Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lolex

quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

quote:

quote:

içki iyi birşey değildir zaten. yasak olup olmamasını tartışmak gerekir fakat içkinin içilmediği ortamlara nazaran içilen ortamlar daha uygun.ek olarak müslümanların dinine göre yasak bana göre yasaklanması daha uygundur.birileri alkolü normalleştirmeye çalışıyor...

Yanlış! İnancı her ne olursa olsun, baskı ile insanların dilediklerini yapma hürriyetini Yüce Allah kısıtlamaya tenezzül etmemiş ve hür bırakmışken sizin gibilerin bu konulara hüküm vermesini anlamsız ve şiddet içerikli buluyorum. Suç işleme veya toplumun genel huzurunu bozmaya yönelik girişimlerde ise zaten devlet gücünü gösterir ve suç işleyenlere gerekli müeyyideler uygulanır.

Biraz düşünün! Hüküm sahibi değilsiniz, yargılama makamı değilsiniz! Ne oluyor size be!

birincisi hüküm falan vermiyorum kişisel görüşümü beyan ediyorum. ikincisi demişsin ki allah kısıtlamaya tenezzül etmemiş,bu gereksiz bir cümledir. sizde bilirsiniz ki allahın kitabı kuranda içkinin haram olduğu yazmaktadır. bu da kısıtlamaya tenezzül değil bildiğin kısıtlamadır. hükümetin bir politikası vardır o da içki ve sigarayı azaltmaktır.

Yüce Allah kendisine inananlara haram kılmıştır. İnanıp, içki içen kullarına ise ''hesabını soracağım'' buyurmuştur. Eğer insan O'na inanmıyor ve dilediği gibi yaşamak isterse de, inananların o insanlara müdahale hakları yoktur; kendi canları ve mallarına bir tecavüz durumu oluşuncaya kadar.

kimseye içki içmeyeceksiniz diyemem böyle bir hakkım yok ama içki insanın beynini uyuşturduğu için tüketilmemesi hoş değildir. içki içipte her zaman kötü şeyler olur mu bilemeyiz ama içki içtikten sonra kötü şeylerin olması,içmedikten sonra kötü şeylerin olmasına nazaran daha yüksek ihtimaldir. sizde takdir edersiniz ki insanlar sarhoş olunca ortaya hiçte güzel sonuçlar çıkmıyor. bu ülkenin %99'u müslüman olmasını baz alarak yapılan kısıtlamalar islam dini için doğrudur.%1 lik kısım içinse bir içki satan ve içilen bir çok yer mevcuttur.

Elbette diyemezsiziniz; zira buna izin verilmedi. Elbette alkol zararlıdır, her insan bünyesinde değişik tepkiler verir. Yaşamı belirleyen Allah'tır. O, ne dilerse o olur. İzin vermese zaten ne alkol, ne de diğer zararlı şeyler olabilirdi. Dini suiistimal ederek kendi ceplerini şişiren, yetim haklarını yiyen, kamu mallarını peşkeş çeken din tacirlerinin bu girişimlerini Allah kabul de edebilir, ben bilemem. Ama benim mantığım birşeylerin sahiden ters gittiğini söylüyor.

Üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibi sadece Yüce Allah'tır! Zaten mahşerde kesin hesap görülecek. Size ne birileri ne yapıyor, ne düşünüyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

kimseye içki içmeyeceksiniz diyemem böyle bir hakkım yok ama içki insanın beynini uyuşturduğu için tüketilmemesi hoş değildir. içki içipte her zaman kötü şeyler olur mu bilemeyiz ama içki içtikten sonra kötü şeylerin olması,içmedikten sonra kötü şeylerin olmasına nazaran daha yüksek ihtimaldir. sizde takdir edersiniz ki insanlar sarhoş olunca ortaya hiçte güzel sonuçlar çıkmıyor. bu ülkenin %99'u müslüman olmasını baz alarak yapılan kısıtlamalar islam dini için doğrudur.%1 lik kısım içinse bir içki satan ve içilen bir çok yer mevcuttur.

Her köşe başındaki içki satan büfeler bulunduğunu hesaba kattığımızda içki içme oranının müslüman nüfusla bir alakası olmadığı sonucuna ulaşabiliriz.

