Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben içerim ve bana karışılmasını istemem.Ancak son yıllarda birileri kendi isteklerini dayatıyor.Eskisi gibi rahat değil.Ben içki alamıyorsam benim özgürlüğüm kısıtlanıyor demektir.Çocuk falan bahanesi beni ilgilendirmez.Ailesi çocuğa sahip çıksın bu durumdan bana ne?
    Televizyonda oynayan türk filimleri bile sansürleniyor.Kemal sunalın filimlerini orjinal haliyle izledim şimdi sansürlenmeyen yeri kalmadı.Bunu yapınca ne oldu?Yeni nesil benim zamanıma göre çok daha düzgün mü yetişti?90'lı yılların çocuklarından bin beterler.
  • heryerde için ama sarhoş olamyın b****k yermi yemez bizimmillet illa zilzurna içer sonra metroya bi binersiniz 4 tane ayyaş başka kimse yok adama baksan kaşınn üzerinde gözün var diye bişi yapabilir kafa yerinde değillki heryerde içelim deyen arkadaşlara diyorumki ilerde ayyaşın biri karınıza-çocuğunuza laf atar saldırır bişi yapar ozamanda savunsanıza özgürlüğü

özgürlük bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter
  • 1- Alkol almak (direksiyona geçip araba kullanmaya kalkmadığı, çevresindeki başka insanların beden veya ruh sağlığına zarar verecek davranışlar sergilemediği sürece) kimsenin kendisinden başkasını ilgilendirmez.
    2- Bilimsel olarak zararları ve faydaları tespit edilmiştir, tercih meselesidir.
    3- Sigara ile aynı kategoride değerlendirilemez, Sigara çok daha ciddi bir bağımlılıktır, çok daha zararlıdır, çok daha ciddi bütçesel problemlere neden olur.
    4- Toplu ulaşım araçlarının bazılarında içilebilir olmalıdır ama belli bir miktarın üstüne izin verilmemelidir.
    5- Sokakta içilmesini ben de uygun bulmuyorum.
    6- Evimin bahçesine de kimsenin karışmasını uygun bulmam.
  • İçkide ötv olduğu sürece toplumca bir tabu,kötü birşey olarak görülmeye devam edecektir. Bira 1 tl olsa toplumda içenlerin sayısı artacağından aynı sigara gibi normal karşılamaya başlayacaklardır. Bana göre gazoz neyse birada o. İçindeki %5lik alkolün hesabını yapmak kadar yobazlık yoktur. İnsan ağır sarhoş olmadıkdan sonra bilinci yerindedir.Çevreye de zarar vermez. Çevreye zarar veren varsada o ayıkkende zarar veriyordur. Ağır bir sarhoşluk için 7-8 bira içmek gerekir. Onu da içebilen insan varmıdır bilmiyorum. Bir 35liğin içinde 150ml alkol var yaklaşık bu da 6 şişe biraya denk. Rakı vodka tamam da biraya niye sınırlama getirilir anlamıyorum. Kimse bira içip de siroz olmaz.
  • http://haber.gazetevatan.com/Haber/424999/1/Gundem

İşte güvendiğiniz bir kişi alkol alıyor ve sonuç.

Dünya

17.01.2012 17:18

Ses kaydı yayınlandı: Kaptan sarhoş!

Eda BERKBAYRAK/MİLANO, (DHA)
    İTALYA’nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından kayalara çarparak batan Costa Concordia cruise gemisinin kaptanı Francesco Schettino’nun sorgulaması devam ederken, kaza anına ait ses kayıtları da yayınlandı.

Schettino’nun kaza ardından Livorno Liman Başkanlığı’ndan Gregori De Falco ile yaptığı konuşma kaydında Schettino’nun konuşma şekli "sarhoş" iddialarını güçlendirdi. Gemiden kurtulan yolculardan bazıları, kaptanın kaza sırasında barda içki içmekle meşgul olduğunu, kazanın hemen ardından da gemiden ayrıldığını iddia etmişti.

Kayıtların Gregori De Falco ile kaptan Francesco Schettino arasında yerel saatle 01.46’da yapıldığı açıklanırken, kaptanın konuşmaları anlama güçlüğü çektiği ve peltek konuştuğu dikkat çekti.

