Şimdi Ara

ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
59.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hiç bir şekilde ürünü kötülemiyorum Ortada olan sorunlardan bahsediyorum Vatan deme tahtasımı bozuk ürünleri orda satmaya kalksınlar bu ıcybox adam gibi bir firma olsa bozuk ürünlerini vatanda millete itelemeye çalışmaz iade alıp sağlam cihaz sürer piyasaya ben yabancı bikaç forumda da okudum ordada bu tip sorunlar var bi açtıgı filmi birdaha canı istediğinde açma gibi hatalar normal bir hatamı ayrıca EGREAT EG-M32B reklamını yapıyorlar diyenlerede cevabım ne onlar benim tanıdığım nede o ürünü alanlardan bir gelir elde ediyorum sadece o ürününde konularrını inceledim bir sorun yok siz olsanız hangi ürünü almaya kalkardınız iki konuyu okuduktan sonra konunun birinde sorunlardan geçilmiyor birinde ise DVD sürücü bile takılıp sorunsuz bir cihaz var
    ICYBOX ilk çıktıgında tamam işte alacağım cihaz budur dedim ama konulardaki sorunları okuyunca geri adım attım dogru olanı yaptıgıma inanıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: pasa_mahmut

Ben hiç bir şekilde ürünü kötülemiyorum Ortada olan sorunlardan bahsediyorum Vatan deme tahtasımı bozuk ürünleri orda satmaya kalksınlar bu ıcybox adam gibi bir firma olsa bozuk ürünlerini vatanda millete itelemeye çalışmaz iade alıp sağlam cihaz sürer piyasaya ben yabancı bikaç forumda da okudum ordada bu tip sorunlar var bi açtıgı filmi birdaha canı istediğinde açma gibi hatalar normal bir hatamı ayrıca EGREAT EG-M32B reklamını yapıyorlar diyenlerede cevabım ne onlar benim tanıdığım nede o ürünü alanlardan bir gelir elde ediyorum sadece o ürününde konularrını inceledim bir sorun yok siz olsanız hangi ürünü almaya kalkardınız iki konuyu okuduktan sonra konunun birinde sorunlardan geçilmiyor birinde ise DVD sürücü bile takılıp sorunsuz bir cihaz var
    ICYBOX ilk çıktıgında tamam işte alacağım cihaz budur dedim ama konulardaki sorunları okuyunca geri adım attım dogru olanı yaptıgıma inanıyorum.

Doğru yapmışsın arkadaşım...

Biz mağdur olduk bu arada başkası olmasın...

Herkes haklı olarak sorun çıkarmayan kullanabileceği bi ürün almak ister o kadar para veriyoruz bir de böle sorunlar çıkınca insanın hevesi falan kalmıyor...

Umarım herkes istediği cihazı alır ve sorun yaşamaz ben hiçbir markanın reklamını falan yapmak istemem ancak bugüne kadar WD ve icybox kullanma fırsatım oldu daha doğrusu icybox ı kullanamama diyelim. Dğerlerini bilemem egreat popcorn gibi ama şu anda WD me tekrar kavuştum ve artık vazgeçmem mümkün değil...

• quote:

Orjinalden alıntı: sadays

bu mesajları mesaj sayısı 50-100 olan adam yazsa anlarım da 3117 mesaj yazmışsın yarbay olmuşsun ama adam olamamışsın ben senin gibi adamlara ne yazsam boş yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum

Mesaj sayısıylamı adam olunuyor ? Eger öle düşünüyosan msj sayına bakıpta seni kaale almamam gerekir.. Ben sadece gördüklerimi sölüyorum her konuya girmekten senin egreat reklamı yapmandan sıkıldım. önceki sayfalara bak bakalım.. Konu icybox konusu. Ben sana neden egreat ı anlatıyosun demiyorum. Madem bu topicte birisi egreat ile ilgili bişe soruyor. Bir cvp verirsin iki cvp verirsin. Baktın konu uzuyor egreat topicinin linkini atarsın ordan devam edersiniz. Böylece konu kirlenmemiş sadece icybox soruları ve sorunlarının çözümü haline gelir. Ama sen bi tutturmuşsun egreat gidiyosun. Cihaza özel topic açılmış diğer konular kirlenmesin diye. Geç işte orda anlat ne anlatacaksan.. En azından bende icybox ile ilgili yeni birşey okumaya girdiğimde senin egreat yazılarını okumamış olurum.

