Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Bol bol içelim yobaz olmayalım

Bu ülkede içki içipte, içmeyen kişiyle uğraşanı hiç görmedim. Ama dindar kesimin bir numaralı düşman olarak gördüğü insanlar içki içenlerdir. Yanlışın var o açıdan. İçki içene "haram" diye baskı yapan çoktur. Ama ben, namaz kılana "bırakta içkiye başla" diyeni hiç görmedim.

Hep haksız ve adaletsizdiniz. Hep öyle kalacaksınız...

Kendimce bir müslümanım ben de namazını falan kılmaya çalışan, çoğuna göre yobaz kesimde yer alan.
    Hiç içki içmedim, hiçbir kimseyi de içki içiyor diye hor görmedim. Ben ayran içmekten zevk alıyorum, elimde ayran şişesiyle dolaşıyorum, o da varsın içkisini içsin ama -burada yobazlık devreye giriyor- içkinin zararlarının farkında olmayan, daha doğrusu kendi kararlarını veremeyen çocuklarımızı etkilemeden içsinler.
    23:30 - 00:00 arasındaki taksim metrosu seferlerinde ara ara denk geldiğim içki kokusuna da bir önlem alınırsa buradan teşekkürü bir borç bilirim, ne bileyim kokmayan içki icat edilsin mesela

Her fikrin, yaşam tarzının uç kutuplarında olmaya çalışmaya gerek yok ki. Ne içki içen namaz kılanı; ne de namaz kılan içki içeni yargılamamalı böyle onun bunun dolmuşuna binerek.

Özet olarak, tüm bunlar Amarika'nın oyunu, kanmalayım.

• Bırakın bu içki muhabbetlerini sizin gibiler yüzünden doğru dürüst dışarı çıkamıyor insanlar. Eline bira şişesini alan apaçilerin hepsi izmir kordonda insanlar rahat rahat gezemez oldu, her hafta bir tartılma ve bıçaklanma olayı oluyor. Daha geçenlerde eşiyle gezen adamı bıçakladılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyuga84

Bırakın bu içki muhabbetlerini sizin gibiler yüzünden doğru dürüst dışarı çıkamıyor insanlar. Eline bira şişesini alan apaçilerin hepsi izmir kordonda insanlar rahat rahat gezemez oldu, her hafta bir tartılma ve bıçaklanma olayı oluyor. Daha geçenlerde eşiyle gezen adamı bıçakladılar.

Cezaevinden yazıyorum. Hükümet sesinizi duydu ve beni, bira içip bıçakladığım 7 kişiden dolayı cezaevine koydu. İçki hakikaten kötüymüş, cezaevinde ıslah olmayı umut ediyorum. Artık rahat rahat gezin.

<Bu ileti cezaevi sürümünden gönderildi.>
  • quote:

Bırakın bu içki muhabbetlerini sizin gibiler yüzünden doğru dürüst dışarı çıkamıyor insanlar. Eline bira şişesini alan apaçilerin hepsi izmir kordonda insanlar rahat rahat gezemez oldu, her hafta bir tartılma ve bıçaklanma olayı oluyor. Daha geçenlerde eşiyle gezen adamı bıçakladılar.

O mantıkla, kendine göre kendince yaklaşırsan eğer... herşeyi yasaklamak lazımdır.

Tartışma da birşey mi? Hergün çatır çatır kadınlar öldürülüyor bu ülkede! O halde evlilik daha zararlı. Onu da mı yasaklıyalım şimdi?

Nalıncı keseri gibi kendinize yontmak yerine, olayların sebeplerine bakmayı deneseniz bir de.

Ne milletiz ama, hala içkiyi yasaklamayı düşünen insanlar var yahu! Bir seçim yapılsa emin olun bu milletin çoğunluğu yasaklamak lehine oy kullanırdı. Şu millet bir tane de akıllı uslu olacak bir işle uğraşsa şaşarım zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

quote:

O mantıkla, kendine göre kendince yaklaşırsan eğer... herşeyi yasaklamak lazımdır.

Tartışma da birşey mi? Hergün çatır çatır kadınlar öldürülüyor bu ülkede! O halde evlilik daha zararlı. Onu da mı yasaklıyalım şimdi?

Nalıncı keseri gibi kendinize yontmak yerine, olayların sebeplerine bakmayı deneseniz bir de.

Ne milletiz ama, hala içkiyi yasaklamayı düşünen insanlar var yahu! Bir seçim yapılsa emin olun bu milletin çoğunluğu yasaklamak lehine oy kullanırdı. Şu millet bir tane de akıllı uslu olacak bir işle uğraşsa şaşarım zaten...

Sonuç?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetzn93

İçki içmek anormaldir zaten. Su, süt, ayran, meyve suyu, çay, kahve gibi çeşit çeşit içeceğin olduğu yerde iğrenç tadı olan o alkolü içmek bana saçma geliyor :) İçenlere karışmam o ayrı.

Sarhoşluk etkisinden dolayı içiliyor alkol ama bazı alkolikler tadını da sevmeye başlıyor keyifle içiyorlar. Şahsen ben tekila dışında hiçbir alkolün tadını sevmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

İçkide ötv olduğu sürece toplumca bir tabu,kötü birşey olarak görülmeye devam edecektir. Bira 1 tl olsa toplumda içenlerin sayısı artacağından aynı sigara gibi normal karşılamaya başlayacaklardır. Bana göre gazoz neyse birada o. İçindeki %5lik alkolün hesabını yapmak kadar yobazlık yoktur. İnsan ağır sarhoş olmadıkdan sonra bilinci yerindedir.Çevreye de zarar vermez. Çevreye zarar veren varsada o ayıkkende zarar veriyordur. Ağır bir sarhoşluk için 7-8 bira içmek gerekir. Onu da içebilen insan varmıdır bilmiyorum. Bir 35liğin içinde 150ml alkol var yaklaşık bu da 6 şişe biraya denk. Rakı vodka tamam da biraya niye sınırlama getirilir anlamıyorum. Kimse bira içip de siroz olmaz.

''alkollü iken çevreye zarar veren ayıkken de zarar veriyordur''. bilardodaki bir deyimle ''çok ince görmüşsün'' ve sonuna kadar haklısın. bir şey yasaklanırsa çekiciliği daha da artar. mesela çoğumuzun başına gelmiştir, çevrenizdeki insanlarla, iş hayatınızdaki kişilerle yemeğe gittiğinizde, alkollü içecek tüketmekten genellikle kaçınırız, yanlış anlaşılacağımızdan korkarız. her fırsatta içiyor, alkolik damgasını yemekten korkarız. İşte bu baskı insanı alkolün kötü tarafına yönlendiren bir baskı. halbuki o ortamda 2 birayı rahat rahat içsek, kimseden o etiketleri yemeden hatta onlarla eşlik ederek içsek, o sağda solda ellerinde biraz şişeleriyle kişilerin insanları rahatsız etmesini önler, hem de kantarın topuzunu kaçıracak alkol tüketiminin önüne geçmiş oluruz. işte öyle sosyal bir ortamda içemeyen insan alkolün kötü yanlarına esir olmaya başlar. Ortaya meyhane kültürü çıkar. Donimo taşları gibi sonu alkol alıp insanları taciz etmeye kadar gelir. En basit şekliyle olay bu.

Birde şu AB konusunda AB nin bize uygulamamız için önerdiği (ki bazıları öneri sınırının çok ötesindedir ) konular bizim dış ülkeler ile ilişkiler konusunda onların karşılarına çıkabilmemiz, veyahut ülkemize bir dış kaynak (para, yatırım vs )alabilmemiz için yerine getirmemiz gereken gelişmelerdir. Yani banka size kredi verebilmek için birtakım belgeler ister, AB de onun gibi. işin koptuğu nokta bir sürü gelişmeler olurken bu alkolle ilgili gelişmeler şöyle lanse ediliyor '' Bakın AB bile alkole karşı''.'' Gelişmiş ülkelerde alkol yasak'' gibi haberlerle topluma yanlış bakış açıları empoze ediyorlar. Gelişmiş ülkeler tabiki alkol içerek gelişmediler ama en azından alkol tüketmenin neredeyse her yerde serbest olmasını, sadece otoyol kenarları gibi ve diğer bir kaç yerde satılmasını tehlike arz ettiği için yasaklamayı düşünebildikleri için zaten onlara bugün gelişmiş ülke diyebiliyoruz. Kopyala yapıştır yaparak gelişmiş ülke olduğumuzu ise işin acı boyutu. Sevdiğim bir benzetmem var. Bizim ülkemizde dahil gelişmemiş, geri kalmış ülkeleri ergenliğe yeni girmiş genç kişilere benzetirim. sürekli kaprisli, ergen bunalımı yaşayan, vizyonsuz, tecrübesiz ve her an her şeyin olabileceği. Uzak doğu ülkelerini dinamik, sürekli öğrenen, çalışkan, gelişmeye açık yetişkin kişilere; avrupa ve amerikayı ise artık ununu elemiş eleğini asmış, tecrübeli, hayattan zevk alan yaşlı kişilere benzetirim.Peki siz hangisiyle yaşamak istersiniz.

