Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
10.180
Cevap
197
Favori
794.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Akşam akşam moralim nasıl bozuldu ya =( pasaportun bi sayfasına da bi mühür gibi bir şey basmışlar o ne oluyor ? bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fftthh11

Akşam akşam moralim nasıl bozuldu ya =( pasaportun bi sayfasına da bi mühür gibi bir şey basmışlar o ne oluyor ? bilen var mı?

Vizeye başvurdu ama vermedik demek.
  • fftthh11 F kullanıcısına yanıt
    O red değil sdc işlem gördüğüne dair mühür

Bu arada geçmiş olsun üzücü bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afyonteam -- 4 Şubat 2015; 18:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İşlemden geçti gibi birşey o

• Afyonteam kullanıcısına yanıt
    sağolun arkadaşalar, bakalım itirazımı edeyim belki sonuç elde ederim.
  • gercekten üzüldüm ama canınız sağolsun,itiraz hakkınızı kullanın olumlu olumsuz en azından denemiş olursunuz.tekrarlıyorum sıkmayın canınızı ıyı akşamlar

hocam bende başvurdum ilkinde beni de reddettiler. yazıklar olsun ki yine bu kadar bekledim. böyle konularda küfürün adı günah oluyor hakediyorlar. ben ikinci defa başvurdum bakalım. geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vosvoshayri1

hocam bende başvurdum ilkinde beni de reddettiler. yazıklar olsun ki yine bu kadar bekledim. böyle konularda küfürün adı günah oluyor hakediyorlar. ben ikinci defa başvurdum bakalım. geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun

Hocam neden itiraz etmediniz

itiraza gerekçe 3 madde vardı. ve bundan 5 sene önce bu denli açık değildi red verdikleri şeyler. itiraz gerekçesi duymadım. birde duygusal çöküntüsü var tabi haftalarca bekle köpek gibi sürün sonrası red.. insan emeğine yanıyor.
  • Benim de seyahat tarihim geçmek üzere.İptali,için dilekçe yazabiliyor muyum ve paramı geri alabiliyor muyum bilen var mı arkadaşlar ?

• ffrr F kullanıcısına yanıt
    Iptali için yazabilirsiniz heralde hocam ama parayı iade etmezler çünkü basvuruda imzaladigimiz kağıtta ücretin geri alinamayacagini yazıyor.