@pasa_mahmut
    Ben inanmıyorum vatanın ürünü dist. firmaya gönderdiğine kullanıcılar vatana arızaya vermiyor direk iadeye veriyor. Full kutu temiz şeklinde. Vatan'da büyük ihtimal tekrar vitrine koyuyodur. Belkide Vatan bilgisayarın bu işden haberi bile yoktur. Oradaki ilgilenen gençler yapıyodur bu işi. Yazılanlara bakıldığında aynı cihazın birden fazla kişiye gittiğide görülüyor. Vatan dışında başka yerden cihazı alanlarda hiç bir problem yok gördüğüm kadarıyla..
    Tamam cihazın belki bir kaçtanesi sorunlu olabilir ama bu demek değildirki bütün icybox'lar arızalı, problemli.. Forumda kullanıpta memnun olan arkadaşlar şahit.

Bu arada DVD demişken ilk sayfalara bakarsan icybox'dada sorunsuz şekilde DVDrom baglayıp direk dvd film izliyebiliyorsun

Egreat'te iyi bir cihaz olabilir. Kimse egreat e bişe demiyor. Ama bu kadar da reklam yapılmazki be kardeşim. Reklam yapmıyorsan bile inan dışardan bakıldığı zaman öle gözüküyor. Bırakın insanlar kendi cihazın topiclerinde sorup öğrensinler sormuyolarsada yol gösterin..

Amacım kimseyi kırıp üzmek değil, kimseylede ilgili bir problemim yok. Sadece son zamanlarda bu olaylar canımı sıkıyor. Bir tek buraya özgü birşey değil donanım konusuda öyle, konsol konusuda.. Hangi konuya girsem bişe öğrenmek amacı ile hep konu amacından sapmış başka şeylere karışmış. Kimse açılan konunun başlığına ve neye hizmet ettiğine dikkat etmiyor. Birisi gider xbox konusunda ps3 nü över de över diğeri gider bilmem ne topicinde başka ürün reklamını yapar.. Ama konu hakkında bilgi almak isteyen sorusu olan insanlar arada kaynar bu yüzden..

Kırdıysam tekrardan özürdilerim umarım beni anlamışsınızdır..

• evet arkadaşlar bencede insanlar hangi konudaysa o konuyla ilgili yazsın. Ayrıca bende ICYBOX aldım ve inanılmaz memnunum.
    kullanımı kolay ve indirdiğim bütün filmleri sorunsuz açtı. cihaz açılırken sadece 90 saniye kadar bekletiyor.
    ama internet radyo olayı internet tv olayı hemde hd olarak. klavye bağlanması, usb den dvd bağlanması, wireless olarak network e bağlanmak
    bence bu cihazın başarılı olduğunu gösteriyor. alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun iyi bir cihaz alacakları için içleri rahat olsun. paraları boşa gitmeyecek.
  • Arkadaşlar;
    Aslında
    ICY BOX IB-MP309HW
    Alıp kullananlar! (Kulaktan duymalar değil)

Memnun ise memnuniyetini, En çok hangi özelliğinden memnun olduğunu, Kaçzamandır kullandığını!

Memnun olmayanlar ise;
    Hangi özelliği için aldıklarını, memnun olmadıkları tarafını ve kaç gündür kullandıklarını belirtirlerse.

Henüz almamış ve almayı düşünenlere daha çok yardımcı oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 12 Temmuz 2009; 9:48:44 >
  • Ben başlayayım.

