Şimdi Ara

ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
59.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum ama bildiğim kadarıyla DTS olması için donanım desteği olmasi lazım.yani sadece yazılımsal olarak olacak iş değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum ama bildiğim kadarıyla DTS olması için donanım desteği olmasi lazım.yani sadece yazılımsal olarak olacak iş değil

popcorn ile aynı chipsete sahip dolayısı ile yazılımsal.
    Yani DTS firmasına telif ödemekten kaçtığı için sadece çözmeden aktarıyor.
    istese çözer
  • doğru cevap kardeşim alman usulü diye bir tabir var boşuna mı adamlar şuradan sıkıp şuradan yalıyor lisansa para vermemek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum ama bildiğim kadarıyla DTS olması için donanım desteği olmasi lazım.yani sadece yazılımsal olarak olacak iş değil

popcorn ile aynı chipsete sahip dolayısı ile yazılımsal.
    Yani DTS firmasına telif ödemekten kaçtığı için sadece çözmeden aktarıyor.
    istese çözer

Bilgisayarmış gibi düşünecek olursak,ana kart aynı,işlemci aynı,ram aynı vs vs...ama tek farkı ses kartı.popcorn ile arasında ses kartı chipi farklıdır...olamazmı?
    Sesi çözen devre de popcorn ile aynı?

• dts yi ses chipi çözmez sigma işlemci çözer ses chipi sadece giriş çıkış işlemlerinden v.s. sorumlu

yani sorun alet değil üreticisi
  • Ver gazı, ver coşkuyu, ha şöyle, ha böyle derken aldırdınız sonunda... Dün gidip Bornova Vatan'dan aldım, hediyesi 465 küsur ve 5 taksitle...Aslında yeni jenerasyon cihazlar da ufaktan boy göstermeye başladı ve biraz daha bekleyenler bu ilk kuşak cihazları indirimli fiyatlarla alabilirler. Neyse, ben bekleyemedim ve aldım... Jelatinli kutuda, ilk ben açtım. Kurulum kolay, işlevler güzel ve etkin. Gerçi teknolojik işlere pek yatkın olmayanlara göre ilk etapta plug&play denilen tak&çalıştır cihazlar gibi, sanki yeterince pratik değil, sanki biraz karışık ve zor, bir bilgisayarın hızına alışkın olanlar için de yavaş gibi gelebilir ama, sonuçta cihaz yaptığı işin hakkını veriyor. Cihazı kullanıp alıştıkça, özellikle de HD görüntüleri izledikçe bu oyuncak kendini giderek daha çok sevdiriyor. Tabii şimdi uygun bir de hdd düşünülecek, yetmedi usb wifi dongle falan... Haa bir de dts ses sorunu var tabii ve benim eski tüfek Z5500 ü kutusundan çıkarmam şart oldu yine... Oysa ne güzel 2+1 sistemimle asgari kablo rahatlığına alışmış ve sadeliğin saadetini yaşıyorduk. Şahsen 24 saatlik bu tanışıklık bir ömür sürecek birlikteliğe gider diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirbay -- 15 Kasım 2009; 9:36:03 >

• iyi günlerde kullan kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

iyi günlerde kullan kardeşim

Çok teşekkürler, forumun ve NMT cihazların emektar duayeni Sadays kardeşim...

Dün gece Z5500 ü kurup optikten bağladım ve ses muhteşem tabii ancak bu defa dipte hafif bir cızırtı sürekli arka fonda kulakları bir müddet sonra rahatsız ediyor. Oysa daha önce böyle bir sorun yoktu. Koaksiyelden denedim ki orada acaip bir gürültü var mümkün değil kullanmak.Ayni şekilde Teledünya HD setboxta da yapıyor ama plazma tv. yi (50") kapatınca olmuyor. Fazla uğraşamadım ve bıraktım, bugün birkaç günlüğüne iş seyahatim var ve dönüşte sanırım hafta sonu çözmeye çalışacağım. Muhtemelen bir topraklama ya da şaseleme veya harmonik filtre sorunu olmalı. Bunun ötesinde bu aletler gerçekten boyutlarının ötesinde işler yapan muazzam oyuncaklar. Günümüzde teknolojinin geldiği noktada belki göreceli olarak pahalı gibi gelebilirler ancak, işlevsel anlamda bence verilen parayı son kuruşuna kadar hak ediyorlar.

