktığım için kendi uzaklaşanlar da oldu. Benim uzaklaştırdıklarım da oldu. Ama şöyle bir gerçek var; içki içerken etrafımda olan insanlar gelip geçici dostluklar kurmuşlar benimle. Bu insanlar Yalçın Menteş ısmarladığı için geliyorlardı. Her akşam benim masamda konuk oluyordu. Şimdi alkolü bırakınca hiçbiri yok etrafımda.

Zor oldu mu bu probleminizi kabul etmek! Çünkü kabul etmezler genelde.

Ben doktor nezaretinde ya da hastaneye yatarak tedavi görmedim. Benim gibi alkoliklerle terapi yaparak alkolü bıraktım. Bu terapilere başlamadan önce hasta olduğumu bilmiyordum. Alkolizm de tansiyon gibi, kalp hastalığı gibi bir hastalıkmış. Bunu bir alkoliğe kolay kolay kabul ettiremezsiniz. Ben terapiye başladıktan sonra bunun şeker hastalığı gibi bir hastalık olduğunu gördüm.
    Ne kadar sürdü bu içinizdeki mücadele?

Yaklaşık 5 ay

Bu terapiye devam ederken alkol alıyor muydunuz?

Hayır hayır almadım. Ben adsız alkoliklerin terapisine katıldım. 1935 yılında iki Amerikalı kurmuş bu grubu. Bir senede Amerika'da 3 bin 600 grup olmuş, zamanla tüm dünyaya yayılmış. Ve ben de bu adsız alkoliklerin Moda grubunu buldum. Bir arkadaşım bir gün beni oraya götürdü. Yaklaşık bir 20 gün filan alkollü olarak gittim. Alkollü olarak katılabiliyorsunuz ama toplantılarda söz hakkı vermiyorlar. Ben bırakacağım tarihi kararlaştırmıştım. '25 ekim 2006 tarihinde bırakacağım' dedim. Benim oğlumun doğum günü. Doğum günümüz aynı olsun diye 25 Ekim'i tercih ettim ve bıraktım. Terapilere devam ettikten yaklaşık beş ay sonra ben bunun artık bir hastalık olduğunu ve tedavi edilebildiğini gördüm. Orada bırakmış arkadaşlar vardı. İki yıl 11 aydır alkolü bıraktım. Bugün içki içmeyerek kendimi tedavi ediyorum.

NEFES ALIP VERİŞİM BİLE DEĞİŞTİ

Sağlığınızda nasıl bir değişim hissediyorsunuz şimdi?

O zamanlarda çekilmiş fotoğraflarımla şimdiki fotoğraflarımı yan yana getirirseniz farkı anlarsınız. Daha önce maymun gibiydim, ama bugün baktığınızda suratımın rengi bile değişti. Nefes alıp verişim değişti. Fiziksel değişikliklerim hemen göze çarpıyor.

Bu camiada çok alkol kullanan var mı?

Aşikar kullanıyorlar. Bizim camianın yüzde 90'ı alkol kullanır. O yüzde 90'ın yüzde 90'ı da aynı zamanda madde kullanır. Özellikle biz sanatçılar göz önünde olduğumuz için bu gayet net biçimde benim tarafımda görülüyor. Ama toplumun her kesiminde bu oranın çok fazla olduğuna inanıyorum ben. Ama bizim camiamızda bol miktarda alkol ve uyuşturucu tüketildiğini gözlerimle gördüm ve yaşadım. Yani artık esrar diye adlandırdığımız o uyuşturucuyu bulmak bile o kadar kolay hale geldi ki… Şimdi burada röportaj yapıyoruz, bana müsaade edin 10 dakikada ben sokaktan bulup geleyim. Çok kolay.

Toplum olarak ne yapacağız?

Bunun zararlarını küçük yaşta çocuklarımıza anlatmalıyız. Bunun sonu mutlaka ölümle sonuçlanıyor. Yani bir uyuşturucu ve alkol bağımlısının hayatı normal yollardan bitmiyor. Yıllar içerisinde almış olduğu o alkol ve uyuşturucu vücudu öyle sinsice bitiriyor ki.

Adsız Alkoliklerin terapilerine katılıyor musunuz hala?

