Şimdi Ara

IDE Laptopa SSD yüklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi niyetim IDE(PATA) girişli laptopa SSD takmak.

Toshiba Satellite M40X sahibiyim.
    Cihazda Celeron M işlemci ve 2gb ram bulunuyor.
    Sistemi hızlandırıp bir müddet daha rahatça multimedya PC olarak kullanmak için SSD yüklemek istiyorum.

Benim fikrim mSATA bir SSD'yi mSATA-IDE dönüştürücüsüne monte ederek bilgisayara takıp kullanmak.Altta dönüştürücü resmi mevcut

Bunun fizibilitesi ve SSDnin bu bağlantı ile bağlanması durumunda TRIM vs. SSD özelliklerinin kullanılıp kullanılamayacağı\sonuçları konusunda bilgisi olanların cevap ve yardımlarını bekliyorum.

• Direk ide ssd satın alsanız daha rahat olmaz mı sizce?

Elinizde ssd mevcutsa yapabilirsiniz trim özelliği yazılımsal bir durumdur windows 7 ve üzeri bir işletim sistemi kurduğunuz takdirde çalışacaktır eliniz değmişken cpuyuda pentium m bir modelle değiştirin bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 10 Mayıs 2017; 22:53:40 >

• Çok fazla performans farkı olmaz . ide nin son surumu udma133 133mbyte aktarıyor. Fakat sata ile beraber çıktığı için pek kullanılmadı çok az cihazda vardı. En çok kullanılanı udma100 100mbye aktarır. Sizin laptopta çipset de udma100 destekli.

pratikte de teorinin en fazla%60 70 ine ulaşır.

Fark olur ama bilgisayarın ışık hızında açılıp kapanmasını bekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Mayıs 2017; 22:33:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Pata ssd benim de aklıma geldi fakat hem bilmediğim bir marka hem de 64gb $50(ithalat vergisi yemez ise)

Aslında ssdli gayet yeterli bir masaüstüm var fakat hem haftada 1-2 gün gittiğim köyde kullanmak için hem biraz nostaljik olduğumdan(çalışır commodore 64üm var eheey) eski dostumu az iyileştirip kullanmaya devam etmek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla eski mekanik 4200rpm hddye kıyasla bahsettiğiniz hızlar ışık hızı gibi geldi bana

Sanırım 3-5 gün içerisinde mSata bir SSD ile IDE adaptör alıp HDD yuvasına 2,5" kızağa oturması için hafif modlayıp monte etmeyi deneyeceğim. Umarım başarılı olur. Sonucu buradan paylaşırım.

Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar

• eBay
    Shop by Category | eBay
    http://www.ebay.com/bhp/ide-ssd.
    bu iş için direk ide ssdlerde mevcut.

AdmGdk'nın dediklerine aynen katılıyorum. ide'nin transfer hızı limitleri ssd nin şık performansını büyük ölçüde baltalar. sonuç olarak hdd den hızlı olacak ama harcama yapmaya değmez kanaatindeyim.
  • Kingspec ssd youtubedaki tüm retro pc kanallarının kullandığı bir marka ben şahsen kullanmadım ama eski cihazlara kullananı çok gördüm. Bende retro hastası biriyimdir elimde intel 486 dx4 75mhz cpulu bir dos gaming laptopım var :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fa1c0N kullanıcısına yanıt
    Bu arada laptop idesi ile Desktop idesi farklıdır. Siz laptop yani 2.5" ide olanı alacaksınız.

Bu arada 50$ 45€ yapar. Gümrük sınırı 30€ düşürüldüğü için gümrük vergisi olur. O da AB dışından gelen mallar için %20 dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Mayıs 2017; 9:37:12 >
  • Aynı sıkıntı var. Dönüştürücüler Jmicron çipsetli ve verimli değiller. Pata SSD piyasada kalmadı. Olanlar da çok pahalı ve düşük kapasite.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    En sorunsuz (derken diğer yöntemlere göre) yöntem CompactFlash kart kullanmak. Onun da yenileri artık sata tabanlı. IDE olanları( bulabilirseniz basit bir pasif çevirici ile ide girişine bağlayabilirsiniz) hem az üretilmesi hem de profesyonel kesime hitap etmesi nedeni ile haddinden fazla pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 31 Aralık 2018; 12:21:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

En sorunsuz (derken diğer yöntemlere göre) yöntem CompactFlash kart kullanmak. Onun da yenileri artık sata tabanlı. IDE olanları( bulabilirseniz basit bir pasif çevirici ile ide girişine bağlayabilirsiniz) hem az üretilmesi hem de profesyonel kesime hitap etmesi nedeni ile haddinden fazla pahalı.
    Yanıtınız için sağolun hocam. IDE'den CF veya SD karta dönüştürme olayı tam bir şans ve kısmet işi. Boot sorunları / okuma-yazma sorunları ve kart uyumluluk sorunları gırla imiş. Okuduklarım da bu yönde. Aslında tekrar IDE disk üretseler acıtmaz mekanik HDD üreticilerini aynı fabrikalarda ama uğraşmıyorlar bile. Ya eski ve elden düşme mekanik veya SSD IDE disk bulmak lazım ya da IDE'den normal SATA'ya veya mSATA'ya dönüştürücüleri denemek lazım. Çin menşeili çipsetler zaten. Normal SATA'ya çevirince yer sıkıntısı çıkacağından kasayı kesip biçmek veya ribbon kablo ile dışarı almak gerekiyor diski. Dediğim gibi notebook BIOS'u ve IDE kontrolüsü dahil yığınla aşılması gereken engel çıkıyor stabilite be uyumluluk konusunda en sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Aralık 2018; 12:4:52 >

• Yapabildiniz mi, taktınızmı ide diski. Farkettimi performans

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.