Schettino’nun cep telofonu aranarak yapılan konuşma dökümü şöyle;

De Falco: Ben Livorno’dan Falco. Kaptanla mı konuşuyorum?
    Schettino: (bir süre sessizlikten sonra) Evet,
    De Falco: Kaptan mısınız, isminizi söyleyin lütfen.
    Schettino: Evet, evet, ben kaptan Schettino.
    De Falco: Dinle Schettino. Gemide çok insan var. Şimdi hemen gemiye dönün ve kaç kişinin olduğunu söyleyin bana. Açık mı? Bu konuşmayı kaydediyorum kaptan Schettino.
    Schettino: (oldukça peltek bir şeklideve kısık bir sesle) Şimdi...
    De Falco: (ses tonununu yükseltip) Kaptan, yüksek sesle konuşun.
    Schettino: (yine az anlaşılır bir şikilde) Şu anda, gemi yan yattı.
    De Falco: (Ses tonu giderek yükseliyor)Biliyorum. Hemen gemiye dönün ve ne olduğunu, kaç kişi olduğunu söyleyin. Kaç çocuk ve kadın olduğunu, kategorize ederek bana kesin rakam verin. Anladınız mı? Bakın siz kendinizi gemiden kurtarmış oabilirsiniz ama inanın ben hayatı size zehir ederim. Hemen gemiye dön.
    Schettino: Ben burada aşağıdayım, acil durum yönetiyorum.
    De Falco: Ne yapıyorsun orada? Hemen gemiye dön. Bu bir emirdir. Şu anda kumanda bende. Hemen gemiye dön ve tahliyeyi yönet. Halihazırda ölenler var.
    Schettino: Kaç kişi?
    De Falco: (bağırmaya başlıyor) Kahretsin. Bunu senin bana söylemen lazım. Ne yapıyorsun, eve mi gidiyorsun? Hemen gemiye dön. Hemen, şimdi.
    Schettino: İkinci kaptan Dimitri de benimle.
    De Falco: Onu da al ve gemiye dön. Hemen kaç kişi olduğunu ve neye ihtiyaç duyulduğunu bildir. Açık mı? Hemen şimdi.
    Schettino: Tamam, gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 18 Ocak 2012; 0:33:32 >

• Gemilerde vardiya usulü vardır, adam dümendeyken kazayı gerçekleştirse hep beraber diyelim içkinin suçu, ama gemidesiniz diye yemeden içmeden 24 saat çalışmıyorsunuzki, bunun 2. kaptanıda var, aslında bunları konuşmak için erkende sayılır, kaptan görev saati içinde ise alkol değerlendirmeye alınır.
  • Kararında ve keyifle içiniz
  • nekadar yasak okadar tatlı yaradılış geregi yoksa şeytan bizi nasıl yoldan çıkarabilirdi.
    sanırım en dindar geçinen konya alkolün ve fuhuşun bir numara oldugu il hesap ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yugams

nekadar yasak okadar tatlı yaradılış geregi yoksa şeytan bizi nasıl yoldan çıkarabilirdi.
    sanırım en dindar geçinen konya alkolün ve fuhuşun bir numara oldugu il hesap ortada.

Alkolün en çok tüketildiği yer Trakya bölgesi değil miydi ? Yanlış mı hatırlıyorum
  • Yinemi bamyaAAAAa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah.

quote:

Orijinalden alıntı: yugams

nekadar yasak okadar tatlı yaradılış geregi yoksa şeytan bizi nasıl yoldan çıkarabilirdi.

Alkolün en çok tüketildiği yer Trakya bölgesi değil miydi ? Yanlış mı hatırlıyorum

Alıntıları Göster
    Böyle bir tablo var ama alkol tüketimi ile ilgili değil. Zaten alkol tüketimini konu almadığını İstanbul'un son sıralarda olmasından anlayabilirsiniz. Bu tabloyu TÜİK oluşturmuş ve "Aylık gelirin alkole harcanması oranı"nı konu alıyor. Bu tabloya bakarak illerin alkol tüketimi ile ilgili yorum yapılamaz, çünkü İstanbul'da 1000 liraya yaşayan adamla Samsun'da 1000 liraya yaşayan adam aynı alım gücüne sahip değil.

Bazı medya kanalları bu tabloyu kullanarak "En çok alkol tüketen il Konya değilmiş" diyor ama bu tablo yukarıda dediğim gibi alkol tüketimiyle alakası olmayan bir tablo. Ayrıca söylemekte yarar var, Konya'nın en çok alkol tüketen il olduğu biraz efsanedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 27 Mart 2012; 19:42:08 >

• Alkol yasağı ile ilgili pek birşey göremedim ben ama bu kesinlikle İzmir'de oturmam da kaynaklı.
  • Alkolun su gibi tuketildigi bir ulkede yasayan biri olarak alkol kullanan Turklerin bu ise gereginden fazla anlam yuklediklerini dusunuyorum.

Bunun sebebi cogunlugu Musluman olan bir ulkede yetismeleri olabilir.
  • Evet beyler, yasak Afyon ilimize geldi

http://www.ntvmsnbc.com/id/25343978
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Evet beyler, yasak Afyon ilimize geldi

Okuduğunuzu anladınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Orijinalden alıntı: WWF

Çocuklar özeniyor diyerek bir sürü yasak konulmasının anlamı yok.
    Bu içki yasağının parkta bahçede değil; ilk başta otoyol, otoban kenarlarındaki benzinlikler, restorantlarda yasak olması lazım. Oralarda çatır çatır satılıyor biralar.
    Sen kazalar azalsın diye duble yol yapıyorsun, ama duble yolda düzgün gidilmemesi için yol kenarında alkol sattırıyorsun. İçki anormalleştirilmesi ve bazı yerlerde yasaklanması gereken bir şey. Ama bu yanlış uygulamalarla değil. Kimse içki içmek kültür meselesidir falan demesin, bu ülkede kültürlüden çok kültürsüzler içiyor. Bu yüzden de başlara neler geliyor görüyoruz, okuyoruz.