• Olayın İzmir'le bir alakası olmadığı gibi içkiyle de bir ilgisi yok. Sıkıntı tamamen apaçi denilen kültürsüz bir nesilden kaynaklanıyor. Karşısındakine saygısı olmayan bir insan her yerde, her zaman, alkollü veya alkolsüz sorun çıkarır...

quote:

Orijinalden alıntı: Menanty

• İçki içmek tabiki normalin dışındadır, çay, kahve, süt, meyve suyu değil ki. Normal bir tüketim maddesi olsa tüm dünyada içilmesi konusunda yasaklar ve sınırlar getirilmezdi. Siz hiç çay içme konusunda sınır getirildiğini duydunuz mu ? İçen kişi belliki kafa yapsın diye içiyor. Tamamen yasaklamak mümkün değil , beli bir mekanda yada evinde insan içer, buna müdahale olmamalı fakat güzellikle içkinin zararları anlatılır.. İşin günah boyutu tam inanmış bir müslümanın duyarsız kalamayacağı bir konudur. İçkinin yasaklanması müslüman olduğunu iddia eden kişiyi bağlar, %5 alkol muhabbeti işi sulandırır. Bir sınır yoksa hiç sınır yoktr ve sınırları insan değil yaratan koyar.. Her şey bir yudumla başlar, siz direk bir şişe devirerek alkole başlayını gördünüz mü, bu iş %5 ile başlar.
  • Normalin tanımını tarafsız yapabilir miyiz?Sorusu dahi kendi içinde çürümeye mahkumdur bana göre.O'zaman başkalarıyla neden uğraşır dururlar ki?

Hava bugün Türkiye'de açık ve bol güneşli geçecek.Metorolojinin yalancısıyım ne de olsa yapılan iş tahmin üzerinedir.Bol bulutlu ve yağmurlu geçecek Türkiye gününün kasvet çökmüş sabahında olsaydık eğer bir yere kadar anlamaya çalışır karşımdaki adına nasıl olsa bunun sabahı da olacak derdim.
    @OPTİMİST;yeni bir gün ve sabahı sizin için gördüğüm kadarıyla yok ve hiç olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya çuk diye oturduğu için tekrar güncelleyeyim;

Bildiğiniz gibi ülkemizin en büyük eksiklikleri meydanlardır.İstanbulda da tüm şehiler gibi bu da hissedilmekte.Genç kesim genelde İstiklal-Taksim-Galata bölgesinde buluşmaktadır.Galata Kulesinin olduğu küçük meydan bilenler bilir okumuş,görmüş görüntü olarak medeni gençlerin genelde alkol aldığı,çeşitli grupların şarkı söylediği,akrobatik hareketler yaptığı bunların da gece geç saatlare kadar sürdüğü biryer.

Arada sırada çıkan kavgaları saymayacağım ama meydanda içki içenler genelde şu davranışları sergilemekteler.

1-Apartman boşlukları,dükkan önleri vs yerlere tuvalet yapma ( biraz ilerde tuvalet var açık diye biliyorum geceleyinde)

2-Şişeleri ve yenilen çekirdekleri sağa sola atma

3-Oldukça yüksek sesle konuşma,çevreyi rahatsız etme.

4-Arada sırada kavgalar tabi

Elbette şikayetler ardı ardına sıralanıyordu ki medyaya da yansıdı.Galata Çevresi muhafazakar insanların yaşadığı biryerde değil.Genelde medeni,orta seviye hatta sanatçı,ünlü,gazeteci vs insanlar yaşar.

Şimdi yukarıda biryerlerde de yazmıştım.Bu gibi davranışların çoğu birçok mahalle parkında,piknik alanında olduğu için gelen şikayetlerden dolayı zamanla içki yasaklandı.Meselenin özü bu işte.Maalesef adam gibi içmesini,hareket etmesini bilmiyoruz.Bunun sonucu da yasaklar geliyor.Apaçi dediğimiz kişiler de böyle medeni görünenlerde.Bunlar Avrupada da olmuyor mu oluyor,cadde ortasında kusanlar,sokakta yalpalaya yalpaya yürüyenler vs vs.Sadece bize özgü bir durumda değil.Özellikle gençler içkiyi bir hava atma aracı olarak kullanıyor arkadaşlarına karşı.İşte resim çektirmeler,muhabbet vs

Ama bunları yaparken sıradan insanları rahatsız ettiklerini de hiç düşünmüyorlar.İçki içmek bence anormelleşmiyor içki içenler kendilerini anormelleştiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Bu konuya çuk diye oturduğu için tekrar güncelleyeyim;

Bildiğiniz gibi ülkemizin en büyük eksiklikleri meydanlardır.İstanbulda da tüm şehiler gibi bu da hissedilmekte.Genç kesim genelde İstiklal-Taksim-Galata bölgesinde buluşmaktadır.Galata Kulesinin olduğu küçük meydan bilenler bilir okumuş,görmüş görüntü olarak medeni gençlerin genelde alkol aldığı,çeşitli grupların şarkı söylediği,akrobatik hareketler yaptığı bunların da gece geç saatlare kadar sürdüğü biryer.

