Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nanaka9

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertcanuA

quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Yaşım 40. Çocukluğumu düşünüyorum. 80 li yıllar... "Günümüzün gençlerinin hayal bile edemiyeceği kadar değişik bir ülkeydik." desem... belki de size abartı gibi gelebilir. Bakın o yıllardan birkaç örnek vereyim siz karar verin bulunduğumuz yerin hangi noktada olduğuna;

80 li yıllarda ve ondan önce, mahalle kahvelerinde, kafelerde, çay bahçelerinde bira satılırdı. Bildiğin kahvehanelerde yani. Önlerinde efes veya tuborg kasaları dizili olurdu kahvelerin. Bu kadar da değil, büfelerde sandviç yerken bira içebilirdiniz. Kebapçılarda lokantalarda, isteyen her türlü yeme içme işiyle uğraşan esnaf alkollü içki servisi yapabilirdi ve satardı yani.

Şimdi, bu manzara tıpkı avrupa ülkelerindeki hayat manzarasına benziyordu. Ve gayette normaldi aslında.

Anormal olan günümüzde geldiğimiz noktadır. İçki içmeyi zorlaştırmak, aynı zamanda içki içmeye cazibe kazandırmak anlamına gelmez mi? 4. Murat ın cellat timleri İstanbul sokaklarında bellerinde iplerle dolaşıp içki içeni yakaladı mı ipe çekiyordu, asıyordular adamları ya! Ama yine de önüne geçilemedi. Demek ki yöntem yanlıştı.

Şimdi ben, geçmişe ve günümüze bakıyorum da, ne tuhaf ya! Kardeşim zaten yasakladın kısıtladın daha ne istiyorsun? Geçen sene uludağa çıktık, oradaki bakkallarda içki satmayı yasaklamışlar. Yemin ediyorum, sarıalanda bira bulup içmenize imkan yok şu anda.

E şimdi bu kafa kafa mı be kardeşim? Uğraştığın şeylere bak ya. Sonra da isyan ederiz, niye geri kalıyoruz, niye avrupanın emrindeyiz abd nin ağzıyla hareket ediyoruz, diye...

E sen bu kafayla ne olacağını nereye varacağını düşünüyordun yani?

gerçekten doğru ve aslında bunu anlaşılmaz hale getiren ve onlara da yaptırtan şeyin temeli başkasının yerine düşünmek Allahla kul arasına girmek hangi toplumda Allahla kul arasına girilirse ilerleme refah azalır ümmetçiler artar köküne kadar haklısınız daha ileride olmamız gerekirken geçmiş karanlık dönemlere dönmek için insanlar birbiriyle yarışır hala geldi tutuculuğu daha doğrusu buna tutuculukta denmez ama insanlar moda sanmaya başladı

mustf9 arkadaşımızın iletisinden 1980 li yıllarda içki lobisinin ne kadar güçlü olduğunu anlıyorum.

İçki lobisinin güçlülüğü değildi yaşananlar...

Ben de 37 yaşındayım ve o yılları biliyorum.
    Güzel tarafları da vardı o yılların, kötü tarafları da.

Kimse kimsenin içtiği alkole karışmazdı.
    Arkadaşın yazdığı gibi kahvelerde bira bulunurdu.

Sokaklarda içip içip, sarhoş olup etrafa saldıranlar da yoktu.
    Çünkü o yıllarda büyük şehirler bu kadar bozuk değildi. Göç azdı.

Marlboro, Camel gibi firmalar otomobil sporlarına sponsor olurlardı. İskender Atakan'ın renkleri kırmızı beyaz idi,

İlkokul 1. sınıfta okurken, ikinci dönemde Bornova'da okula yürüyerek tek başıma giderdim. Başıma hiçbir şey gelmedi, kimsenin de gelmezdi.
    Ama bugün aynı Bornova'da ilkokul 4'e giden yeğenimi bakkala gönderirken çekiniyoruz.
    Komşularımızı tanırdık, sokak arkadaşlarımız vardı.
    Okuldan gelince çantayı kapıdan içeri atar, önlüğümüzü çıkarır, hemen sokağa çıkardık, güneş batınca eve giderdik.

Ama uçaklarda ve otobüslerde sigara içilebiliyordu.
    Başkalarını sigara dumanınızla boğabiliyordunuz.
    Neredeyse herkes sigara içiyordu. Kullanmayanlar pasif içici idi.

Geriye gittiğimiz alanlar da var, sigara yasağı gibi çağdaş uygulamalar da.

