Şimdi Ara

İde bilgisayara ssd takılırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba benim eski emektar bilgisayarıma ssd takmak istiyorum. Ama üzerinde ide bir harrdisk var. O yüzden nasıl takabilirim diye sormak için açtım konuyu benim fikrim cd rom u iptal edip hdd caddy denen adaptörlerle takmak. Sizce daha iyi performans vercek bir yöntem varmı veya benim dediğim yöntem çalışır mı? Sistemi ssd ye kuracağım. Eğer olursa belki pentium m işlemci takarım. Önerilerinizi bekliyorum...

Hp dv4000

2 gb ram

Centrino m ? ghz

Hdd 4200rpm 80gb ide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 8 Temmuz 2020; 11:12:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba,

Mantıklı bir hareket olmayacaktır, sebebi ise IDE portunun veri aktarım hızı 133Mb/s'dir. Buna karşılık SATA 1 bile 1.5GB/s veri aktarım hızına sahipken SATA II hızı 3GB/s, SATA III ise 6Gb/s veri aktarım kapasitesine sahiptir.
    SSD ile bekleme süreni azaltmak istediğini anlıyorum fakat anakartındaki SATA portunu (eğer varsa) kullanmadan bunu gerçekleştirmen pek mümkün görünmüyor.
  • Sıkıntı o işte bitek ide var bende cd rom dan belki yaparim dedim neyse artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rediron

Sıkıntı o işte bitek ide var bende cd rom dan belki yaparim dedim neyse artık
    ide to sata 3 yaz hdd nin oldugu yere tak zamaninda 120gb 850 evo takmistim normal hdd ye gore hizliydi katur kutur sesler gitmisti zararin olmaz dene , ama pc cok hizli 5-6 sn de acilmasini bekleme yinede hizliydi :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuz ssd bulursanız ve o pcyi kullanmak önemliyse olabilir bence hocam. ki bir arkdaşım dell çok eski bir makineye yapmıştı dönüştürücü vs ile. yazma okuma 90 civarına çıkmıştı 20 lerden. hızlanmıştı ama sata2 porta takılan eski laptoplar gibi bir değişim olmamıştı. ucuza bulup bulmamakla alaklı. 400-500 lira vererek alacaksanız değmez maalesef
  • İlk ssd'ler ide idi

Bence ssd fiyatina 2.el daha iyi bir sistem alma sansiniz var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA 1'e SSD Disk Takılırmı,
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.