PC de olan Videoları, Mp3 leri ve resimleri ağ üzerinden oynatabilmesi ve HDMI den 1,3a çıkış verebilmesi(Audio&Video)
    özelliğinden aldım.
    İçerisinde 1TB WD Sata II HDD var.(sonradan alıp taktım) satış paketinde yok.
    25 gündür kullanmaktayım.
    Aradığım tüm özellikleri buldum ilave özelklikleri de cabası oldu.(Torrent vs.)

ICY BOX ta TP LINK TL821n Wireless USB adaptör
    MODEM > ZyXEL P-660HN-F1Z
    PC de > LINKSYS WMP300Nv.2 PCI Wireless kart

Var ve sorunsuz PC de olan herşeyi Kablosuz olarak izleyebiliyorum.

--

Memnun olmadığım tarafları: Daha iyi olabilirdi.
    - Standby da fan durmasına rağmen HDD durmuyor. Aşırı ısınma yapmakta(Standby)
    - Isınmaması için Cihaz ya açık olmalı yada power tuşundan kapatılmalı.
    - Ağ ile ilgili sıkıntılar yaşadım. Benim ağ bilgimin eksikliğinden kaynaklı. Sağolsun Windows 7 Bu eksikliği kapatttı.
    - Birde USB ile PC ye bağlayıp Dosya Atamıyorum. Ext3 Formatından dolayı.
    - IMG, IMAGE, nrg uzantılı dosyaları oynatması için uzantısının "iso" ya çevrilmesi gerekli.
    Bu da Tüm MediaPlayer'larde aynı sorun sanırım ve bir kısmı yeni FW güncellemesi ile düzeltilebilir.
    ---
    Uzantısı ımg,image ve nrg olanların iso ya çevrilmesi için ücretsiz olan ImgBurn programını kullanabilirsiniz.
    4,37GB lik dosyayı 10sn gibi bir zamanda isoya çeviriyor. Ve TR desteğide mevcut.TR pach Zip
    ---

SONUÇ; Genel değerlendirme olarak

*** Şimdilik Gayet memnunum ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 12 Temmuz 2009; 10:33:36 >

• Evet elendil arkadaşıma katılıyorum. cihazın bence tek problemi bekleme konumundayken hdd çalışırken fanın durması.
    bu sorunu bende yaşıyorum ama yapacak birşey yok. şimdilik arkadaki düğmeden kapatıyorum cihazı.
    Ama dijitaltrend ile görüştüm bu sorunun farkında olduklarını ve yurtdışına ilettiklerini söylediler.
    bence bu sorunda en kısa sürede çözülecektir. alacak arkadaşlar markaya baksın
    bence adamlar malın arkasında duruyor mu durmuyormu ona bakmak lazım.
    birde tabi distribütör firmada önemli ben bugüne kadar sorun yaşamadım Dijitaltrend in getirdiği ürünlerde.
    birçok firma ürün getiriyor ama firmalar kapanınca aldığımız ürünler elimizde kalıyor. bildiğimiz firmalardan almaya dikkat edelim bence.
    böylece birçok sorunun önüne geçmiş oluruz daha malı almadan.
  • Ne olmuş yahu burda kavga gürültü götürmüş Bende konunun dağılmaması taraftarıyım

Öncelikle bende cihazımdan son derece memnunum. Cihaza o kadar alıştım ki artık o bizden biri oldu

Ben pek resim felan bakmıyorum cihazda sadece müzik ve film için kullanıyorum. Ve bu ihtiyaçlarımıda son derece iyi bir şekilde karşılıyor
    Hemen hemen açmadığı film yok diyebilirim tabi bazı arkadşlarımdan aldığım riplenmiş hd yi bidaha ripleyip kaydeden filmleri açmadı oda zaten normal pc dede açılmadı Network a da bagladım cihazı direk arşivden oynatıyorum harika birşey evime gelen misafirlere iyi show yapıyorum kutu ile Hepsi toplanıyo kutunun başına Anlıyacağınız son derece memnunum kutudan. İyiki bi delilik yapıp icybox ı tercih etmişim