Arada sırada çıkan kavgaları saymayacağım ama meydanda içki içenler genelde şu davranışları sergilemekteler.

1-Apartman boşlukları,dükkan önleri vs yerlere tuvalet yapma ( biraz ilerde tuvalet var açık diye biliyorum geceleyinde)

2-Şişeleri ve yenilen çekirdekleri sağa sola atma

3-Oldukça yüksek sesle konuşma,çevreyi rahatsız etme.

4-Arada sırada kavgalar tabi

Elbette şikayetler ardı ardına sıralanıyordu ki medyaya da yansıdı.Galata Çevresi muhafazakar insanların yaşadığı biryerde değil.Genelde medeni,orta seviye hatta sanatçı,ünlü,gazeteci vs insanlar yaşar.

Şimdi yukarıda biryerlerde de yazmıştım.Bu gibi davranışların çoğu birçok mahalle parkında,piknik alanında olduğu için gelen şikayetlerden dolayı zamanla içki yasaklandı.Meselenin özü bu işte.Maalesef adam gibi içmesini,hareket etmesini bilmiyoruz.Bunun sonucu da yasaklar geliyor.Apaçi dediğimiz kişiler de böyle medeni görünenlerde.Bunlar Avrupada da olmuyor mu oluyor,cadde ortasında kusanlar,sokakta yalpalaya yalpaya yürüyenler vs vs.Sadece bize özgü bir durumda değil.Özellikle gençler içkiyi bir hava atma aracı olarak kullanıyor arkadaşlarına karşı.İşte resim çektirmeler,muhabbet vs

Ama bunları yaparken sıradan insanları rahatsız ettiklerini de hiç düşünmüyorlar.İçki içmek bence anormelleşmiyor içki içenler kendilerini anormelleştiriyor.

Senin mantık çıkarımına uygun bi çıkarım bende yapim o zaman.Mesela Tr genelinde kurban kesimi yasaklanmalı.Kurban kesiminin yeri sadece kapalı alanlarda ve +18 yaş sınırı olanların girebildiği bir yer olmalı.Hayvanın boğazını canlı canlı kesip öldürürken çocukların bunları görmesinden dolayı psikolojileri bozuluyor.Şimdi diyeceksinki çocukların görmesini kesenler engellesin.Ama büyük çoğunluğu bunu yapmıyor.Yasaklamaktan başka çözüm yok.Sivas ve çevresinde dini her türlü eylem yasaklanmalı.Onlarca adamı din yüzünden yakarak öldürdüler.Demekki cami vs. hepsi ortadan kaldırılmalı..Bu yasaklarıda desteklersen bende senin alkol önerilerini destekleyebilirim..Ters çıkarım yaptım.Çünkü benim dediklerimde mantıklı.

• Bir defada anlayarak okuyun kafanızda oluşan şablonlara sokarak değil.Yasaklansın diye bir yazı mı var orada? Anormalleşmenin nasıl olduğu ile alakalı.Neyse anlayan anlar zaten.
  • içki iyi birşey değildir zaten. yasak olup olmamasını tartışmak gerekir fakat içkinin içilmediği ortamlara nazaran içilen ortamlar daha uygun.ek olarak müslümanların dinine göre yasak bana göre yasaklanması daha uygundur.birileri alkolü normalleştirmeye çalışıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lolex

içki iyi birşey değildir zaten. yasak olup olmamasını tartışmak gerekir fakat içkinin içilmediği ortamlara nazaran içilen ortamlar daha uygun.ek olarak müslümanların dinine göre yasak bana göre yasaklanması daha uygundur.birileri alkolü normalleştirmeye çalışıyor...

Yanlış! İnancı her ne olursa olsun, baskı ile insanların dilediklerini yapma hürriyetini Yüce Allah kısıtlamaya tenezzül etmemiş ve hür bırakmışken sizin gibilerin bu konulara hüküm vermesini anlamsız ve şiddet içerikli buluyorum. Suç işleme veya toplumun genel huzurunu bozmaya yönelik girişimlerde ise zaten devlet gücünü gösterir ve suç işleyenlere gerekli müeyyideler uygulanır.