Alıntıları Göster
    @El fuego ; sizin fikrinize saygı duyuyorum. önceki mesajımda söylediğim gibi ben sadece kişisel görüşümü söyledim. Ama yanlış olan şeyi görüpte bize ne demek de doğru değildir.

• quote:

@El fuego ; sizin fikrinize saygı duyuyorum. önceki mesajımda söylediğim gibi ben sadece kişisel görüşümü söyledim. Ama yanlış olan şeyi görüpte bize ne demek de doğru değildir.

Fikrinizi beyan şekliniz, karşı fikirdeki insanları irrite edebilir. Daha fazla düşmanlık ve kin duyurabilir. aküpe bu ülkenin sahibi falan değil. Yaptığı her uygulama da doğru değil. Bir yerde dini kullanarak insanları kısıtlamak, diğer taraftan kiralık katil obama ve israel ile kırıştırmalarını Allah için mi yaptıklarını düşünüyorsunuz?

Bırakın Allahaşkına!
  • quote:

quote:

Her köşe başındaki içki satan büfeler bulunduğunu hesaba kattığımızda içki içme oranının müslüman nüfusla bir alakası olmadığı sonucuna ulaşabiliriz

evet maalesef türkiye nin böyle çelişkili durumu vardır. bu durumu bizden çok çok öncekiler bu hale getirdi

• quote:

quote:

Fikrinizi beyan şekliniz, karşı fikirdeki insanları irrite edebilir. Daha fazla düşmanlık ve kin duyurabilir. aküpe bu ülkenin sahibi falan değil. Yaptığı her uygulama da doğru değil. Bir yerde dini kullanarak insanları kısıtlamak, diğer taraftan kiralık katil obama ve israel ile kırıştırmalarını Allah için mi yaptıklarını düşünüyorsunuz?

Bırakın Allahaşkına!

amacım kimseyi kızdırmak değil. bende benim fikrimin zıt görüşlü olan biri için kızmıyorum. olayı siyasete getirmek istemiyorum.ama dediğiniz doğrudur. akp hükümetinin aldığı her kadar doğru değildir,olmasıda mümkün değildir. yazdığımız yorumlar konunun amacını aştığı için burada bitirmekte fayda görüyorum.başka bir yerde bunları siyaset,dini v.b şeyleri katarak tartışabiliriz.

• quote:

[evet maalesef türkiye nin böyle çelişkili durumu vardır. bu durumu bizden çok çok öncekiler bu hale getirdi

Öncekiler hangisi?Hitit,Pers,Roma,Bizans,Selçuklu,Osmanlı.Türkiye Cumhuriyeti;hangisi.Yoksa sadece kişi mi,adı var mı?Durumun tarifi de önemli!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

içki iyi birşey değildir zaten. yasak olup olmamasını tartışmak gerekir fakat içkinin içilmediği ortamlara nazaran içilen ortamlar daha uygun.ek olarak müslümanların dinine göre yasak bana göre yasaklanması daha uygundur.birileri alkolü normalleştirmeye çalışıyor...

Yanlış! İnancı her ne olursa olsun, baskı ile insanların dilediklerini yapma hürriyetini Yüce Allah kısıtlamaya tenezzül etmemiş ve hür bırakmışken sizin gibilerin bu konulara hüküm vermesini anlamsız ve şiddet içerikli buluyorum. Suç işleme veya toplumun genel huzurunu bozmaya yönelik girişimlerde ise zaten devlet gücünü gösterir ve suç işleyenlere gerekli müeyyideler uygulanır.

Biraz düşünün! Hüküm sahibi değilsiniz, yargılama makamı değilsiniz! Ne oluyor size be!

birincisi hüküm falan vermiyorum kişisel görüşümü beyan ediyorum. ikincisi demişsin ki allah kısıtlamaya tenezzül etmemiş,bu gereksiz bir cümledir. sizde bilirsiniz ki allahın kitabı kuranda içkinin haram olduğu yazmaktadır. bu da kısıtlamaya tenezzül değil bildiğin kısıtlamadır. hükümetin bir politikası vardır o da içki ve sigarayı azaltmaktır.

Yüce Allah kendisine inananlara haram kılmıştır. İnanıp, içki içen kullarına ise ''hesabını soracağım'' buyurmuştur. Eğer insan O'na inanmıyor ve dilediği gibi yaşamak isterse de, inananların o insanlara müdahale hakları yoktur; kendi canları ve mallarına bir tecavüz durumu oluşuncaya kadar.

99% saçmalığı burada da boy göstermiş. Öyle bir şey yok, bunu kafanızdan çıkarın. Benim de kimliğime "İslam" damgası yapıştırılmış ben doğarken ama ben bu dinle pek bir yakınlık hissettiğimi söyleyemem. @Kabuska'nın dediğine de katılıyorum.

Bu ülkenin laik, her dine ve inanca eşit, dinle yönetilmeyen bir ülke olduğunu ve içki içme/içmeme hakkınızın kendinizde saklı olduğunu göz önüne alırsak bu kısıtlamalar doğru falan değildir, dayatmadır. Hem de halkın büyük bir kesimine yapılan bir dayatmadır. İçkiyi sadece gayrimüslimler içmiyor. Hep gelenek, kültür dersiniz ya, işte rakı da bizim kültürümüzde çok büyük bir yer kaplıyor. İçki bizim kültürümüzde var ve halkın azımsanamayacak bir çoğunluğu da öyle ya da böyle içki içiyor.

quote:

quote:

quote:

Her köşe başındaki içki satan büfeler bulunduğunu hesaba kattığımızda içki içme oranının müslüman nüfusla bir alakası olmadığı sonucuna ulaşabiliriz

evet maalesef türkiye nin böyle çelişkili durumu vardır. bu durumu bizden çok çok öncekiler bu hale getirdi

Ne zaman bırakacaksınız bu kelime oyunlarını? Direkt söyleyin, biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Taşlanıp, asılmazsınız, korkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 29 Haziran 2012; 1:33:11 >

• uzatmaya gerek yoktur size verecek cevabım vardır ama yerisi burası değildir
  • alkolü iyice anormallestirdiler o pek önemli değilde fiyatlarını aşırı arttırdılar evimde alıp içeceğim içemiyorum aşırı pahalı bir bira 4 lira olur mu ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkol alan değil Alkol'ü savunan müslümandan korkarım. Günah işleyen değil günaha aldırmayan Müslümandan korkarım.. İslam toplumunda alkolün anormalleşmesini dert edinen adamdan korkarım. Müslüman olmayan adam ile zaten bir problemim yok..
  • 99% Önermesi şu şekilde doğrudur.

Adam müslümandır, kalben inanıyordur, ama ne namaz kılar ne oruç tutar vs ama

adam inanıyordur,

ki 99 önermesi bu şekilde 99 olmasada 90 olur, ama değerlendirirken olaya tam böyle harfi harfine uyan insanlar ararsanız olmaz

o zaman 10% değil 1% olmaz...

madalyonun her iki tarafı bir birinin aynı.

küçükken sigara içmeyi birşey sanıp sigaraya başlamak gibi içki içmek

ilk defa kullanıcakken veya tadacakken

sigara nın tadı güzel olsa

rakı nın tadı güzel olsa, hem alkolik hemde sigara bağımlısı olurdum heralde, Allah a şükür rezil mi rezil bir tatları var. İlk defasında tadılan ne bir içki çeşidi nede sigara çeşidi güzel gelmiyor, kullandıkça geliyor. Kullananlara sorun kesin inanılmaz seviyorlardır tatlarını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Alkol alan değil Alkol'ü savunan müslümandan korkarım. Günah işleyen değil günaha aldırmayan Müslümandan korkarım.. İslam toplumunda alkolün anormalleşmesini dert edinen adamdan korkarım. Müslüman olmayan adam ile zaten bir problemim yok..

tamam
  • Dinimizde; kul hakkı, komşuluk hakkı, ana-baba / evlat hakkı, dürüstlük, namus, şeref, insan sevgisi, dürüst ticaret, güzel ahlak vb.. bir sürü ve çok daha önemli ama ihmal edilen konular varken, alkol gibi bir olayı sık sık gündeme taşımak kafaları karıştırmaktan başka bir işe yaramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

99% Önermesi şu şekilde doğrudur.

adam inanıyordur,

ki 99 önermesi bu şekilde 99 olmasada 90 olur, ama değerlendirirken olaya tam böyle harfi harfine uyan insanlar ararsanız olmaz

rakı nın tadı güzel olsa, hem alkolik hemde sigara bağımlısı olurdum heralde, Allah a şükür rezil mi rezil bir tatları var. İlk defasında tadılan ne bir içki çeşidi nede sigara çeşidi güzel gelmiyor, kullandıkça geliyor. Kullananlara sorun kesin inanılmaz seviyorlardır tatlarını.