Kimse bana alkol satılmasının zorlaştırılmasını savunmasın.
    18 yaşından küçüklere satılmaması mantıklı
    İlanlara sınırlandırma getirilmesi mantıklı.
    Ama alkol satacak bakkalı engellemek, ruhsat vermemek gericilikten başka bir şey değil.
    İsteyen bakkalından alır, evinde içer. Kimseye rahatsızlık vermedikten sonra kime ne...

Ben 40 yaşında bir istanbullu olarak 1978-1980 yılları arasında gördüğüm cinayetleri anlatsam şaşar kalırsın.
    Büyük şehirlerin göçlerden sonra bozulduğu konusunda sana katılıyorum.

1978-1980 dönemi Türkiye tarihinde gerçekten çok kötü bir dönemdi.
    Kuzenim Ege'de üniversitede okuyordu ve sınıfları taranmıştı.

Üniversite lojmanlarında oturuyorduk ve üniversiteden kaçan göstericiler lojmanların bahçelerine doğru kaçmıştı. Panzerler falan gelmişti lojmanlara. Hayal meyal hatırlıyorum. Kaçarken silahları falan bahçelerin aralarına atmışlar, sonra polisler toplamış, annem anlatmıştı.

Babam emekli öğretim üyesi, 1980 yılında, 40 yaşında prof olmuştu.
    Üniversitedeki öğretim üyelerinin orta bir görüşte olma ihtimalleri bırakılmamıştı.
    Ya komünistsin ya da faşistsin. Ortası yok.
    Kampüse girerken bile sağcılar sağ taraftan, solcular sol taraftan girermiş. Böyle salak bir dönem.

Doç veya Prof olunması için kurullarda görüşülürken eller adayın sağcı veya solcu olmasına göre kalkarmış. Babam da buna isyan edenlerdenmiş. Çok haksızlık yapılmış. Ve ne yazık ki çok kan akmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 27 Temmuz 2011; 18:20:18 >

• quote:

quote:

quote:

Yaşım 40. Çocukluğumu düşünüyorum. 80 li yıllar... "Günümüzün gençlerinin hayal bile edemiyeceği kadar değişik bir ülkeydik." desem... belki de size abartı gibi gelebilir. Bakın o yıllardan birkaç örnek vereyim siz karar verin bulunduğumuz yerin hangi noktada olduğuna;

80 li yıllarda ve ondan önce, mahalle kahvelerinde, kafelerde, çay bahçelerinde bira satılırdı. Bildiğin kahvehanelerde yani. Önlerinde efes veya tuborg kasaları dizili olurdu kahvelerin. Bu kadar da değil, büfelerde sandviç yerken bira içebilirdiniz. Kebapçılarda lokantalarda, isteyen her türlü yeme içme işiyle uğraşan esnaf alkollü içki servisi yapabilirdi ve satardı yani.

Şimdi, bu manzara tıpkı avrupa ülkelerindeki hayat manzarasına benziyordu. Ve gayette normaldi aslında.

Anormal olan günümüzde geldiğimiz noktadır. İçki içmeyi zorlaştırmak, aynı zamanda içki içmeye cazibe kazandırmak anlamına gelmez mi? 4. Murat ın cellat timleri İstanbul sokaklarında bellerinde iplerle dolaşıp içki içeni yakaladı mı ipe çekiyordu, asıyordular adamları ya! Ama yine de önüne geçilemedi. Demek ki yöntem yanlıştı.

Şimdi ben, geçmişe ve günümüze bakıyorum da, ne tuhaf ya! Kardeşim zaten yasakladın kısıtladın daha ne istiyorsun? Geçen sene uludağa çıktık, oradaki bakkallarda içki satmayı yasaklamışlar. Yemin ediyorum, sarıalanda bira bulup içmenize imkan yok şu anda.

E şimdi bu kafa kafa mı be kardeşim? Uğraştığın şeylere bak ya. Sonra da isyan ederiz, niye geri kalıyoruz, niye avrupanın emrindeyiz abd nin ağzıyla hareket ediyoruz, diye...