Katılıyorum. Bu Adsız Alkolikler her gün 18.30- 20.00 saatleri arasında dünyanın her yerinde aynı saatte toplanırlar. Çünkü buluşma saatleri içkiye başlama saatleridir. Özellikle denk getirmişler. İnsanlar içki içmeye başladıklarında toplanıp birbirimize terapi yaparız.

Çok genç yaştakiler de var mı aranızda?

Yaşları 25 olanlar var. Örneğin, yıllar önce Dallas'taki Suelin'e özenip içkiye başlayan bir hanım var.

ALKOL HAYATIMIN EN GÜZEL YILLARINI ÇALDI

Şişede durduğu gibi durmuyormuş değil mi?

Kendime çok kızıyorum. Zamanımı çok kaybettim. Hayatımın en güzel dönemlerini çaldı benden. Mesleğimde kariyer olarak çok farklı yerlerde olabilirdim. Kendime hak etmediğim şeyler yapmışım.

Bu yaşadığınız yanlışları topluma nasıl anlatıyorsunuz şimdi?

'Yolluk' oyununu alkolü bıraktıkan sonra yazdım. Bir şeyler yapmam lazımdı. Yaşadıklarımı sahnede anlatmam gerektiğini karar verdim. İki saat 15 dakikalık bir gösteri. Alkolün kişinin hayatını nasıl olumsuz etkilediğini anlatıyorum oyunda.

Elde var ne şimdi?

Ben şeker ve hipertansiyon hastasıyım. 27 yıllık şeker hastasıyım. Tansiyonum yükseliyor yürürken sendeliyorum. 'Yalçın Menteş alkole başlamış' diye haberler çıkıyor. Ben alkolü kendim için içmiyorum. Bu saatten sonra içmem artık. Bu saatten sonra geri adım atarak hayatımı kaydırmaya da niyetim yok. Ben kimse için değil kendim için içmiyorum. Bu iyi biline…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S 850 -- 1 Şubat 2011; 10:14:56 >

• Alkol Zehirlenmesi ve Koması

Aşırı alkol alımı sonucunda bilincin önemli ölçüde yitirilmesiyle ortaya çıkan alkol zehirlenmesi ve alkol koması acil tedavi gerektiren bir durumdur. Alkol zehirlenmesinin ilk aşamasındaki kişi yalnız bırakılmamalı ve otomobil kullanması engellenmelidir. Hastanın bilinci açıksa kusması sağlanarak henüz midede emilmemiş alkolün vücuttan atılabilir.

Alkol, merkez sinir sistemini etkilediğinden kandaki alkol miktarı arttıkça kişinin bilinci zayıflar, refleksleri yavaşlar, yürümede güçlük çekilir, konuşma peltekleşir, hareketler denetimden çıkar, uykuya eğilim ve sonunda koma meydana gelir. Hastanın nefesi yoğun şekilde alkol kokar, solunumu geniş ve derin, nabız düzensiz olabilir. Gözler kanlı, yüz kızarık ve terlidir. Hasta kusabilir ve bilinci açık olmadığından kusmuğu nefes borusuna kaçabilir.

Alkol komasındaki kişiye yapılacak ilkyardım, hastayı yan yatıramak ve kusma olasılığına karşı dikkatle izlemektir. Kusulanlar ağzın içinden boşaltılarak bunların solunum yollarına kaçması önlenmelidir. Hastanın temiz havada bol oksijen alması sağlanmalı, kış aylarında vücut sıcaklığı düşmüşse bir battaniyeye sarılarak ısıtılmalıdır. Alkol komasındaki kişi bu önlemler alındıktan sonra hastaneye götürülmelidir.

http://www.doktorumonline.net/mid/23/id/8/Alkol_Zehirlenmesi_ve_Komasi.htm

• S 850 herhalde arkadaşlar anlamışlardı, bence yeter bu kadar...
  • quote:

S 850 herhalde arkadaşlar anlamışlardı, bence yeter bu kadar...

Anladılar ama anladık demiyorlar.

