Şimdi Ara

İdeal Araç tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim bilgi ve tecrübelerinizin yardımına ihtiyacım var.
    bir araç almak istiyorum. Bu araçtan beklentilerim şöyle:
    1. Küçük Motor (Vergi Tasarrufu için) (1300-1400 arası)
    2. Büyük Bagaj (Artık ailemize yeni bir birey eklendi ve onun arabası, malzemeleri vb.. sığmıyor) (400 lt ve üstü)
    3. Güçlü olması (Bizi ve o kadar malzemeyi rahat taşıması için) (dizeller için en az 90 HP, benzinililer için 100 BG ve üstü)
    4. Yakıt Tasarrufu (Dizel Motor öncelikli) (6 lt.nin üstüne çıkmasın)

Bu şartları optimum sağlayan bir araç arıyorum.
    Aklımda Toyota Corolla 1400 cc. Dizel motor var. Yakıt 4,6 lt. Bagaj Hacmi 450 lt. Yalnız bu aracın tek eksiği fiyatı pahalı..!
    Daha sonra Honda Jazz 1400 cc. Benzinli motor geliyor. Yakıt 5,5 lt. Bagaj Hacmi 399 lt.
    3. Olarak Honda City 1400 cc. Benzinli motor düşünüyorum. Yakıt 6,0 lt. Bagaj Hacmi 506 lt.
    4. Opel Astra Classic III 1300 cc. Dizel motor. Yakıt 4,9 lt. Bagaj Hacmi 350 lt. (Bagaj hacmi düşük malesef)
    Tabiki bazı arkadaşlar niye aile arabası düşünmüyorsun diyebilirler. Çünkü 40.000 TL. yi geçmeyecek bütçem var. hatta 35.000'den sonrası bile kasacak beni.

Yardımcı olacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum..tşk.!

• 1.4 motor ile 1.6 motor arasında bir vergi farkı bulunmamakta. Honda jazz güzel bir tercih olur. Ama 6.1 şehir içi ortalaması ile Mitsubishi Lancer'ıda değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bagaj hacmi hepsinden geniştir.
  • honda city görünüş olarakda güzel özellikleride iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk_17

honda city görünüş olarakda güzel özellikleride iyi

ama bagajı çok büyük değil onuda unutmayalım
  • jazz en iyi seçenektir
  • Hem fiyat düşük olsun, hem de araba güçlü olsun, bagaj büyük olsun... Çok zor
  • fiat bravo veya renault megane düşünebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Araç Tavsiyesi
    geçen ay açıldı
    Araç tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

quote:

Orijinalden alıntı: faruk_17

honda city görünüş olarakda güzel özellikleride iyi

ama bagajı çok büyük değil onuda unutmayalım

öncelikle cevap verdiğin için tşk. ediyorum. ancak Honda City'ni resmi sitesinde bagaj kapasitesi 506 lt. olarak belirtmekte ve bu kapasite bir çok araçtan daha çoktur. Hele ki Yarım sedan modeli bir araç için süper bir genişlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Hem fiyat düşük olsun, hem de araba güçlü olsun, bagaj büyük olsun... Çok zor

tabiki bu 4 özelliği aynı arabada bulmak mümkün değil. o sebeple optimum çözümü arıyorum. :) yardımlarınızla.!
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelksk

fiat bravo veya renault megane düşünebilirsin.

Megane'nın 1400 cc. motor tercihi yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcinonel

Arkadaşlar benim bilgi ve tecrübelerinizin yardımına ihtiyacım var.
    bir araç almak istiyorum. Bu araçtan beklentilerim şöyle:
    1. Küçük Motor (Vergi Tasarrufu için) (1300-1400 arası)
    2. Büyük Bagaj (Artık ailemize yeni bir birey eklendi ve onun arabası, malzemeleri vb.. sığmıyor) (400 lt ve üstü)
    3. Güçlü olması (Bizi ve o kadar malzemeyi rahat taşıması için) (dizeller için en az 90 HP, benzinililer için 100 BG ve üstü)
    4. Yakıt Tasarrufu (Dizel Motor öncelikli) (6 lt.nin üstüne çıkmasın)

