Şimdi Ara

İdeal Set Sayısı tekrar sayısı ve ağırlık nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar Elimde 5kg luk dambıl var ben bu dambıllarla dubbell curl hareketini ayakta 30 - 35 tekrar 3 set yapabiliyorum fazlamı ve normalde kaç tekrar ve kaç set olmalı ve ağırlık kaç olmalı bunu nasıl hesaplamam gerek

• 3x15, 4x8 4x10 vs

ağırlık kaç olmalı nedir kardeş senin kaldıracağın ağırlığı biz mi bilcez ne kadar kaldırabiliyorsan o kadar

p90x yap çok daha iyi olur böyle birşey elde edemezsin
  • Önemli olan tekrar sayısı değil kasa verilen gerilimin süresidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oheleme

Önemli olan tekrar sayısı değil kasa verilen gerilimin süresidir

O zaman sabit tutalım hiç tekrar yapmadan. Tekrarlar, ağırlıklar herşey önemlidir bu sporda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

O zaman sabit tutalım hiç tekrar yapmadan. Tekrarlar, ağırlıklar herşey önemlidir bu sporda.

Hareketi yapmak kasa gerilim verir zaten başka ne verebilir ki ? Sabit tutmayla nasıl bağlantı kurabildin Heavy duty ve hiit sistemlerini araştırsan ne demek istediğimi anlarsın.Örneğin ikimiz yanyana iki bench in üzerindeyiz ve bench press yapmaya başlıyoruz sen barı 1 saniyede indirip 1 saniyede kaldırıyorken, ben 3 saniyede indirip 1 saniyede kaldırıyorum.Ve ikimizde 10 tekrar yapıyoruz.Sonuçta sen hedef kaslara 20 saniye gerilim,zorlanma vermişken ben 40 saniye veriyorum.İkimiz aynı antrenmanımı yaptık ? Senin açından bakarsak evet çünkü ikimizde 10 tekrar yaptık, ama aslında arada çok büyük fark var..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Hareketi yapmak kasa gerilim verir zaten başka ne verebilir ki ? Sabit tutmayla nasıl bağlantı kurabildin Heavy duty ve hiit sistemlerini araştırsan ne demek istediğimi anlarsın.Örneğin ikimiz yanyana iki bench in üzerindeyiz ve bench press yapmaya başlıyoruz sen barı 1 saniyede indirip 1 saniyede kaldırıyorken, ben 3 saniyede indirip 1 saniyede kaldırıyorum.Ve ikimizde 10 tekrar yapıyoruz.Sonuçta sen hedef kaslara 20 saniye gerilim,zorlanma vermişken ben 40 saniye veriyorum.İkimiz aynı antrenmanımı yaptık ? Senin açından bakarsak evet çünkü ikimizde 10 tekrar yaptık, ama aslında arada çok büyük fark var..

O konuda hemfikiriz zaten de tekrar önemli değil deyince ağırlığı sabit tut hiç tekrar yapma kaslar gerilsin gibi bi mantık oldu ondan söyledim. :)

• Malesef İdeal tekrar sayısı veya Set sayısı diye genel bir olgu yok bu sporda.Uyguladığın antrenman sistemi neyi gerektiriyorsa ona uygun Set,tekrar sayısı ve dinlenme süresine uygun hareket etmen gerekiyor. Örnek veriyorum, diyelim ki hipertrofi antrenmanı yapıyorsun ozaman Set aralarında 20 veya 30 saniye gibi kısa beklemeler yerine ATP depolarının dolması için uygun olan 60 ila 90 saniye gibi süreler belirleyip 12 tekrarını üzerine çıkmayıp 6 tekrarın da altına inmemen uygun olacaktır.Özet olarak nasıl bir Program uyguluyorsan ona uygun hareket etmeye çalışmalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • venom800 kullanıcısına yanıt
    ÇOK saolun bu arada yağ yakma üzerine full body çalışıyorum haftada 3 gün 1 günde ise 30 dk kardiyo çalışıyorum şunalık böle devam edicem. Programıda professional biri verdi haftalık mdeğişimlimlerim paylaşıcam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuKaGa -- 5 Mart 2014; 15:26:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.