Şimdi Ara

ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
59.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yazmış olduğun eksilerin yarısını bu cihaz gerçekleştiriyor.Benim anladığım kadarıyla cihazı tam kullanmamışsın.Türkçe karakterleri desteklemiyor demişsin ki destekliyor, üstelik Türkçe arayüzle.
    ...Altyazı sadece şu söylenebilir.Eğer mkv dosyasında ltyazı göümülü ise harici altyazıyı seçememniz.
    ...Senin kullandığın iso dosyasında bir bozukluk vardır.İsoları mükemmel okuyor.Eğer okumuyorsa ya riplemede bir hata ya da isosunu alırken bir hata yapılmıştır.
    ...Bir sonraki parçaya geçebilmek için daha önce de bahsettim, > Play tuşuna basacaksınız.Enter derseniz sadece o dosyayı okuyup bırakır.
    ...İleri sarmada sadec x8'e bağlı değilsiniz.
    ...Ki menü geçişleri bence oldukça yeterli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heredot90

Daha önce bozuk çıkan icybox player'ı vatan bilgisayardan yenisiyle değiştirdim.

Bu sefer cihaz sorunsuz çalıştı.

Eski bir (gerçi hala :D) WD kullanıcısı olarak icybox'ın maalesef bazı dosyaları oynatamadğını gördüm.
    ** Ben Henüz rastlemadım!
    Eksileri:

1. En önemli eksiklik Türkçe altyazı desteği YOK! Eğer altyazı filme gömülüyse tanıyor Türkçe karakterleri ancak ayrı bir dosya olarak klasöre eklerseniz destek yok.
    ** Yanlışınız var!. Aynı klasörde aynı isim yapın yeter. Açmadığı olmadı

2. Tanıtımlarında iso formatları desteklediği yazıyor ama elimdeki Dark Knight Bonus Disc iso yu okuyamadı. Oysa WD rahatlıkla oynatıyordu.
    ** İso dosyasının üzerine geldiğiniz "Enter" yapın oynattığını göreceksiniz. Ayrıca video iso ise video seçeneklerinden gelin
    3. WD DTS audio müzikleri (i ster mp3 isterse wav formatında olsun) tıkır tıkır çalıyordu. Ancak icybox sadece mp3 formatındaki DTS audioları destekliyor, wav dosyalarında ise çızırtıdan başka birşey duyamadım :SS
    *** Anladım siz kullanmayı bilmiyorsunuz anlaşılan. Audio seçeneklerini ayarlayınız.
    4. İleri sarma hızı en fazla x8, biraz can sıkıcı.

5. Icybox'ın menüleri arasında dolaşmak biraz zaman alıyor. İşlemcisindenmidir nedir çok yavaş geçişler oluyor. WD ile meüde dolaşmak çocuk oyuncağıydı.
    *** Yinede Bilgisayardan daha iyidir
    6. Fotoğrafların olduğu klasörde gezinriken kumandadan skip tuşuyla bir türlü diğer fotoya geçemedim. Klasöre geri dönüp yeni bir foto seçmek zorunda kaldım.
    *** Fotoğraflara geldiğinizde "PLAY" deyin o zaman istediğiniz gerçekleşir. Enter ile olmuyor malesef

Artıları:

1. Dış görünüş ve kullanılan malzeme kaliteli.

2. NMT uygulamaları.

3. Altyazı renkleri ve pozisyonları seçilebilir.

4. HDMI 1.3 arayüzü

5. Kumandası daha fazla işlevsel.

NOT: Yukarıdaki değerlendirmeleri kendi kullanım amaçlarıma göre sıraladım. Mesela usb üzerinden DVD oynatabilmesi de icybox'ın bir avantajı mutlaka ama ben bu özelliğini hiç kullanmayacağım.