• icyboxun ses ayarı varsa kumadadan onu 0 yap belki düzelir ama sorun sanırım bir topraklama sorunu gibi görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirbay

quote:

iyi günlerde kullan kardeşim

Çok teşekkürler, forumun ve NMT cihazların emektar duayeni Sadays kardeşim...

Dün gece Z5500 ü kurup optikten bağladım ve ses muhteşem tabii ancak bu defa dipte hafif bir cızırtı sürekli arka fonda kulakları bir müddet sonra rahatsız ediyor. Oysa daha önce böyle bir sorun yoktu. Koaksiyelden denedim ki orada acaip bir gürültü var mümkün değil kullanmak.Ayni şekilde Teledünya HD setboxta da yapıyor ama plazma tv. yi (50") kapatınca olmuyor. Fazla uğraşamadım ve bıraktım, bugün birkaç günlüğüne iş seyahatim var ve dönüşte sanırım hafta sonu çözmeye çalışacağım. Muhtemelen bir topraklama ya da şaseleme veya harmonik filtre sorunu olmalı. Bunun ötesinde bu aletler gerçekten boyutlarının ötesinde işler yapan muazzam oyuncaklar. Günümüzde teknolojinin geldiği noktada belki göreceli olarak pahalı gibi gelebilirler ancak, işlevsel anlamda bence verilen parayı son kuruşuna kadar hak ediyorlar.

Öncelikle hayırlı olsun...

Bu "sihirli" kutuyu bende z5500ümle kullanıyorum. hiçbir cızırtı uğultu yok. optik'den bağlı bende. film oynatırken yada film oynatmazken hiçbir problem yok. Aynı zamanda teledünyada var bende. onu da bir zamanlar coax ile bağlamayı denedim, national geographic HD kanalı dışındaki tüm kanallarda dediğiniz gibi bi uğultu oluştu bende de.. O kanal hariç tüm kanallar dolby digital'sız olduğu için normal stereo kablosu ile bağladım teledünya ve z5500ümü. z5500 den 2x2 yaptım, ooohhh... mis gibi... :)))

• Arkadaşlar DTS desteği yalan olmuş.
    Levent Pekcan,Darkhardware forumunda şöyle açıklamış:

Tekrar selamlar,

Ne yazık ki kötü bir haberim var. Raidsonic ile olan yazışmalarımız sonucunda, MP309 için beklenen DTS downmix içeren güncellemenin sağlanamayacağı haberini aldık. Firma, kendi cihazlarının da tasarımını yapan ve firmware'ini geliştiren Syabas firmasına DTS için gerekli lisans ücretini ödediklerini, ancak aynı zamanda Popcorn'u üretip satan Syabas'ın muhtemelen Popcorn'u korumak adına yapılmış anlaşmayı bozduğunu ve Raidsonic için DTS desteği sağlamaktan vazgeçtiğini, bu yüzden Raidsonic'in de zorda kalmış olduğunu ifade etmekte.

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, biz üreticilerin yayınladığı resmi basın bültenlerini kullanarak haber yapıyoruz, nadiren dedikoduya dayalı bir şey yazdığımızdaysa sektör dedikodusu olduğunu net şekilde belirtiyoruz. MP309'un DTS desteği konusunu da firmanın tüm dünyaya yayınladığı basın bültenini kaynak alarak sizlere bildirdik, ancak daha sonra yukarıda aktardığımız olaylar gelişmiş ve konu iptal olmuş. Bu noktada, bize de size kötü haberi iletme sorumluluğu düşüyor.

Ürünün sitede yayınlanan incelemesinde de ilgili bölümlere bu ek bilgi notunu ekleyeceğiz...