ALMANYA FEDERAL CUMHURİYETİ .... BAŞKONSOLOSLUĞU’NA

KONU: ..... TARİHİNDE SCHENGEN VİZESİ İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUM BAŞVURUM SONUCUNDA VERMİŞ OLDUĞUNUZ ....... TARİHLİ RED KARARINIZA İLİŞKİN GEREKÇELERİ İLE BİRLİKTE İTİRAZIMI İÇEREN BEYANLARIMDIR.
    1- ...... tarihinde yapmış olduğum Schengen vize başvurusu için tarafımdan istenen bütün belge ve evrakları eksiksiz bir şekilde konsolosluk nezninde sunduğum halde Türkiye’deki aile bağlarımı yeterli ölçüde kanıtlayamadığım gerekçesi ile vize başvurum tarafınızca reddedilmiştir.
    2- Ek 1’de sunduğum öğrenci belgesine göre .... üniversitesi ... fakültesi ...sınıf öğrencisiyim.Almanya’yı 1 haftalığına turistik amaçlı ziyaret etmek istemekteyim.
    3- Ek 2’ de sunduğum belge ile ...... ######### SGK sicil numarası ile ..... tarihinden beri satış danışmanı olarak çalışmaktayım.İş bu belgede görüleceği üzere 1 hafta sonra işime dönmek koşuluyla ilgili çalıştığım yerden izin almış bulunmaktayım.ilgili işyerinde çalıştığımı gösterir belge ile aylık gelirimi beyan ettiğim maaş bordrosu da iş bu dilekçe ekinde belgelendirmekteyim.
    4- Vize başvurusu yaparken tarafınıza intikal eden belgeler arasında vukuatlı nüfus kayıt örneğimde bulunmaktaydı.Konsolosluğa ibraz ettiğim nüfus kayıt örneğinden açıkça anlaşılacağı üzere BABAM #### ,1 TARİHİNDE VEFAT EDEN ANNEM ##### VE MÜŞTEREK ÇOÇUKLARININ DA ##### .... VE ŞAHSIM ...... OLDUĞU AÇIKÇA GÖRÜLMEKTEDİR.Kaldı ki Annemin vefatına ilişkin ölüm belgesi ek-3 te sunulmaktadır. Annemin vefatı üzerine babam .... tarihinde 2.bir evlilik yapmıştır.Annemin vefat ettikten sonra babamın çocukları şahsım ... ve ağabeyim ##### ....’nin de anlayışla karşıladığı 2.bir evlilik yapmış olması da takdir edersiniz ki hukuka ve hayatın olağan akışına aykırı bir durum teşkil etmemektedir.Aile bütünlüğümüz içinde söz konusu evlilik herhangi olumsuz bir durum yaratmadığı gibi Babam ##### ’de çocuklarına karşı her türlü maddi manevi yükümlülüklerini fazlasıyla yerine getirmektedir.Babam ; T.C SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN EMEKLİ OLUP EMEKLİ MAAŞI ALMAKTADIR. Kaldı ki babamın mülkiyetinde olan ek’te sunduğum tapu belgelerinde de anlaşılacağı üzere babam ##### Bilgili’nin mülkiyetinde bulunan gayrimenkulleri bulunmaktadır.Maddi bakımdan da oldukça rahat bir yaşam sürmekteyiz.
    5- Ağabeyim ##### Bilgili’de çalıştığı işyerinin il dışında olmasından ötürü babamla birlikte yaşadığımız müşterek evde değil de farklı bir ilde yaşantısına devam etmektedir.Şahsımada ihtiyaçlarımı karşılayabilmem için maddi olarak destek olmaktadır.TÜRKİYE ... BANKASI ..... ŞUBESİNE AİT ####### NOLU HESAP CÜZDANIMDA bana yapmış olduğu yardımları destekleyici niteliktedir. İş bu hesap cüzdanıda ek-5 te sunulmuştur.
    6- Vize başvurusunda bulunurken Almanya ‘da geçimimi nasıl sağlayacağımı gösteren ...... ######## nolu euro hesap cüzdanımda daha önce ibraz ettiğim evraklarım arasında bulunmaktadır.
    SONUÇ VE İSTEK:Yukarıda arz ettiğim üzere 1 haftalık süre için gezi amaçlı ülkenizi ziyaret etmek için talep etmiş olduğum turistik vize başvurum için verilen RED KARARININ KALDIRILARAK YASAL HAKKIM OLAN VİZENİN TARAFIMA VERİLMESİNİ ,talep eder,gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla
    .....

Alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swizzz -- 5 Şubat 2015; 1:29:53 >

• swizzz S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bu yazı daha sonradan red yiyecek olan arkadaşlara da yararlı olur. =) Bunu almanca ya çevirteyim bari.
    Bu arada arkadaşlar Bu itiraz dilekçesini hangi yolla ulaştırayım ve yanına hangi belgeleri koyayım. Başka yerlerde araştırdım da red yiyen bir kaç kişi itiraz dilekçesini yazıp yanına pasaportunu da koyup ptt yoluyla yollamışlar. Ve vizelerini almışlar.
    Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda da yardımcı olursa çok sevinirim. Vallahi şurda aile gibi olduk =) Hepiniz sağolun...
  • Yarın uçuş var, 43-44 gün olmuş hala "konsoloslukta" yazıyor. Yazıklar olsun.
  • salı günü için seyahat için uçuş var hala konsoloslukta gözüküyor yazıklar...olsun
    Pasaportunu öyle gönderirseniz diretiyor gibi olursunuz zaten kıllar dahada giciklik yaparlar, güzelce itirazını yaz almanca olursa daha iyi olur onlar birde tercumanla çevirmeye ugrasmasinlar davet edenler de seni destekleyen bir yazı göndersinler orada kalmayacağı geri döneceğini inandırmaya çalıs, konsolosluga yakınsan elden versen daha iyi olur uzak san posta ve fax yoluyla ikisinlede yolla

Çok teşekkürler hocam bugün veya yarın yollıcam.
  • Ve de arkadaşlar bu itiraz dilekçesini el yazısıyla yazıp mı göndereyim, yoksa pc den yazıp çıktı alarak mı göndereyim?
  • quote:

Ve de arkadaşlar bu itiraz dilekçesini el yazısıyla yazıp mı göndereyim, yoksa pc den yazıp çıktı alarak mı göndereyim?

O farketmez. Altına imzanı atmayı ve iletişim bilgilerini ev adresini fln yazmayı unutma

• Vizem Çıkmış çok şükür Allaha :) Darısı bekleyen tüm arkadaşların başına inşallah
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.