Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.180
Cevap
197
Favori
794.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer İstanbuldan başvuracaksan 1 hafta 10 günde de sonuc cıkabılır yolun açık olsun inşallah vizeni alırsın👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur87

Arkadaşlar önceki soruma cevap veren herkese teşekkürler, bakalım bekliyoruz davetiyeyi.

3 sorum daha var;

- Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler: e-biletin çıktısını almak yeterli mi bunun için? sonuçta biletleri internetten aldım.

- Gelirle ilgili belgeler: çalışan biri için, bunu nasıl vermek gerekiyor? bankaya vize için başvuru yapacağım deyince onlar uygun bir hesap özeti mi veriyor? (maaş yattığını gösteren her ay) yoksa o an hesapta ne kadar para olduğunu gösteren şekilde mi almak lazım?

Not: yeşil pasaportun gözünü seveyim zamanında keşke daha çok kullansaymışım. hayatımda ilk defa vize alıcam da:)

1-uçuş rezervasyonu'nu göstermeniz yeterli.
    2-gelirle ilgili belgeler maaş cüzdanı son 3 aylık ve hesapta bir miktar para 3000 ve üstü (tavsiye edilen 4000 TL ) Bu hesap cüzdanında 3 aylık zaman dilimini kapsayacak şekilde işyerinden yatan maaş görünmeli.iş yerinden yatan maaşın olduğu bölümü fosforlu bir kalemle çizip gösterirseniz daha iyi oluyor.
    almanya büyükelçiliği cidden çok gerizekağlı saçma gereksiz ve eksik evraklardan dolayı red verebiliyorlar.eksik evrağınız varsa direk red yersiniz idata nın takip ettiği falan yok ediyosada çok nadir.tavsiyem tüm belgeleri aslı ve 2 fotokopisi ile verin.ve bir liste yapın kesinlikle eksik evrağınız olmasın olduğu zaman işlem uzayabiliyor.ve olabildiğince belgeleri almanca tercüme ettirin işlemin hızlı olduğunu görüceksiniz.

• Bu arada idata güncel üçret ne kadar oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amip111

Bu arada idata güncel üçret ne kadar oldu ?

24 euro.

• Arkadaşlar vizem 60 günlük çıktı 14 nisanda bitiyor.Ben ki 30 Aralık'ta Şubat tatili için başvurmuştum,şimdi 28 nisanda gitmeyi düşünüyorum,vizemi 30 gun daha uzatma şansım var mı Türkiye'den,bilginiz var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffrr

Arkadaşlar vizem 60 günlük çıktı 14 nisanda bitiyor.Ben ki 30 Aralık'ta Şubat tatili için başvurmuştum,şimdi 28 nisanda gitmeyi düşünüyorum,vizemi 30 gun daha uzatma şansım var mı Türkiye'den,bilginiz var mı?

konsolosluğa gidip bir sorun.ama pek olacağını sanmam durumu izah edin belki uzatabilirler
  • 16 subat tarihinde almanya vizesi icin bizzat idataya gidip basvuruda bulundum ucus tarihi 12 mart icimde bir suphe var son donem yogunluk oldugundan bahsediliyor yetisirmi bu aylarda basvuru yapan varmi acaba benim gibi istanbuldan.kendim idata dan almayi sectim daha hizli olsun kurye yerine .bana ordaki personel ucus tarihini dikkate aliyorlar vize verirken diye soyledi ne kadar dogru bilemiyorum.
  • crazydentist kullanıcısına yanıt
    kardesım bende 10 subatta ankara ıdata dan basvurdum benım ucus tarıhım 18 mart bende suan beklemekteyım ve beklemekten baska caremız yok ancak ve ancak almanyada tanıdıgın warsa yabancılar polısınden yardım alıp ıslemlerının bıraz daha hızlı ılerletmesı ıcın bır rıca da bulundurman lazım onun dıısnda konsolosluk telefnlaara cevap vermıyor ve almanyadan sponsorum ankara buyukelcılıge mail attı ve 2 saat ıcerısınde donus yaptılar dedıkler tek sey ucus tarıhı göz onunde bulundurularak işleme alınıyor suan da size herhangı bır cevap veremıyor sadece bekleyınız en kısa zmaanda dönus yapılacaktır maili aldık artık diyecegım su ki son 1 haftaya kadar beklemenı onun dısında ne gerekıryprsa gerekli mercilere basvuruda bulunmanı tavsıye ederım ... ama şu sureçte beklemekten baska caremız yok....!
  • quote:

Orijinalden alıntı: coder1940

kardesım bende 10 subatta ankara ıdata dan basvurdum benım ucus tarıhım 18 mart bende suan beklemekteyım ve beklemekten baska caremız yok ancak ve ancak almanyada tanıdıgın warsa yabancılar polısınden yardım alıp ıslemlerının bıraz daha hızlı ılerletmesı ıcın bır rıca da bulundurman lazım onun dıısnda konsolosluk telefnlaara cevap vermıyor ve almanyadan sponsorum ankara buyukelcılıge mail attı ve 2 saat ıcerısınde donus yaptılar dedıkler tek sey ucus tarıhı göz onunde bulundurularak işleme alınıyor suan da size herhangı bır cevap veremıyor sadece bekleyınız en kısa zmaanda dönus yapılacaktır maili aldık artık diyecegım su ki son 1 haftaya kadar beklemenı onun dısında ne gerekıryprsa gerekli mercilere basvuruda bulunmanı tavsıye ederım ... ama şu sureçte beklemekten baska caremız yok....!

yabancilar polisinden nasil yardim isteyecegiz ben turistlik amacla gittigimi belirttim zaten.bu kadar agir aksak ilerlediklerini bilmiyordum gecen sene italya konsolosluguna basvurdum bir hafta olmadan elime ulasti nasil bir is anlamadim gitti ona gore bir suru bilet aldik otel rezervasyonu yaptirdik olmazsa hersey cope gidecek

• crazydentist kullanıcısına yanıt
    kardes sen turıstık olarak gıdıyorsun anladım ben de turıstık ama aile zıyartı olarak yanı davetıyem ve sponsorum var benım aslında çok komık bır durum benım bıldıgım max 10 iş gunu ıcerısınde sonuc cıkması lazım ama bılıyorsun kı bızım turkıyemızde butun işler cok dandik ilerliyor yanı eger kı sonuca varamazsan zaten hersey yanıyor kımse de bunun hesabını vermıyor yanı sans kısmete kalmıs dıyım sana acıkcası er yada gec sonuca ulasırsın ama o vakıt bu vakıt mı bılemem
  • 23 Ocakta başvurdum Pegasus Vize As bağlantısıyla...İdata Ankara'ya gidip parmak izi verdim ama hala bekliyorum.Bence bu da tamamen aracı kurumla ilgili...Gecen yil da yoğunluk var dediler ama aracı kurum A**a diye bir şirketti ve 14 günde çıktı ve adresime geldi.Bu işte bile bence aracı kurumun payı var.Kurum aracılığı ile başvuru yaparken çok seçici olun derim.50-100 hesabı yapmayın.Ben yaptığımdan değil de hani uçak biletlerimi Pegasus'tan aldım;bari vize işlemlerinş de buraya yaptirayim diye düşünerek vermiştim.Ama adamlar bir bilgilendirme maili dahi atmaktan acizler.
  • coder1940 kullanıcısına yanıt
    ``Islemlerin gec ilerleyisinin bizim turkiyele ilgisi yok.`
  • Arkadaşlar ankaradan başvuru yapıpta olumlu ve olumsuz cevap alanlar yazarsa sevinirim. En azından bilelim daha varmu sıra diye. 5 şubat ankara başvuru yaptım henüz tık yok. Uçuş 27 mart ama erken çıksa iyi olur yoksa tüm parayı uçak biletine vermek zorunda kalabilirim herşey iptal olur

• arkadaşlar, vize başvuru formunda şu kısmı da doldurmamız gerekiyor mu?