This

Çok şükür ne sigara içiyorum ne de alkol... İçmedim diye ölmüyorum sonuçta

Ayrıca konudaki ilk mesaja istinaden;
    memleketin çağdaşlığı, ileri görüşlülüğü ve başka ne diyorsanız ülkede alkol içme oranına, yasak olmasına vs. göre mi belirleniyor?

Bu ülkede "tonla" kendini bilmez yaşarken alkolü umumi ortamlarda yasaklamak en mantıklısı. Sonra haberlerde alkol yüzünden bir şey olunca o kendini bilmezlere etmediğimiz küfür kalmıyor. Varsın umumi ortamlarda içilemesin...
    Alkol yasak diye ne ölürüz, ne ülkemiz geri kalır, ne de ülke olarak yok oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 29 Haziran 2012; 9:50:39 >

• quote:

adam inanıyordur,

Ahmedim bana sorarsan bu ülkenin yarısına yakını Deist ama farkında değil.. Allah inancı var ama seküler bir hayat tarzı benimsemiş. Sorarsan " Elhamdülillah Müslümanım" der ama Hayatı Şirke bulaşmış. Allah yokmuş gibi yaşar, hayatına karıştırmaz, dünyayı yaratmış sonra emekli olmuş, uzak bir Allah tasavvuru var insanların.

• quote:

ne demek istediğini ben çok iyi anlıyorum, bende bu süreçlerden geçtim belki bir çok arkadaş geçti. Önemli olan inanmak daha sonra gereklilikleri getirebildiğin kadar yerine getirmek. Dedikleriniz doğru farklı bir Allah inancı var bizim insanımızda çunku böyle öğretilmiş, annesinden babasından bunu görmüş, belli bir yaştan sonra da yıllarca kazandığın alışkanlıklarını bırakmak veya farklılaştırmak çok zor. İnanılmaz zor hemde.
    Bizim insanımız 1i 1000 yapmakta üzerine yok, bu içki de böyle, hayata görüşündede böyle.
  • quote:

quote:

adam inanıyordur,

Ahmedim bana sorarsan bu ülkenin yarısına yakını Deist ama farkında değil.. Allah inancı var ama seküler bir hayat tarzı benimsemiş. Sorarsan " Elhamdülillah Müslümanım" der ama Hayatı Şirke bulaşmış. Allah yokmuş gibi yaşar, hayatına karıştırmaz, dünyayı yaratmış sonra emekli olmuş, uzak bir Allah tasavvuru var insanların.

Kesinlikle katılıyorum...

Bizim insamızda ''nasıl olsa kalbim temiz'' mantığı var oldukça hiç bir zaman tam manası ile müslümanım demesinler bence...

Yahu şu olayı bir özümseyebilsek yetecek, misal, işyerinde belli kurallar var diyelim.

İşyeri sahibi yada müdürünüz patron vb kimse o, şu yapılacak bu yapılmayacak diyor, inadına yapar gibi yapma denileni yapmak yap denileni yapmamak sonucu insan işten atılıyor değil mi?

Yada bu şekilde davranan birisini dünya hayatında bir yere koyamıyoruz, ancak Allah'ın yap dediklerini yapmamakta yapma dediklerini yapmakta ısrarla hunharca devam ediyoruz, sonra '' e benim kalbim temiz, Allah affeder''

Yahu Allah tabii ki affeder de, affetmesi için ne yapıyorsun onu söylesene bana?

Aferdersininz ama Peygamberimizin kalbi temiz değil miydi de sürekli namazını kılar, ibadetini hakkı ile yapardı?

Ne sanıyoruz kendimizi....E Allah afffeder, ya...olayımız bu bizim milletçe...

Sonra biraz emirlere dini kurallara uymaya başla, hoop oldun koskoca bir gerici, cahil, tecani, örümcek kafalı vbvb...

İslami yaşamdan o kadar uzaklaşmışız ki, anlatamam...

