iCloud hesabıma bana ait olmayan resimler düşmeye başladı. Arap bir siteye ait olduğunu düşünüyorum. Bu konuda neler yapabilirim? Hesabım hacklendi mi? Yoksa başkasının hesabına resim gönderme gibi bir özellik mi var? Sistemi 18.2 ye güncelledikten sonra ya da Mac mini M4 almamla başladı bu olay. Bu problemi başka yaşayan bir arkadaşımız var mı? Örnek resmi aşağıya bırakıyorum. Resmin Info alanında şu kişiden gönderildi gibi bir detay bulamadım. |
iCloud hesabıma başkasının resimleri geliyor
-
-
Şifreni değiştir. 2 faktörlü doğrulama aktif et . Bakalım devam edecek mi.
-
Teşekkürler.
Az önce desteği aradım. Onlar da şifreyi değiştirmemi söylediler. Değiştirdim. Bakalım kesilecek mi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Her resimde sağ üstte zaten bir logo birde yazı var. Bir tv logosu yazısı gibi duruyor cihazındaki bir uygulamaya yedekleme izni veya birşey mi verdin ?
-
Hayır ve zaten bu türde resimler yedekleyebilecek uygulamam da yok.
iCloud şifremi değiştirmeme rağmen bugün 5 resim daha geldi. Haftada bir böyle olacak sanırım.
Bu yeni gelenlerde de arapça içerikler var fakat kenardaki logo yok
Sağ alttaki alanı ben temizledim, konu dışı resim vardı orda
-
Yeni bir iCloud alarak dener misin? Dışardan mı içerden mi anlarız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu iOS 17.5’te ortaya çıkan bir bug’tı hatırladığım kadarıyla. Benim telefona da yıllar önce sildiğim fotoğraflar geliyordu. Hatta Twitter’da görmüştüm. Cüzdan uygulamasına başkasının kredi kartı ve uçak bileti bilgileri gelen vardı. Anlaşılan Apple bunu halen çözememiş ve bazı insanların telefonunda ortaya çıkıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskisi ne olacak? 200gb üyeliğim felan var. Gelen resimler PNG formatında. Bilgisayardan gönderiliyor gibi
-
Yedekleme olarak benim hesabı girdi de resimler direk bana mı düşüyor anlamadım ki?
agarip@gmail.com hesabımla biri linkedin hesabı açmış, kullanıcı oluşturmuş mesela. Mail hesabı bana ait, doğrulama istemeden nasıl oluşturabiliyorsun ki? O hesabı kendim için kullanamıyorum. Arzu Garip diye birisi. Kadının hesabına erişimim var. Bir işime de yaramıyor. Böyle tuhaf şeyler beni buluyor sanki
Belli ki sistemde açık var ve bir şekilde başkasına ait resimleri görüyorum. Hani gelsin sıkıntı değil, gelen resimler şimdilik şahsi değil. Ya bu açıktan dolayı bir başkası benim galerimdeki fotoğrafları görebiliyorsa?
-
Hocam bu bi sistemsel hata.
www.ntv.com.triOS 17.5'te hata: Silinen fotoğraflar geri geldihttps://www.ntv.com.tr/amp/teknoloji/ios-17-5te-hata-silinen-fotograflar-geri-geldi,q1V52wluX0iCSLBIEGaDrA
Bazı cihazlarda oluyor bazılarında olmuyor.
Bazı hesaplarda başkalarının fotoları geliyor bazılarında silinenler geri geliyor. Dediğim gibi kredi kartı ve uçuş bilgileri karışanlar bile var. iOS ve iCloud güvenliksiz mok gibi bir sistem maalesef.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X