Büyükler değil çocuklar korunuyor diyorlar. Neyden korunur insan, tehlikeden. Onlar da anladık yeter desinler de keselim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bu kadar kökten karşı çıkanlar mutlaka çocukluklarında ailesel veya bireysel problemler yaşayanlardır, ya babası çok içer annesini döverdi ya da çocuğu döverdi vs gibi, yoksa bir insanın böyle psikopatlık derecesinde bir maddeye karşı çıkması açıklanamaz. Herşeyin fazlası zarar, tepkinin bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 1 Şubat 2011; 10:33:42 >
  • Sevgili S 850, doğrudan size soracağım ve doğrudan sizin cevap vermenizi rica ediyorum;

Sorularım aşağıdakilerdir ve siz de bana istediğinizi sorabilirsiniz ki, kafama vurup vurmadığınızı birlikte anlayalım.

-Avrupa'da yaşadınız mı? Yoksa benim size "Ben yaşadım. Ne Hollanda'da ne de diğer Avrupa ülkelerinde alkol yasağı yoktur. Hatta görev başındaki polisler bile rahatlıkla şarap içebiliyor." demem sizi ikna eder mi?

-Bizde trafik kazalarında can kaybının nedenlerinden birinin alkol olmasına rağmen, Avrupa'da alkol tüketiminin bizden kat kat fazla olması, neden bu ülkelerde trafik kazalarındaki ölüm miktarını ve alkole bağlı ölüm miktarını bizdeki kadar artırmıyor?

-Ben hayatım boyunca (inanmayabilirsiniz, ama 3 yaşımdan beri) alkol tüketirim ve herhangi bir kazaya karışmadım, alkol alıp kavga çıkarmadım, alkol alıp bilincimi kaybetmedim. Anormallik bende mi, yoksa sizin bahsettiğiniz birçok şeyi anormal yapan bazı insanlarda mı?

- Sadece İstanbul'da 1 gün içerisinde 1 milyondan fazla insan alkol alırken, ortaya çıkan kavga, olay ve kazaların çıkış yerlerinin Etiler değil de sizin evin karşısındaki birahane olması size herhangi birşey çağrıştırmıyor mu?

-Kurban ve Ramazan Bayramı sırasında meydana gelen kazalarda ölenlerin sayısı, sizde hiç bu bayramları yasaklamak gerektiği hakkında biz izlenim yaratmıyor mu?

-Başta (zamanla belli ettiğinizin tersine) olayı dine çekmeyelim dedikten sonra, sunduğunuz tüm kaynakların dini referanslara sahip olması, sizce biraz anlamlı değil mi? Yani sizin de aslında tek referansınızın, hayatınız boyunca elinize bile almadığınız, hiçbir deneyiminizin olmadığı bir konuda sadece bir kitapta karşı çıkılıyor diye (ki bu kitabın kabul ettiği kendisinden önce geldiği iddia edilen diğer kitaplarda böyle bir yasak olmamasına rağmen) karşı çıkmanızda herhangi bir mantık var mıdır? (Bu konuda adam öldürme örneği tekrarı olmasın lütfen)

Tüm sorulara, ama özellikle son iki soruma doğru dürüst ve dinci bir yazardan kopyala yapıştır yapmadan cevap verebilirseniz, ben de kafama vurduğunuzu kabul ederim. Aksi halde, zaten mantık dışı olan, hayatında kullanmadığı, sadece dini öyle söylediği için kendini haklı hisseden, dünyadaki 5 milyardan fazla insanın yasak görmediği şeyin yasaklanmasını kendince haklı çıkardığını sanan insan olarak burada diğer kardeşlerinizle eğlenmeye devam edersiniz.

• Webbie ben S 850 olsam sana cevap verme gereğini bile duymazdım ama neyse s850'in bileceği iş.

quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Bu kadar kökten karşı çıkanlar mutlaka çocukluklarında ailesel veya bireysel problemler yaşayanlardır, ya babası çok içer annesini döverdi ya da çocuğu döverdi vs gibi, yoksa bir insanın böyle psikopatlık derecesinde bir maddeye karşı çıkması açıklanamaz. Herşeyin fazlası zarar, tepkinin bile.

Veya alkolden mağduru insanlarla empati kuruluyor.

• quote:

Bu kadar kökten karşı çıkanlar mutlaka çocukluklarında ailesel veya bireysel problemler yaşayanlardır, ya babası çok içer annesini döverdi ya da çocuğu döverdi vs gibi, yoksa bir insanın böyle psikopatlık derecesinde bir maddeye karşı çıkması açıklanamaz. Herşeyin fazlası zarar, tepkinin bile.