SONUÇ: Evet gelelim bu tip bir cihaza sahip olmayan ve ileride almayı düşünen arkadaşlara son bir tavsiyem; eğer NMT uygulamalarını kullanmayacaksanız ( yani wireless internete bağlanıp TV izlemek radyo dinlemek ya da torrent indirmek gibi) kesinlikle bu kadar parayı icybox, popcorn, egreat, HDX1000 vb. cihazlara vermesinler. Alın 250 liraya bir WD bakın keyfinize... Küçük, basit ve işlevsellik bu cihazda. Şahsen ben elimdeki WD yi muhafaza etmeyi düşünüyorum. Her iki aleti de değişik amaçlar için kullanacağım.

Hepinize eğlenceli günler...

Bence tekrar bir kontrol edin.
    Kullanımınızda bir yanlışlık var gibi.
    Menülerde gezinmek zaman alıyor dediğinizin dışında anlattığınız sorunlar yok.

• sesem ve ElendiL arkadaşlara teşekkür ederim.

Evet uyarılarınızdan sonra birkeç şeyin çözümünü buldum :D

Öncelikle Türkçe altyazı desteğini hallettim.

PLay tuşuna basmayı da öğrendim :D teşekkürler...

Ancak ne yaptıysam DTS audio müzik dosyalarını (wav formatında) oynatamadım :( Bahsettiğim olay DTS ses codecli filmler değil! Yanlış anlaşılmasın!

Gene halledemediğim DArk Knight Extras blu-Ray iso dosyası. Bir türlü oynatamadım. Ayrıca elimde Depeche Mode'un DVDAudio iso dosyası vardı onu da oynatamadım :( Hem video hem de müzik menulerinden girdim olmadı. Pink Floyd'un bir başka DVDAudio dosyasını ise (iso değil normal) oynattı.

Bir de fotoları izlerken (slayt mode) müzik dinlemek istedim ama olmadı. WD ile bunu yapıyordum. Acaba icybox ta da böyle bir şey var mı?

Uzun zamandır kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ben henüz dünden beri kullanıyorum :p

Şimdiden teşekkürler....

• quote:

Orjinalden alıntı: heredot90

sesem ve ElendiL arkadaşlara teşekkür ederim.

Ancak ne yaptıysam DTS audio müzik dosyalarını (wav formatında) oynatamadım :( Bahsettiğim olay DTS ses codecli filmler değil! Yanlış anlaşılmasın!

Gene halledemediğim DArk Knight Extras blu-Ray iso dosyası. Bir türlü oynatamadım. Ayrıca elimde Depeche Mode'un DVDAudio iso dosyası vardı onu da oynatamadım :( Hem video hem de müzik menulerinden girdim olmadı. Pink Floyd'un bir başka DVDAudio dosyasını ise (iso değil normal) oynattı.

Bir de fotoları izlerken (slayt mode) müzik dinlemek istedim ama olmadı. WD ile bunu yapıyordum. Acaba icybox ta da böyle bir şey var mı?

Uzun zamandır kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ben henüz dünden beri kullanıyorum :p

Şimdiden teşekkürler....

DTS audio'larda hiç bir sorun yok. *.wav, *.mp3, *.dts müzikleri sorunsuzca oynatıyo. ancak buna rağmen arşivimde bulunan bazı DTS wav dosyaları okunmadı. o da kodlamadan kaynaklanıyor. bazı kodlamalarda encode/decode ederken bir sorun oluşuyor herhalde.. çalmayan dosyaları ya yeniden kodlayın, yada başka bir versiyonunu indirmeye çalışın....

• slm herkese,

icybox ı nmt uygulamaları için aldım.

TP link usb dongle da aldım. Zar zor ağ bağlantısını yaptım. Ancak benim sorunum şu:

Kurulum bölümünde ağ bağlantısı wireless olarak görünmesine rağmen bir türlü web hizmetlerini kullanamıyorum;

mesela saya TV ya da internet radyo ya girmeye çalışıyorum ama denemeniz başarısız oldu mesajı çıkıyor. Bağlantıda ya da dongle da hiçbir problem yok.

Bana bu konuda tecrbeli arkadaşalr yardmıcı olabilir mi acaba?

Sizler nasıl bağlanıyorsunuz? ve nasıl TV izliyorsunuz?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: heredot90

sesem ve ElendiL arkadaşlara teşekkür ederim.

Şimdiden teşekkürler....

