ide kabloyu anakarta taktım. bir ucunu ide harddisk e taktım. diğer ucu cd rom'a ulaşmıyor!!!
sata harddiskim yok. napıcam???
daha uzun bir kablo almayı deneyebilirsin mesela yada bir kablo daha alıp kısa gelen uca bağlarsın odanda cd rom a diğer bir seçenekse hddyi biraz daha üste koyabilirsin
cd romu veya hdd yi birbirlerine daha yakın olan slotlara taksan nasıl olur mümkünse tabii.
daha uzun bir kablo almayı deneyebilirsin mesela yada bir kablo daha alıp kısa gelen uca bağlarsın odanda cd rom a diğer bir seçenekse hddyi biraz daha üste koyabilirsin
kablolar standart galiba. 10 yıl önce aldığımda bugünkü de aynı uzunlukta. chakra kasada hdd'leri yukarı alamıyorsun maalesef.
quote:
Orjinalden alıntı: vvv_com
ide kablo kısa geldi !!
ds3 anakartta tek ide çıkışı var.
ide kabloyu anakarta taktım. bir ucunu ide harddisk e taktım. diğer ucu cd rom'a ulaşmıyor!!!
sata harddiskim yok. napıcam???
DS3 ün hayırlı olsun 40-60 cm lik yer kaplamayan yuvarlatılmış IDE kablosu alman iyi olurdu ama karar senin. Yuvaları yakınlaştırmak kısa vadede en geçerli çözüm...
kablom yuvarlatılmışlardan ama 40-60 cm liklerinin olduğunu bilmiyordum yarın gidip alayım o zaman. heryerde satılıyordur umarım
kablom yuvarlatılmışlardan ama 40-60 cm liklerinin olduğunu bilmiyordum yarın gidip alayım o zaman. heryerde satılıyordur umarım
herkese teşekkürler. sata bir hdd almaya karar verdim. zaten lazımdı.
daha pc'yi açamadık yahu
Daha uzun kablolar var hani mesela bir kac tane cdrom takmak istersen die o sekilde satılıyorlar ama ankarada bulabilirmisin bilmiyorum bu kablo mesela 2 adet cd den daha fazla cd yazmak için cd wireterleri cogaltmak için satılıyor mesela 10 tane cdwiriter birden baglıyorsun uzun kablo var fazla fiyatlı olacagını sanmıyorum satılan yer bulamadım ama belki buradaki bu cogalıtıcılardan olduguna inanabilirsin kolay gelsin http://www.datamedya.com/urunler.php?cat=4_1&k=0
quote:
Orjinalden alıntı: madpirates
Daha uzun kablolar var hani mesela bir kac tane cdrom takmak istersen die o sekilde satılıyorlar ama ankarada bulabilirmisin bilmiyorum bu kablo mesela 2 adet cd den daha fazla cd yazmak için cd wireterleri cogaltmak için satılıyor mesela 10 tane cdwiriter birden baglıyorsun uzun kablo var fazla fiyatlı olacagını sanmıyorum satılan yer bulamadım ama belki buradaki bu cogalıtıcılardan olduguna inanabilirsin kolay gelsin http://www.datamedya.com/urunler.php?cat=4_1&k=0
sağolasın kardeş. bakayaım bir.
dostum benimde aynı sorunum vardı hdd i mecburen cdnin hemen altına taktım yalnızca bir tarafının vidalarını sıkıca takınca sorun kalmadı diğer tarafı havadaydı ama dediğim gibi kasademirleri eğilip bükülümeye karşı baya bi dayanıklı.