Benim babam içerdi. Diğer yazdıkların yok. Bir fiskesi yokdur. Sarhoşlara düşmanlığımda yok. Her zaman yardımcı olurum elimden geldiğince. Bak sana sarhoşlarla ilgili iyi bir olay anlatayım.

Bir arkadaşım Diyarbakırdan otomobil alır. İki arkadaş aracı alırlar ve batıya doğru sürerler. Malatyayı geçip Sivasa yaklaşırlar. Gece yarısı ve kış hava soğuk. Teker patlar. Aracın krikosu vardır. Ama bozuktur. Uzun bir süre beklerler. Geçen araçların hiçbiri durmaz. Muhtemelen çekinirler. Derken bir araç gelir durur. Araçtan şişeler ellerinde çıkan sarhoşlar bir yandan şarkı söylerler, diğer yandan krikolarını alıp tekeri değiştirirler çeker giderler. Bizim Dindar arkadaşlar kurtulmuşlardır. Nasıl hoşuna gitti mi? Ne doğruysa onu yazıyorum. Düşmanlık kin arama bende. Babam alkolikti ama onu çok severdim. Bu yüzden elimden gelince yardımcı olurum alkoliklere. Ama şunu da söyleyeyim yolda sarhoşlar kalsa kimse kolay kolay yardım etmez çekinir. Kardeş düşmanlığımdan yazmıyorum. Bak şuraya 18 yaş altı Dünya kadar ziyaretçi geliyor hala alkolün sosyal faydaları, muhabbeti övülüyor.

Ne istiyorsun diyorsan içmesin kimse deyip karışamam. Tavsiye edebilirim o kadar.Israr edememde. Bunaltamam. Yasaklansın da demedim. Gençler içmesin, alışmayan alışmasın. Nasıl tedbirler alınır diye konuşalım dedim. Hem içene yasaklanmasın, hemde yeni nesil için içki, alkol cazip gösterlmesin. Söylediğim budur. Bunun burada tartışılması için önce alkol içiyoruz ama zararlıdır görüşünün hakim olması gerek.

Alkol zararlıdır derken toplum sağlığı açısından zararlıdır görüşü hakim olmalı. Adam gibi içenle uğraşamayız. Toplum sağlığı için kullanılan alkol azalmalı. BM. Avrupa Birliği mücadele başlatmış alkole karşı ama ülkemizde ve forumda alkolun toplum sağlığını bozduğuna dair bir ortak düşünce oluşmadı. Niçin diye düşünüyorum. Yeşilayın sitesine giriyorum bomboş. Mücadele adına bir şey göremedim. Ne video var, ne film. Anlaşılıyor ki ülkemizde Yeşilay faaliyetleri sıfıra yakın. Alkolün toplum sağlığına zararı plduğuna hepimiz karar verirsek o zaman bir soru sorarız. Gençlerin alkole alışmaması için ne yapmalıyız diye. Bu soruyu sorunca, proje yapmak için düşününce içenler ve içmeyenler ortak noktada birleşeceklerdir. Birbirlerini anlayacaktır. Bu birliğe ihtiyacımız çok. Yoksa Nurseli İdiz in içmesi olayını buraya getirmem çok abes. Niye getirdin derseniz, keni zararnı çekmiş, evladıyla beraber içiyor haberi. Yani hatalardan drs alınmıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Saygılarımla.

• Mesajında ısrar etmem, bunaltmam, karışmam yazıyorsun ama iki gündür konuya saçma sapan linkler ve gereksiz tartışmalar katıyorsun, ne yani şimdi buraya koyduğun iki tane alkol öyküsü ile çocukları alkolden mi koruyacaksın? Bu işin platformu burası değildir.
  • quote:

Mesajında ısrar etmem, bunaltmam, karışmam yazıyorsun ama iki gündür konuya saçma sapan linkler ve gereksiz tartışmalar katıyorsun, ne yani şimdi buraya koyduğun iki tane alkol öyküsü ile çocukları alkolden mi koruyacaksın? Bu işin platformu burası değildir.

_AMADEUS_ arkadaşın ben sana içme dedim mi? Genel olarak derim tabii. Israr yok bizde. Alkolun zararlarından bahsetmem mi canını sıktı.