Vize Basvurunuz için sahsi bilgilerinize dair sorular:
    Fragen zur Selbstauskunft für Ihren Visumantrag:

formun en son sayfasına eklenmiş bu. idatadan indirenler görebilir.
  • araci kurumun olayin hizlanmasi ile ilgili yok sonucta araci kurumlarda senin verdigin evraklari senin adina goturup idataya teslim ediyor ondan sonraki surec tamamen konsoloslugun himayesinde.senin kendin eksiksiz goturup idataya teslim etmen ile araci kurumun teslimi arasinda hizlanma adina fark yoktur yanlis bilgi vermeyelim.
    Ayrica zaten firma aciklama yapmis ankara basvurulularinda turistik basvrunun sonuclanmasi 28 gun diye
    Ankara Büyükelçiliği Vize Bölümünün Schengen vize başvuruları işlem sürelerine ilişkin önemli duyurusu:

Lütfen mümkün olduğunca erken vize başvurusunda bulunun. Seyahat tarihinizden üç ay öncesine kadar başvuruda bulunabilirsiniz.

Vize Bölümleri başvuru işlemlerini mümkün olduğunca kısa bir sürede sonuçlandırmaya gayret göstermektedirler, fakat aşırı yoğunluk ve teknik sorunlar nedeniyle süreç uzayabilmektedir.

Ankara Büyükelçiliği Vize Bölümü Schengen vize başvurularınızın işlemini güncel olarak aşağıda belirtilen sürelerde tamamlamaktadır;

Ziyaret / Turistik amaҫlı vize başvuruları : 28 gün,

Ticari amaçlı vize başvuruları : 2 gün

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur87

arkadaşlar, vize başvuru formunda şu kısmı da doldurmamız gerekiyor mu?

Vize Basvurunuz için sahsi bilgilerinize dair sorular:
    Fragen zur Selbstauskunft für Ihren Visumantrag:

formun en son sayfasına eklenmiş bu. idatadan indirenler görebilir.

başvuru belgelerinde bütün yerleri size uygun şekilde doldurmanız mecburidir.uymayan yer varsa boş bırakmanız gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazydentist

araci kurumun olayin hizlanmasi ile ilgili yok sonucta araci kurumlarda senin verdigin evraklari senin adina goturup idataya teslim ediyor ondan sonraki surec tamamen konsoloslugun himayesinde.senin kendin eksiksiz goturup idataya teslim etmen ile araci kurumun teslimi arasinda hizlanma adina fark yoktur yanlis bilgi vermeyelim.
    Ayrica zaten firma aciklama yapmis ankara basvurulularinda turistik basvrunun sonuclanmasi 28 gun diye
    Ankara Büyükelçiliği Vize Bölümünün Schengen vize başvuruları işlem sürelerine ilişkin önemli duyurusu:

Lütfen mümkün olduğunca erken vize başvurusunda bulunun. Seyahat tarihinizden üç ay öncesine kadar başvuruda bulunabilirsiniz.

Vize Bölümleri başvuru işlemlerini mümkün olduğunca kısa bir sürede sonuçlandırmaya gayret göstermektedirler, fakat aşırı yoğunluk ve teknik sorunlar nedeniyle süreç uzayabilmektedir.