Çocuklar özeniyor diyerek bir sürü yasak koyuyorlar, bunu çok saçma buluyorum.
    A.K. Partisi (Adalet ve kalkınma partisi) de küfüre özendiriyor, o da ismini değiştirsin. Böyle saçmalık olur mu ?!

Yol kenarlarında alkol satışı yasaklandı arkadaşım yeni çıkan yasaları okumadan yorum yapmayın.
    Şu anda AB.de nasıl oluyorsa Türkiyedede aynısı oluyor.
    Bu kanunlar AB uyum yasaları icabı çıkartıldı ama AKP dinci parti olarak görüldüğü için halkın tepkisini topladı.
    @destroyer gerçekten saygı duyulacak adamsın

Bayağı uzun zaman olmuş ama bir şeyler yazmak istedim.

Cidden hala göremiyor musunuz? AB Uyum Sürecinde yapılması gerekenlerden kendi zihniyetlerine en uygun olanları cımbızla çekip çıkarıyorlar, gerisini sallıyorlar, sonra yok şu ülkede de böyle palavraları.. En azından günümüzde olanlara bir bakın. Bunun yanında AB ülkeleri Türkiye'yi her fırsatta kınadıklarını, olanları dehşetle izlediklerini vb. dile getiriyorlar. AB'de ne oluyorsa, tüm bunlar Türkiye'de olsaydı zaten şu an gelişmiş bir ülke olurduk. Bunun için de bir 10 yılın yetmiş, hatta artmış olması lazım!

• quote:

afyondayım. hıdırlık diye bir tepe var. mesire alanı. aileyle gidilecek tek yer. eline birasını sarabını alan afyonun serserileri celloları buraya kosuyor. tabi biz de ailemizi colugumuzu cocugumuzu oralara goturemiyoruz. afyon kucuk bir sehir ama alkol kaynaklı cinayetler ve olaylarda turkiye rekortmeni. migrose her giriste tipi kayık serserilere bakıyorum. kesin içkiye kosacak diyorum. hep dogru cıkıyor. rakısını sarabını alan arabayla sokaklarda. valimizi destekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

quote:

afyondayım. hıdırlık diye bir tepe var. mesire alanı. aileyle gidilecek tek yer. eline birasını sarabını alan afyonun serserileri celloları buraya kosuyor. tabi biz de ailemizi colugumuzu cocugumuzu oralara goturemiyoruz. afyon kucuk bir sehir ama alkol kaynaklı cinayetler ve olaylarda turkiye rekortmeni. migrose her giriste tipi kayık serserilere bakıyorum. kesin içkiye kosacak diyorum. hep dogru cıkıyor. rakısını sarabını alan arabayla sokaklarda. valimizi destekliyorum

Valinize iyi bakın, 6-7 yıl sonranın Cumhurbaşkanı kesinlikle, tabii Tayyip'ten sonra!

bir konuyanlıs anlasılıyor. benzeri uygulamlaar 1994 te ilk çankırıdabaslamıs. ve shp iktidarında :)

ayrıca afyonlu deilim ama afyonda yasıyorum. ancak kime sorsam herkes valiyi bu uygulamasından takdir ediyor. chp il baskanı dısında karsı çıkan duymadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankarametinerr -- 28 Nisan 2012; 19:36:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

quote:

Valinize iyi bakın, 6-7 yıl sonranın Cumhurbaşkanı kesinlikle, tabii Tayyip'ten sonra!

bir konuyanlıs anlasılıyor. benzeri uygulamlaar 1994 te ilk çankırıdabaslamıs. ve shp iktidarında :)

ayrıca afyonlu deilim ama afyonda yasıyorum. ancak kime sorsam herkes valiyi bu uygulamasından takdir ediyor. chp il baskanı dısında karsı çıkan duymadım

Şayet valiniz o kadar iyiyse yapması gereken şehrinizin serseri adedini azaltan uygulamalar olmalı, çeşitli beceri kazandıran kurslar vs. Bu arada piknik alanlarında içkiyi yasaklamamış ( şimdilik sanıyorum o da )!
    Haa, altta resmi var, bana yetti!
    Afyon CHP milletvekili de beğenmemiş ama, il Başkanı dışında!

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20438576.asp

http://t24.com.tr/haber/icki-yasagi-ile-ilgili-validen-aciklama-yeni-bir-yasak-koymadik/202637

Piknik alanları yok demiş ama ilk ifadeleri gelecekte ne yapacağını okumasını bilene anlatıyor zaten! geleceği parlak bu valinin, demedi demeyin!

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.