E sen bu kafayla ne olacağını nereye varacağını düşünüyordun yani?

gerçekten doğru ve aslında bunu anlaşılmaz hale getiren ve onlara da yaptırtan şeyin temeli başkasının yerine düşünmek Allahla kul arasına girmek hangi toplumda Allahla kul arasına girilirse ilerleme refah azalır ümmetçiler artar köküne kadar haklısınız daha ileride olmamız gerekirken geçmiş karanlık dönemlere dönmek için insanlar birbiriyle yarışır hala geldi tutuculuğu daha doğrusu buna tutuculukta denmez ama insanlar moda sanmaya başladı

mustf9 arkadaşımızın iletisinden 1980 li yıllarda içki lobisinin ne kadar güçlü olduğunu anlıyorum.

bu kadar sığ bakma olaylara sence bunu sadece içki konusunda mı söylüyo adam aslında devrin özgürlüklerin ne denli geri gittiğini anlatıyo bi örnek vererek hem hadi senin dediğin gibi ben kendi görüşümü yazamayacaksam neden foruma üyeyim ki ?

• çoğu yerde gece 11 den sonra içki satışı yasak
    içki fiyatları anormal pahalı gerçi ne ucuz ki
    sanki bizim din de en büyük günah içki içmek
    kul hakkı yemek, haram yemek de günah, ama bunları kaale alan yok
    bir gün kıyamet koptuğunda da dünyada her dinden insan olacaktır. müslüman da olacaktır, hristiyanda, yahudi de
    ama bunlarından 1 kişi bile iman sahibi olmayacaktır, sadece muhafazakar gözüküp, diğer günahları işleyceklerdir.
    bu kişiler tanrı adına ibadet etmeyeceklerdir. Kişisel çıkarları için ibadet yerlerine gideceklerdir, kişisel çıkarları için dini kullanacaklardır en büyük azabı onlar çekeceklerdir
    kalbiniz temiz olsun, gerisini merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

çoğu yerde gece 11 den sonra içki satışı yasak
    içki fiyatları anormal pahalı gerçi ne ucuz ki
    sanki bizim din de en büyük günah içki içmek
    kul hakkı yemek, haram yemek de günah, ama bunları kaale alan yok
    bir gün kıyamet koptuğunda da dünyada her dinden insan olacaktır. müslüman da olacaktır, hristiyanda, yahudi de
    ama bunlarından 1 kişi bile iman sahibi olmayacaktır, sadece muhafazakar gözüküp, diğer günahları işleyceklerdir.
    bu kişiler tanrı adına ibadet etmeyeceklerdir. Kişisel çıkarları için ibadet yerlerine gideceklerdir, kişisel çıkarları için dini kullanacaklardır en büyük azabı onlar çekeceklerdir
    kalbiniz temiz olsun, gerisini merak etmeyin

Çok güzel bir açıklama, kesinlikle katılıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

...1978-1980 dönemi Türkiye tarihinde gerçekten çok kötü bir dönemdi.
    .....Üniversite lojmanlarında oturuyorduk ve üniversiteden kaçan göstericiler lojmanların bahçelerine doğru kaçmıştı. Panzerler falan gelmişti lojmanlara. Hayal meyal hatırlıyorum. Kaçarken silahları falan bahçelerin aralarına atmışlar, sonra polisler toplamış, annem anlatmıştı.
    .....
    Kampüse girerken bile sağcılar sağ taraftan, solcular sol taraftan girermiş. Böyle salak bir dönem.
    .... Ve ne yazık ki çok kan akmış.
    Yukarıya almadığım kısımlarda da çok sayıda değerlendirme yanlışı var benim görüşlerime göre, ama yukardakilerde çok daha barizler;

Yanılıyorsunuz, o dönem ulusun toptan sorguladığı-sorular sormaya başladığı, iyinin-kölenin ayrıştığı, ve kendi düzeyince yaşamın içinden cevaplar bulmaya çalıştığı Cumhuriyet tarihinin tek dönemidir.

Yanılıyorsunuz, veya yanlış hatırlıyorsunuz, o olayda polis 1 tek silah bile ele geçiremedi. Anneniz büyük olasılıkla ne oluyor diye bir polise sormuştur ve o poliste kendince açıklamıştır ve annenizde size nakletmiştir polisin dediklerini!
    O dönemde yetişenlerle sonra yetişenler arasındaki farkı görmek isterseniz; O dönemde yetişenler annelerine şu soruları da sorarlardı;

1) Olaydan sonra silah ele geçtiği kesin mi? Gazetelerde ele geçen silahlar yayınlandılar mı? Seri numaralarını gazeteciler önceden başka yerlerde ele geçenlerle karşılaştırdılar mı? Yani bu silahlar o olayda mı ele geçirildiler kesin olarak?
    Sizin bahsettiğiniz olayda 1 tane silah bile bulamadı polis.( hadi belki 1 tane bulmuşlardır belki deyim hatırınız kalmasın )

2) Olaydan sonra Üniversite Senatosu Polisin tutumunu çok ağır şekilde suçlayan zehir zemberek bir açıklama yayınladı, terbiyeli TC Üniversiteleri tarihinde görülmemiş ağırlıkta bir bildiridir! Bunu okumuşmuydunuz? Peki Polisin bazı Fakültelere girip " Ulan bu gominizleri siz yetiştiriyorsunuz " diye özellikle Profesörleri tekme tokat dövdüğünü hatırlıyormusunuz? Bunlar o dönemin gazetelerinde yazılan bilgiler.

