Arkadaşlarım merhabalar : Benim makinemde bi 80gb lık maxtor hdd var ide soketi ile takıyorum ilk açılışta tanıyor restart yapılınca yada akşam kapat sabah açınca tanımıyor.Bios ayarlarıda öyle biosta görüyor ya da görmüyor. ve 20gb lık quantum hdd var onu her şekilde standart görüyor ayrı ayrı denersem. Eğer ikisini bir denersem ikisini de tanımıyor biosta karmaşık simgeler yazıyor hdd yi belirten yerlerde n yapmam lazım lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Ara sıra tanıyıp tanımama, aynı zamanda bios'ta da bir görünüp görünmeme olayında, ilk önce akla gelen kablolarda bir sorun olabileceğidir. IDE kablolarınızı değiştirip bir deneyin. İki HDD'i aynı anda takıp ikisinin de görünmemesi aynı IDE kablosuna takıldığında, muhtemelen jumper ayarlarından kaynaklanıyordur. Aynı IDE kablosuna takılan HDD'lerden bir Master(Usta) diğeri Slave(Köle) olmak zorundadır. Her ikisi de master ya da slave ise çakışma olacak ve sistem tarafından algılanamayacaktır. Bir ipte iki cambazın olamayacağı gibi bunlar da usta-köle biçiminde olmalıdırlar.
quote:
Orjinalden alıntı: atakan84
Ara sıra tanıyıp tanımama, aynı zamanda bios'ta da bir görünüp görünmeme olayında, ilk önce akla gelen kablolarda bir sorun olabileceğidir. IDE kablolarınızı değiştirip bir deneyin. İki HDD'i aynı anda takıp ikisinin de görünmemesi aynı IDE kablosuna takıldığında, muhtemelen jumper ayarlarından kaynaklanıyordur. Aynı IDE kablosuna takılan HDD'lerden bir Master(Usta) diğeri Slave(Köle) olmak zorundadır. Her ikisi de master ya da slave ise çakışma olacak ve sistem tarafından algılanamayacaktır. Bir ipte iki cambazın olamayacağı gibi bunlar da usta-köle biçiminde olmalıdırlar.
EK OLARAK : master ana kartta üstteki soket slave alttaki soket olarak karşımıza çıkar.
iki hdd yi de sökerek önce sistem kurulu olanı master a tak . çalıştır . sonra kapat diğerinide öbürüne yani slave olana bağla ve çalıştır.
eğer gene olmazsa bios jumper ını resetle. yada piliini çıkart 10 dakka bekle yeniden başlat . ilk açılışta f1 le pc yi başlat bakalım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme