Şimdi Ara

ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
59.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dts müzik dinlemeye çalıştığımda cıssssssssss sesinden başka ses alamıyorum. ne yapmalıyım abiler
  • kumandadan ses ayarını sıfırda tut ne eksi olsun ne artı
  • tşk. ederim üstad. akşam deniycem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elendil

Kızıl Baron
    Anlaşılıyor sanıyordum

quote:

Orijinalden alıntı: alperozlu

cihazın içinden çıkan fw ile cihazı kullqanmaktayım. Mkv, bluray filmleri izlerken içinde birden fazla altyazı olmaına rağmen, altyazılar arasında geçme seçme yapmıyor dvd filmlerdeki gibi bu fwdenmi yoksa cihazda bu özellik yok. Bu şekilde altyazı geçişi yapabilen varmı yapıyorsa hangi fwyi kullanıyor acaba.

Ben değiştirebiliyorum.
    FW/ Kurulumdan hemen sonra Netten otomatik güncellemede yüklenen yazılım.
    Galiba "204"

Yeni fw yüklememe rağmen, lan kablosunu takınca güncelle deyincde otomatik kendisi halletti, bluray filminin içinde 4-5 ses 9-10 tanede altyazı var sesler
    arasında sorunsuzca geçiş yaparken bi türlü altyazı değiştiremedim, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Orjinal Blueray'ı nasıl oynattırdın? uzantısı ne filmin? dosya boyutu? HDD'den mi yoksa harici Blueray-ROM ile mi izledin?

çok mu soru oldu ne?

Hocam Orjinal Bluray'ı HDD den oynattım, Ben Efsaneyim Filmi uzantısı M2TS, boyutu 43 GB, Filmin içindeki BDMV\STREAM kalasörünün içinden açtım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HWA@zaza

quote:

Orjinal Blueray'ı nasıl oynattırdın? uzantısı ne filmin? dosya boyutu? HDD'den mi yoksa harici Blueray-ROM ile mi izledin?

çok mu soru oldu ne?

Hocam Orjinal Bluray'ı HDD den oynattım, Ben Efsaneyim Filmi uzantısı M2TS, boyutu 43 GB, Filmin içindeki BDMV\STREAM kalasörünün içinden açtım

Evet Bende "Broken Arrows" aynı şekilde izledim.
    **BDMV\STREAM kalasörünün içinden 0001.m2ts adlı dosyayı tıkladığınızda çalışıyor.

Dolby TrueHD bitstream bir iki sayfa önce var.

• cihazı bağlantısını yaptıktan sonra ilk olarak fw güncellemesini yaptım. nmt yazılımını yükledim cihaz çok yavaş idi. kanser ediyordu beni. menüler arası geçişlerde yaklaşık 1 dakika bekliyordum. pc den bağlanamıyordum. tam geri götürmek üzereyken, önce resetledim birde pc ye bağlayıp formatladım yeniden kurdum şimdi tıkır tıkır çalışıyor. yalnız cihaza bağladığım 1,5 tb seagate diske format atarken bir tane 744 mb birde 1,36 tb iki disk görünüyordu. formattan sonra nmt yi kurmak için tv ye bağladığımda da 2 disk ardı. nmt kurduktan sonra diskin birisi görünmez oldu. acaba hangisi? ona bakacağım bir ara. hazırda bir tane everest hdc 358l usb+lan disk ve içerisinde 750 gb hdd olan kutuyu usb den bağladım içerisindekileri full gördü. philipsin usb slim dvd writerinida bağladım. o da muntazam çalışıyor. içerisine koyduğum film ve müzikler dts, thx, yada dolby digital ise amfi ekranında otomatikman hangi formatta olduğu görünüyor.

dts ses olayını sadaysın dediği gibi yaptım (ses seviyesini "0" a getirdim) çözüldü. önceden cısssss sesi alıyordum.

ancak mkv dosyalarını, DL dosyaları, içerisinde 1080p, 720p ripli filmeri, birde nrg uzantılı dosyaları açmıyor. hiç içerik bulunamadı diyor kendileri naapmak lazım acep? onunda bir çaresi vardır umuyorum ki. dosyalar bozuk desek pc de çalışıyor. dvd ye yazıyorum hatasız çalışıyor. bir yerde bir sorun var ama nerde?

youtube dan görüntü izliyorum ama çok berbat bunun bir ayarı vardır herhalde.

son olarak ses ve görüntü ayarları sekmesinde sesi stereo yapınca 5+1 kanaldan ses geliyor, 5+1 yaptığımda amfi ekranında multich yazıyo ve sadece stereo ses alıyorum. yani tam tersi bir durum değil mi bu nasıl düzelir?