3) Hatırlamıyor olabilirsiniz ama bahsettiğiniz olaydan çok değil 10-15 gün önce Ecevit Hükümeti gitmiş, ve bilmem kaçıncı meşhur Milliyetçi Cephe kuruluyordu. MC'ye yaranmayı marifet sayan, terfi etmeye meraklı bir polis amirinin bu olayda rolü olabileceğini hiç düşündünüz mü? ( olayda yaralanan 8-10 kişinin hepsi polis tarafından açılan ateşle yaralandılar, o zamanki mahkeme kayıtlarını incelerseniz görürsünüz. ) Buna karşın bir tane bile silahla yaralanmış polis yoktur.

4) Haksızlık ve adaletsizlik o kadar belliydi ki TC Mahkemeleri bile polisin yakaladığı sanırım 400 civarında kişiyi 1 gün içinde serbest bırakmak zorunda kaldılar. O davadanda çok az sayıda kişi çok az cezalar aldı.

Hatırladıklarınızı yazmak doğal hakkınız ama bence yargılarınızı yazarken daha dikkatli olmanız uygun olabilir.
    Kampüse sağcılar sağdan solcular soldan girerdi ise galiba espri olmalı, hiç duymadım böyle bir şey.

Tabii o dönem devam etseydi bugünkü gibi içki yasaklayan, gericileşen bir ülkede mi yaşıyor olurduk yoksa Avrupa birliğine girmiş bir sürü sorununu halletmiş bir ülkede mi yaşıyor olurduk ayrı bir tartışma konusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

...1978-1980 dönemi Türkiye tarihinde gerçekten çok kötü bir dönemdi.
    .....Üniversite lojmanlarında oturuyorduk ve üniversiteden kaçan göstericiler lojmanların bahçelerine doğru kaçmıştı. Panzerler falan gelmişti lojmanlara. Hayal meyal hatırlıyorum. Kaçarken silahları falan bahçelerin aralarına atmışlar, sonra polisler toplamış, annem anlatmıştı.
    .....
    .... Ve ne yazık ki çok kan akmış.
    Yukarıya almadığım kısımlarda da çok sayıda değerlendirme yanlışı var benim görüşlerime göre, ama yukardakilerde çok daha barizler;

Yanılıyorsunuz, o dönem ulusun toptan sorguladığı-sorular sormaya başladığı, iyinin-kölenin ayrıştığı, ve kendi düzeyince yaşamın içinden cevaplar bulmaya çalıştığı Cumhuriyet tarihinin tek dönemidir.

Yanılıyorsunuz, veya yanlış hatırlıyorsunuz, o olayda polis 1 tek silah bile ele geçiremedi. Anneniz büyük olasılıkla ne oluyor diye bir polise sormuştur ve o poliste kendince açıklamıştır ve annenizde size nakletmiştir polisin dediklerini!
    O dönemde yetişenlerle sonra yetişenler arasındaki farkı görmek isterseniz; O dönemde yetişenler annelerine şu soruları da sorarlardı;

1) Olaydan sonra silah ele geçtiği kesin mi? Gazetelerde ele geçen silahlar yayınlandılar mı? Seri numaralarını gazeteciler önceden başka yerlerde ele geçenlerle karşılaştırdılar mı? Yani bu silahlar o olayda mı ele geçirildiler kesin olarak?
    Sizin bahsettiğiniz olayda 1 tane silah bile bulamadı polis.( hadi belki 1 tane bulmuşlardır belki deyim hatırınız kalmasın )

2) Olaydan sonra Üniversite Senatosu Polisin tutumunu çok ağır şekilde suçlayan zehir zemberek bir açıklama yayınladı, terbiyeli TC Üniversiteleri tarihinde görülmemiş ağırlıkta bir bildiridir! Bunu okumuşmuydunuz? Peki Polisin bazı Fakültelere girip " Ulan bu gominizleri siz yetiştiriyorsunuz " diye özellikle Profesörleri tekme tokat dövdüğünü hatırlıyormusunuz? Bunlar o dönemin gazetelerinde yazılan bilgiler.