Son olarak beğenmediğim yanı ise herkezin ortak görüşü stand by da hdd nin çalışması..
    ama dist firmayı aradığımda yeni firmware ile bu sorunu çözmeyi planladıklarını sölemişlerdi ve bir kaç iyileştirmede olacakmış cihaza bakalım bekliyoruz bu yakın zamanda çıkar sanırım. O zaman tam 4 x 4lük bir cihaz olur

• Cihazdan bende son derece memnunum.. sanırım 20 gün civarı kullanıyorum bende. 1 kere bile donmadı, takılmadı! Performansından son derece memnunum.

Elendil arkadaşımızın yazdığı eksikliklere birtek şunu eklemek isterim:

-Cihazın ana ekranında önce film-müzik veya fotoğraf ikonunu seçtikten sonra ilgili klasöre girip, film ikonunu seçtiysek filmi görebiliyoruz. film ikonunu seçtiysek fotoğrafları yada mp3'leri göremiyoruz. bence öyle bir anamenü gereksiz. zaten herşey klasörlere ayrılmış.

Bunun haricindeki HDD'in kapanmaması sorununa şunu sormak istiyorum. Dahili HDD'i söküp, harici HDD haline getirirsek (harici HDD kutusu alarak), acaba cihaz kapandığında harici olan HDD kapanırmı? bunu deneyen varmı? bir faydası olurmı acaba? Bu şekilde yapıldığı takdirde acaba NMT'nin farklı servislerinide kullanabilirmiyiz? youtube, torrent, vs vs...

Harici HDD kutusuna sahip olan arkadaşlar bunu bir deneyip sonucu bizimle paylaşabilirlerse en azından cihazı kapatmayı unutma tehlikesinden bizi kurtarmış olurlar..
    şimdiden teşekkürler...

quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

arkadaşlar;

ICY BOX IB-MP309HW
    logitech evrensel kumanda ile tam olarak , ürünün kendi kumandasındaki bütün işlevleri kullanabilen varmı?

Ben aşağıdaki resimde gözüken ikisini denedim
    Orjinal kumandadaki birçok işlev yok malesef:(
     ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi

Ben Logitech 525 kumandası ile cihazı tam anlamıyla kullanabiliyorum. ancak tabiiki bazı işlevleri önceden tanıtmam gerekli oldu. Logitech cihazı tanıdı, ancak kumandadaki tüm tuşları atayamadı. kumandanın tüm tuşlarını tanıtıp da kullanıyorum... sonuç=süper...

• Ben de cihazı 3 haftadır kullanmaktayım ve son derece memnunum.

wireless bağlantısında cihazı kapatıp açtıktan sonra her seferinde wireless ayarlarını yapmanız gerekiyor.seçilen ayarların kaydedilmesine rağmen bu işe yaramıyor.
    aynı durum altyazı ayarlarında da geçerli.rengini ve boyutunu değiştirmek isterseniz her seferinde yeniden seçmeniz gerekiyor.

DTS desteğinin henüz olmaması da ses sistemi olmayanlar için önemli bir eksiklik.

Ben daha önce wd kullanıp iade etmiş biri olarak bu cihazın tüm beklentilerimi karşıladığını söyleyebilirim.

nmt uygulamaları da gerçekten çok işe yarıyor.

almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerakin34 -- 12 Temmuz 2009; 14:13:42 >
  • Ha işte tamam

Ne güzel kullanan arkadaşlar deneyimlerini aktarıyor.
    --

Aktamer arkadaşın bahsettiği eksiklikleri bende tesbit ettim ama yazmayı atlamışım belkide önemsememişimdir.

--
    quote:

Bunun haricindeki HDD'in kapanmaması sorununa şunu sormak istiyorum. Dahili HDD'i söküp, harici HDD haline getirirsek (harici HDD kutusu alarak), acaba cihaz kapandığında harici olan HDD kapanırmı? bunu deneyen varmı? bir faydası olurmı acaba? Bu şekilde yapıldığı takdirde acaba NMT'nin farklı servislerinide kullanabilirmiyiz? youtube, torrent, vs vs...