• TPLINK Wifi usb dongle ve KDV dahil 540 tl ye getirttim, sata diskimi takıp güncellemeleri ve kurulumu yaptım, TPLINK wifi ile ağ kurulumunu tamamladım yerel ağ bağlantılarında hiçbir problem yok bilgisayarıma bağlanabiliyorum bilgisayarımdan ona bağlanabiliyorum, ama bir türlü şu web servislerini açamadım durum artık o hale geldiki return tuşunu söküp atacam varsa bir çaresini bilen kablolu kablosuz bu cihazı internet servislerinden herhangi birine bağlamayı başarabilmemi sağlayacak bir bilgisi olan lutfen yardım etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HWA@zaza

quote:

çok mu soru oldu ne?

Sağol dostum.. son bir sorum var. Görüntü kalitesi normal 8gb'lık mkv'den ne kadar farklı? yani 43GB download etmeye değer mi?

• quote:

Sağol dostum.. son bir sorum var. Görüntü kalitesi normal 8gb'lık mkv'den ne kadar farklı? yani 43GB download etmeye değer mi?

Hocam elimde bazı filmlerin hem 720p hem 1080p hemde orjinal bluray versiyonları mevcut, ama daha fırsat bulup bir karşılaştırma yapamadım, ama fark var mı dersen var, ama değer mi deymez mi sorusuna şimdilik cevap veremem, bu benimde merak ettiğim bir soru ama dediğim gibi karşılaştırma yapacak zamanım olmadı. Şimdilik söyleyebileceğim 720p mkv ler benim kullandığım 46" tv için gayet yeterli ve göze batacak bir kusur bulamadım. Daha öncede söylediğim gibi bir tane 480p film vardı onu izlediğimde bariz bir fark oldu görüntü çok dikkat etmeye gerek kalmadan bariz bir şekilde kötüydü ama bu görüntü bile orjinal dvd den daha iyiydi, orjinal dvd yi bir gün önce ps3 ten izlemiştim, bunuda belirtmek isterim.

Bir ara fırsat bulup karşılaştırma yaparsam burada kendi tecrübelerimi paylaşırım

• Arkadaşlar merhaba... Burada okuduğum olumlu yorumların üzerine bu cihazı aldım. Hemde sırf DTS ses alabilmek için. Samsung 46b650 lcd kullanıyorum. Mkv filmleri hiç sorunsuz takılmadan oynatıyordu. Ses sistemi olarak logitech z-5500'üm var ama LCD tv DTS sesleri pass through yani doğrudan çıkışa aktaramadığından ses alamıyordum. Sırf bu yüzden bu cihazı aldım.

Bazı 1080p filmlerde takılmalar yaptı. Ayrıca görüntülerde ufakta olsa karıncalanmalar var. Samsung LCD videoları hem daha net hemde daha akıcı bir şekilde oynatıyordu. Cihazın herhangibir ayarı varmı? Eğer bu şekilde oynatacaksa cihazı geri vermeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliyilmaz

cihazı bağlantısını yaptıktan sonra ilk olarak fw güncellemesini yaptım. nmt yazılımını yükledim cihaz çok yavaş idi. kanser ediyordu beni. menüler arası geçişlerde yaklaşık 1 dakika bekliyordum. pc den bağlanamıyordum. tam geri götürmek üzereyken, önce resetledim birde pc ye bağlayıp formatladım yeniden kurdum şimdi tıkır tıkır çalışıyor. yalnız cihaza bağladığım 1,5 tb seagate diske format atarken bir tane 744 mb birde 1,36 tb iki disk görünüyordu. formattan sonra nmt yi kurmak için tv ye bağladığımda da 2 disk ardı. nmt kurduktan sonra diskin birisi görünmez oldu. acaba hangisi? ona bakacağım bir ara. hazırda bir tane everest hdc 358l usb+lan disk ve içerisinde 750 gb hdd olan kutuyu usb den bağladım içerisindekileri full gördü. philipsin usb slim dvd writerinida bağladım. o da muntazam çalışıyor. içerisine koyduğum film ve müzikler dts, thx, yada dolby digital ise amfi ekranında otomatikman hangi formatta olduğu görünüyor.