Gerçi ben egreat M32B kullanıyorum ama genelde aynı yazılımı kullandığı için size 1-2 ipucu verebilirim..

1. Ses alamadığınız DTS müzik dosyaları için kumandadan ses ayarını 0'a getirin.. + veya - dB değerlerinde nedense ses cızırtı olarak geliyor.

2. LAN bağlantınızı yaptıktan sonra DNS ayarlarınıza girip 4.2.2.x ve 4.2.2.y şeklinde ayarlayın... x ve y 1-9 arası farklı bir sayı olabilir. Bu şekilde internet servislerine girmeniz lazım.

• quote:

slm herkese,

icybox ı nmt uygulamaları için aldım.

TP link usb dongle da aldım. Zar zor ağ bağlantısını yaptım. Ancak benim sorunum şu:

Kurulum bölümünde ağ bağlantısı wireless olarak görünmesine rağmen bir türlü web hizmetlerini kullanamıyorum;

mesela saya TV ya da internet radyo ya girmeye çalışıyorum ama denemeniz başarısız oldu mesajı çıkıyor. Bağlantıda ya da dongle da hiçbir problem yok.

Bana bu konuda tecrbeli arkadaşalr yardmıcı olabilir mi acaba?

Sizler nasıl bağlanıyorsunuz? ve nasıl TV izliyorsunuz?

Teşekkürler...

NMT web uygulamalarından önce wireless üzerinden
    DESTEK altında FW güncellemeyi deneyin.

Yapıyorsa bağlantınız ok dir. Yapmıyor ancak güncellenecek dosya yok diyorsa yine internet ok dir.

Bunlar oluyor ve web uygulamalarına yinede giremiyorsanız.
    Fabrikasyon ayarlarına getirin.
    Dongle u tekrar tanıtın.

Modem ile bağlantı kurulduktan sonra NMT uygulamalarını tekrar yükleyin.

Hiçbirşekilde net ile bağlantı kuramıyorsanız veya PC nizden ICY BOX unuzu ağ üzerinden göremiyorsanız wireless yapılandırmanızda hata var.
    --
    Kuruluma Geliyorsunuz.
    Ağ /seçiniz
    İlk seçenek Kablosuz Otomatik IP
    Kaydet.
    sonra en altta
    Kablosuzu ayarla menüsünden/ Modeminizin SSID ve şifresini girdikten sonra kaydet deyin.
    Bir önceki menüye döner ve pasiff Connecting yazar.
    actifleştiğinde modem ile bağlantı kurmuş demektir.

Şimdi deneyin.
    ---

Mümkün olduğunca basit yazmaya çalıştım.
    Kolay Gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: heredot90

Teşekkürler...

Dostum senin ağ ayarlarında bir yanlış var.

Wireless şifreni ve şifre türünü kontrol et.
    İlk denediğimde ben de epey uğraşmıştım.
    Doğru seçmezsen bağlanmıyor bir türlü.
  • evet sonunda ağ bağlantısını hallettim. Hepinize teşekkürler...

bazı radyo ya da TV istasyonlarını oynatamadı! Acaba bi üyelik falan mı gerekiyor anlamdım.

Bir de apple dan HD 1080p fragman indriim dedim ama alet kilitlendi.
    Gene de bazı sorunları aştığım için mutlu oldum.

Bu arada Elendil senin tavsiyene uyup fabrika ayarlarına geri döndüm ondan sonra ağa bağlanabildim.

Tekrar teşekkürler...

Yaşadığınız sorunları ve çözüm yollarını bulanlar litfen burda herkesle paylaşsınlar...

Son bir soru daha :)

Acaba rapid ten (yeliği kullanarak) dosya indirebilir miyiz?

İndiremiyorsak HD filmleri indirebileceğimiz torrent adresleri nedir bilenler paylaşırsa sevinirm.