3) Hatırlamıyor olabilirsiniz ama bahsettiğiniz olaydan çok değil 10-15 gün önce Ecevit Hükümeti gitmiş, ve bilmem kaçıncı meşhur Milliyetçi Cephe kuruluyordu. MC'ye yaranmayı marifet sayan, terfi etmeye meraklı bir polis amirinin bu olayda rolü olabileceğini hiç düşündünüz mü? ( olayda yaralanan 8-10 kişinin hepsi polis tarafından açılan ateşle yaralandılar, o zamanki mahkeme kayıtlarını incelerseniz görürsünüz. ) Buna karşın bir tane bile silahla yaralanmış polis yoktur.

4) Haksızlık ve adaletsizlik o kadar belliydi ki TC Mahkemeleri bile polisin yakaladığı sanırım 400 civarında kişiyi 1 gün içinde serbest bırakmak zorunda kaldılar. O davadanda çok az sayıda kişi çok az cezalar aldı.

Hatırladıklarınızı yazmak doğal hakkınız ama bence yargılarınızı yazarken daha dikkatli olmanız uygun olabilir.
    Kampüse sağcılar sağdan solcular soldan girerdi ise galiba espri olmalı, hiç duymadım böyle bir şey.

Tabii o dönem devam etseydi bugünkü gibi içki yasaklayan, gericileşen bir ülkede mi yaşıyor olurduk yoksa Avrupa birliğine girmiş bir sürü sorununu halletmiş bir ülkede mi yaşıyor olurduk ayrı bir tartışma konusu.

Hocam, o dönemde 5-6 yaşlarında idim.
    Benim aklımda kalanlar bunlar, doğruları belki vardır, yanlışları da öğrenmekten onur duyarım.

Ama benim şu anki aklımla kafamda düşünebildiğim, o dönemde çok haksızlıklar yapıldığı.
    Ve düşündüğüm ne yazık ki insanların kutuplaştırılmaya çalışıldığı ve üzüldüğüm iki taraftan da giden canlar.

Darbe öncesindeki yıllarda polisin tutumunu kimse savunamaz. 1977 yılındaki Taksim'deki kanlı 1 Mayıs vs.
    Darbe sonrasında mahkemelerin ne kadar insafsızca ve insanlığa aykırı kararlar verdiğini biliyorum.
    Gereksiz ve anlamsız tutuklamalar, yapılan uygulamalar.
    Giden canlara çok yazık.

Saygılarımla...

• Mesele alkolün yasaklanıp yasaklanmaması değil Türkiye'de,yasaklanmasının saçma olduğu yerlerde yasaklanması.Bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Ya arkadaş bu konuya giriyorum çıkıyorum, hep aynı konular. Neyin mücadelesini veriyorsunuz?
    ...

Evrensel bir doğru var: Alkol "iyi" ve "keşke çocuklarım da içse" gibi kavramlarla anılacak bir şey değildir.
    İçen içer, içmeyen içmez.
    İçen içmeyene, "niye içmiyorsun" , içmeyen de içene " içmesene kardeşim" deme hakkına sahip değildir.Eğer bunları diyen varsa, O kişinin; psikosomatik,mimetik,psişik bozuklukları vardır. Tedavi görmesi gerekir.

Senle toplum nedir, devlet nedir, ne işe yarar gibi konuları tartışmak daha doğrusu sana anlatmak gerekiyor.

İsteyen istediği yapsın şeklindeki görüş daha yeryüzünde vuku bulmamıştur.

Sen o zaman Amsterdama bi gitte bulmuş mu bulmamış mı görürsün..Başkasına zarar vermedikçe isteyen istediğini yapar..Yok ben buna karşı olurum dersen;Tacikistan camiye 18 yaşından küçüklerin girmesini yasakladığı zaman hiçbişey diyemezsin..Bu yasa geçti onlarda..Demekki neymiş 18 den küçükler camiye gidemezmiş..Senin zihniyetindeki insanlar işte böyle insanlardır.Hani kimilerine göre alkol yasağını sen kendince değerlendiriyorsun ya,cami yasağınıda onlar böyle değerlendirmiş.Bencede çok güzel bişey yapmışlar..Hani işimize gelen yasakları savunucaz ya..Böyle sizin gibi düşününce çok güzel oluyormuş gerçekten..