Ankara Büyükelçiliği Vize Bölümü Schengen vize başvurularınızın işlemini güncel olarak aşağıda belirtilen sürelerde tamamlamaktadır;

Üstadım haklı olabilirisniz ancak şunu da göz ardı etmemeniz gerekir.Bu tüm kurumlarda vardır;içeride tanıdık,sözünüzün geçeceği ve iş yaptırabileceğiniz tanıdıklar tüm ülkelerde ve özellikle de ülkemizde de vardır.Şunu derseniz şu şahıs benim başvurumda süreci hızlandırın ki öyle yapabilirler.Neyse sonuçta şükürler olsun vizem bugün onaylanmış.Pegasus Vize Aş şubesi nihayet mail attı pasaportun teslim adresini iletmem için.Başvurum 23.01.2015 tarihinde buz gibi bir Ankara sabahındaydı.Çıkmasaydı eğer hiç bir şey zoruma gitmese 10 saatlik yolculuktan sonra Ankara soğuğunu boşu boşuna yemem olurdu.Tüm arkadaşların umutlarına ve sevdiklerine kavuşmalarını diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxneder

quote:

Orijinalden alıntı: crazydentist

araci kurumun olayin hizlanmasi ile ilgili yok sonucta araci kurumlarda senin verdigin evraklari senin adina goturup idataya teslim ediyor ondan sonraki surec tamamen konsoloslugun himayesinde.senin kendin eksiksiz goturup idataya teslim etmen ile araci kurumun teslimi arasinda hizlanma adina fark yoktur yanlis bilgi vermeyelim.

Üstadım haklı olabilirisniz ancak şunu da göz ardı etmemeniz gerekir.Bu tüm kurumlarda vardır;içeride tanıdık,sözünüzün geçeceği ve iş yaptırabileceğiniz tanıdıklar tüm ülkelerde ve özellikle de ülkemizde de vardır.Şunu derseniz şu şahıs benim başvurumda süreci hızlandırın ki öyle yapabilirler.Neyse sonuçta şükürler olsun vizem bugün onaylanmış.Pegasus Vize Aş şubesi nihayet mail attı pasaportun teslim adresini iletmem için.Başvurum 23.01.2015 tarihinde buz gibi bir Ankara sabahındaydı.Çıkmasaydı eğer hiç bir şey zoruma gitmese 10 saatlik yolculuktan sonra Ankara soğuğunu boşu boşuna yemem olurdu.Tüm arkadaşların umutlarına ve sevdiklerine kavuşmalarını diliyorum.

öncelikle hayırlı olsun. başvurunuzun ardından 1 ay geçmiş zaten normal konsolosluğun verdiği süre bu sanırsam 20 iş gününe tekabül ediyor.heralde evraklarınız eksiksiz ve tamdı o yüzden çok fazla uzun sürmemiş 2 aya yakın bekleyen arkadaşlar var burada

Hemen söylüeyeyim idata bekleme süreleri 35-28-21 yani 21 iş gününe düşmüştür oda1 ay'a tekabül ediyor

Ziyaret / Turistik amaҫlı vize başvuruları : 21 gün,

Ticari amaçlı vize başvuruları : 2 gün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TommyVialpando -- 23 Şubat 2015; 21:12:35 >

• Ankara icin 21 gun söyleniyor ama istanbuldan ses yok onlarda yoğunluk durumu nedir acaba? Bu kadar abuk sabuk bir is görmedim o kadar ülkeden vize aldım İngiltere,İtalya,amerika hiçbirinde bu kadar beklediğimi hatırlamıyorum ilk kez böyle birseyler karsilasiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazydentist -- 23 Şubat 2015; 23:17:15 >
  • Bugun cep telefonuma mesaj geldi pasaportunuz idataya ulasmistir gelip alabilirsiniz diye idatanin web sitesinden sorgulama yaptim
    IDATA IADE:Pasaportunuz idataya ulasmistir pasaport dagitim saatlerinde teslim alabilirsiniz.idata vize sonuclari hakkinda herhangi bir bilgiye sahip degildir diye bir ibare yaziyor
    Simdi ben anlamadim olumlu yada olumsuz bir cevabi pasaport almaya gidincemi ogrenecegim.benim aklima basta yazan idata iade ibaresi oldu iade demek olumsuz bir cevap gibi ama alt kisimdada idata sonuclar hkkinda bilgi sahibi degildir diyor
    daha once olumlu yada olumsuz cevap alan arkadaslar bu konuda ne derler yarina kada merak ettim acikcasi
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.