Bir de bu olayları meşru görmek var, aama denize girmek (fiilin kendisi değil tabii de plaj ortamında mevcut haliyle bulunmak -girmek) haram kardeşim, erkeğinde kadının da uyması gereken tesettür var diyorsun, ''abi sende o kadar da abartmamak lazım, benim niyetim kötü olmadıktan sonra -bakma ile ilgili- ne olcak ?'' diyor denize giden herkes ama herkes...

Öyle ya, Allah eğer niyetiniz kötü değilse merak etmeyin günah olmaz demiş, değil mi?

Uzar gider...

• ;merhabalar,tatsız tuzsuz hayat sürenlerimizden biriyim sadece...

1981-2012;arada geçen yıllar içerisinde biri hatalı park yeri diğeri radara yakalanma olmak üzere iki trafik cezası yedim.Ödenmemiş vergi ve fatura borcum yok,savcılığa hakkımda verilmiş şikayet dilekçesi bulunmuyor,karakol binasına da adımımı atmadım.Tapum var,enayi olduğumdan hazine arazisi üzerinden beleşe konmayı düşünemedim gitti.Haydarpaşa Garı'nın yanışını izlerken üzüntü duygumla sınırlı kaldım çünkü bazıları gibi ince hesaplar yapabileceğim yetenek ve öngörüden acizim.Saydığım özelliklerimden dolayı bilinenden ayrı sıfatlar yakıştıranlar olmuştur hayatımda fakat ben sadece deniz çocuğuyum,şeytan minareleriyle birlikte büyüdüm.Balık,salata,rakı üçlüsüyle iyi ve ölçülü geçiniyor olmamı bunlara bağlıyorum.Heyecansız kupkuru bir hayat değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: TBB

quote:

quote:

adam inanıyordur,

Bizim insamızda ''nasıl olsa kalbim temiz'' mantığı var oldukça hiç bir zaman tam manası ile müslümanım demesinler bence...

Yahu şu olayı bir özümseyebilsek yetecek, misal, işyerinde belli kurallar var diyelim.

İşyeri sahibi yada müdürünüz patron vb kimse o, şu yapılacak bu yapılmayacak diyor, inadına yapar gibi yapma denileni yapmak yap denileni yapmamak sonucu insan işten atılıyor değil mi?

Yada bu şekilde davranan birisini dünya hayatında bir yere koyamıyoruz, ancak Allah'ın yap dediklerini yapmamakta yapma dediklerini yapmakta ısrarla hunharca devam ediyoruz, sonra '' e benim kalbim temiz, Allah affeder''

Yahu Allah tabii ki affeder de, affetmesi için ne yapıyorsun onu söylesene bana?

Aferdersininz ama Peygamberimizin kalbi temiz değil miydi de sürekli namazını kılar, ibadetini hakkı ile yapardı?

Sonra biraz emirlere dini kurallara uymaya başla, hoop oldun koskoca bir gerici, cahil, tecani, örümcek kafalı vbvb...

Bir de bu olayları meşru görmek var, aama denize girmek (fiilin kendisi değil tabii de plaj ortamında mevcut haliyle bulunmak -girmek) haram kardeşim, erkeğinde kadının da uyması gereken tesettür var diyorsun, ''abi sende o kadar da abartmamak lazım, benim niyetim kötü olmadıktan sonra -bakma ile ilgili- ne olcak ?'' diyor denize giden herkes ama herkes...

Öyle ya, Allah eğer niyetiniz kötü değilse merak etmeyin günah olmaz demiş, değil mi?

Uzar gider...

1-Allah affeder mi affetmez mi bunun sorgulaması size düşmez.
    2-Bir insan hayatının tamamı gavur gibi yaşar ama son nefeste müslüman gibi olur, Allah onu affeder, örnekleri var, "köpeğe su veren hayat kadını"
    tam tersi de mevcuttur, hayatı boyunca müslüman nasıl yaşıyorsa öyle yaşar ama son nefeste imansız ölür.
    3-Bir insan "müslümanım" diyorsa müslümandır, içki içebilir, zina yapar hiç müslüman gibi yaşamaz ama günahı onundur ve hesap vereceği Allah dır.
    4-Hz.Ali nin bu konuyla ilgili yaşanmış hadisesi vardır araştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 29 Haziran 2012; 14:18:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TBB

quote:

quote:

adam inanıyordur,

Uzar gider...

