arkadaşlar ben ide hdd yi master yapıp sata2 yi de slave alarak kullanabilirmiyim bu konuda ne yapmama gerekli anakartın bosunda bişiler yapmaya çalıştım olmadı yani ide yi primery master mi seçcem yoksa sata2 hdd yi primary slave mi yaptım ama olmadı hepsindede sata2 yi master olarak gördü anlamadım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz lütfen saolun
yaaa arkadaşlar ayrıca ben işte anakartın biosundan ayarladım manuel olarak primary master ve işte socondery master olarak bios pc ikisinide gördü işte windows ide olanından başlargibi yapıyo işte windows yazısı çıkıyo fakat pc kendi kedine başlamadan reset atıyo sebebi nedir acaba bilgisi olan var mı ayrıca lütfen yardım edin
dostum ide ile sata primary master olarak ayarlanmaz..aynı ide kablosuna takılan diskler yada cdromlar primar yada slave olarak ayarlanır jumper ile..fakat satayı ve ideyi takarsan bi ayara gerek yok biostan hangisinden açılacağını seçeceksin sadece..
Arkadaşlar ben seagate 320 GB 16MB 7200 rpm NQO sata 2 hdd aldım fakat normalde olması gerekenden az görürnüyo yada acaba doğruda hesaplamayı ben mi yanlış biliyorum bi acil yardım işte win xp cdsi ile format atargibi taktım biçimlendirdim bölecektim yanlız bir baktım işte boş alan da 305235+8 Mb alan görünüyo 320 gb hdd normalde 327672+8 mb olması gerekmiyomu yanlışım varsa düzeltirmisiniz lütfen hdd acaba eksik mi gösteriyo yani hdd ye göre 298 gb falan olmuyomu: 20gb görmüyomu kafam karştı birde ben dizk yeni olmasından dolayı işte biçimlendirdim başka pc ye taktım kapasite 320.032.032.592 bayt 298 GB görünüyo acaba görmüyosa aldığım yere götürüp yenisi bari alayım vakit kaybetmeden lütfen yardım edin bir fikrin var mı acaba
ayrıca saol o sorunu çözdüm biçimlendirilmediğinden sanırım saol kardeş oldu biçimlendirdikten sonra varsa bi fikrin yukarda yaz mıştım yazarsa değerli firelerinide beklerim
ide ve sata hardisklerin alakas yoktur tamamen ayrı yöntemle çalışır satanın 1. veya 2. ayarı yoktur hangisine takarsan ondan başlar ide hardiski normalmiş gibi tak ve kullan ayrıca hardiskin 320 gb lık model ama 298 gb biçimlendirilmiş hali örneğin 250 gb larda 232 olarak yani sorun yok