Bak burası her yaşa açık bir platform. 18 yaş üstü gelmiyor sadece. İçki ile ilgili bir siteye girdim geçen gün. İlk saydada iki şık vardı. 18 yaş tan büyüğüm ve küçüğüm diye. Adamlar 18 yaştan küçük olduğunu beyan edeni siteye almıyorlar. 18 yaş tan büyüğüm dese kontrol şansı yok. Niçin soruyorlar o zaman yaşın kaç olduğunu. Demekki kanuni olarak kendilerini koruyorlar. Siteye giren 18 yaş altı olursa bize yalan beyan verdi diye kendilerini koruyacaklar.

Bakın burası 18 yaş altına açık ve geçen günlerde alkolü öven bir konu açıldı. Bir arkadaş yaş sınırı konusunda yönetimi uyardı ve konu kapatıldı yaş sınırının olması yüzünden. Sevgili Bethrezene sorabilirsiniz.

Önceki sayfalarda var. Devlet gençliği alkolun zararlarından korumakla görevli. Burada bu yüzden alkol kullanmayı özendirici sözler kullanmak uygun değil. Hem yasal, hem etik açıdan.

Burada konu Alkol içenlere yasaklamalar geliyor mu gelmiyor mu? Gelen yasaklar varsa normal mi değil mi? Amerikada ve Avrupa Birliğinde , Birleşmiş Milletlerde sınırlamalar var mı yok mu?

Arkadaşlar az önce saydıklarımı tartışmak yerine gençleri özendirici bir şekilde için stres atın, kurtulan sıkıntılarda tarzı yazılar yazdılar. Alkolün sosyalleşme için çok önemli olduğu yazıldı.

Konuyu dine çekmeyin dedim madem alkol zararlı , lkokulu yasaklayan dininizde şu var bu da var vs gibi laflar yazıldı. Alkolve Medeniyetin beraberce kolkola gittiği gibi hiçbiryerde söylenmemiş sözler burada günışığına çıktı.

Bütün bunlar apaçıkken , siz bunları değilde benim alkolün toplum yapısını bozmasını, toplum sağlığını bozmasını açıklamamı eleştiriyorsunuz. Yukarıda açıkladım yapılması uygun olmayan herşey yapılıyor, yapılması gereken en doğru şey eleştiriliyor. Pes yani. Git evinde iç, meyhanede iç kardeşim bana ne. Beni ne ilgilendirir. Ama burada yasalara aykırı olarak översen meyhane de sosyalleşmeni, stres atmanı, sizde gençler hadi alkol başına dersen işte ben de o zaman bak işte içenlerin hali derim içim parçalanarak.

• quote:

bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin değil tabi

anadoluda bir çok insan 2 takım birden tutar, biri yerel biri istanbul takımı.
    diyarbakırlı, kastamonulu, hataylı bursa spor u tutmaz, ama her bölgeden binlerce insan psikopatlık derecesinde istanbul takımlarını tutar.
    fenerbahçe yenince siirtli de sevinir, işsiz bile olsa fenerbahçeli olduğu için kazanan tarafındadır o.
    hiç alakası olmasa da mutludur. belkide uzun süredir yaşamadığı tatmin duygusu yürüyüşünü bile değiştirir.
    kısaca artık güçlü bir kimliği vardır. yenen, kazanan, şampiyon...

biz buna muhafazakarlık diyoruz, yani güçlünün yanında yer alma. kim güçlü ise, maddi olmasa bile manevi tatmini beleşe sağlar.

bazı insanlar, milyonlarca insanın bir anda nasıl siyasi görüşlerini değiştirdiğini anlamadığını söylerler.
    ne yazık ki sebep bu!

eğer insan bir işten çıkar sağlanmadığı halde psikopatlık derecesinde o konuyu içselleştirmişse, bu kişisel tatmin ve kimlik meselesidir.

not:
    bu tür insanların, içeriğinden bağımsız, hakim otoritenin her dediğini sanki vahiymiş gibi savunduklarını ve savunacaklarını önceki yazılarımda belirtmiştim.
    şimdi otorite deseki ki internete mısır benzeri sansür geliyor, evet derler, bak bir sürü insanın internette hayatı kararıyor... (bkz. önceki mesajları)

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.