Harici HDD kutusuna sahip olan arkadaşlar bunu bir deneyip sonucu bizimle paylaşabilirlerse en azından cihazı kapatmayı unutma tehlikesinden bizi kurtarmış olurlar..
    şimdiden teşekkürler...

Harici HDD de cihaz ısınmıyor ancak NMT uygulamaları yüklenemez diye denemedim.
    Ayrıca Standby da USB den elektrik kesilmiyor.

wireles Stanby da ikende aynı USB bağlantıda aktif. Bu nedenle harici HDD de çalışmaya devam eder.

• Merhaba arkadaşlar. Eve Samsung Ht-Tz215 ses sitemi aldım. Icybox ı bu cihaza baglayıp sesi 5+1 den goruntuyude Lcd den alma şansım varmı?
  • sevgili arkadaşlar 3-5 eksik ve yanlışlık olsada resimli bir inceleme.almak isteyenler lütfen okusun.ama bu forumda rastlanan hiç bir sorun yokmuş gibi yazılmı.sorunları zaten burda yazdık ordada yazmak içi üye olmam lazım şimdilik kalsın.
    http://www.pckoloji.com/harici-depolama/9197-icybox-ib-mp309-medya-oynaticili-disk-kutusu.html
  • Kullanan arkadaşlara bir sorum olcak bu cihaz rapidden premium olarak dosya indirebiliyor mu yoksa sadece torentten mi dosya indiriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0zqur

Merhaba arkadaşlar. Eve Samsung Ht-Tz215 ses sitemi aldım. Icybox ı bu cihaza baglayıp sesi 5+1 den goruntuyude Lcd den alma şansım varmı?

Ses sisteminizde HDMI/OPTIC/COAXIAL girişlerden biri var ise mümkün
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: aktamer

quote:

- Birde USB ile PC ye bağlayıp Dosya Atamıyorum. Ext3 Formatından dolayı.
    Bu da Tüm HDD lerde aynı sorun sanırım.

ext2fsd ve ext2ifs programlarını kullanarak windows altında ext3 kullanabilirsin.

ext2fsd programını kurduktan sonra yazma korumasını kaldırman gerekiyor.

eğer kaldırmazsan hdd'ye ne pardus ne de windows altında dosya kopyalayamıyorsun.

kullanması çok kolay bir program biraz kurcalaman yeterli.

alternatif bir yol olarak da pardus çalışan cd kullanarak da ext3 formatını direk görebilirsin.
    tabi bu yol biraz daha zahmetli.

Windows 7 64 bit kullanıyorum.
    Dediğiniz prg lerde olmuyor.
    bilgisayarımda görebiliyorum o prg ler sayesinde ama bu kezde o sürücüyü tıkladığımda biçimlendir diyor.

Şimdilik bulabildiğim yöntem.

Aynı anda 3 kalsör ağ üzerinden yolluyorum.

1,0MB/sn - 1,5MB/sn * 3 olarak yükleyebiliyorum. > 3-4,5MB/sn
    Nette olduğum zamanlar atıyorum

ahbecanın TFDaki mesajı

"64bit vista / win7 ile Ext2Fsd kullanarak Ext3 formatlı NMT ye erişim :

(Sitemim windows 7 x64 build 7127 tr)

1. Bu sayfadan NGO's Driver Signature Enforcement Overrider (DESO) yazılımını indirin -http://www.ngohq.com/home.php?page=dseo
    2. Çalıştırıp "Enable test mode" a tıklayın

3. PC yi yeniden başlatın
    4. Ext2Fsd yi kurun (eğer önceden kurulu ise birşey yapmayın)
    5. Ext2Fsd den önceki sayfalarda anlattığım şekilde bağlantı kurun.
    6. x64 lü PC nizden rahatça NMT ye dosya atabileceksiniz.