dts ses olayını sadaysın dediği gibi yaptım (ses seviyesini "0" a getirdim) çözüldü. önceden cısssss sesi alıyordum.

ancak mkv dosyalarını, DL dosyaları, içerisinde 1080p, 720p ripli filmeri, birde nrg uzantılı dosyaları açmıyor. hiç içerik bulunamadı diyor kendileri naapmak lazım acep? onunda bir çaresi vardır umuyorum ki. dosyalar bozuk desek pc de çalışıyor. dvd ye yazıyorum hatasız çalışıyor. bir yerde bir sorun var ama nerde?

son olarak ses ve görüntü ayarları sekmesinde sesi stereo yapınca 5+1 kanaldan ses geliyor, 5+1 yaptığımda amfi ekranında multich yazıyo ve sadece stereo ses alıyorum. yani tam tersi bir durum değil mi bu nasıl düzelir?

çıkışı 5.1 yapmayacaksın dts va ac3 için digital raw yapacaksın

öte yandan

"ancak mkv dosyalarını, DL dosyaları, içerisinde 1080p, 720p ripli filmeri, birde nrg uzantılı dosyaları açmıyor. hiç içerik bulunamadı diyor kendileri naapmak lazım acep? onunda bir çaresi vardır umuyorum ki. dosyalar bozuk desek pc de çalışıyor. dvd ye yazıyorum hatasız çalışıyor. bir yerde bir sorun var ama nerde?"

bu cümleni anlamadım hem sorunsuz çalışıyor diyorsun hem de oynatmıyor diyorsun oynamayan tam olarak ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 7 Ağustos 2009; 11:56:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ^Psygnosis^

Arkadaşlar merhaba... Burada okuduğum olumlu yorumların üzerine bu cihazı aldım. Hemde sırf DTS ses alabilmek için. Samsung 46b650 lcd kullanıyorum. Mkv filmleri hiç sorunsuz takılmadan oynatıyordu. Ses sistemi olarak logitech z-5500'üm var ama LCD tv DTS sesleri pass through yani doğrudan çıkışa aktaramadığından ses alamıyordum. Sırf bu yüzden bu cihazı aldım.

Bazı 1080p filmlerde takılmalar yaptı. Ayrıca görüntülerde ufakta olsa karıncalanmalar var. Samsung LCD videoları hem daha net hemde daha akıcı bir şekilde oynatıyordu. Cihazın herhangibir ayarı varmı? Eğer bu şekilde oynatacaksa cihazı geri vermeyi düşünüyorum.

video çıkış çözünürlüğünü 1080p/24 yap ondan sonra okut takılmaması lazım karıncalanma da muhtemelen video çıkışının auto olmasındandır

• quote:

Orijinalden alıntı: ^Psygnosis^

Arkadaşlar merhaba... Burada okuduğum olumlu yorumların üzerine bu cihazı aldım. Hemde sırf DTS ses alabilmek için. Samsung 46b650 lcd kullanıyorum. Mkv filmleri hiç sorunsuz takılmadan oynatıyordu. Ses sistemi olarak logitech z-5500'üm var ama LCD tv DTS sesleri pass through yani doğrudan çıkışa aktaramadığından ses alamıyordum. Sırf bu yüzden bu cihazı aldım.

Sanırım en benzer biz aynı cihazları kullanıyoruz. Z5500 ve Samsung 42a656 LCD sahibiyim. ICYBOXu almadan önce laptopu bağlayıp da mı oynatıyordun filmleri?
    Ben hiçbir sorun yaşamıyorum. görüntüler gayet akıcı ve karıncalanma da olmuyor. izlediğin filmden olabilir belki.

@HWA@zaza
    eyvallah dostum.. incelemeni ve değerlendirmeni sabırsızlıkla bekliyorum...