1-Allah affeder mi affetmez mi bunun sorgulaması size düşmez.
    2-Bir insan hayatının tamamı gavur gibi yaşar ama son nefeste müslüman gibi olur, Allah onu affeder, örnekleri var, "köpeğe su veren hayat kadını"
    tam tersi de mevcuttur, hayatı boyunca müslüman nasıl yaşıyorsa öyle yaşar ama son nefeste imansız ölür.
    3-Bir insan "müslümanım" diyorsa müslümandır, içki içebilir, zina yapar hiç müslüman gibi yaşamaz ama günahı onundur ve hesap vereceği Allah dır.
    4-Hz.Ali nin bu konuyla ilgili yaşanmış hadisesi vardır araştırmanızı tavsiye ederim.

Demek istediğimi tam olarak anlayamamışsın sanırım Ahmett...

1-Tabii ki Allahın affedip etmeyeceğini bizler bilemeyiz ancak o bilir...

Benim demek istediğim artık nasıl yşamamız gerektiğinden çıkılmış ve bambaşka bir hayat meşrulaştırılmış bir çok kişi tarafından malesef, olay tamamen ''kalbim temiz yeterli '' ye dönmüş haksız mıyım?

Harama helal demek , helale haram demek bizleri dinden çıkarmıyorsa kimseye sözüm yok o zaman....

Adam öldürmedim , yalan söylemiyorum , kul hakkı yemiyorum, iyi niyetliyim vb o zaman Allah affeder, ibadete namaza niyaza hacca oruca sünnete ne gerek var diyenler için diyorum, o yüzden soruyorum Allah tabii ki affeder ama bu rızasını kazanmak için ne yapıyorsun söyler misin?

Hatta bir çoğumuzun tamamen dini bilgisizliğinden kaynaklı olarak yaptığı şeylerden söylediği sözlerden dolayı dinden bile çıktığını görüyor olman lazım ..

Bir çok insan işine geldiği zaman keşke öbür dünyada'' Peygamberimize komşu olsak, şefaat etse'' diyor , fakat bunu diyen insanların bazılarına bakıyorum sünnete uymadığı gibi gericilik vb diyerek bir çok sünneti inkar ediyor.. Sen Peygamberimizin yaptığını yapma , karşı çık hatta, sonra bize şefaat etsin de ,e o zaman ne güzel...,

2- Son nefeste Müslüman olur tabii ki, ancak bu söylemi senden böylesine destekleyici bir biçimde beklemezdim, daha çok müslüman gibi yaşamamız gerektiği konusunda düşündüğünü sanıyordum açıkcası.

Köpeğe su veren hayat kadını örneği doğrudur Allahın kimi ne zaman neye göre derecelendireceğinde kimse bilemez, ama o zaman bunu malesef yanlış savunan kişiler var, onlara göre namaz hac oruca gerek yok, ''adam sabaha namaz kılıyormuş ana yalancının biriymiş Allah onu cehenneme atmış, bir de hayat kadını varmış ama son nefeste köpeğe su vermiş Allah onu cennete almış''..

İnan bu sözü ikide bir söyleyen insanların çoğu '' Hac neymiş , gidip te Araba paramı yedireceğim?'' diyen , ibadet ile ilgisi olmadığı gibi , hayatın varoluş temelinin sadece iyi niyetli bir kalp taşıma ile geçeceğine ve sonunda yine cennete gideceğine inanan kimseler etrafımda bir sürü var..

Burada demek istediğim nedense ibadet ile dolu bir yaşamın göz ardı edilmeye başlandığıdır.

3-Müslümanım diyen bir kişi içki içmemelidir, bundan hicap üzüntü ve utanç durmalıdır sevgili Ahmett. İnsanız hepimiz günah işyebeilir tabiiki nefsimiz var, sonumuzun ne olcağını ise hiç bilmiyoruz o ayrı bir şey, ancak içkimi de içerim namazımı da kılarım mantığında olmak içki içmeyi bilinç altında meşrulaştırmaktır.

Allah affeder nasılsa deyip zina mı yapalım? İçkiye müsamaha mı gösterelim? Allaha verilecek hesabı çok kolay görüyoruz malesef, demek istediğim budur.

4-Araştıracağım merak etme..

selamlarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 29 Haziran 2012; 14:49:20 >

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.