Saygılarla, LP

• quote:

Orijinalden alıntı: aktamer

Arkadaşlar DTS desteği yalan olmuş.
    Levent Pekcan,Darkhardware forumunda şöyle açıklamış:

Tekrar selamlar,

Ne yazık ki kötü bir haberim var. Raidsonic ile olan yazışmalarımız sonucunda, MP309 için beklenen DTS downmix içeren güncellemenin sağlanamayacağı haberini aldık. Firma, kendi cihazlarının da tasarımını yapan ve firmware'ini geliştiren Syabas firmasına DTS için gerekli lisans ücretini ödediklerini, ancak aynı zamanda Popcorn'u üretip satan Syabas'ın muhtemelen Popcorn'u korumak adına yapılmış anlaşmayı bozduğunu ve Raidsonic için DTS desteği sağlamaktan vazgeçtiğini, bu yüzden Raidsonic'in de zorda kalmış olduğunu ifade etmekte.

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, biz üreticilerin yayınladığı resmi basın bültenlerini kullanarak haber yapıyoruz, nadiren dedikoduya dayalı bir şey yazdığımızdaysa sektör dedikodusu olduğunu net şekilde belirtiyoruz. MP309'un DTS desteği konusunu da firmanın tüm dünyaya yayınladığı basın bültenini kaynak alarak sizlere bildirdik, ancak daha sonra yukarıda aktardığımız olaylar gelişmiş ve konu iptal olmuş. Bu noktada, bize de size kötü haberi iletme sorumluluğu düşüyor.

Ürünün sitede yayınlanan incelemesinde de ilgili bölümlere bu ek bilgi notunu ekleyeceğiz...

Saygılarla, LP

İyide olsa Kötü de olsa haber, haberdir.

Bilgilendirme için sağol
    ** Hadi downmix yapmıyor!
    Bari DTS HD/MA sesleri Bitstream ver o da yok malesef :(
    ++

Artık bana düşen Ya PH C-200(e-SATA varmı bilmiyorum, incelemede dikkatimden kaçmışta olabilir göremedim),
    Ya da C200 özelliklerine ilave bir de e-sata bağlantısı olan bildiğiniz başka ürün almak düşer.

• c-200de e-sata yok benim bildiğim ama içeride sata bağlantısı var esata sata kablo ile arka taraftaki fan çıkışının kenarı kesilerek filan bir şeyler yapılabilir belki

esatalı muadili de yok acele etmeyip egreati beklemek lazım ben muhakkak muadil bir ürün bekliyorum envai çeşit çıkışı olan
  • quote:

c-200de e-sata yok benim bildiğim ama içeride sata bağlantısı var esata sata kablo ile arka taraftaki fan çıkışının kenarı kesilerek filan bir şeyler yapılabilir belki

esatalı muadili de yok acele etmeyip egreati beklemek lazım ben muhakkak muadil bir ürün bekliyorum envai çeşit çıkışı olan

egreat in muadil ürününü zaman olarak ne kadar bekleriz? Üstad.
  • Arkadaşlar bir sorunum var, evdeki tv de görüntü ayarı 1080p ye ayarlıydı cihazı başka bir tv ye taktık tv hd redy olduğu için 1080p de ne yaptıysam açamadım daha doğrusu cihaz çalışıyor ama görüntü almıyoruz. Kumanda üzerinden bir tuş kombinasyonu ile sıfırlanıyordu şimdi hatılayamıyorum tuş kombinasyonunu yardımlarınızı bekliyorum acil yardım lütfen, yardımcı olan arkaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • tv mode + 0 geç mi oldu biraz kusura bakma
  • torrent indirebilen varmı?
    ben pcden bağlandım alete.torrent ekle kısmından ekledim. ama hiç bir hareket yok. downloading yazıyor ama ne gelen var ne giden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovian
    torrent indirebilen varmı?
    ben pcden bağlandım alete.torrent ekle kısmından ekledim. ama hiç bir hareket yok. downloading yazıyor ama ne gelen var ne giden?

Ben 2-3defa torrent indirdim ama özel bi ayarlama falan yapmadım.torrenti ekler eklemez indirme işlemi başladı.bide başka torrenti indirmeyi dene
  • birde internet videolarında ses yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovian
    birde internet videolarında ses yok?

Bağlantı hızın yavaş kalıyor olabilirmi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.