Biraz düşünün! Hüküm sahibi değilsiniz, yargılama makamı değilsiniz! Ne oluyor size be!

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

içki iyi birşey değildir zaten. yasak olup olmamasını tartışmak gerekir fakat içkinin içilmediği ortamlara nazaran içilen ortamlar daha uygun.ek olarak müslümanların dinine göre yasak bana göre yasaklanması daha uygundur.birileri alkolü normalleştirmeye çalışıyor...

Yanlış! İnancı her ne olursa olsun, baskı ile insanların dilediklerini yapma hürriyetini Yüce Allah kısıtlamaya tenezzül etmemiş ve hür bırakmışken sizin gibilerin bu konulara hüküm vermesini anlamsız ve şiddet içerikli buluyorum. Suç işleme veya toplumun genel huzurunu bozmaya yönelik girişimlerde ise zaten devlet gücünü gösterir ve suç işleyenlere gerekli müeyyideler uygulanır.

Biraz düşünün! Hüküm sahibi değilsiniz, yargılama makamı değilsiniz! Ne oluyor size be!

birincisi hüküm falan vermiyorum kişisel görüşümü beyan ediyorum. ikincisi demişsin ki allah kısıtlamaya tenezzül etmemiş,bu gereksiz bir cümledir. sizde bilirsiniz ki allahın kitabı kuranda içkinin haram olduğu yazmaktadır. bu da kısıtlamaya tenezzül değil bildiğin kısıtlamadır. hükümetin bir politikası vardır o da içki ve sigarayı azaltmaktır.

• quote:

quote:

quote:

birincisi hüküm falan vermiyorum kişisel görüşümü beyan ediyorum. ikincisi demişsin ki allah kısıtlamaya tenezzül etmemiş,bu gereksiz bir cümledir. sizde bilirsiniz ki allahın kitabı kuranda içkinin haram olduğu yazmaktadır. bu da kısıtlamaya tenezzül değil bildiğin kısıtlamadır. hükümetin bir politikası vardır o da içki ve sigarayı azaltmaktır.

Yüce Allah kendisine inananlara haram kılmıştır. İnanıp, içki içen kullarına ise ''hesabını soracağım'' buyurmuştur. Eğer insan O'na inanmıyor ve dilediği gibi yaşamak isterse de, inananların o insanlara müdahale hakları yoktur; kendi canları ve mallarına bir tecavüz durumu oluşuncaya kadar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yüce Allah kendisine inananlara haram kılmıştır. İnanıp, içki içen kullarına ise ''hesabını soracağım'' buyurmuştur. Eğer insan O'na inanmıyor ve dilediği gibi yaşamak isterse de, inananların o insanlara müdahale hakları yoktur; kendi canları ve mallarına bir tecavüz durumu oluşuncaya kadar.

kimseye içki içmeyeceksiniz diyemem böyle bir hakkım yok ama içki insanın beynini uyuşturduğu için tüketilmemesi hoş değildir. içki içipte her zaman kötü şeyler olur mu bilemeyiz ama içki içtikten sonra kötü şeylerin olması,içmedikten sonra kötü şeylerin olmasına nazaran daha yüksek ihtimaldir. sizde takdir edersiniz ki insanlar sarhoş olunca ortaya hiçte güzel sonuçlar çıkmıyor. bu ülkenin %99'u müslüman olmasını baz alarak yapılan kısıtlamalar islam dini için doğrudur.%1 lik kısım içinse bir içki satan ve içilen bir çok yer mevcuttur.

• quote:

kimseye içki içmeyeceksiniz diyemem böyle bir hakkım yok ama içki insanın beynini uyuşturduğu için tüketilmemesi hoş değildir. içki içipte her zaman kötü şeyler olur mu bilemeyiz ama içki içtikten sonra kötü şeylerin olması,içmedikten sonra kötü şeylerin olmasına nazaran daha yüksek ihtimaldir. sizde takdir edersiniz ki insanlar sarhoş olunca ortaya hiçte güzel sonuçlar çıkmıyor. bu ülkenin %99'u müslüman olmasını baz alarak yapılan kısıtlamalar islam dini için doğrudur.%1 lik kısım içinse bir içki satan ve içilen bir çok yer mevcuttur.

Her köşe başındaki içki satan büfeler bulunduğunu hesaba kattığımızda içki içme oranının müslüman nüfusla bir alakası olmadığı sonucuna ulaşabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 29 Haziran 2012; 0:54:20 >

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.