Şimdi Ara

iCloud Yedekleme hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar,icloud u daha önce hiç denemedim o yüzden denemeden öncede merak ettiklerimi sorayım dedim sonra bütün verilerimin kaybetmemek için.

Öncelikle iphone4 kullanıyorum ve geçenlerde de new ipad aldım.Sormak istediğim bu iphone umdaki kişileri(rehberi) icloud yardımıyla new ipad a aktarabilir miyim? Eğer bu mümkünse nasıl olduğunu açıklarsanız çok memnun olurum.
    Birde diyelim aktardım,ileride telefonumu değiştirm yeni bir iphone aldım yine bütün bilgilerimi hiç itunes kullanmadan,pcye gerek kalmadan icloud üzerinden yükleyebilir miyim?Yani rehberimin hep icloud da yedekli olması ve dilediğim cihaza icloud dan o bilgilerimi indirmek istiyorum.

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.Saygılar..

• Evet, iCloud bütün dediklerinizi yapar. (iPhone'daki mesajlarınız hariç)
    Ayarlardan iCloud' u açın ilk wifi bağlantınızda yedekleyecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler.O zaman diyelim rehbere yeni bir kişi ekledim bunu iclouda da geçmesi için benimmi iclouda eklemem lazım aynı kişiyi,yoksa kendisi bu konuda eş zamanlama yapıyormu? Yeni kişilerimdeki değişiklikleri benmi kontrol edeceğim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu

Cevabınız için teşekkürler.O zaman diyelim rehbere yeni bir kişi ekledim bunu iclouda da geçmesi için benimmi iclouda eklemem lazım aynı kişiyi,yoksa kendisi bu konuda eş zamanlama yapıyormu? Yeni kişilerimdeki değişiklikleri benmi kontrol edeceğim?

Hayır siz sadece ayarı açık yapın o kendi otomatik eş zamanlıyor.

• Az önce denedim.Telefondan ayarlara girdim oradan da iCloud a, kişiler sekmesi kapalıydı onu açtım Etkinleştiriliyor dedi ve 2 3 saniye sürmeden bitti.Sonra bilgisayardan icloud.com a girdim baktım hemen yüklenmiş.Bu kadar kısamı sürüyor şaşırdım açıkcası Bu arada iCloud a yüklenince tekrar telefondan kişilerin yanındaki sekmeyi kapattım.Kapalımı açıkmı durmalı peki o seçenek?
  • Arkadasim o ayarlari acik tutmanda bi sakinca yok acik tutup kisa araliklarla icloud a manuel olarak yedekleme yapman faydaniza olacaktir sadece rehberinizi degil cektiginiz fotograflardan indirdiginiz uygulamalara kadar yedekleme yapar
    Mesela soyle ornekliyim; en son hangi halinizi iclouda yedekleme yaptiysaniz ondan sonra tlfonu bastanda kursaniz baska bi ayfonda alsaniz icloud yedeginizden kurarsaniz (telefon ilk kurulumda bunu soracaktir) uygulamalari ekrandaki yerlestirmelerinize kadar size telefonunuzu sunar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasim o ayarlari acik tutmanda bi sakinca yok acik tutup kisa araliklarla icloud a manuel olarak yedekleme yapman faydaniza olacaktir sadece rehberinizi degil cektiginiz fotograflardan indirdiginiz uygulamalara kadar yedekleme yapar
    Mesela soyle ornekliyim; en son hangi halinizi iclouda yedekleme yaptiysaniz ondan sonra tlfonu bastanda kursaniz baska bi ayfonda alsaniz icloud yedeginizden kurarsaniz (telefon ilk kurulumda bunu soracaktir) uygulamalari ekrandaki yerlestirmelerinize kadar size telefonunuzu sunar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iCloud sorularım
    9 yıl önce açıldı
    İcloud rehber gözükmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Yedekleme hakkında soru?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben bu icloud'u aktif ederken @me uzantılı bi mail adresi açıldı ? bu adresin içine nerden nasıl girebilirimi ? yani şifresini vs girebileceğim bir yer arıyorum
  • @mrhusnu ayarlar açık dursun kapatmayın tekrar.

@ugur@https://www.icloud.com/
  • birde arkadaslar new ipadde icloudu açtım..uygulamalar dahil yedekliyeyim diyorum..aslında ben ituınesi yedekliyorum..ama 30 gb falan..icloudun bize verdiği alan 5 gb...fakat yedekle dediğimde..1.5 gb gibi bir veri ile yedekliyeceğini belirtiyor...nasıl oluyorda 30 gb ...1.5 gb ye sığıyor..sadece bulut üzerinde izlerinimi yedekliyor uygulamaların...? aynen appstorede satın alınanlarda olduğu gibi...
    birde iphonede icloudu açsam....mesela ipade bir uygulama indirdim..aynı zamanda o oyun veya uygulamayı iphone de kurarmı...?
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

