Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.180
Cevap
197
Favori
794.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben zaten kuzenimin düğünü icin gidecektim 9 günlüktü sadece. Evet hayırlısı olsun artik kismet değilmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rechstanwalt R kullanıcısına yanıt
    Bence düşündüğünüz gibi değil maalesef. Benim uçuşum bugündü. Otel rezervasyonlarım falan ödemelerim herşeyimin 13.30'a tamamlanmış olması gerekiyordu. Nasip değilmiş....Umarım size çıkar en kısa zamanda. Çalışıyor olduğumdan dolayı iznim 31 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasındaydı. Zaten sorun buradan çıkıyor. Madem bu izin tarihlerini dikkate almayacaksın neden bizlerden bu belgeyi istiyorsunuz ? Can sağlığı olsun.

• rechstanwalt R kullanıcısına yanıt
    Rezervasyon vardi malum bileti alınca da verecekleri garanti olmadigi icin. Vereceklerinden emin olsam zaten alirdim

• Sömestre tatili için 30 Aralıkta başvurdum.Biletlerimin yandığı bir tarafa,tatilin bir haftası boşuna gitti.Artık gelse de uçuk fiyatlı biletlerle en fazla 5gun için gitmek değer mi acaba.

• ffrr F kullanıcısına yanıt
    Tatile ihtiacınız varsa değer diye düşünüyorum :)

• 22 subatta basvurdum kadikoy bahariye subesinden bi tane biletim yandi 30 unda biletim vardi simdi bekliyorum pzy insallah cikarmi arkadaslar

• az önce 40 gün sonraya anneme bilet aldım sonra bu yazıları okudum ptesi derhal eksik evrakları tamamlayıp gitcez 37 gün kalçak geriye umarım çıkar vize bu arada davetiyesi var 1 mart 31 mayıs arası ist bahariye başvurusu
  • Annenizin davetiyesi olması vizenin değerlendirilme sürecini kolaylaştıracaktır. Çıkar inşallah :)

• denhiskaira D kullanıcısına yanıt
    Benim de davetiyem vardı süreç çok hızlı isledi evet 5 iş gununde pasaportumu verdiler. Sonuç: red

Tabi anne olmak avantaj saglayabilir:)

• Sonucun red olması cidden üzücü Dilara hanım...Keşke istediğiniz, dilediğiniz gibi olsaydı sonuç. Yanlış anlamayın lütfen, okulunuzdan izin belgesi almış mıydınız siz öğrenci belgeniz haricinde ?

• 9 günlük bir süreç 4 günü hafta sonu 5 gun kalıyor geriye zaten izinlik bir durum göremedim. Bakalım muhtemelen itiraz dilekcesi vermeyi düşünüyorum davet edenin de benim geri donecegime garanti veren bir yazi yazmasini kefil olmasini isteyecegim.

• Dilara519 D kullanıcısına yanıt
    Dilara hanım, muhtemelen bundan dolayı vizeniz çıkmadı. Ama şöyleki bunu size başvuruyu yaparken demeleri, sizi uyarlamaları lazımdı. Ben yüksek lisans yaparken İngiltere vizesi başvurusunda bulundum. Süreç şöyle oldu. Okuldan sadece öğrenci belgemi alıp diğer belgelerle başvuru yapmaya gittim. Sağolsunlar konsoloslukta beni uyardılar, tabii ki izin belgesiz başvuru yapabilirsiniz ama red alma olasılığınız yüksek olur dediler. İzin belgesi alırsanız süreç daha kolay işler denildi ve ben de ona göre gittim izin belgemi aldım başvurumu yaptım 3 gün için de ( 3 iş günü değil ) 1 yıllık vize verdiler. Şuanda Öğretim Elemanı olarak çalışıyorum ve yine aynı şekilde çalıştığım üniversiteden izin belgesi istediler Ülkeden ayrılmayı bu şekilde garantiliyoruz böyle düşünüyorlar herhalde.... Neyse bir de isterseniz İzin Belgesi alarak başvurun nacizane önerim bu olabilir dikkate alırsanız. Gönlünüzce olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denhiskaira -- 1 Şubat 2015; 0:38:03 >

• Oraya yerleşmeyi düşünen insan her türlü yolu yapar yani kafaya koymuşsa şayet iznini de alır uçak biletini de alır vize çıkmadan. Ben bu sistemi anlayamıyorum dönecek olanla kalacak olanı ayırt etmek değil bence bu gerçekten gitmesi zorunlu olanları ayırt etmektir yaptıkları aile ziyareti vs. Bunlar için pek sıcak bakmıyorlar. Gerçi alanda aliyor yani burada alamadigim icin bu ifadeleri kullaniyorum:) Hayırlısı diyorum kısmet artık

• Arkadaşlar kendi görüslerimi belirtmek istiyorum
    Öncelikle tüm yorumları tek tek okudum red yiyenler vs..
    Şahsi düşüncem şu; fransada olan olaylar yüzünden şu son bir kaç aydır schengen ciddi anlamda zorlaştı. Çevremde yurt dışıyla bağlantılı olan birçok adam gidemedi ve saçma sapan sebeplerden dolayı üstelik.
    Ben öğrenciyim ve davetiyem vardı. Tüm evraklarım eksiksizdi sadece 10 günlük vize için başvurdum maalesef alamadım. İşin komik tarafı itiraz etme hakkınız var bunun yanında sizden red almanıza sebep olan eksik belgeleri istiyorlar. Benim eksik belgem yoktu. Bende birtane A4 kağıdına itiraz dilekçemi yazıp kargo yoluyla gönderdim. Bişey çıkacağından değilde şansımızı deneyelim.
    Ankara üzerinden başvurular çok yoğun bazı arkadaşlar 30 güne kadar beklemiş.
    Benim istanbul'du 8 gün sürdü.
    Dediğim gibi red alan arkadaşlar üzülmesin ben bunun sadece almanların bize önyargıyla bakmasından kaynaklı olduğunu düsünmüyorum o başka bir konu neyse.
    Red alan arkadaşlar kesinlikle itiraz dilekçelerini göndersinler benden tavsiye

• Bugün başvuralı tam 45 gün oldu, (noel ve yılbaşı tatilini saymazsak) umarım pazartesi hayirli haberi aliriz inşallah tüm bekleyenler olarak ;)))

Vize işlemleri kişiye özel yapilir. Size vize vermek istemezlerse aginizla kuş dahi tutsanız nafile. Umarım en yakın sürede olumlu bi cevap alabilirsiniz.

Izin günlerinizi bir ya da birkaç ay önce biliyorduysanız daha önceden başvurmalıydınız. Tatil dönemlerinde ki yoğunluğu hesaba katmak lazım.

Başvuru ücreti alınıyor ve onların umurlarinda oldugunuda sanmiyorum vizelerin sonuclarinin cikis tarihiyle malesef vize başvuruları çok büyül eziyete çevriliyor özellikle aracı kurumlar devreye girdiğinden itibaren.

• Davetiye olan sureci kolaylaştırmıyor maalesef. Biz hala bekliyoruz... Mail attım, telefon actım sonuc bekliyoruz yine. Ama bu saaten sonra gelse. Degermi oda ayrı mesele.

• Aynen size katılıyorum, bence de davetiye kolaylaştırıyor diye bir şey söz konusu değil. Ama içimden bi ses artık yarın olumlu cevapları alacağımızı söylüyor =)))
  • Arkadaşlar davetiye ile 4 kişilik bir aile olarak aile ziyareti yapacaz haziran 2014'te. pasaport felan hiçbirşey yok. ne zaman başlarsak işlemlere garanti olur?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.