Arkadaşlar merhaba. Laptopu alalı 4 sene olacak nerdeyse ve tabiki sorunlar başladı. Öncelikle ilk sorun yaşadığımda pc bir anda kullanırken dondu ve ince bi ses geldi içinden ( cd yazarken olur ya onun gibi) sonrasında mavi ekran verdi (critical system died koduyla) bir sorunla karşılaşıldı tekrar başlatılacak dedi ve tekrar başlattığında 1.görsel geldi ve hangisini seçersem seçeyim yine bu ekran geldi.
Sonrasında internet e baktım ve kurtarma ekranı işte başlangıç onarma falan yap tarzı şeyler gördüm denedim önce bi açıldı pc sonra daha hiç bişey yapmadan masaüstü dondu yine mavi ekran verdi derken bi kaç kereden sonra sorunsuz çalıştı ve 3 4 ay kadar hiç bir hata almadan gayet rahat kullandım.
Sonra yine aynısı oldu aynı aşamaları yaşadım ve tekrar sorunsuz kullandım derken yine belirli bir süreden sonra aynı sorunu yaşamaya başladım ve 3 4 gündür düzelmiyor bu sefer hdd sorunu olabilir diye okudum internette sesin gelmesi vs. Güvenli modda açtım ve 2.görseldeki olayı yaşadım kırmızı olması bir sorun olduğunu belli ediyor ama anlayamadım tabi.
Artık başlangıç onarma yapsam da sürekli kurtarma ekranına dönüyor onarım yapılamadı diyor o ince ses ara ara geliyor pc açtığımda yada es kaza açılıyor pc sonra donup yine bios ekranı veriyor. Diskleri iyi hale getir gibi bi olay varmış onuda yaptım pc açıldığında yani sorun donanımsal mı yazılımsal mı yardımcı olun bana
Biraz uzun yazdım inşallah okurda çözüm bulursunuz :( alttaki görseli de sadece bir kez aldım sonrasında pc açılmıştı belki anlayanlar için bilgi vardır diye bırakıyorum buraya.
Buda aldığım mavi ekran hatalarından bir tanesi görsel olarak oda bulunsun.
Hocam işletim sistemi HDD ye mi kurulu?
BAD SYSTEM CONFIG INFO hatası var o da donanım hatasında da olabiliyormuş. Tahminimce HDD niz PC çalırken zarar görmüş ya da işletim sistemi yüzünden veya kullanıcı hatasından dolayı bozulmuş.
sfc /scannow ve chkdsk komutlarını denediniz mi birde?
Hard disk hatası. SSD alıp yolunuza devam edin. Bu diski harici olarak kutu alarak kullanmayı deneyebilirsiniz.
Focke-Wulf
kullanıcısına yanıt
Her şeyi denedim internette gördüğüm pc açıldıkça denedim fakat en son artık komple boot menü ekranında kaldı ve sorun HDD kaynaklıymış değiştirmek zorunda kaldım.
mcgoktug
kullanıcısına yanıt
SSD aldım şuan sistemi ona kurdum ve HDD taktım yine onada verileri atıyorum. Umarım bu tarz bi sorunu kimse yaşamaz. Beklemediğim bir olaydı ve bazı verilerin yedeği yoktu elimde maalesef. Bozuk Harddiskin içindekileri de alamadık kurtarma işlemi hata verdi. Eğer bildiğiniz kurtarma yöntemi var ise denemek isterim içindekileri alabilmek adına.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme