Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.180
Cevap
197
Favori
795.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, son günlerde almanyadan davetiye ulaşan var mı eline? kaç günde geldi? münihten ayın 2 sinde gönderildi, 17 gün geçti hala gelmedi istanbula. bir sorun mu oldu acaba?
  • Uğur KARDEŞ benim davetiyem Düsseldorfdan adana ya 3 günde geldı ama bizimkisi özel ups kargo aracılığıyla geldi yani zannetmıyorum eğer normal posta yoluyla gönderiyorlarsa Max 30 gün aralığında elinde teslim olur büyük ıhtımal gümrükte kontrolde takılmış olsbılır de ama er Yada geç elıne ulaşır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir şey merak ediyorum, örnek olarak seyahat sağlık sigortasını 21 gün alınırsa, konsolosluk vizeyi maksimum 21 gün mü veriyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur87

arkadaşlar, son günlerde almanyadan davetiye ulaşan var mı eline? kaç günde geldi? münihten ayın 2 sinde gönderildi, 17 gün geçti hala gelmedi istanbula. bir sorun mu oldu acaba?

Paderborndan 1 haftada gelmişti bana

• Alakası bile yok arkadasım ben 1 aylık Schengen vizesi başvurdum ama seyahat sağlık sıgortam 1 yıllık olarak yaptırdım sen kac gün kalacaksan shengen ulkesınde gecerlı seyhat sağlık Sigorta'sı yapmak zorundasın sen başvurun 21 günlük ise minimum 21 gün olmak şartıyla yaptırmak zorundasın eğer kı seyhat sağlık sıgortan eksık veya yalnış işlem olduğundan red cevapı alırsın ama yok ben 21 günlük başvuruda bulundum ve 21 günlük seyhat sağlık sıgortası yaptıysan işlemlerinde eksık evrak olmadığı sürece işleme alınır ve sonucu beklersin..

• coder1940 kullanıcısına yanıt
    aslında bahsettiğim tam olarak da bu değil..

başvuru formunda kalacağım süreyi 18 gün yazdım, otel rezervasyonu ve uçak bileti de o yönde ki 18 i aşmiyacağım.. sigorta ise 21 gün..
    şirket antetli kağıdında istenen talep uzun süreli vize olması yönünde talep oldu. demek istediğim ve merak ettiğim 21 günlük seyahat sigortam var iken konsolosluk uzun süreli vize vermez sanırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur87

arkadaşlar, son günlerde almanyadan davetiye ulaşan var mı eline? kaç günde geldi? münihten ayın 2 sinde gönderildi, 17 gün geçti hala gelmedi istanbula. bir sorun mu oldu acaba?

nurnberg'ten bekliyorum 5 gün oldu hala gelmedi davetiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlttmz

aslında bahsettiğim tam olarak da bu değil..

başvuru formunda kalacağım süreyi 18 gün yazdım, otel rezervasyonu ve uçak bileti de o yönde ki 18 i aşmiyacağım.. sigorta ise 21 gün..
    şirket antetli kağıdında istenen talep uzun süreli vize olması yönünde talep oldu. demek istediğim ve merak ettiğim 21 günlük seyahat sigortam var iken konsolosluk uzun süreli vize vermez sanırım ?

seyahat sigortanız kaç günlük ise okadar vize veriyorlar.davetiyede'de öyle ama davetiyede pek sıkıntı çıkarmıyolar istediğiniz tarihlere uzun vadeli bir aralık girip sigortanızıda ona göre yaptıysanız verirler uzun süreli.Yada almanya stadt dan uzattırabilirsiniz izin süresini ama 3-4 gün.tekrar vize başvurunuzda sıkıntı yaratabilir vize memuru görüşmeye çağırıp niye öyle yaptın şöyle yaptın diyebilirler

• Arkadasım yanı o sekıldeyse neden 21 günlük sıgorta yaptırdın yani maliyet acısından hıc bir farkı yok 40 tl den Başlıyor 1 aylık seyhat sağlık sıgortssı 1 yıllık 95 tl felan aklında olsun bir daha ki sefere uzun Süreli sıgorta yap gelecek adına da bunu kullanabılırsın ayrıca umarım bir sıkıntı olmaz Ins davetıye bekleyen arkadasım benım davetıyem 3 günde geldı siz normal posta ıle mı bekliuorsunuz bu süreç uzayabilir aslında ama er Yada geç elınızde olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder1940 -- 19 Şubat 2015; 19:40:17 >
  • normal kargo ile geliyorsa 7-19 gün arasında gelir.bana geçen 1 haftada ondan önce 3 haftada geldi şimdi iste 5-6 gün olacak hala yok.sanırım uçak ile yollamak daha mantıklı.zaten ankaradan başvuru yapacağız kafadan 25 iş günü bekliyorsun.
  • coder1940 kullanıcısına yanıt
    bilemedim valla, maliyet için değildi..
    en azından tecrübe oldu, bir dahaki seferi 1 yıllık alırım :)
  • Kardesım özel ups kargo 3 günde getırdı bana acele posta olarak özel evrak vs gibi anladın ama normal posta yoluyla geç gelır dıger türlü en kısa zamanda 10 is günü elınde OLMASI Lazım ben 180 tl ödedim bu evragı 3 günde teslimatı için 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: coder1940