:)
  • nmt community installer ile download manager programını kurarak rapid premium indirilebiliyor diye biliyorum.

ben nmt commnuinty installer ile tema yükledim güzel oldu.tavsiye ederim.

aşağıdaki linkten temaları görebilirsin.

http://networkedmediatank.com/showthread.php?tid=4567
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktamer

nmt community installer ile download manager programını kurarak rapid premium indirilebiliyor diye biliyorum.

ben nmt commnuinty installer ile tema yükledim güzel oldu.tavsiye ederim.

aşağıdaki linkten temaları görebilirsin.

http://networkedmediatank.com/showthread.php?tid=4567

teşekkürler

bi inceleyeyim bakalım ...
  • Arkadaşlar;

ICY BOX IB-MP309HW-B

Dolby True HD yi bitstream aktarıyor.
    Ayrıca Multichn.PCM 7.1 i aktarıyor.
    DTS HD MA 5.1 i ise DTS 5.1 olarak aktarıyor.

*** Belki DTS HD MA yıda aktarıyor olabilir.**
    Bendeki DTS HD MA demo BD olduğu gibi klasörden kopyala yapıştır olduğundan bir hata yapıyor olabilirim.***

Biraz önce DH de gezinirken ezoen81 arkadaşın birilerine verdiği linkten indirdim test sonuçları aşağıda.

DTS MA ses bitstream çıkış
     ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi

AVR ekranı (DTS MA sesi DTS olarak alıyor AVR)

Dolby True HD Bitstream çıkış.

Onkyo TX-SR875 AVR ekranı Görüntüleri (True HD olarak alıyor AVR)

Multi kanal 7.1 sesin ICY BOX'tan aktarılmış AVR ekranı

• eline sağlık günlerdir popcorn topiğinde tartışıyorlar hd sesler nasıl aktarılıyor diye en güzel cevabı vermişsib caps koyarak :)

bu arada niye video çıkışı 1080p/60hz en iyi ayar 1080p/24dür menüden ayarla yoksa oynayan filmlerin çözünürlüğü müydü ben mi karıştırdım
  • Sadays üstadım;

Film izlemeye başlamadan infodan kontrol edip orjinal çözünürlük ne ise onu ayarlıyorum.
    Mesela bu filmin 24p ama amaç görüntü değildi.
    TrueHD aktarıp aktarma ma testi idi.

Son izlediğim Kahin Mkv 1080p/60hz di ayar orada kalmış.
  • ıcybox sistemi artık yerine oturdu herhalde,

bir ara devamlı sorun çıkarıyor deniyordu???
  • Walla ben sorun yaşamadım kendi acemiliklerim dışında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elendil

Sadays üstadım;

Film izlemeye başlamadan infodan kontrol edip orjinal çözünürlük ne ise onu ayarlıyorum.
    Mesela bu filmin 24p ama amaç görüntü değildi.
    TrueHD aktarıp aktarma ma testi idi.

Son izlediğim Kahin Mkv 1080p/60hz di ayar orada kalmış.

kahin mi kehanet mi

muhteşem filmdi bu arada bu öküz bakışlı herifi sevmesem de yahudi midir sabetayist midir nedir adam bu tiple aktörlüğün zirvesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 25 Temmuz 2009; 17:49:14 >

• üstadım;
    Yani bir iki harf hatamızı yüzümüze vurmasan olmuyor
    --

Evet gerçekten güzel filmdi.

Nicholas CAGE yi ise hn. çok beğenip her filmini izler.
  • Arkadaşlar PCden ağ üzerinden 720p ya da 1080p HD filmleri oynatırken sizde de takılmalar oluyor mu?

Divx formatındaki filmleri rahatça oynatıyorum ama mkv leri bir türlü akıcı bi şekilde oynatamadım.

Acaba altyazı yüzünden mi? yani gömülü olsa takılmaz mı acaba?

Sizin deneyimleriniz nedir?

Teşekkürler....
  • PC nette değil se , download yapmıyorsa veya ağ başka bir işlemde kullanılmıyorsa sorun mkv lerin hiçbirinde olmuyor.

BD.iso da sanırım band genişliği yetmiyor.
    Oysa Tüm ağım 300Mbps olarak yapılandırılmış olmasına rağmen.

Bende ağ üzerinden mts ve BDiso dosyalarını Dahili HDD ye 3,5Mbyte hızında atıp HDD den izliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.