Bu şartları optimum sağlayan bir araç arıyorum.
    Aklımda Toyota Corolla 1400 cc. Dizel motor var. Yakıt 4,6 lt. Bagaj Hacmi 450 lt. Yalnız bu aracın tek eksiği fiyatı pahalı..!
    Daha sonra Honda Jazz 1400 cc. Benzinli motor geliyor. Yakıt 5,5 lt. Bagaj Hacmi 399 lt.
    3. Olarak Honda City 1400 cc. Benzinli motor düşünüyorum. Yakıt 6,0 lt. Bagaj Hacmi 506 lt.
    4. Opel Astra Classic III 1300 cc. Dizel motor. Yakıt 4,9 lt. Bagaj Hacmi 350 lt. (Bagaj hacmi düşük malesef)
    Tabiki bazı arkadaşlar niye aile arabası düşünmüyorsun diyebilirler. Çünkü 40.000 TL. yi geçmeyecek bütçem var. hatta 35.000'den sonrası bile kasacak beni.

Yardımcı olacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum..tşk.!

aynı dert bendede var....
    benzinlide jazz düşünüyorum. ilerde tüp takılır düşünceside var tabiki...
    dizelde ford fiesta ve opel corsa düşünüyorum...

tabiki 2010 son 2 ayında bir kıpırdsama olacağını düşündüğümden beklemedeyim.... hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 3 Haziran 2010; 22:31:56 >

• Fiat Bravo 1.6 120 HP Multijet 6 Vites Dynamic veya Emotion düşünmezmisiniz ? 400 litre bagajı var.

İlla 0 km istiyorsanız ;

BRAVO 5K DYNAMIC PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP 42.000 TL , pazarlıkla 40'a bırakırlar.

Fakat size önerim ikinci el az kullanılmış bir araç almanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Fiat Bravo 1.6 120 HP Multijet 6 Vites Dynamic veya Emotion düşünmezmisiniz ? 400 litre bagajı var.

İlla 0 km istiyorsanız ;

BRAVO 5K DYNAMIC PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP 42.000 TL , pazarlıkla 40'a bırakırlar.

Fakat size önerim ikinci el az kullanılmış bir araç almanız.

tavsiyen için tşk. ediyorum. fiatlara karşı soğuğum o yüzden hiç araştırmadım. ama bir bakarım. Zaten 0 araç istemiyorum. 1 veya 2 yaşında bir araba arıyorum. Ancak 1600 motor son tercihlerim içinde olur. Bir arakadaş 1400 ile 1600 motor arasında vergi farkı yok desede son gelen zamlarda farkı belli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: burcinonel

tavsiyen için tşk. ediyorum. fiatlara karşı soğuğum o yüzden hiç araştırmadım. ama bir bakarım. Zaten 0 araç istemiyorum. 1 veya 2 yaşında bir araba arıyorum. Ancak 1600 motor son tercihlerim içinde olur. Bir arakadaş 1400 ile 1600 motor arasında vergi farkı yok desede son gelen zamlarda farkı belli oluyor.

Fiyat / Performans olarak harika bir araç. Bence bakın. Evet 1,4 ile 1,6 arasında vergi farkı yok , da son gelen zamlarda farkı belli oluyor derken neyi kastettiniz anlayamadım ?

Alacağınız araç 1299 cc'den ( 1,3 ) fazla ise motoru 1,6 motor ile aynı vergiyi ödeyecek. Örnek olarak 1.4 Bravonunda , 1,6 Bravonunda 6 aylık vergisi 324 TL yıllık 648 TL ..

Bu arada size tavsiyem bir Fiat bayisine gidin ve alıcı gibi Bravonun test sürüşüne çıkın. O zaman Fiata karşı olan soğukluğunuz bir ateşe dönüşecek.

Alacağınız araba ne olursa olsun , test sürüşüne çıkın. Şimdiden hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 3 Haziran 2010; 22:47:54 >

• OCTAVIA
    MODEL MOTOR KAMPANYA FİYATI (TL)
    Classic 1.6 102 HP 33.990
    Classic 1.6 102 HP Tiptronik 37.890
    Classic 1.4 TSI 122 HP 36.990
    Classic 1.6 TDI CR 105 HP 39.990

Pazarlıkla daha iner fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forever1907

OCTAVIA
    MODEL MOTOR KAMPANYA FİYATI (TL)
    Classic 1.6 102 HP 33.990
    Classic 1.6 102 HP Tiptronik 37.890
    Classic 1.4 TSI 122 HP 36.990
    Classic 1.6 TDI CR 105 HP 39.990

Pazarlıkla daha iner fiyatlar

Kalınlaştırdığım seçenek harika olur. Yanılmıyorsam 560 litrede bagajı vardı.
  • "tavsiyen için tşk. ediyorum. fiatlara karşı soğuğum o yüzden hiç araştırmadım. ama bir bakarım. Zaten 0 araç istemiyorum. 1 veya 2 yaşında bir araba arıyorum. Ancak 1600 motor son tercihlerim içinde olur. Bir arakadaş 1400 ile 1600 motor arasında vergi farkı yok desede son gelen zamlarda farkı belli oluyor."