Eski mesajları okumadığın belli Hollanda da alkole karşı ne gibi yasaklar uygulanıyor aç bir bak.

içkiye yasak olmayan ülke elbette y ok ama abartısından bahsediyoruz biz burda, hollandaya 6 kere gitmiş biri olarak insanların festivallerde, ellerinde aynen arkadasında paylaştığı gibi biralar ile dolaştıkları ayrıca her 1 km lik alanda en az bir bar olduğunu ve her restorantta ( müslüman restorantlar hariç) her saat her dakika içikinin serbest olduğunu yaşıyarak gördüm :) ha 15 yaşında çocuk elbette gidip alamıyor içki orası ayrı... ama tutupta üniversiteli adamada içki yasağı getirtmiyor...

• Bilemiyorum Wikinin ingilizce sayfasına bu not düşülmüş. Bazı eyaletlerde dışarıda alkol tüketimini yasakladığı ile ilgili...
  • Hollanda'ya ben de bir kaç kez gittim. Gittiğim yerlerinde sadece tren istasyonlarında "alkol yasak" tabelasını gördüm(resmini de çektim üstelik). Onun dışında yasak olan hiç bir yer görmedim. Hele cafelerde bebelerinin yanında bile velileri rahatlıkla alkol tüketiyorlardı. Sokakta da bira içen çok gördüm.
  • İçiyorum.
    Ama fazla değil
    Bana kalırsa kimse elini ulaştırmasın.
    Sigara-alkol

ama kimsenin ... yemez.
  • quote:

Evet yeni yeni yasak kapsamı artırılıyor.

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=HaberYazdir&ArticleID=1065160

sizce metroda içkiyi yasaklamak gerçekten, yasak kapsamını artırmak mı oluyor? ayrıca haberi okuduysanız sadece 2-3 şehirde uygulanacagı söleniyor.

• ABD'deyim. Burada metroda içemezsiniz.
  • Sokakta, metroda, trende vs. alkol icilmesi hos karsilanmiyor (avrupada da böyle) ki ben de bu yasagin yanlis oldugunu düsünmüyorum. Kokusu rahatsiz edebiliyor böyle durumlarda tipki sigara gibi.

Ancak icki icmek zararli demek biraz abese kaciyor. Kendini bilen bir insan icin alkol zararli degildir. Sunu da unutmamak gerek, icki icmek illa kör kütük sarhos olmak demek degil. Adam gibi icilir, icmesini bilenler de vardir. Alkollu araba surme durumu da bastan hatali, kendini bilen bir insan ne kadar sarhos olursa olsun arac kullanmaz zaten. prensip edinmistir bunu. Alkolu yasaklarsin, kendini bilmeyen insan bu sefer uykusuz kullanir, elinde sigarayla kullanir, cep telefonuyla mesaj yazarken kullanir. Böyle bahaneler anlamsiz.

Ben sahsen alkolden pek hazetmiyorum, ama ben sevmiyorum ya da tüketiminin yanlis olduguna inaniyorum(ki inanmiyorum) diye bu tarz yasaklar gelmesi sacma olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 11 Kasım 2011; 13:02:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

ABD'deyim. Burada metroda içemezsiniz.

Ha, zaten Türkiyede metroda içiliyor ya!

Türkiyede metroyu geçtik halktan uzak dağbaşında orman kenarında tenha yerlerde bile içirmiyor polis. Metroda içmeye kalksan herhalde linç ederler.

Yani avrupa veya amerikada içki normal birşeydir. Bizde çoğu kesim öcü gibi yaklaşıyor. Tabi bu durum da bizim alışkanlığımızdır. Boş şeylerle uğraşmayı severiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

ABD'deyim. Burada metroda içemezsiniz.

(Genele)

Vazgeçin artık şu ülkede şu yerde içki içilmiyor demekten Ciddi söylüyorum

Her seferinde verilen örnekler çok uç örnekler, 2 saniye düşünen kimseyi ikna edemez.
  • Bilmiyorum hala var mı ama trenlerimizde, yemekli vagonlarda içki satışı yapılıyordu; bu ülkede...

@besttrr
    Evet, bu bir adımdır. İçkinin daha da yasaklandığının bir somut işareti...
  • İçki içmek anormaldir zaten. Su, süt, ayran, meyve suyu, çay, kahve gibi çeşit çeşit içeceğin olduğu yerde iğrenç tadı olan o alkolü içmek bana saçma geliyor :) İçenlere karışmam o ayrı.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.