• sadays üstadım şöyle ki;

aşağıdaki cümleden kastım, mkv, DL (double layer), 1080p, 720p filmeri ve nrg uzantılı isoları icybox çalıştırmıyor. ancak aynı dosyaları (1080p,720p ve DL, mkv) bilgisayarda izleyebiliyorum. demek istemiştim ama cümle yanlış olmuş afedersiniz
    quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

Orijinalden alıntı: aliyilmaz

cihazı bağlantısını yaptıktan sonra ilk olarak fw güncellemesini yaptım. nmt yazılımını yükledim cihaz çok yavaş idi. kanser ediyordu beni. menüler arası geçişlerde yaklaşık 1 dakika bekliyordum. pc den bağlanamıyordum. tam geri götürmek üzereyken, önce resetledim birde pc ye bağlayıp formatladım yeniden kurdum şimdi tıkır tıkır çalışıyor. yalnız cihaza bağladığım 1,5 tb seagate diske format atarken bir tane 744 mb birde 1,36 tb iki disk görünüyordu. formattan sonra nmt yi kurmak için tv ye bağladığımda da 2 disk ardı. nmt kurduktan sonra diskin birisi görünmez oldu. acaba hangisi? ona bakacağım bir ara. hazırda bir tane everest hdc 358l usb+lan disk ve içerisinde 750 gb hdd olan kutuyu usb den bağladım içerisindekileri full gördü. philipsin usb slim dvd writerinida bağladım. o da muntazam çalışıyor. içerisine koyduğum film ve müzikler dts, thx, yada dolby digital ise amfi ekranında otomatikman hangi formatta olduğu görünüyor.

çıkışı 5.1 yapmayacaksın dts va ac3 için digital raw yapacaksın

öte yandan

"ancak mkv dosyalarını, DL dosyaları, içerisinde 1080p, 720p ripli filmeri, birde nrg uzantılı dosyaları açmıyor. hiç içerik bulunamadı diyor kendileri naapmak lazım acep? onunda bir çaresi vardır umuyorum ki. dosyalar bozuk desek pc de çalışıyor. dvd ye yazıyorum hatasız çalışıyor. bir yerde bir sorun var ama nerde?"

bu cümleni anlamadım hem sorunsuz çalışıyor diyorsun hem de oynatmıyor diyorsun oynamayan tam olarak ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 8 Ağustos 2009; 2:02:50 >

• o kadar da olsun pc mi bu her .iso .nrg uzantıyı tanıyıp çalıştırsın pcden açıp oynatıver bir zahmet
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elendil

Kızıl Baron
    Anlaşılıyor sanıyordum

quote:

cihazın içinden çıkan fw ile cihazı kullqanmaktayım. Mkv, bluray filmleri izlerken içinde birden fazla altyazı olmaına rağmen, altyazılar arasında geçme seçme yapmıyor dvd filmlerdeki gibi bu fwdenmi yoksa cihazda bu özellik yok. Bu şekilde altyazı geçişi yapabilen varmı yapıyorsa hangi fwyi kullanıyor acaba.

Ben değiştirebiliyorum.
    FW/ Kurulumdan hemen sonra Netten otomatik güncellemede yüklenen yazılım.
    Galiba "204"

Yeni fw yüklememe rağmen, lan kablosunu takınca güncelle deyincde otomatik kendisi halletti, bluray filminin içinde 4-5 ses 9-10 tanede altyazı var sesler
    arasında sorunsuzca geçiş yaparken bi türlü altyazı değiştiremedim, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

• yok abi yaa haklısında hani bu aadı geçen dosyaları açıyor dediler de ondan şeettiydim.
    quote:

Orijinalden alıntı: sadays

o kadar da olsun pc mi bu her .iso .nrg uzantıyı tanıyıp çalıştırsın pcden açıp oynatıver bir zahmet
  • arkadaşlar bi sorum var.
    bu cihaz dts sesleri kendi içinde çözebiliyormu popcorn gibi? yani dts ses sistemimiz olmasa bile stereo hoparlörde ses alabiliyormuyuz dts li filmlerde.
    yoksa dts ses sistemine ihtiyaç mı var western de olduğu gibi?
  • wddeki gibi henüz yazılım yok ama sözü var en azından yani dts downmix desteği yok henüz
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.