Fiat a karşı neden soğuk olduğunuzu öğrenebilirmiyim? ön yargılı bir yaklaşım olmuş gibime geldi bir de 1400 motor ile 1600 motor arasında vergi yönünden hiçbir fark yoktur. "desede" ifadesi biraz kaba bir ifade olmuş söyleyen arkadaşın size yalan borcu yok inanıp inanmamak size aittir ayrıca son cümleniz "Son gelen zamlardan farkı belli oluyor" dan neyi kast ediyorsunuz anlaşılmıyor?

Hem güçlü bir motor istiyorsunuz hem 1600 motoru son tercih olarak düşünüyorsunuz kusura bakmayın ama bu bütçeyle isteğiniz abes kaçıyor motor güçlü olsun istiyorsanız ilk tercihiniz kesinlikle 1600 motor hatta 2000 motor olmalı, yok ekonomi yanı iyi olsun istiyorsanız güç isteğinden feragat edip 1300 motorlu araçlara bakın derim hem vergisi hem yakıt tüketimi düşük olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFANER -- 4 Haziran 2010; 6:36:21 >

• 560 litre bagj way benim sw arabam kadar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

560 litre bagj way benim sw arabam kadar :)

evet aynen öyle diyor internet sitesinde ve broşüründe. açıkçası gidip incelemedim ama yarım sedan bir araç için çok büyük bir hacim.
    Dediğin gibi SW araçların bile o kadar hacimleri var. Hatta Toyota Corolla Sedan'ın Bagaj Hacmi 450 Lt. Yani aslında gidip bir bakmak istiyorum şu 506 lt. ye:):)
  • C3 picasso tavsiye ederim 500 lt bagaj hacmi var ve iç hacmi aracın geniş tam aile arabası.Cam tavan standart.

C3 PICASSO 1.6 HDi 90 HP SX 36.670 TL

ABS fren sistemi
    EBD (Elektronik Fren Güç Dağılmı)
    EBA (Acil fren destek sistemi)
    Sürücü ve yolcu hava yastıkları
    Yan hava yastıkları
    Ön yolcu hava yastığı iptal düğmesi
    Güç sınırlayıcı ve yükseklik ayarlı piroteknik aktif gergili ön emniyet kemerleri
    Tüm koltuklarda 3 noktada sabitlenen emniyet kemerleri
    Ani frenlemede otomatik yanan flaşörler
    Immobilizer
    Arka koltuklarda Isofix çocuk koltuğu bağlantıları
    Sürücü kemer ikaz sesli uyarı sistemi
    Ön ve arka yolcu kemer ikaz uyarı sistemi
    TEKNOLOJİ
    Yol bilgisayarı
    Hıza duyarlı silecekler
    Hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı
    Arka park yardım sistemi
    KONFOR VE İÇ DONANIM
    Panoramik Ön Cam
    Yükseklik ve derinlik ayarlı elektrik destekli direksiyon
    Klima
    Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu
    Direksiyondan kumandalı Radyo CD MP3 Çalar
    Müzik sistemi hoparlör adedi 6
    MP3 çalar bağlantı soketi
    Merkezi kilit + 2 fonksiyonlu uzaktan kumanda
    Fasılalı, sıkışma önleyicili elektrik kumandalı ön camlar
    Elektrik kumandalı arka camlar
    Elektrikli katlanabilir ısıtmalı yan aynalar (Gövde Rengi)
    Elektrik kumandalı yan aynalar
    Yükseklik ayarlı ön koltuk kafalıkları
    Yükseklik ayarlı arka koltuk kafalıkları 3 adet
    Ön bölümde güç soketi (12 Volt)
    2/3 - 1/3 " ile katlanabilen arka koltuk ve tam düz bagaj alanı
    Kızaklı arka koltuk
    DIŞ DONANIM
    Jantlar 16'
    Alüminyum alaşımlı jantlar
    Ön sis farları
    Arka cam sileceği
    Gövde renkli ve krom kaplamalı arka plakalık
    Cam tavan
    Metalik boya

İdeal Araç tavsiyeleri

İdeal Araç tavsiyeleri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.