birde arkadaslar new ipadde icloudu açtım..uygulamalar dahil yedekliyeyim diyorum..aslında ben ituınesi yedekliyorum..ama 30 gb falan..icloudun bize verdiği alan 5 gb...fakat yedekle dediğimde..1.5 gb gibi bir veri ile yedekliyeceğini belirtiyor...nasıl oluyorda 30 gb ...1.5 gb ye sığıyor..sadece bulut üzerinde izlerinimi yedekliyor uygulamaların...? aynen appstorede satın alınanlarda olduğu gibi...
    birde iphonede icloudu açsam....mesela ipade bir uygulama indirdim..aynı zamanda o oyun veya uygulamayı iphone de kurarmı...?
    teşekkürler

iCloud'un uygulamalarınız için bir işlevi yok , zaten Apple id hesabıyla bütünleşik olduğu için buna gerek kalmıyor. Uygulamaları yedekleyeyim derken internetten indirmekle iTunes Store'dan indirme arasında bi fark kalmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

birde arkadaslar new ipadde icloudu açtım..uygulamalar dahil yedekliyeyim diyorum..aslında ben ituınesi yedekliyorum..ama 30 gb falan..icloudun bize verdiği alan 5 gb...fakat yedekle dediğimde..1.5 gb gibi bir veri ile yedekliyeceğini belirtiyor...nasıl oluyorda 30 gb ...1.5 gb ye sığıyor..sadece bulut üzerinde izlerinimi yedekliyor uygulamaların...? aynen appstorede satın alınanlarda olduğu gibi...
    teşekkürler

Cihazlar arası otomatik indirme aktifse, bir cihazda indirdiğiniz uygulama diğerinede iner.
  • Ben iclouda backup ve kısılerı aktardım. 900 mb bısey tuttu.
    Benım asıl ıstedıgım bugune kadar cekılmıs bılgısayarımda bulunan butun fotolarımı ıcloud a upload etmek.
    Sankı bır hdd ye kaydedermıs gıbı ılerıdede ıcloud dan kaydedıp resımlerın kaybolma sılınme ıhtımalıne karsı onlem almak ıstıyorum.
    Icloud da boyle bır secenek varmı ( pc dekı resımlerı suresız hafızasında saklama).
    Yoksa cok sacma olur. Hıc bır backup 5 gb hatta ekstra ucrete tabı tutulan 50 gb gıbı yerı kaplayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemark

Ben iclouda backup ve kısılerı aktardım. 900 mb bısey tuttu.
    Benım asıl ıstedıgım bugune kadar cekılmıs bılgısayarımda bulunan butun fotolarımı ıcloud a upload etmek.
    Sankı bır hdd ye kaydedermıs gıbı ılerıdede ıcloud dan kaydedıp resımlerın kaybolma sılınme ıhtımalıne karsı onlem almak ıstıyorum.
    Icloud da boyle bır secenek varmı ( pc dekı resımlerı suresız hafızasında saklama).
    Yoksa cok sacma olur. Hıc bır backup 5 gb hatta ekstra ucrete tabı tutulan 50 gb gıbı yerı kaplayamaz.

Sanirim icloud la ilgili yanlis dusunceler var aklinizda
    İcloud pratik bi akilla calisiyor
    mesela;
    Evet fotolari fln yedekliyor bu tamamen foto adet miktariniza bagli tabiki 6 gblik foto arsiviniz varsa 5 gb size yetmeyecektir ama uygulamalar icin bu gecerli degil sizin sadece son yedeklemenizdeki uygulama ayar vs bilgilerini hafizada tutup gunun birinde yeni bi versiyon guncellemesinde yada fabrika ayarlarina donmeniz halinde icloudtan telefonu tekrar kurarsaniz daha once yedeklemeye attiginiz uygulamalari ( bakin resimleri demiyorum) tekrar indirerek kurar yani uygulama hafizada yer kaplamaz cunku sifirdan indiriyor
    Ama itunes oyle degil sanirim itunes programi ayni zamanda pcye indiriyor ve yedeklemeyi itunestAn cekmeniz halinde itunes zaten Pcde kurulu olan uygulamayi vs. Telefona geri yukluyor ikisi arasindaki mantik farki bu
    Umarim anlatabilmisimdir

• Son sorunun cevabida su
    Evet iclouda fotolarinizi atabilirsiniz internetten icloud un exe sini bulun ve kurun apple kimliginizle programa giris yapin resimlerim klasorunde bi klasor acacaktir ordada iki klasor acilacak birisi upload digeri sizin telefonunuzdakileri bilgisayariniza atacak download klasoru siz foto cektiginiz anda wifiyi gorur gormez aynisini bilgisayarinizada serverlarinda yukleyecektir
    Eger pc dekileri iphona atmak istiyorsaniz upload klasorunun icine fotolari atin wifi ortaminda hemen iphonunuza upload edecektir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.