Kardesım özel ups kargo 3 günde getırdı bana acele posta olarak özel evrak vs gibi anladın ama normal posta yoluyla geç gelır dıger türlü en kısa zamanda 10 is günü elınde OLMASI Lazım ben 180 tl ödedim bu evragı 3 günde teslimatı için 👍

aynen hala beklemedeyim biran önce gelsede şu vizeyi allah nasipse alsak
  • Sen turıstık mı başvuracaksın yoksa ticari olarak mı ? Eğer Almanya turistik başvuru. Yapacaksan en az 20 28 gün bekleyeceksın vizen çıktı mı çıkmadı mı meraktan insan patlıyor ama elinden bişi gelmiyor eğer ki Ticarî ise 2 -3 güne sonuç çıkıyor sen ikamet neresi hangi Elçilik size işlem yapıyor ? Eğer Ankara ise ankara de işler biraz yoğun bu Yüzden işler hep aksayarak geç yürüyor umarım sende kısa zamanda istedın sonuca varırsın 👍

• quote:

Sen turıstık mı başvuracaksın yoksa ticari olarak mı ? Eğer Almanya turistik başvuru. Yapacaksan en az 20 28 gün bekleyeceksın vizen çıktı mı çıkmadı mı meraktan insan patlıyor ama elinden bişi gelmiyor eğer ki Ticarî ise 2 -3 güne sonuç çıkıyor sen ikamet neresi hangi Elçilik size işlem yapıyor ? Eğer Ankara ise ankara de işler biraz yoğun bu Yüzden işler hep aksayarak geç yürüyor umarım sende kısa zamanda istedın sonuca varırsın 👍

ben turistik aile akraba ziyareti onların yolunu yordamını biliyorum zaten.evet ankaradayım bende kafadan 1 ay gidiyor zaten
  • 2 Şubat tarihinde başvurdum.
    Uçuşum 23 Şubat sabahı.
    Maalesef vize çıkmadı halen. Son 5 saat.
    Ankara'dan başvurdum. Vizenin çıkacağına dair hiç bir umut ışığım kalmadı.
    Tüm arkadaşlarımla ve Almanya'da ki dostlarımla plan yaptık. Çıkacağını umarak.
    4 Yıldır vize başvurusunda bulunmamıştım. İDATA sisteminin ne kadar iletişimden kopuk olduğunu başvurup 2 hafta geçtikten sonra anladım. En büyük hatam 75 EURO verip VIP hizmetinden yararlanmamak oldu. Uçak biletimde yanacak gözüken. VIP hizmeti alsaydım bana devamlı bilgi vereceklerdi. Eğer vize almanız zaruri ise ve 75 EURO verebiliyorsanız gözardı etmeden verin. Çevremden öğrendim, kesinlikle ilgilenip vizeyi aldırıyorlar.
    Ayrıca iş bilenlerle de biraz para ödeyip aldırabilirsiniz.

Selamlar herkese
  • quote:

Sen turıstık mı başvuracaksın yoksa ticari olarak mı ? Eğer Almanya turistik başvuru. Yapacaksan en az 20 28 gün bekleyeceksın vizen çıktı mı çıkmadı mı meraktan insan patlıyor ama elinden bişi gelmiyor eğer ki Ticarî ise 2 -3 güne sonuç çıkıyor sen ikamet neresi hangi Elçilik size işlem yapıyor ? Eğer Ankara ise ankara de işler biraz yoğun bu Yüzden işler hep aksayarak geç yürüyor umarım sende kısa zamanda istedın sonuca varırsın 👍

Orasi aslinda belli olmuyor ben ankaradan aile ziyareti icin basvurmustum red verdiler ama 1 haftada sonuclandi.

• Arkadaşlar önceki soruma cevap veren herkese teşekkürler, bakalım bekliyoruz davetiyeyi.

3 sorum daha var;

- Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler: e-biletin çıktısını almak yeterli mi bunun için? sonuçta biletleri internetten aldım.

- Gelirle ilgili belgeler: çalışan biri için, bunu nasıl vermek gerekiyor? bankaya vize için başvuru yapacağım deyince onlar uygun bir hesap özeti mi veriyor? (maaş yattığını gösteren her ay) yoksa o an hesapta ne kadar para olduğunu gösteren şekilde mi almak lazım?

Not: yeşil pasaportun gözünü seveyim zamanında keşke daha çok kullansaymışım. hayatımda ilk defa vize alıcam da:)
  • ugur kardesım oncelıkle mesajını okudum sımdı şöyle bir sey ıletım sana eger sen sıgortalı calısan ısen bunların tum istenılen dokumanları ıle tescıl ettırmen ıslak imzalı olmak sartıyla ayrıca maas dokumanını ayrı ver normal hesap bılgsını ayrı ver snaa kalmıs bır sey emın ol kı senın ıcın bir artı puandır örnegın ssklı calısan ısen ssk lı işe giriş bildirgesi maaş bordrosu (munımum 3-6 aylık maas bodrosu) olsun ayrıca bankada normal hesapın da varsa ıstersen bır mıktar meblag gözterebılırsın sneın ıcın bır artı demek onun dısında ögrenci isen hıc bır belgeye gerek yok eger davetıyen sponsorun war ıse bu demek oluyor kı karsı taraf sana tamamen kefıl ve tum masraflarını karsılayacak anlamını tasıyor bu da artı bır puan. sen ilk defa basvuruyorsan butun bu belgelesı ıslak ımzalı sekılde tescıl ettır hazır bulunsun yoksa onların herhangı bır ek evrak talebınde eksık evrak olupta red yemene yol acar ... vıze randevusuna gıttın mı ve hangı elcılık basvurunu ıncelıyor. ankara 1 ay da da sonuc cıkartıyor 10 gunde de istanbul da max 1 haftada sonuca varan insanlar bıle var. ankaradaki konsolosluk işleri cok cok yavas umarım kısa zamanda vızenı alırsın sorunsuz sekılde.... ( bankaya son 6 ay yada 1 yılın hesap extresını banka dokumanlarımı istiyorum rıca edebilirmiyim dersenız sıze yardımcı olabılıyorlar ne ıcın dıye sorabılırler konsolosluk işleri için de ama son hesap bılgısında ıcerde meblag para bulundur..) not: ucus rezarvasyonunu ınternet cıktısı ıle verebılırsınız sorun cıkmaz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder1940 -- 20 Şubat 2015; 14:14:33 >

• quote:

ugur kardesım oncelıkle mesajını okudum sımdı şöyle bir sey ıletım sana eger sen sıgortalı calısan ısen bunların tum istenılen dokumanları ıle tescıl ettırmen ıslak imzalı olmak sartıyla ayrıca maas dokumanını ayrı ver normal hesap bılgsını ayrı ver snaa kalmıs bır sey emın ol kı senın ıcın bir artı puandır örnegın ssklı calısan ısen ssk lı işe giriş bildirgesi maaş bordrosu (munımum 3-6 aylık maas bodrosu) olsun ayrıca bankada normal hesapın da varsa ıstersen bır mıktar meblag gözterebılırsın sneın ıcın bır artı demek onun dısında ögrenci isen hıc bır belgeye gerek yok eger davetıyen sponsorun war ıse bu demek oluyor kı karsı taraf sana tamamen kefıl ve tum masraflarını karsılayacak anlamını tasıyor bu da artı bır puan. sen ilk defa basvuruyorsan butun bu belgelesı ıslak ımzalı sekılde tescıl ettır hazır bulunsun yoksa onların herhangı bır ek evrak talebınde eksık evrak olupta red yemene yol acar ... vıze randevusuna gıttın mı ve hangı elcılık basvurunu ıncelıyor. ankara 1 ay da da sonuc cıkartıyor 10 gunde de istanbul da max 1 haftada sonuca varan insanlar bıle var. ankaradaki konsolosluk işleri cok cok yavas umarım kısa zamanda vızenı alırsın sorunsuz sekılde.... ( bankaya son 6 ay yada 1 yılın hesap extresını banka dokumanlarımı istiyorum rıca edebilirmiyim dersenız sıze yardımcı olabılıyorlar ne ıcın dıye sorabılırler konsolosluk işleri için de ama son hesap bılgısında ıcerde meblag para bulundur..) not: ucus rezarvasyonunu ınternet cıktısı ıle verebılırsınız sorun cıkmaz ..

çok teşekkürler. zaten işyerim bütün gerekli evrakları sağlıyor o konuda sıkıntı yok. istanbuldan başvuracağım, kazasız belasız hallederiz inş:)

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.