Ben bu şekilde 45GB ta yakın film aktardım."

• quote:

Orjinalden alıntı: 0zqur

Merhaba arkadaşlar. Eve Samsung Ht-Tz215 ses sitemi aldım. Icybox ı bu cihaza baglayıp sesi 5+1 den goruntuyude Lcd den alma şansım varmı?

evet alırsın sadece icyboxla değil WD'den tut popcorna egreatten tut kaiboere kadar tüm nmtlerle DTS ses alırsın
  • Sadays hocam.

Bilgi paylaşım için çok teşekkür ederim.
    Ancak "TF"

İlgili topiğe de yazdım.

Trial o program. O mesajda yazılan linkte oyle yazıyor.
    Almak istersekte 210$

Değermi?

Ben Ağ üzerinden 12-15GB dosyayı Bir saatte atıyorum zaten.
    Hemde sök tak kablo bağla Media playerı PC yanına götür getir olmuyor.
    Ayrıca PC başındayken ağ üzerinden atıyorum.Ne zaman atıldığı bile belli değil.
    Bilgiler için yinde teşekkürler.
  • lisanslı değil diyor ahbecan emin misin?
  • Daha önce bozuk çıkan icybox player'ı vatan bilgisayardan yenisiyle değiştirdim.

Bu sefer cihaz sorunsuz çalıştı.

Eski bir (gerçi hala :D) WD kullanıcısı olarak icybox'ın maalesef bazı dosyaları oynatamadğını gördüm.

Eksileri:

1. En önemli eksiklik Türkçe altyazı desteği YOK! Eğer altyazı filme gömülüyse tanıyor Türkçe karakterleri ancak ayrı bir dosya olarak klasöre eklerseniz destek yok.

2. Tanıtımlarında iso formatları desteklediği yazıyor ama elimdeki Dark Knight Bonus Disc iso yu okuyamadı. Oysa WD rahatlıkla oynatıyordu.

3. WD DTS audio müzikleri (i ster mp3 isterse wav formatında olsun) tıkır tıkır çalıyordu. Ancak icybox sadece mp3 formatındaki DTS audioları destekliyor, wav dosyalarında ise çızırtıdan başka birşey duyamadım :SS

4. İleri sarma hızı en fazla x8, biraz can sıkıcı.

5. Icybox'ın menüleri arasında dolaşmak biraz zaman alıyor. İşlemcisindenmidir nedir çok yavaş geçişler oluyor. WD ile meüde dolaşmak çocuk oyuncağıydı.

6. Fotoğrafların olduğu klasörde gezinriken kumandadan skip tuşuyla bir türlü diğer fotoya geçemedim. Klasöre geri dönüp yeni bir foto seçmek zorunda kaldım.

Artıları:

1. Dış görünüş ve kullanılan malzeme kaliteli.

2. NMT uygulamaları.

3. Altyazı renkleri ve pozisyonları seçilebilir.

4. HDMI 1.3 arayüzü

5. Kumandası daha fazla işlevsel.

NOT: Yukarıdaki değerlendirmeleri kendi kullanım amaçlarıma göre sıraladım. Mesela usb üzerinden DVD oynatabilmesi de icybox'ın bir avantajı mutlaka ama ben bu özelliğini hiç kullanmayacağım.

SONUÇ: Evet gelelim bu tip bir cihaza sahip olmayan ve ileride almayı düşünen arkadaşlara son bir tavsiyem; eğer NMT uygulamalarını kullanmayacaksanız ( yani wireless internete bağlanıp TV izlemek radyo dinlemek ya da torrent indirmek gibi) kesinlikle bu kadar parayı icybox, popcorn, egreat, HDX1000 vb. cihazlara vermesinler. Alın 250 liraya bir WD bakın keyfinize... Küçük, basit ve işlevsellik bu cihazda. Şahsen ben elimdeki WD yi muhafaza etmeyi düşünüyorum. Her iki aleti de değişik amaçlar için kullanacağım.

Hepinize eğlenceli günler...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.